ŠTÍTEK: Ivančice

Páteční derby dvou celků z Brněnska ovládla Zastávka (v pruhovaném), která vyhrála na hřišti Ivančic 2:1.
Pikantní derby nabídlo páteční odpoledne v A skupině I. A třídy. Utkaly se totiž dva týmy z Brněnska, které jsou navíc tabulkovými sousedy, páté Ivančice přivítaly šestou Zastávku. Po sedmnáctém kole se však čtyřbodový rozdíl smrskl na pouhý bod, Čechie si totiž odvezla cenné vítězství. Na gól z první půle ještě Ivančice zareagovaly, duel však v 75. minutě rozsekl Milan Řeháček a Zastávka si odvezla tři body.
19 fotografií

PODÍVEJTE SE: Závěr rozhodl. Zastávka ovládla derby, dvěma góly skolila Ivančice

Kraje
Vedoucí sportovní redakce Deníku Rovnost Jaroslav Kára (vlevo) předává ocenění sympaťáka roku 2023 brankáři tišnovských fotbalistů Janu Herinkovi.
Zaskočilo ho, když se dozvěděl, jaké přebírá ocenění při vyhlášení nejlepších sportovců okresu Brno-venkov za rok 2023. Brankář fotbalistů AFK Tišnov Jan Herink se stal vítězem ankety Sympaťák Deníku Rovnost. „Docela mě překvapilo, že jsem vůbec nominovaný na tuhle cenu. Holt, když to nejde sportovně, musí to jít druhou stránkou a aspoň tady prorážím. Jsem šťastný, je to super,“ radoval se při slavnostním galavečeru v ivančickém Kině Réna.
55 fotografií

Když to nejde sportovně, prorážím aspoň tak, těší Herinka cena Sympaťáka Deníku

Ostatní sporty
Fotbalisté Svratky Brno (na snímku ve žlutých dresech) se na jaře porvou o záchranu v krajském přeboru.
Postihl je největší pád v tabulce ze všech týmů v krajském přeboru. Fotbalisté Svratky Brno končili minulou sezonu osmí v tabulce, nyní zimují až na předposlední patnácté pozici nejvyšší krajské soutěže, přesto sáhli jen k mírným úpravám kádru. Dva hráči bojují o šanci v Bohunicích a Líšni. Svratka už má za sebou čtyři přípravné duely, o víkendu prohrála s divizní Velkou Bíteší 1:2.

Svratku postihl pád, ale v zimě nezbrojí. Sází na návraty. Kdo zkouší MSFL?

Kraje
Barbora Krejčíková postoupila na grandslamovém Australian Opena do 3. kola.
Česká tenistka Barbora Krejčíková postoupila po dvou letech do čtvrtfinále tenisového Australian Open. Turnajová devítka otočila duel se šestnáctiletou ruskou nadějí Mirrou Andrejevovou a vyhrála po více než dvou hodinách 4:6, 6:3, 6:2. Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic tak vyrovnala v Melbourne své kariérní maximum a její další soupeřkou bude obhájkyně titulu Aryna Sabalenková z Běloruska.

Další úžasný obrat Krejčíkové. Česká tenistka míří v Melbourne do čtvrtfinále

Tenis
Vánoce, Vánoce, přicházejí. Města i obce na jihu Moravy rozezněly koledy
V rámci třináctého ročníku akce Česko zpívá koledy se lidé na jižní Moravě sešli, aby společně oslavili vánoční období zpěvem tradičních českých koled. Příjemná atmosféra se nesla například v Adamově, Bořitově, Valticích nebo Ivančicích. Zazněly známé melodie jako Narodil se Kristus Pán nebo Nesem vám noviny. Podívejte se do bohaté fotogalerie.
74 fotografií

Vánoce, Vánoce, přicházejí. Města i obce na jihu Moravy rozezněly koledy

Čtenář reportér
Barbora Krejčíková s trofejí z turnaje v San Diegu
Tenistka Barbora Krejčíková je po zpackaných výkonech v zámoří zpět na vítězné vlně. Sedmadvacetiletá rodačka z Ivančic zvítězila na turnaji v americkém San Diegu, ve finále přemohla domácí Sofii Keninovou 6:4, 2:6, 6:4 a získala tak sedmý titul na okruhu WTA. Druhý letošní triumf vyšperkovala zlatou tečkou ve čtyřhře, v níž s Kateřinou Siniakovou porazily domácí pár Danielle Collinsová, Coco Vandewegheová 6:1 a 6:4.
15 fotografií

Skvělá Krejčíková slaví dvojitý triumf v San Diegu. Odvezla si surfovací prkno

Tenis
Barbora Krejčíková zažila namáhavou letošní sezonu, na tři měsíce ji vyřadilo ze hry zranění lokte.
Ne, tohle opravdu není léto dle představ sedmadvacetileté rodačky z Ivančic u Brna. Tenisová popelka, jak se Barboře Krejčíkové přezdívalo při zlatém tažení pařížským grandslamem v roce 2021, prožívá před začátkem US Open další strastiplné období. Po zpackaném vystoupení v Cincinnati neuspěla někdejší světová dvojka ani na dalším přípravném turnaji v Clevelandu, kde pro změnu nestačila na dánskou kvalifikantku Claru Tausonovou. A herní krize české lvice bohužel bobtná…

Vyhazov kouče, zranění a herní krize. Krejčíková si před US Open prochází peklem

Tenis
Štěpán Rajsigl je kanonýrem Ketkovic.
Novou etapu možná započali fotbalisté Ketkovic. Klub hrající nejnižší IV. třídu v okresu Brno-venkov posílil v posledních měsících kvintet hráčů z Ivančic, které sestoupily z krajského přebodu do I. A třídy. A hned v úvodním utkání sezony Ketkovice s posilami řádily. Na domácím hřišti přehrály 6:1 Babice u Rosic. Hattrickem se na výhře podílel Štěpán Rajsigl, který přišel právě z Ivančic.

Ve Zbrojovce zlenivěl, teď Rajsigl s partou z Ivančic bojuje za postup Ketkovic

Okresy
Fotbalisté Šardic (v bílém) v poháru porazili Dubňany.
Napínavé drama až do konce přineslo předkolo krajského poháru, v němž fotbalisté Šardic porazili po penaltovém rozstřelu Dubňany. Baník nevyužil patnáctiminutovou přesilovku, když domácí stoper Tomáš Novotný dostal červenou kartu, a s pohárem se loučí. „Myslím si, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ zhodnotil utkání dubňanský stratég Tomáš Příkazský.
22 fotografií

PODÍVEJTE SE: Šardice po penaltách vyřadily Dubňany. Novotný viděl červenou

Kraje
Tým FC Náměšť nad Oslavou-Vícenice (na archivním snímku v zeleném) plánuje po sestupu z krajského přeboru dát v 1. A třídě ve větší míře šanci mladým hráčům a stabilizovat sestavu.
Ze sestupu se nehroutí. Příprava fotbalistů Náměště-Vícenic na novou sezonu běží již čtyři týdny. Dosud odehrál tým tři přípravné a jedno pohárové utkání. O okamžitém návratu do krajského přeboru se ale v klubu nemluví. „Musíme zapracovat mladé a stabilizovat kádr. Na postupové úvahy máme pár let čas,“ vysvětlil v rozhovoru pro Deník člen výboru klubu Jan Jabůrek.

V Náměšti budou pracovat s mladými. Na úvahy o návratu je čas, má jasno Jabůrek

Kraje
Lidé močí mimo WC. Starosta Oslavan v žertu: Přistiženému bude mu ustřižen
Problém s neukázněnými lidmi řeší v Oslavanech na Brněnsku. Lidé v areálu zámeckého parku močí na různých místech, přitom mohou využívat toalety. Starosta města Vít Aldorf na Facebooku začal proti takovým obyvatelům či turistům bojovat. „Kdo bude přistižen, bude mu ustřižen,“ napsal. Slogan doplnil i ilustračním obrázkem, kde je silueta močícího člověka a nůžky s vykřičníkem.
22 fotografií

Výhrůžný obrázek a varovný slogan: boj s neukázněnými lidmi v parku v Oslavanech

Brněnsko
Fotbalisté Šardic (v bílém) porazili Křenovice 5:0.
Gólová paráda. Fotbalisté Šardic budou v příštím ročníku C skupiny I. B třídy hlavní aspirant na postup. Ambiciózní celek z Hodonínska v sobotním přípravném duelu s osmi zvučnými posilami v sestavě přestřílel 5:0 Křenovice. „Jelikož jsme teprve v přípravě, malinko nám vázla kombinace. Ale jsem moc rád, že jsme utkání vítězně zvládli, i když se potřebujeme sehrát, je to ještě v syrovém stavu,“ řekl šardický kouč Ivan Šerfőző.
24 fotografií

OBRAZEM: Šardice představily osm posil. Ambiciózní celek přestřílel Křenovice

Kraje