ŠTÍTEK: taneční soubor

Dračí lodě i dětský den, to byly Svátky Labe
Kolín – Bubenická show v amfiteátru na Kmochově ostrově zahájí 11. ročník závodů Dračích lodí v Kolíně. Ty se konají v sobotu od 10 hodin. Samotné závody odstartují o půl hodiny později. Pro děti je dopoledne připravená Dračí pohádka loutkového divadla Ahoj a kouzelnická show.

Dračí lodě zavítají do Kolína už po jedenácté

Kolínsko
Zuzana Baťová
ROZHOVOR/ O posledním prázdninovém víkendu mohou lidé navštívit už třetí ročník festivalu LešetínFest. Pořadatelé letos nabídnou bohatý program pro děti i dospělé, a to zcela zdarma. „Festival by nám dokázalo překazit jedině zemětřesení nebo orkán,“ říká s úsměvem spoluorganizátorka Zuzana Baťová, která v rozhovoru přibližuje detaily letošního ročníku akce.

Bavit se budeme za každého počasí, překazit to může jen zemětřesení

Volný čas
Hladinu na přehradě Křetínce rozčeřily dračí lodě.
Letovice, Vranová /REPORTÁŽ/ – Od hráze lemují silnici desítky zaparkovaných aut. Louka pod obcí Vranová je v sobotu dopoledne plná stanů, přístřešků a dek. Davy lidí. Hlášky moderátora z reprobeden se tříští o skály na druhém břehu přehrady a ozvěna je vrací zpět. Start. Hladinu přehrady Křetínky rozčeří mocné záběry pádel. Na dvousetmetrovou trať vyráží v další rozplavbě na dvě stě metrů dračí lodě.
38 fotografií

Žňová hlídka naháněla Suchý trenky. Křetínku rozčísly dračí lodě

Blanensko
Na festivalu Šostýnská Venuše jsou každým rokem k vidění tance všeho druhu.
Až do konce srpna je ve vestibulu městského úřadu v Kopřivnici k vidění výstava věnovaná tanci. Tentokrát si tam mohou zájemci na několika výstavních panelech prohlédnout fotografie a také zajímavosti týkající se místních tanečních skupin Ženšen a Farridah.

Taneční umění lze obdivovat ve vestibulu radnice

Novojičínsko
Taneční liga juniorů a mládeže je soutěž výběrového řízení, kterou ve spolupráci s městem Týnec nad Sázavou, Společenským centrem Týnec Taneční škola Salta pravidelně pořádá.
Benešov - Benešov se přiřazuje v rámci celé České republiky k městům tanci zaslíbeným. To díky Taneční škole Salta manželů Jitky a Karla Maršálkových. Hned čtyři juniorské páry sportovního klubu benešovské taneční školy se zařadily mezi nejlepší ve své kategorii v celé zemi.  

Benešovští tanečníci patří mezi nejlepší v republice

Benešovsko
Divadlo pro děti při slavnostech Týnecký střep.
Týnec nad Sázavou – Týnecký hrad a muzeum přivítá o víkendu 5. a 6. srpna další ročník městských slavností Týnecký střep. Po oba dny od 10 hodin čeká na návštěvníky řada divadelních, hudebních, tanečních i šermířských vystoupení, soutěží, dětských dílen, dobové tržiště se zhruba čtyřiceti stánky i prohlídky všech expozic a výstav. Vstupné je tradičně dobrovolné.

Městské slavnosti Týnecký střep budou letos delší

Volný čas
Jan Vyčítal, který je neodmyslitelně spjat se skupinu Greenhors, přijede do Českých Velenic.
České Velenice - Od pátku až do neděle budou České Velenice žít hudbou. V amfiteátru na sídlišti Na Sadech v pátek začíná festival Hudební víkend, který nabídne zábavu pro všechny generace a příznívce nejrůznějších hudebních stylů, ale i filmů.

Velenice čeká hudební víkend

Volný čas
Tradiční pouť dopadla na výbornou.
Záboří - Tradiční pouťové posezení pod lípou na dvoře obecního úřadu se konalo v sobotu 1.července. Jako každý rok jsme s obavami sledovali počasí. Loni bylo vedro, to letos nehrozilo, zato ale hlásili déšť. Měli jsme však štěstí, přeháňka přišla až po skončení odpoledního programu. A jaký program byl?
9 fotografií

Miláčkem poutí v Záboří se stal velbloud

Strakonicko