ŠTÍTEK: taneční soubor

Sobotní setkání veteránů v Telči
Telč – Majitelé starých automobilů se opět stylově obléknou, naleští svoje plechové miláčky, usadí do nich svoje drahé polovičky a v sobotu 11. května vyrazí na telčské náměstí, kde se uskuteční další ročník oblíbené Veteránské revue. Zahanbit se nenechají ani ti, kteří doma v garáží mají staré motorky nebo traktory, vojenská auta a bicykly. Akce startuje v jedenáct hodin. Ti, kteří v sobotu během dne zavítají do centra města, si užijí bohatý program.
50 fotografií

Galantní pánové a šik dámy opět míří na telčské náměstí

Jihlavsko
ZPĚT V ČASE! Novým Kostelem projel prvomájový průvod, který místní s mávátky v ruce přivítali.
Nový Kostel – Ani letos nepřijdou návštěvníci Nového Kostela o prvomájový průvod. Začátek akce naplánovali organizátoři na 1. května na desátou hodinu dopolední, kdy vyjde průvod, který projde obcí až k zámku Nový Dvůr, kde bude pokračovat program.

Tip Deníku: Oslaví příchod Prvního máje velkolepě

Chebsko
Ilustrační foto.
Františkovy Lázně – Vozidla a motocykly vyrobené do roku 1978 budou moct zájemci obdivovat na XXI. ročníku Mezinárodní soutěže elegance historických vozidel. Ta se jako tradičně uskuteční první májový den na františkolázeňské Národní třídě.  

Lidé můžou opět obdivovat nablýskané veterány

Chebsko
Z historie Vyšehněvic.
Vyšehněvice se nacházejí na Přeloučsku mezi Chlumcem nad Cidlinou a Lázněmi Bohdaneč. Obec leží na mírně vyvýšeném místě s nadmořskou výškou 257 metrů. Právě od slov Výšina-Vyšenov-Vyšenovice je odvozeno jméno obce.
5 fotografií

Jak jsme žili: Vyšehněvice

Pardubicko
Mišmaš šou v Kulturním domě ve Vraném.
Vraný /VIDEO/ - Kulturní dům ve Vraném hostil estrádní varieté Mišmaš šou v režii Václava Duchka ze Žižic, který večer zároveň i moderoval. Publikum bavili například herec Jaroslav Sypal, který se proslavil především jako nevraživý poručík Hrubec ve filmové sérii Byl jednou jeden polda, dále šansoniérka a herečka Michala Břízová, herec a dabér Jan Přeučil a zpěvák Jaroslav Parči.
36 fotografií

OBRAZEM: Vranští si užili Mišmaš šou

Volný čas
Farmářské trhy v Hradci Králové.
/POZVÁNKY/ Hradecká kulturní a vzdělávací společnost i v letošním roce pořádá oblíbené farmářsko-potravinářské trhy. Konají se v sobotu v ulici Letců v centru Hradce Králové - vedle obchodního centra Atrium, od osmi hodin ráno.

Farmářské trhy v Hradci Králové

Volný čas
Ilustrační foto.
V sobotu 20. dubna se v basketbalové sportovní v Novém Jičíně koná nepostupová soutěžní přehlídka amatérských tanečních skupin v kategoriích DISCO DANCE, SHOW DANCE, STREET DANCE, ZUMBA a různé. Program v režii Střediska volného času Fokus Nový Jičín začíná v 10:00 hodin.

TIP Deníku: Tanec Fokus

Volný čas
Setkání s názvem Veselé Velikonoce na náměstí Joachima Barranda v Berouně.
Beroun /FOTOGALERIE/ - Škaredá středa se na náměstí Joachima Barranda v Berouně nesla v duchu všeobecného veselí, ostatně jak se na jarmark sluší. Krom prodeje tradičních velikonočních výrobků a prezentace sociálních služeb se tam uskutečnila i řada vystoupení. Ta v půl desáté odstartovaly děti z místních mateřských škol, které následně vystřídala taneční skupina Garsiláma.
45 fotografií

Škaredá středa byla v Berouně ve znamení jarmarku

Volný čas
Hrající orchestr na třetím ročníku hudebního festivalu Kmochův Kolín v létě 1964.
Kolín /FOTOGALERIE/ - Celosvětově populární festival je už téměř za dveřmi. Kmochův Kolín se uskuteční od 7. do 9. června už po šestapadesáté opět sebou přináší program nabitý dechovou a orchestrální hudbou. Do města se sjedou stovky hudebníků a hlavní scénou bude opět kolínské Karlovo náměstí. Chybět nesmí ani doprovodné vystoupení mažoretek, kterého se zúčastní i nadané slečny z taneční skupiny Srdíčko.
5 fotografií

Pohlednice z minulosti: V počátku malý Kmochův festival se stal velkou tradicí

Volný čas
Regionálního kola v Prostějově se zúčastnily stovky tanečníků.
/FOTOGALERIE/ Taneční tour, která probíhala ve městech napříč celou Českou republikou, se zastavila i v Prostějově. Právě zde se konalo jedno z regionálních kol, ve kterém předvedlo své umění celkem dvacet tři tanečních skupin, které přijely ze střední Moravy. Soutěže se zúčastnilo celkem osm set šedesát pět tanečníků různých věkových kategorií, kteří předvedli různé taneční styly. Diváci tak mohli zhlédnout šedesát sedm choreografií.
47 fotografií

VIDEO: Prostějovskou sportovní halu roztančily stovky tanečníků

Prostějovsko
Mužský tým letos poprvé hraje oficiální soutěž. Jak se jim bude dařit?
První domácí soutěžní zápas jičínských Hurricanes se odehraje na hřišti ve Valdicích v neděli od 14 hodin, kdy vyzvou karlovarské Warriors.

Hurricanes hrají doma

Ostatní sporty
Amen khelas v jihlavském DKO.
Jihlava – Obrovský zájem mají tanečníci o jihlavskou soutěž Amen khelas (My tančíme), jejíž dvanáctý ročník se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna v DKO. Převážně romské tance tentokrát předvede přes třicet skupin z různých koutů republiky. Na akci také vystoupí zpěvák Dynamic. Soutěž začíná v patnáct hodin, může se na ni přijít podívat kdokoli.

Tip Deníku: Tanečníci mají o jihlavskou soutěž obrovský zájem

Volný čas
Jarní bál drobných podnikatelů a živnostníků v Městském společenském domě v Kolíně.
Kolín /FOTOGALERIE/ - Tenkrát na Západě bylo mottem letošního již třiadvacátého ročníku Jarního bálu drobných podnikatelů a živnostníků, který se odehrával první dubnovou sobotu ve všech prostorách Městského společenského domu v Kolíně. Mezi stovkami návštěvníků tak bylo mnoho kovbojů, indiánů či Mexičanů, samozřejmě se stejně oblečenými partnerkami.
48 fotografií

Jarní bál se tentokrát nesl ve stylu Divokého západu

Volný čas