Střípky z Havaje: Ostrov Kauai je prý nejkrásnější místo světa. Proč?

Galeristka Jana Boemer má pozoruhodný osud. Působila v Praze, teď žije na Havaji a pravidelně sem přináší to nejzajímavější z ráje na zemi. Tentokrát něco o tom, proč místo, kde se natáčel Jurský park, rájem skutečně je.

Střípky z Havaje: Ostrov Kauai je prý nejkrásnější místo světa. Proč?
Střípky z Havaje: Ostrov Kauai je prý nejkrásnější místo světa. Proč?
Zdroj: archiv

Dnes ráno jsem otevřela kavárnu s galerií a opět si uvědomila, jak krása kolem nás dovede lidi měnit v hedvábné kuličky.

Kauai má nejdeštivější bod na světě a vody padá na louky blízko u hor často až až. Vysoká vlhkost vzduchu a pravidelný déšť mění obraz ostrova každou minutu a vícenásobná duha je zde někdy na denním pořádku. Přezdívka ostrova je Ostrov zahrad. Zelené jsou zde i hory a v případě, že jste viděli filmy Jurský park nebo Šest dní sedm nocí (kromě mnoha dalších filmů natočených na Kauai), vás obrazovka nebo filmové plátno opravdu neklamou. Vše je jak velký Jurský park.

 

Aloha duch nakazí každého

Lidé nakaženi obdivem a nádherou nabízejících se barev jsou stále usměvaví a naplněni Aloha duchem (dá se přeložit jako vnitřně vyvážený a okolí milující postoj ke světu),  k sobě jsou velmi zdvořilí a absolutně neagresivní.

 

Na začátku jsem měla pocit, ze jim každé ráno někdo dává tabletku na uklidnění a oni se tak šťastně a samolibě usmívají. V mezičase chápu, ze půvab, je-li okolo nás, naplňuje člověka kouzlem spokojenosti, i přes všechno to, co dennodenní život s sebou přináší.

 

Týden? To nestačí

Jako nejstarší ze všech osmi Havajských ostrovů vyzařuje Kauai věčnou krásu, kterou na ostatních ostrovech nenajdete. Se svými nedotknutými plážemi, porostlými horami, kávovými, čajovými, třtinovými plantážemi, vodopády, dešťovým pralesem, řekami vybízejícími k výletům na kánoi a údolími, které projíždíte na koni. A že je co objevovat, vždyť zdejší svět zvěře a přírody má plochu 1 432 m2.

Turisté většinou přijíždí pouze na dva dny až týden, ale tak krátký čas na objevení tohoto ráje nestačí.

Však někdy přijeďte a přesvědčte se sami….

 

 

 MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

 

Související články