ŠTÍTEK: cestování

Tomáš Kůdela popíše své další dobrodružství.
Opatov /FOTOGALERIE/ - Dobrodružství neprožívá jachtařský instruktor Tomáš Kůdela pouze na plachetnici. Jak to dopadne, když pro změnu nasedne do terénního auta a vydá se poznávat pevninu, to se dozvědí návštěvníci nejnovější z jeho cestovatelských přednášek. Kam jachtař své posluchače zavede, napoví název programu – Extrémní Island po vlastní ose.
4 fotografie

Plachetnici vyměnil za terénní auto, ale s vodou si i tak užil své

Jihlavsko
Ilustrační foto.
Třebíč – Maminky s kočárky nemusí od letoška v Městské autobusové dopravě v Třebíči platit jízdné. Úleva jim měla usnadnit cestování a nastupování do vozu. Třebíčští radní opatření schválili mimo jiné proto, aby maminky kvůli placení u řidiče nemusely ponechávat kočárek s dítětem opuštěný a bez dozoru.

Cestu s kočárkem sleva neusnadnila. Nutný je souhlas řidiče

Třebíčsko
Nové vozy hradeckého dopravního podniku.
Hradec Králové - Jsou věci, které člověk neovlivní. Jednou z nich je cestování na čas hromadnou dopravou, kdy občas člověk při pohledu na hodinky očima marně postrkuje řidiče, aby jel opravdu na čas.

Autobusy mluví. Omlouvají se i radí

Hradecko
Ilustrační foto.
Mladá Boleslav – Letitý sen řady pacientů, z nichž mnozí se jeho naplnění bohužel už nedožili. To je zlepšení parkování návštěvníků mladoboleslavské nemocnice. Nyní se však nejen kdesi v dáli blýská na lepší časy, ale dokonce už i pořádně zahřmělo. Klaudiánova nemocnice pokročila s přípravou dlouho očekávané stavby parkovacího domu, který by měl vyrůst přímo v areálu nemocnice – a teď se řeší její financování.

Zaparkovat v nemocnici? Do dvou let v pohodě

Boleslavsko
Tomáš Ježek a David Šulc.
Mladá Boleslav - Jsou to bezesporu tři nejtěžší týdny pro cyklokrosového reprezentanta Tomáše Ježka. Tento junior, člen mladoboleslavského Ivar CS Author Team patří k absolutní české juniorské špičce, proto si právem vydobyl reprezentační trikot. A poslední dva víkendy absolvoval v reprezentačním dresu dva závěrečné závody Světového poháru UCI v cyklokrosu. A už v sobotu 2. února se postaví v Dánsku na start světového šampionátu.

Tomáš Ježek míří do Dánska, pojede tam mistrovství světa

Ostatní sporty
Vizualizace plovoucího tunelu v Norsku
Dopravní inženýři přišli v Norsku se zajímavým nápadem, jak rozšířit síť tamních silnic a řidičům tím urychlit cestování podél jihozápadního pobřeží země. Projekt, na jehož realizaci má být vyčleněno v přepočtu kolem 900 miliard českých korun, zahrnuje výstavbu visutých mostů spojujících protilehlé břehy fjordů, vznik nejdelšího a nejhlubšího skalního tunelu na světě a také vybudováví pěti dalších tunelů, které budou „plout“ po hladinou Severního, respektive Norského moře.
8 fotografií

Ambiciózní plán. Norsko chce postavit plovoucí podmořské tunely

Ekonomika
Ilustrační foto.
Mikulov – Za dlouholetou spolupráci dostali jako poděkování stříbrnou medaili od společnosti Wander Book. Tuto medaili získalo Turistické informační centrum Mikulov k příležitosti desátého výročí vzniku projektu Wander Book. Ten vznikl už v roce 2008 a klade si za cíl podpořit vášeň k turistice, cestování a umožňuje zaznamenat si zážitky.

Mikulovské turistické centrum získalo medaili za své služby

Břeclavsko
Ilustrační foto.
Nymbursko – Hned dvě výluky na železničních tratích mohou mírně zkomplikovat cestování lidem na Nymbursku. Tedy přinejmenším v tom, že na místo určení dorazí s časovou prodlevou oproti pravidelnému jízdnímu řádu.

Výluky mohou zpozdit příjezd

Nymbursko
Milevsko. Ilustrační foto
Milevsko – Odbor Klubu českých turistů (KČT) Milevsko si v pondělí na výroční schůzi připomněl 100. výročí založení kubu. Stejně jako v minulých letech mají milevští turisté na letošní rok vypracovaný bohatý program.

Klub českých turistů v Milevsku existuje 100 let

Písecko
Středočeská centrála cestovního ruchu představila novou expozici na veletrhu GO-Regiontour.
Střední Čechy - Nejen nového maskota Středočeského kraje v podobě kreslené postavičky pratura Karlíka (který doprovází - a ozvláštňovat má i v budoucnu - především propagační materiály přibližující možnosti cestování za zvířaty, přírodní pozoruhodnosti a programy pro rodiny s dětmi) představila Středočeská centrála cestovního ruchu v rámci brněnského veletrhu cestovního ruchu GO-Regiontour 2019.

Krásy středních Čech propaguje kdekdo: pratur Karlík i Jihočeši

Z okolí
Ilustrační foto
Most, Litvínov - Cestování městskou hromadnou dopravou s sebou přináší pro cestující kromě pohodlí také riziko pádu. „Může k němu dojít například při nástupu a výstupu z vozidla, ale také při rozjezdu, jízdě či zastavení,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Na Mostecku se množí pády ve vozidlech městské hromadné dopravy

Mostecko
Mirovická knihovnice Lenka Vlková se v čekárně na vlakovém nádraží zapojila do projektu Kniha do vlaku.
Mirovice – Cestování vlakem je už rok pro lidi z Mirovic příjemnější. Zasadila se o to mirovická knihovnice Lenka Vlková. Loni v lednu hrozilo, že na mirovickém vlakovém nádraží bude zavřená čekárna. Nestalo se tak díky akci Kniha do vlaku.
2 fotografie

Díky Lence Vlkové je otevřená čekárna

Z okolí
Ilustrační foto.
Hradec Králové - Co je ještě sebeobrana a co už ne? Jak se zachovat, když vás někdo napadne? Přijďte si do KMHK v Gagarinově ulici v úterý od 17 hodin poslechnout informace i příběhy z praxe hradecké městské policie. Přednášet bude Jaroslav Matoušek.

Strážníci pojednají o sebeobraně

Hradecko
Jakub Šiřina, BK Opava. Ilustrační foto.
Bujnoch, Gniadek, Švandrlík, Klečka, to je aktuální seznam marodů basketbalové Opavy. Úřadujícího vicemistra potkala obrovská smůla. V době, kdy ho během měsíce čeká daleké cestování a třináct zápasů, přišel o čtyři hráče základní rotace. To se promítlo i do čtvrtečního duelu v Brně, který Slezané prohráli 59:67.  

Opavu kosí marodka. Tohle jsem nezažil, kroutí hlavou Šiřina

Ostatní sporty