ŠTÍTEK: taneční soubor

Nejlepší tanečníci z Olomouckého a Zlínského kraje se sjeli v sobotu do přerovské haly TJ Spartak. Bojovali o postup do zemského a poté do celostátního kola taneční soutěže MČR tanečních skupin Czech Dance Masters 2018.
Nejlepší tanečníci Moravy se sjeli v sobotu do přerovské haly TJ Spartak. Disco, street dance, balet, show, jazz ale i contemporary měli možnost návštěvníci zhlédnout v podání tanečníků z Olomouckého a Zlínského kraje, kteří bojovali o postup do zemského a poté do celostátního kola taneční soutěže MČR tanečních skupin Czech Dance Masters 2018. Mezi soutěžními týmy nechyběli ani domácí.
30 fotografií

Přerovští tanečníci zabodovali na Czech Dance Masters

Volný čas
Demižony s pálenkou - ilustrační foto.
Velké Meziříčí – Do pátku 23. března mohli zájemci odevzdávat vzorky pálenek do tradičního meziříčského koštu, který se uskuteční v sobotu 7. dubna. Účastníci museli dodat minimálně jednu lahev destilátu o obsahu půl litru.

Vzorky pálenek bude hodnotit odborná komise

Žďársko
OZP Plzeň ČokoFest 2018
Plzeň - Už v pátek ve 14 hodin začíná v OC Olympia v Plzni-Černicích Čokoládový festival, který nabídne až do nedělního podvečera program plný ochutnávek, vaření, hudby i tanců. 

Čokoládový festival v Olympii

Volný čas
Poslední ples Obchodní akademie ozvláštnili tanečnice i veselí gymnasté.
Kolín – Až do závěrečného zametání mincí naházených pro štěstí u budoucí maturity, klapal ples třídy 4.C kolínské Obchodní akademie, který se odehrával druhý březnový pátek v prostorách kolínského Městského společenského domu, výjimečně přesně na minuty podle předem připraveného harmonogramu. Zahájil jej profesionální moderátor Petr Vojnar a o zajímavé předtančení v bizarních kostýmech se postarali sami maturanti.
86 fotografií

Poslední ples Obchodní akademie ozvláštnili tanečnice i veselí gymnasté

Kolínsko
Reprezentační ples UJEP.
Ústí nad Labem - Již 11. ročník Reprezentačního plesu UJEP, tentokrát s názvem Vesmírná noc, přilákal v sobotu večer do Domu kultury stovky návštěvníků. Program byl zahájen vystoupením taneční skupiny Freedom a dále pokračoval kapelou Bonit, která hrála v průběhu večera všem přítomným k tanci i poslechu.
70 fotografií

OBRAZEM: Reprezentační ples UJEP přilákal stovky lidí

Volný čas
Pavla Izakovičová z Břeclavi se věnuje již několik let baletu.
Břeclav - Dalo by se říct, že už si na ten úspěch může pomalu zvykat, ale její radost není ani letos o nic menší. Pavla Izakovičová z Břeclavi se už čtvrtý rok po sobě probojovala se svou taneční skupinou na mistrovství světa v baletu. Tentokrát pojede koncem června do přímořského města Sitges u španělské Barcelony.

Baletka z Břeclavi míří na mistrovství světa

Volný čas
Rychnovský dům dětí Déčko
Rychnov nad Kněžnou - Již desátým rokem zve rychnovské Déčko - Dům dětí a mládeže své dobrovolníky, externisty a partnery na slavnostní předávání cen Déčka, které je vyjádřením poděkování za jejich práci v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže.

Déčko na plese rozdá ocenění

Rychnovsko
Film Backstage
Na začátku června vstoupí do kin celovečerní snímek Backstage režisérky Andrey Sedláčkové. Autorka ceněného dramatu Fair Play přinese do českého filmu zcela nový žánr tanečního filmu. Vedle herců a příběhu v něm velkou roli mají rytmus, hudba a taneční choreografie. A přesvědčení, že s vášní můžeme dosáhnout toho, co chceme. Do kin vstoupí 7. června.
10 fotografií

Streetdance, styl a emoce. Backstage přinese do českého filmu nový žánr

Film a televize
Městský ples v Hořovicích.
Hořovice - Třetí městský ples města Hořovice se konal v sobotu v sále Společenského domu v Hořovicích. Hosty plesu uvítal starosta města Hořovice Jiří Peřin. Návštěvnost plesu ale ovlivnila chřipka. Mnoho lidí, kteří si zajistili na ples vstupenku, se ho nakonec kvůli nemoci nemohlo zúčastnit.
78 fotografií

OBRAZEM: Městský ples v Hořovicích se vydařil

Volný čas
Další zastávkou v projektu neratovických gymnazistů bude italské městečko Palazzolo Acreide, kam se vydají už v dubnu letošního roku.
Neratovice – Šest vybraných studentů neratovického gymnázia Františka Palackého odjelo na šestidenní výměnný pobyt do německého Lipska. „Byli jsme ubytováni v německých rodinách. A navštívili jsme vyučovací hodinu vedenou v německém jazyce,“ vzpomínají Filip Janda a Lukáš Hudík z neratovického gymnázia. 

Neratovičtí gymnazisté mají za sebou studijní pobyt v německém Lipsku

Mělnicko