ŠTÍTEK: Ivančice

Tým Náměšť-Vícenice začal krajský přebor Vysočiny třemi domácími porážkami. Venku naopak úvodní dva zápasy vyhrál.
Třetí sezonu zahájili fotbalisté Náměště-Vícenic po návratu do krajského přeboru Vysočiny. Z devíti zápasů vybojovali dvanáct bodů, další tři jim připluly po kontumaci derby s Šebkovicemi (v oficiální tabulce KFS Vysočina však ještě nejsou zaevidovány). Spokojenost je umírněná, trenéra Petra Kylíška mrzí výpadky v některých fázích zápasu. „Další naší bolestí je inkasovaná první branka. My jsme na podzim nedokázali otočit ani jeden zápas. Naopak se vstřeleným gólem naše sebevědomí rostlo.“

Trenér Kylíšek: S umístěním jsem spokojený, chybí mi ale více bodů

Kraje
Odběrové místo u nemocnice v Brně - Pracovník ověřuje 24. října 2020 údaje testovaných na odběrovém místě v areálu Fakultní nemocnice Brno.
Až čtyřiadvacet vzorků za hodinu odeberou zdravotníci Fakultní nemocnice Brno ve stanu, kam auty vjíždí lidé, aby se otestovali na koronavirus. Kapacita na odběrových místech vzrostla, ale i tak se rezervační systém plní týden předem. Oznámila to mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Když už ale lidé do odběrového stanu v nemocničním areálu dorazí, dlouho na stěr nečekají. Ve frontě za dalšími auty musí vydržet jen několik minut.
20 fotografií

Až čtyřiadvacet vzorků za hodinu odeberou zdravotníci Fakultní nemocnice Brno

Brněnsko
Knihovnice Věra Jelínková.
Lásku ke knihám má Věra Jelínková v krvi. Aktuálně nejstarší knihovnice brněnské Moravské zemské knihovny v brněnských knihovnách působí přes půl století a díky svému zaměstnání stála u záchrany jihomoravských klášterních knihoven. Za péči o ně získala i cenu Rytíř péče o památky. Historie a udržování památek zaplňují i její volný čas, působí totiž jako správkyně ivančického židovského hřbitova.

Rytířka z knihovny Jelínková: Honila zloděje a zachraňovala literární poklady

Zprávy z Česka
Ilustrační foto
Umělecký dokument s názvem Svět podle Muchy promítá ve středu 7. října od 19 hodin kino Sokol. Pomocí archivních záběrů i animací vypráví syn Jiří Mucha otcův příběh. Mucha ovlivnil mnoho světových umělců z různých oborů a někteří se ve filmu vyjadřují.

Jak viděl svět Alfons Mucha ukáže umělecký dokument

Volný čas
Patrik Auda se chystá na svou další zahraniční štaci.
Basketbalový světoběžník se připravuje na další misi. Český reprezentant Patrik Auda z Ivančic na Brněnsku po sezoně ve Francii míří na vytoužené angažmá do Asie. Francouzské městečko Boulazac mění za čtyřmilionovou japonskou megalopoli Jokohamu, kde okusí tamější nejvyšší soutěž. Basketbal si zahraje už v sedmé zemi a na třetím kontinentu. „Bude to zase něco jiného, ale svou kvalitu japonská liga má,“ říká v rozhovoru pro Deník Rovnost pivot, jenž zanedlouho oslaví jedenatřicáté narozeniny.

Japonsko je jiný svět, těším se na život i kuchyni, říká o nové štaci Auda

Ostatní sporty