ŠTÍTEK: taneční soubor

Taneční přehlídka Den tance v Kroměříži
Zásadní organizační změny čekají kroměřížský Den tance, oblíbenou přehlídku, která v posledních letech několikrát roztančila tamní Velké náměstí. Z tradičního červnového data se totiž přehlídka letos posune blíže Mezinárodnímu dni tance – konkrétně na sobotu 21. dubna. Tanečníci se navíc nepředvedou na náměstí, ale v prostorách Domu kultury.

Den tance v Domě kultury? Ublíží to návštěvnosti, bojí se tanečníci

Volný čas
Zlaté a stříbrné medaile si vezou z pražské soutěže orientálních tanečnic dětské i dospělé tanečnice z Taneční skupiny TS Shareefa. V pražských Bohnicích se v divadle Za plotem konal další ročník soutěže Orientální princezny tančí.
Praha, Ml. Boleslav /FOTOGALERIE/ - Zlaté a stříbrné medaile si vezou z pražské soutěže orientálních tanečnic dětské i dospělé tanečnice z Taneční skupiny TS Shareefa. V pražských Bohnicích se v divadle Za plotem konal další ročník soutěže Orientální princezny tančí.
7 fotografií

Shareefa veze z Prahy kupu zlata

Volný čas
 Taneční maraton ve Znojmě, nadšence čekalo více než 10 hodin tance, a to  všechny styly country. Členové Rozálie se  probojovali až do finále, ale výherci se nestali.
Strakonický deník připravuje unikátní cyklus Jak jsem žili v Československu. Každý týden budeme zveřejňovat historické zajímavosti a archivní snímky ze Strakonicka z let 1918 až 1992. Podíváme se, jak se za Československa žilo lidem, nahlédneme do kronik různých spolků, sportovních klubů, zájmových sdružení a dalších. V dalším díle, který vyjde v pátek 19. ledna, se podíváme na tanečníky z Taneční skupiny Rozálie ve Strakonicích!

Jak jsme žili v Československu. Tento týden z Taneční skupiny Rozálie

Strakonicko
Účastníci 19. ročníku soutěže Zlatý oříšek 2017.
Čtyři dívky, stejný počet chlapců, jedna školní třída a chlapecká taneční skupina získaly cenu Zlatý oříšek za rok 2017. Vítěze 19. ročníku soutěže pro talentované děti od šesti do 14 let dnes novinářům představili pořadatelé. Mezi oceněnými je například zrakově postižená dívka, která vyniká v kreslení, nebo chlapec s protézou na noze, který se věnuje několika sportům.

Zlatý oříšek dostaly letos mimo jiné dvě handicapované děti

Praha
Lukáš Pavlásek Stand-up Show Tour 2017
Znojmo – Reprezentační ples Města Znojmo naplánovali organizátoři na tuto sobotu. Dámy v plesových róbách a pánové v obleku zaplní prostory sálu Dukla. „Večerem bude provázet moderátor Dobrého rána České televize Ondřej Blaho. Hrát bude cimbálová muzika Denár, pokračovat bude hudební kapela Onkels a v závěru večera přijdou na řadu Děti ráje s hity ze stejnojmenného nejúspěšnějšího českého muzikálu posledních let,“ informovala Kamila Kolesová ze Znojemské Besedy.

Lukáš Pavlásek roztančí ples ve Znojmě. Již v sobotu

Volný čas
Sobotní městský ples ve Velkých Bílovicích se nesl ve stylu první republiky.
Velké Bílovice /FOTOGALERIE/ – Dámy v elegantních šatech ozdobených pokládanou vlnou, k tomu navlékly rukavičky a čelenku. Muži zase místo obvyklé kravaty sáhli po motýlcích, kšandách a padnoucím klobouku. Velké Bílovice se v sobotu večer vrátily na čas do období první republiky. Právě v tomto duchu se nesl městský ples, který se konal v tamním kulturním domě.
14 fotografií

OBRAZEM: Velké Bílovice se vrátily do první republiky. Při městském plese

Břeclavsko
Veškerý výtěžek z bálu bude použit na záchranu zámku v Čečovicích.
Staňkov – Český svaz ochránců památek vás srdečně zve na Country bál pro Čečovice, který se uskuteční již tuto sobotu 13. ledna 2018 od 19:00 hodin v Kulturním domě ve Staňkově.

Country bál pro zámek Čečovice

Domažlicko
Ilustrační foto.
Milovice - Město pořádá v pořadí již třetí reprezentační ples. A vzhledem k tomu, že rok 2018 připomíná mnoho významných událostí moderní historie, především pak 100 let od založení republiky, rozhodla se radnice ples kulturně situovat právě do období první republiky. 

Milovickou radnici roztančí charleston

Volný čas
Ilustrační foto
Kolín – Sotva skončily Vánoce a oslavy příchodu nového roku, už tu je hlavní plesová sezóna. Letos si pospíšila, plesů je hodně, a tak se tóny prvního z nich z nich rozeznějí ještě před svátkem Tří králů. Konkrétně začne již v pátek v Městském společenském domě Kolín.

Plesová sezóna v Kolíně startuje už v pátek

Volný čas
Taneční soubor VerTeDance.
Jako poslední premiéru podzimní sezony uvede dnes večer žižkovské divadlo Ponec inscenaci Veroniky Knytlové a souboru VerTeDance s názvem Void. Choreografie, jejíž název značí nicotu, vypráví podle autorů o nekonečných možnostech zpochybnění každé společné chvíle, o hledání jistoty a pevného bodu v neustále se rozrůstající prázdnotě. VerTeDance patří k nejvýznamnějším tuzemským souborům současného tance.
6 fotografií

Taneční soubor VerTeDance uvede v Ponci svou novou inscenaci

Volný čas
Od těch nejmenších až po ostřílené Lentilky. Na pódiu Tylova divadla se při lentilkovské megašou se zápalem předvedli všichni tanečníci.
Rakovník /FOTOGALERIE/ – Vidět desítky tanečních vystoupení, stovky pestrobarevných kostýmů a ty nejlepší choreografie zatančené mistry republiky? V pátek odpoledne v Tylově divadle to nebyl žádný problém. Country taneční skupina Lentilky tu totiž opět rozjela svou „megašou“. A i letos se svými vystoupeními slavili tanečníci u publika úspěch. Zaplněný byl celý sál Tylova divadla, a to až do posledního místa na balkoně. Nikdo si přehlídku toho nejlepšího, co Lentilky za poslední dobu secvičily, nechtěl nechat ujít.
100 fotografií

Lentilky opět předvedly pořádnou show

Volný čas
Již v pátek o státním svátku vypukne v Hodoníně florbalová Superliga. Bulldogs Brno proti Vítkovicím.
Hodonín - Sedmnáctého listopadu nebude jen státní svátek, ale také velký den pro všechny, kteří fandí děrovanému míčku. Podruhé do hodonínské haly zavítá zápas Superligy. Letos to bude mezi brněnskými Buldoky, kteří prozatím hledají ten správný rytmus a loňským vícemistrem z Vítkovic. V dresu brňanů se představí i hodonínský Václav Černoch, který letos patří k tahounům týmu a slovenský reprezentant, trenér Florbalu Hodonín a skalický rodák, Lukáš Mráz. Začátek utkání je v osm hodin večer, avšak již v šest hodin podvečer začne autogramiáda a doprovodný program.

Florbalová Superliga zavítá po druhé do hodonínské haly TEZA

Ostatní sporty
Břeclavský malíř Antonín Vojtek v sobotu pokřtil v synagoze svůj další kalendář i pokračování své knihy. Jako host přijel i slavný zpěvák Michal David.
Břeclav /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Hity jako Nenapovídej zazněly z úst zpěváka Michala Davida v sobotu dopoledne v břeclavské synagoze. Známý břeclavský malíř Antonín Vojtek tam křtil svůj nový kalendář pod názvem Kraj plný barev a právě David byl jeho kmotrem. „Vždy vybíráme osobnosti českého života, které jsou výrazné, zajímavé, jedinečné a nyní padla volba na něho. Jistě nás ovlivnilo přátelství s naší kmotrou Dagmar Kludskou, neboť Michal je její synovec,“ svěřil se malíř.
22 fotografií

Vojtkův nový kalendář pokřtil Michal David. Žijte barevně, vzkázal zpěvák

Břeclavsko
Večer plný kouzel
Jaroměř - V závěru října bylo opět po roce jaroměřské divadlo plné kouzel. V pátek 27. 10. 2017 tam totiž členové Magické lóže Michala Siloráda Patrčky a jejich hosté připravili pro diváky večerní gala program.

Večer plný kouzel

Volný čas
Hvězdou sobotního galavečera bude kubánský boxer Jorge Luis Garbey Nariño.
Písek - Po deseti letech se v Písku uskuteční galavečer bojových sportů. Atraktivní událost s názvem Mystic Fight Night 2017 nabídne v sobotu 4. listopadu pestrou přehlídku zápasů v klasickém boxu, K1, kickbox low kicku i ve stále populárnějším MMA.

Písek ovládnou bojové sporty

Ostatní sporty