ŠTÍTEK: taneční soubor

Ilustrační fotografie.
Vedoucí baletního souboru Slezského divadla a současně jeho tanečník i choreograf Martin Tomsa dnes oslaví kulatých padesát let. Po absolvování ostravské konzervatoře nastoupil do baletního souboru pražského Národního divadla.

Šéf baletu slaví kulatiny

Volný čas
MAGIC FESTIVAL. Do Uherského Hradiště se vrátil na tři dny kouzelnický festival, nejprestižnější v Česku.
V metropoli Slovácka se od pátku do neděle uskutečnil VII. mezinárodní festival moderní magie s názvem Magic festival, který nejenže měl opět svoji noblesu, ale také patřil k nejvěhlasnějším akcím svého druhu v České republice. Jeho pořadatelem byl opět hradišťský iluzionista Jiří Hadaš (44), který nejenže je třetím rokem prezidentem českých kouzelníků, ale bezesporu patří k české kouzelnické špičce.
45 fotografií

Svátek moderní magie: přátelské setkání kouzelníků amatérů a profesionálů

Slovácko
Jaroslav Havelka je zakladatelem taneční skupiny Dancing Crackers.
Benešov - Benešovská část taneční skupiny Dancing Crackers vystoupí na největší taneční show letošního roku E-motion 2018. Akce se koná v sobotu 12. května na Zimním stadionu v Benešově a pouze kvůli akci E-motion, benešovští HC Lev na stadionu rozpouští led. Minulý rok zde byl dokonce stanoven nový celorepublikový rekord. Údaj byl do České knihy rekordů zapsán 13. května 2017.

Tanečníci z Benešova vystoupí na největší taneční show

Ostatní sporty
Roštejnský hodokvas.
Doupě - V sobotu 12. května se na hradě Roštejn uskuteční Roštejnský hodokvas. Šestý ročník akce nepřeruší ani rozsáhlá rekonstrukce hradu, pouze se odpolední program přesune do zahrady v předhradí. Pořadatelé z polenského Novus Origo výtěžek věnují opět nadaci Debra ČR, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel.
30 fotografií

Hodokvas nezastavila ani oprava hradu

Jihlavsko
Divadlo Archa.
Krátce po své premiéře v Bruselu uvede Divadlo Archa nové představení Wima Vandekeybuse a jeho souboru Ultima Vez. V Česku oblíbená taneční skupina, která svá představení jezdí do Archy uvádět pravidelně, bude tentokrát v divadle hostovat od 10. do 12. května. Podle mluvčí Archy Pavlíny Svatoňové je nová choreografie Go Figure Out Yourself (Přijďte si na to sami) setkáním s diváky v prázdném prostoru.

Ultima Vez přiveze novou inscenaci. Tanečníci budou mezi diváky

Volný čas
Tělocvičná jednota Sokol Mladá Boleslav uspořádala předsletovou akademii.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Tělocvičná jednota Sokol Mladá Boleslav uspořádala předsletovou akademii. Její hlavní a nejvíce očekávanou součástí bylo první předvedení hromadných skladeb, které boleslavští cvičenci již od září loňského roku pilně trénují na nadcházející XVI. všesokolský slet, který se uskuteční na začátku července v pražském Edenu. Během programu se také předvedly téměř všechny oddíly mladoboleslavského Sokola, a tak mohli diváci především z řad rodičů nejmenších cvičenců zhlédnout také vystoupení oddílů nejmladšího žactva, gymnastiky, capoeiry i taneční skupiny Next.
63 fotografií

Mladoboleslavští Sokolové se připravují na všesokolský slet

Boleslavsko
Ilustrační foto
Jihlava – Přibližně třicet tanečních skupin z celé republiky se v pátek 27. dubna odpoledne sejde v jihlavském Domě kultury (DKO), aby divákům a porotě předvedly romské tance. V závěru jedenáctého ročníku této soutěže Amen khelas opět vystoupí český zpěvák Jan Bendig.

Jeviště DKO bude patřit romským tanečníkům

Jihlavsko
Lenka H. Štarmanová & K Band, jedni z několika účinkujících, kteří se rozhodli podpořit dobrou věc.
Domažlice – Hudební akce alespoň částečně nahradí ukradené peníze. To je základní cíl charitativního koncertu, který se uskuteční v domažlickém MKS tuto sobotu 21. dubna od 19 hodin.

Muzikanti pomohou okradené faře

Domažlicko
Czech Dance Masters v Přerově.  Ilustrační foto
Přerovská sportovní hala se o víkendu 21. a 22. dubna promění v jeden veliký taneční parket. Své síly zde totiž poměří více jak dva tisíce tanečníků z nejrůznějších koutů Moravy. Uskuteční se zde totiž Mistrovství Moravy Czech Dance Masters, bojovat se bude o postup na o postup na Mistrovství České republiky tanečních skupin.

V Přerově poměří síly tanečníci z celé Moravy

Přerovsko
Běžci si v pátek zapnuli čelovky
Čáslav /FOTOGALERIE/ - Druhý ročník nočního běhu v Čáslavi se uskutečnil v pátek 6. dubna v lesoparku Vodranty. Podle slov ředitele závodu Petra Dobřického letos počet přihlášených běžců přesáhl stovku. "Přihlásilo nám přesně 102 účastníků," prozradil. 
18 fotografií

Běžci si v pátek nasadili čelovky

Ostatní sporty
Vyhlášení nejlepších sportovců v Chodově. Foto: (mák)
Chodov – Město Chodov zná své nejlepší sportovce za uplynulý rok 2017. Čtyřiadvacáté vyhlášení oceněných se konalo v úterý 27. března v Kulturním a společenském středisku v Chodově.

Nej sportovce Chodova ocenil Lukáš Bauer

Sokolovsko