ŠTÍTEK: taneční soubor

Krejčík Honza bavil malé i velké v Parku Pod hradbami
Nymburk /VIDEO/ - Již tradiční oslava Mezinárodního dne dětí v režii Krejčíka Honzy se koná jako každým rokem poslední neděli v květnu. Letos Dětský den s Krejčíkem Honzou pod Nymburskými hradbami na přístavě vychází na 28. května 2017.

Děti oslaví svůj svátek s Krejčíkem Honzou

Volný čas
Který ze spolků postoupí do národního kola?
Žlutice – Postupová přehlídka venkovských amatérských divadelních souborů se tu koná již od roku 1972. A letos si Žlutické divadelní léto (ŽDL) můžete užít od pátku 26. do neděle 28. května. Těšte se na dramata, pohádky, ale i koncert.

Divadelní léto bude bez domácího souboru Žlutičan

Volný čas
S noblesou zatančené úryvky z baletu Broučci zahájily Noc v muzeu
Uherské Hradiště – Slovácké muzeum Uherské Hradiště a jeho Galerie v Otakarově ulici patřily z pátku na sobotu lidem. V jejich prostorech se uskutečnil sedmý ročník tradiční Muzejní noci. Místa, kde po celý rok ožívá historie, nabízela tři pohádkové operky, vystoupení kapely Žlutá ponorka, tvořivé dílničky, ale také komentované prohlídky výstavy Z deníku archeologa a Broučci Jana Karafiáta.
33 fotografií

S noblesou zatančené úryvky z baletu Broučci zahájily Noc v muzeu

Volný čas
Koncert kapely Wohnout.
Benátky nad Jizerou – Benátecký klub Loděnice rozkládající se na břehu řeky Jizery zve tento týden na první z celé řady koncertů naplánovaných na letošní sezónu (jsou mezi nimi mimo jiné kapely Sto zvířat, Krucipüsk nebo Slza).

KRÁTCE: Na Loděnici vystoupí Wohnout

Volný čas
Nestárnoucí Ivan Plecitý stále nastupuje za Milovice.
Milovice, Loučeň – Třicet čtyři. Právě tolik bodů doposud nahrály v letošní sezoně fotbalové celky Milovic a Loučeně. A právě tyto dva týmy hrající I.B třídu na sebe narazí v sobotu. Oba jsou nováčky a navíc jsou momentálně sousedy v tabulce.

Milovice mají problémy, derby chtěly odložit

Fotbal
Ve hře Křehkosti, tvé jméno je žena se představí Iva Janžurová, Jana Preissová, Johanna Tesařová, Taťjana Medvecká a Eva Salzmannová.
Praha - Herečky Iva Janžurová, Jana Preissová, Johanna Tesařová, Taťjana Medvecká a Eva Salzmannová společně pátrají, co znamená být ženou či herečkou v inscenaci Křehkosti, tvé jméno je žena. Premiéra se uskuteční 11. května na Nové scéně Národního divadla v Praze. Jediným mužským průvodcem na této cestě jim je démonický Karel Dobrý, navíc ve spojení s výjimečnou taneční skupinou 420PEOPLE.

Nová scéna ND uvede projekt Křehkosti, tvé jméno je žena

Volný čas
Ilustrační foto.
Beroun – V Berouně startuje XVIII. ročník poberounského folklorního festivalu Staročeské máje. Jedná se o jednu z největších přehlídek folklóru ve středních Čechách, která startuje v sobotu 6. května na náměstí Joachima Barranda jako Koláče fest Beroun.

V Berouně se připravují na oblíbený Koláče fest

Volný čas
Na duševní bázně, hodí se lázně
Litomyšl - Šviháci, prameny, recese a pohlazení na duši… Lázně ducha v Litomyšli byly zahájeny a bohatý pětidenní program připravený k otevření šesté sezony přilákal vysoký počet místních i návštěvníků z okolí. Vrcholem byla událostmi nabitá sobota, kdy ani aprílové počasí neodradilo největší příznivce od toho, aby si nechali ujít slavnostní zahájení, průvod a návštěvu hudebních i divadelních produkcí.
42 fotografií

Na duševní bázně, hodí se lázně

Svitavsko
Na duševní bázně hodí se lázně
Pardubický kraj, Litomyšl - Šviháci, prameny, recese a pohlazení na duši… Lázně ducha v Litomyšli byly zahájeny a bohatý pětidenní program připravený k otevření šesté sezony přilákal vysoký počet místních i návštěvníků z okolí.
42 fotografií

Na duševní bázně hodí se lázně

Z okolí
Ilustrační foto
Královéhradecko, Jičín - Padesát tisíc korun pro Hospic Anežky České a po deseti tisících pro královéhradeckou školu Daneta, Oblastní charitu Hradec Králové a organizaci Sportem proti bariérám pomohli získat účastnici charitativní akce Každý krok pomáhá, která oficiálně skončila během Dne zdraví v Jičíně.

Jičínský Den zdraví: 88 párů vyšetřených očí a dar 50 tisíc

Z okolí