ŠTÍTEK: taneční soubor

Basketbalisté z Hodonína první zápas proti Velkému Meziříčí vyhráli.
Hodonín /FOTOGALERIE/ - Po mezinárodním turnaji „O pohár města Hodonína“ a dokončení přípravy na novou sezonu čekal na hodonínské basketbalisty ostrý start v novém ročníku Oblastního přeboru II. před domácím publikem. Soupeřem byl nováček soutěže BK Velké Meziříčí, se kterým se Hodonín utkal v zápase o umístění na již zmiňovaném turnaji, kde zvítězil. Proto do zápasu vstupovali domácí jako papíroví favorité.
5 fotografií

Hodonínští basketbalisté porazili v prvním duelu nováčka z Vysočiny

Ostatní sporty
Poslední tanec sezony v Klatovech 2017.
Klatovy – Více než šest set tanečníků ze sedmnácti skupin se předvedlo v sobotu v kulturním domě v Klatovech, kde se konal již 8. ročník pohárové taneční soutěže formací Poslední tanec sezony 2017, kterou pořádala taneční skupina Marty Dance Klatovy ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Klatovy.
50 fotografií

FOTO: Nejvíce medailí si odnesla skupina ZUŠ dance

Klatovsko
Dobruška ocenila na slavnostním večeru výjimečné osobnosti.
Dobruška - Město Dobruška udělilo nejvyšší městské ocenění v podobě zlaté medaile Za zásluhy o rozvoj Dobrušky bývalému starostovi Oldřichu Klobasovi, který zastával nejvyšší funkci ve městě v letech 1998 až 2006 a významnou měrou se zasloužil o navýšení samosprávné funkce Dobrušky na obec s rozšířenou působností tzv. město III. stupně.
3 fotografie

Dobruška ocenila na slavnostním večeru výjimečné osobnosti

Rychnovsko
Ilustrační foto.
Na Bruntálsku je mnoho možností zájmových kroužků ve střediscích volného času i mimoškolního vzdělávání v základních uměleckých školách. Zorientovat se v možnostech a vybrat pro děti to pravé může být někdy složité. Kam dítě přihlásit, aby ho to bavilo? Je ještě v kroužcích místo? Jaká je jejich cena?

Do většiny zájmových kroužků se pořád dá zapsat

Bruntálsko
Dětský folklorní soubor Dyjavánek slaví třicet let trvání.
Znojmo – Pětašedesát malých hudebníků a tanečníků tvoří nyní znojemský dětský folklorní soubor Dyjavánek. V pátek oslaví třicet let trvání. „Nyní máme pětašedesát dětí od čtyř do šestnácti let ve dvou cimbálových kapelách a třech tanečních skupinách. Počty dětí jsou stabilní, zájem by byl i větší, ale nemáme víc vedoucích,“ říká vedoucí jedné z cimbálek, Veltlínku, a místopředseda spolku Dyjavánek Luboš Pokorný.

Něco archaického? Kdepak. Lidová hudba děti baví, říká místopředseda Dyjavánku

Volný čas
Část souboru Komorního studia Áčko. Zleva Zdeněk Pravda, režisérka Anna Balatová, Iveta Pechová, Dagmar Nádvorníková, Kateřina Balatová, František Paluš, Kateřina Gutová, Renata Šmahelová, Martin Kovářík, sedící Daniel Netušil a Petr Doubek.
Benešov - Rokenrol pro Bejbyho. Pod tímto titulem uvede benešovský divadelní soubor Komorní studio Áčko vlastní nastudování muzikálu inspirovaného Šakalími léty autorského tria Jan Hřebejk, Petr Jarchovský a Petr Šabach. Premiéra je v Benešově plánována na úterý 10. října od 19.30 v Městském divadle Na Poště.
2 fotografie

Komorní studio Áčko rozjede na jevišti rokenrol

Volný čas
Tradiční akce „Putování po Brdech“, pořádaná Klubem českých turistů ve spolupráci s příbramskou pobočkou Kiwanis klubu, uvítala při letošním ročníku guvernéra Kiwanis Internacional České a Slovenské republiky Ladislava Hrivka s manželkou.
Dobříš /FOTOGALERIE/ – Tradiční akce „Putování po Brdech“, pořádaná Klubem českých turistů ve spolupráci s příbramskou pobočkou Kiwanis klubu, uvítala při letošním ročníku guvernéra Kiwanis internacional České a Slovenské republiky Ladislava Hrivka s manželkou. Ten se v pátek a v sobotu sešel s prezidentem Kiwanis klubu Příbram Miroslavem Hrabákem a místostarostkou města Dobříš Petrou Neubergerovou.
18 fotografií

Kiwanis klub předal kočárek předčasně narozené Emě

Příbramsko
Keltský večer se v letošním roce koná již podvanácté.
Týnec nad Sázavou – Umění inspirované keltskou kulturou ovládne v sobotu 30. září areál týneckého hradu. Již dvanáctý ročník Keltského večera se koná od 16 hodin a postupně vystoupí několik hudebních a tanečních skupin, mimo jiné Wild Rose, Cowentina nebo Hekelén Tekelén s písněmi legendární britské kapely Jethro Tull.
3 fotografie

Keltský večer ukončí letní sezónu na týneckém hradu

Volný čas
Festival Zlatá Praha
Zahajovacím večerem na Nové scéně Národního divadla dnes začíná 54. ročník televizního festivalu Zlatá Praha. Potrvá do soboty a uvede 73 snímků o hudbě, divadle a tanci z 16 zemí. Na prestižní přehlídce bude poprvé udělena cena Cena Evropské vysílací unie a Mezinárodního hudebního a mediálního centra, kterou za celoživotní dílo převezme britský režisér Brian Large.

Začíná festival Zlatá Praha, do soboty uvede 73 filmů

Volný čas
Ilustrační foto.
Čtvrteční událost Zemědělství v Poodří zve na ochutnávku rozmanitosti běžného života na venkově. Organizátoři lákají na spoustu zábavy i mnoho zajímavých informací o Programu rozvoje venkova a možnostech uplatnění se ve venkovských oblastech.

Zemědělství v Poodří láká na venkov

Novojičínsko
Darci Lynne Farmerová
/VIDEO/ Vítězkou letošního ročníku soutěže Amerika má talent se stala dvanáctiletá Darci Lynne Farmerová. Světlovlasá malá břichomluvkyně s loutkami uhranula diváky i porotu hereckým i pěveckým nadáním, a navíc rošťáckým smyslem pro humor. Od diváků získala nejvíc hlasů v historii soutěže.

Soutěž Amerika má talent letos vyhrála dvanáctiletá břichomluvkyně

Ostatní
Tělocvičná jednota Sokol Mladá Boleslav se stejně jako v loňském roce zapojila do projektu Sokol - spolu v pohybu se svou již tradiční akcí Sokolení.
Mladá Boleslav - Tělocvičná jednota Sokol Mladá Boleslav se stejně jako v loňském roce zapojila do projektu Sokol - spolu v pohybu se svou již tradiční akcí Sokolení. Více než stovka dětí si mohla zasportovat na šesti stanovištích, kde bylo možné si vyzkoušet obratnost, postřeh i důmyslnost. Za své výkony získávaly děti razítka do účastnických kartiček. Ty pak mohly směnit za drobné dárky. 
52 fotografií

OBRAZEM: Sokol otevřel své brány veřejnosti

Boleslavsko
Festival Zlatá Praha
Sedm desítek snímků o hudbě, divadle a tanci z 16 zemí představí televizní festival Zlatá Praha, jehož 54. ročník bude od 27. do 30. září. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák. Upozornil, že na prestižní přehlídce bude poprvé udělena cena Cena Evropské vysílací unie a Mezinárodního hudebního a mediálního centra, kterou za celoživotní dílo převezme britský režisér Brian Large. Na jeho kontě je 700 snímků, uvedl Dvořák.

Festival Zlatá Praha uvede 73 filmů z šestnácti zemí

Volný čas
Budova učiliště v Sedlčanech .
Sedlčany - Oslavy 130ti let zemědělského školství v Sedlčanech připravilo na celý sobotní den 23. září místní Střední odborné učiliště. Ve formě přátelského setkání a posezení, na které jsou zváni všichni absolventi a bývalí učitelé školy, se uskuteční v areálu učiliště v Bezručově ulici.

Sedlčanské učiliště oslaví v sobotu 130 let své existence

Příbramsko
Taneční škola In Motion z Bruntálu. Ilustrační foto.
Taneční skupina In Motion funguje v Bruntále již pátým rokem. Děti a mládež ve věku čtyři až osmnáct let trénuje Robin Valášek, který vystudoval taneční konzervatoř Ivo Váni Psoty v Praze. Na škole, kde strávil osm let, si stihl vyzkoušet spoustu rolí a divadel. Tancoval například na jevišti vinohradského divadla, ve Státní opeře v Praze nebo i na jevišti v Karlových Varech.  

Taneční skupina In Motion funguje v Bruntále již pět let

Bruntálsko