ŠTÍTEK: cestování

Kuba
Petr Nazarov procestoval několik desítek zemí a v některých z nich i na určitou dobu zakotvil. K cestování po zemích celého světa postupně přidal i fotografování. Je autorem několika knih, ve kterých se odráží zážitky z cest a poutavé vyprávění je doplněno vynikajícími fotografiemi. V březnické knihovně můžete navštívit jeho besedu o Kubě – perle Karibiku.

Cestopisná beseda s Petrem Nazarovem v Březnici

Volný čas
Ilustrační foto.
Ceny jízdného v autobusech a vlacích v Královéhradeckém a Pardubickém kraji se v tarifu Iredo od 15. prosince změní. Cestování se prodraží lidem, kteří využívají jednorázové klasické jízdenky, naopak zlevní vícedenní jízdné pro pravidelné cestující.

Na východě Čech vzroste cena jízdného. Od 15. prosince

Hradecko
Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách se vydal na dobrodružnou cestu a z Thajska jede zpátky do Hranic s vozítkem tuk-tuk.
Hodonín - Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách se vydal na neskutečnou cestu. Tentokrát vyrazil s Tuktukem z Thajska přes půl světa až na Moravu. O tom, jak zvládnout těžké situace nebo být sám celý rok na dobrodružné výpravě, cestovatel povypráví divákům v Hodoníně.

Tip na úterý 15. října: Povypráví o cestování tuktukem

Volný čas
Vinný košt. Ilustrační foto.
Především cibuli, hlavně víno – nebo rovnou přehršel rozmanitých pochoutek? To dává na výběr Kateřina Kubíčková, nabízející tipy Středočeské centrály cestovního ruchu pro plánování volného času na víkend. Nechybí totiž akce, které dokážou potěšit více smyslů – včetně chuťových buněk.

Cestování, hudba, sport i mlsání. Víkend potěší celé rodiny

Volný čas