ŠTÍTEK: taneční soubor

Actiwity DC v chorvatské Poreči.
Poreč, Břeclav – Břeclavská taneční skupina Actiwity DC bodovala v chorvatské Poreči. Ze světového šampionátu DanceStar si na konci května přivezla neuvěřitelných osm medailí.

Actiwity DC si přivezlo osm medailí

Břeclavsko
Dvanáct středoškolaček soutěžilo v Mikulově o titul MISS OK.
Mikulov – Sedmnáctiletá studentka Nikola Saňáková získala v sobotu večer v Mikulově letošní titul Miss OK. V soutěži, v níž pořadatelé podle názvu soutěže hledají opravdovou krásu, zvítězila studentka druhého ročníku šumperského gymnázia, která nejraději vzpomíná na letní tábor s výbornými lidmi a za svůj vzor a inspiraci označuje ruskou mistryni v latinskoamerických tancích Veru Bondarievu.
40 fotografií

Titul Miss OK? Opravdovou krásou v Mikulově nejvíc zaujala gymnazistka Saňáková

Břeclavsko
Folklorní festival se letos uskutečnil pod vodárenskou věží v Nymburce.
Nymburk /FOTOGALERIE/ - Z pod nymburských hradeb pod vodárenskou věž zamířil letošní ročník folklorního festivalu Polabská vonička. Před jeho zahájením prošel průvod od místního gymnázia až na místo konání. U vodárenské věže se to hemžilo pestrobarevnými kroji, veselým zpěvem i tanci.
31 fotografií

Polabská vonička zamířila pod věž

Volný čas
Finálové kolo Czech Dance Masters v Praze. Zlobivé penízky z R.A.K. Kladno.
Kladno - Hned několik výběrů velkého tanečního klubu R.A.K. Kladno se prosadilo až do finálového kola Czech Dance Masters na pražském Výstavišti. Sestava Zlobivé penízky vedená lektorkou Martinou Kardošovou dokonce svou kategorii Show Dance vyhrála, členové seskupení Kameloti jako nováčci pod vedením Karolíny Matouškové měli obrovskou radost i z postupu do užšího finále a páté příčky.
83 fotografií

Všechny formace R.A.K. se chystají v sobotu do Kladna

Ostatní sporty
Pátý ročník Zázraků vína na Komenského náměstí v Novém Strašecí.
Nové Strašecí /FOTOGALERIE/ - Počáteční déšť a vítr nevěštil nic dobrého. Naštěstí se mraky brzy rozplynuly a lidé si tak mohli užít 5. ročník Zázraků vína na Komenského náměstí v Novém Strašecí. Během odpoledne se na pódiu vystřídala řada účinkujících. Mimo jiné se představila skupina Listí v louži, Jiří Zonyga s kapelou či The Apples.
21 fotografií

V Novém Strašecí se konal další ročník Zázraků vína

Rakovnicko
S lehkostí motýlka vybrali peníze na dobrou věc.
Týnec nad Sázavou /FOTOGALERIE/ - Mateřské centrum Motýlek uspořádalo v sobotu 25. května rodinný festival S lehkostí motýlka. "Název jsme vybraly i ohledem na nadační fond S lehkou hlavou, kterému chceme věnovat výtěžek ze vstupného a tomboly, a přitom evokuje i pohodový jarní den s rodinou," za organizátorky uvedla Ludmila Klimusová.
56 fotografií

S lehkostí motýlka vybrali peníze na dobrou věc

Volný čas
Sobotní den Husitských slavností ve Slaném.
Slaný /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Královské město Slaný nezapomnělo na svoji slavnou husitskou minulost, kdy bylo v 15. století nazýváno městem hvězdy, což připomíná i zlatá hvězda na kopuli staré radnice, a uspořádalo již po jedenadvacáté velkolepé Husitské slavnosti.
235 fotografií

Slaný bylo po dva dny v obležení Husitů

Volný čas
Tanečnice okouzlily porotu.
Tábor - Víkend 18. a 19. května byl pro Sportovní taneční klub 6dance úspěšný. Pár Adam Koutek a Hana Rýcová se v sobotu zúčastnil soutěže Open Planá nad Lužnicí, kde si v latinskoamerických tancích v kategorii dospělí třída D vytančil první místo a v kategorii mládež třída D také první místo.

Tanečníci ze 6dance obsadili vítězné příčky

Táborsko
Ilustrační foto.
Slaný - V pátek 24. a sobotu 25. května se ve Slaném uskuteční oblíbené městské slavnosti. Z loňského tématu první republiky se tentokrát vrátí do doby husitské. Na Masarykově náměstí na příchozí bude čekat bohatý program včetně dobového vojenského ležení. Slavnosti si užijí i děti, budou pro ně připraveny hry, soutěže a dílny v zahradě kina.

Tip Deníku: Husitské slavnosti ve Slaném

Volný čas
Pouť v Dobrušce. Ilustračí fotografie.
Kolotoče, houpačky a další zábavné atrakce opět zamíří do Dobrušky na náměstí F. L. Věka. V pátek 24. května v 9 hodin tam začíná Dobrušská pouť, která potrvá až do neděle.

V pátek vypukne Dobrušská pouť

Rychnovsko
Ilustrační foto
/POZVÁNKY/ Produkční a modelingová agentura Hradec Králové zve na 42. ročník Setkání s módou. Akce proběhne na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně a Národního registru dárců kostní dřeně.

Módní přehlídka bude pomáhat

Volný čas
Ilustrační foto.
/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Hala jičínského sportovního areálu bude v neděli patřit taneční soutěži Destiny’s Jam. Svoje choreografie představí taneční skupiny různých věkových kategorií od dětí až po dospělé. Můžete se těšit na vystoupení ve stylu hip hop a break dance, s kulisami i bez nich. Soutěž začíná v 9 hodin a potrvá až do odpoledne, vstupné pro diváky je osmdesát korun.

Ve zkratce: Tanečníci ovládnou jičínskou sportovní halu

Jičínsko
S rodinou do Vesce
Liberec - Na neděli 19. května je připraven další ročník akce S rodinou do Vesce. V libereckém Sportovním areálu Vesec představí svou práci celý Integrovaný záchranný systém Libereckého kraje. 

Tip Deníku: S rodinou do Vesce

Volný čas
Den matek v Ratajích nad Sázavou.
Rataje nad Sázavou - Sdružení Reálné matky z Ratají nad Sázavou připravilo na sobotní podvečer 11. května oslavu Dne matek. V kapli místního zámku byl připraven kulturní program, ve kterém zarecitovaly místní děti básničky na téma maminka, Natálie Blehová zahrála populární melodie na klarinet a na závěr zatančila pánská taneční skupina Rasputin z Kolína.
38 fotografií

OBRAZEM: Den matek oslavili v Ratajích nad Sázavou

Volný čas
Ve svižném tempu za tleskání diváků do rytmu se na taneční soutěži v Benešově představili tanečníci DDM Benešov, děti ze základních škol Benešov, Postupic, Sedlčan Vlašimi a další.
Benešov /FOTOGALERIE/ - Středočeský taneční pohár 2019, jenž je pravidelně organizován SOŠ a SZŠ Benešov, vstoupil ve čtvrtek 9. května do svého desátého ročníku. Na pódiu se vystřídaly taneční skupiny kategorie nejmladších dětí, takzvané mini, a pak týmy, kterých byl letos rekordní počet, a to patnáct.
29 fotografií

Tančili pro radost i o postup

Volný čas
Festival folkové a trampské hudby Tučínský špekáček
Fanoušci trampské, folkové, bluegrassové a country muziky by si neměli nechat ujít už sedmnáctý ročník tradičního festivalu Tučínský špekáček, který se koná v sobotu 11. května v areálu koupaliště v Tučíně. První kapela se na podiu objeví ve 13 hodin a hrát se bude až do nočních hodin - součástí festivalu je totiž každoročně i country bál, na kterém tentokrát zahraje vsetínská skupina Gympleři.
16 fotografií

Tučínský špekáček láká na folk a country. A je připravený i na mokrou variantu

Přerovsko
Úterní odpoledne a večer patřil ve Znojmě studentskému Majálesu.
Znojmo - Majáles zaplnil v úterý centrum Znojma, které patřilo studentům. Energie byla cítit každým krokem už od dopoledního průvodu středních škol, který vyhrálo Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky ve Znojmě. Králem a královnou letošního Majálesu se stali Pavel Šareš a Bára Padělková.
34 fotografií

Majáles zaplnil centrum Znojma. Náměstí roztančili Páni kluci nebo Mighty Shake

Volný čas