ŠTÍTEK: Hostivice

Ilustrační foto.
Praha - Ranní špička, zácpa před Prahou a v neposlední řadě dilema, kam zaparkovat auto. Nejeden řidič, který jezdí za prací do hlavního města, tento problém blízce zná. Nyní by ranní stresy řidičům mohly z části odpadnout.

Parkoviště za Prahou a dále po kolejích

Praha
Ilustrační foto.
Když jsem se ptal svých přátel, kde by chtěli v budoucnu trávit své životy, zda ve své vlasti nebo v zahraničí, rozdělili se moji přátele na dva tábory. Většina chtěla raději zůstat doma a vychovávat zde své rodiny, ale našlo se i pár odvážlivců, kteří by zvolili život v zahraničí. Nemusel jsem se ptát ani na kontinent, neboť se většina z nich shodla na Švédsku.

Svoboda pro jednotlivce byla vykoupena ústupky ze stran vlády

Soutěže
Ilustrační foto
V pátek 28. března si Pavel Svoboda, lidovecký potenciální europoslanec, přišel na hostivické gymnázium popovídat se studenty druhého a třetího ročníku čtyřletého studia o lidských právech, Evropské Unii a mnohých dalších tématech, ke kterým se dostali díky všetečným otázkám studentů. Setkání trvalo téměř dvě a půl hodiny, během nichž se posluchači nejen dozvěděli spoustu nových poznatků z oblasti politologie, ale také se společně pobavili nad vtipnými odpověďmi.

Potencionální europoslanec poučil i pobavil studenty

Soutěže
Ilustrační foto
Narodila jsem se na Slovensku, kde jsem bydlela skoro 18 let mého života. Již delší dobu jsme byli s rodiči a mým starším bratrem rozhodnutý, že se přestěhujeme do Prahy po ukončení mého studia na gymnáziu. Ale vše se to zvrtlo a před 4 měsíci jsme se přestěhovali. A proto tuto práci budu psát z pohledu Slováka.

Život z pohľadu Slováka

Soutěže
Ilustrační foto.
Mám kamaráda, který pochází z Velké Británie. Je stejně starý jako já a chodí stejně na střední školu. Znám se s ním již dva roky díky mé základní škole, která mi umožnila poznat nové kamarády z cizí země. Před dvěma lety jsme si začínali psát dopisy a už tehdy jsem se dozvěděl zajímavé informace a dále jsme si začali psát přes sociální síť Facebook.

Učitelé by si zasloužili lepší platy

Soutěže
Ilustrační snímek
Kdysi dávno, před několika lety jsem se seznámil s člověkem, který žije v Belgii. Seznámili jsme se na společném sportovní soustředění. Navázali jsme spolu docela blízký kontakt a naše korespondence po odjezdu do jeho rodné země pokračovala dál. Vydrželo to asi dva roky a pak jsme se na dlouhou dobu odmlčeli. Před několika měsíci se ozval a navázali jsme tak, kde jsme skončili. Už máme dohodnuté, kdy se sejdeme. Asi za ním pojedu na kole do Belgie. Taková malá expedice.

Česko má kvalitní školství

Soutěže
Finančník Petr Kellner
Hostivice (u Prahy) - Pozemky v hostivické části Břve, kde chtěl stavět miliardář Petr Kellner, koupil realitní magnát Jaroslav Čadek. Kellner chtěl investovat do infrastruktury, ale město odmítlo změnit územní plán prý kvůli nadměrné dopravní zátěži a výstavbě. Plány Čadka nejsou známy, ale město doufá, že by s ním mohl spolupracovat, píše dnešní MfD.

Kellner prodal pozemky v Hostivici realitnímu magnátovi

Ekonomika
Ilustrační foto.
Dobrovíz (okres Praha-západ) - Středočeský krajský úřad zamítl dvě odvolání proti stavbě distribučních hal Amazonu na pozemcích obce Dobrovíz, takže tam americká internetová firma může stavět. Odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu Hostivice podala obec Dobrovíz a občanské sdružení Občané pro Dobrovíz loni v prosinci.

Kraj zamítl odvolání proti stavbě distribučních hal společnosti

Ekonomika
Osobní vlak. Ilustrační foto.
Kladensko – Lidé cestující ze Stochova, Kamenných Žehrovic, Kladna, Unhoště či Pavlova vlakem do Prahy či opačným směrem musí příští týden počítat s komplikacemi. Od pondělí do pátku, vždy od 8.50 do 15.50 hodin, je totiž naplánována výluka na trati mezi Hostivicí a Masarykovým nádražím.

Vlaky z Kladna do Prahy dojedou jen do Hostivice

Kladensko
David Rath.
Praha - Měsíční pauzu bude mít projednávání údajné korupční kauzy manipulací se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje, která je nejčastěji spojována se jménem jednoho z celkem 11 obžalovaných, někdejšího hejtmana Davida Ratha.

Kauzu lékaře Ratha brzdí choroba. Onemocněl přísedící

Praha
David Rath
Praha - Jeden z předvolaných svědků se omluvil, další sice dorazil, ale odmítl vypovídat s tím, že by si tím mohl přivodit trestní stíhání. Stavbyvedoucí Miroslav Červený tak neosvětlil okolnosti přípravy zfalšovaných faktur, na níž se měl podle obžaloby podílet.

V Rathově kauze svědek raději mlčel

Praha
David Rath
Praha - Jeden z předvolaných svědků se omluvil, další sice dorazil, ale odmítl vypovídat s tím, že by si tím mohl přivodit trestní stíhání. Stavbyvedoucí Miroslav Červený tak neosvětlil okolnosti přípravy zfalšovaných faktur, na níž se měl podle obžaloby podílet.

V Rathově kauze svědek raději mlčel

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Kladensko - Příznivci cyklistiky se už těší na novou cyklostezku protínající Kladensko. Povede z Prahy přes Hostivici až do Kyšic, kde naváže na další trasy. Bude dokončena už v létě. Investice činí 27 milionů korun. To budí dojem, že si cyklisté užijí idylickou vyjížďku. Realita je ale jiná.

Cyklostezka z Prahy do Kyšic povede často po silnici

Středočeský kraj
ZLATÝ RETRÍVR strčil z ulice hlavu do vrátek a už ji nedokázal dostat zpět.
Kladno, Srby – Přimrzlé nepřimrzlé labutě na hladině Turyňského rybníka a zlatý retrívr s hlavou uvězněnou ve vrátkách plotu. Takové netradiční zásahy mají za sebou kladenští hasiči po uplynulém víkendu.K páru podle svědků přimrzlých labutí na Záplavách vyjížděla jednotka v neděli dopoledne. Na místo se vydali hasiči z Kladna a Stochova. Ovšem po několika málo minutách se vraceli na základnu.

Jen co hasiči přijeli zachránit labutě, zvedly se z ledu a odešly

Nehody
Ivana Salačová
Praha - Podnikatelka Ivana Salačová obžalovaná v korupční kauze exhejtmana Davida Ratha v úterý soudu řekla, že kódem pro schůzku s ním k údajně uplacené zakázce bylo „vyšetření u lékaře". Rath je sice lékař, podle Salačové šlo ale o schůzku kvůli tendru na opravu gymnázia v Rathově bydlišti Hostivicích.

Vyšetření bylo kódem pro schůzku s Rathem, tvrdí Salačová

Česko
David Rath
Praha - Přišel se omluvit - a zase upaloval pryč. Tak ve čtvrtek vypadala účast - nebo spíš neúčast - někdejšího hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha u Krajského soudu v Praze, kde se již od počátku loňského srpna koná hlavní líčení v případu celkem 11 obžalovaných.

Rath poprvé nedorazil k soudu, omluvil se kvůli práci

Zločiny a soudy
David Rath
Praha - Přišel se omluvit - a zase upaloval pryč. Tak ve čtvrtek vypadala účast - nebo spíš neúčast - někdejšího hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha u Krajského soudu v Praze, kde se již od počátku loňského srpna koná hlavní líčení v případu celkem 11 obžalovaných.

Rath poprvé nedorazil k soudu, slouží v ordinaci za kolegyni

Česko
Proces v korupční kauze poslance a bývalého hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha a dalších 10 obžalovaných u Krajského soudu v Praze: korunní svědkyně (a také jedna z obžalovaných) Ivana Salačová.
Praha - Policie zachytila v odposlechu telefonů v korupční kauze exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD) hovor o zkaženém králičím masu, které údajně znamená úplatek, řekla podnikatelka Ivana Salačová, která se jako jediná z 11 obžalovaných v případu přiznala k předávání provizí za zmanipulování zakázek ve Středočeském kraji.

Králičina by se zkazila, už mi kručí v bříšku, volal Kott Salačové

Česko
Ladislav Volešák
Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Tři a půl roku. Tak dlouho oblékal Ladislav Volešák dres 1. FC Slovácko. Teď se jejich cesty rozchází. Šikovný záložník, který v letošní sezoně Gambrinus ligy nastoupil za modrobílé v jedenácti zápasech a vstřelil tři branky, je blízko přestupu do Příbrami.

Volešák opouští Slovácko, míří do Příbrami

Fotbal
Ilustrační foto.
Hostivice - Dvě srny uvězněné na dně vypuštěného rybníka u Hostivice vyprošťovali kladenští hasiči. Profesionálům pomáhali také zdejší dobrovolní hasiči. Na místě byli i myslivci, kteří se pokoušeli zvířata vysvobodit ještě před příjezdem hasičů, a pracovníci Záchranné stanice pro zraněné živočichy Aves u Brandýsku.

Hasiči zachraňovali dvě srnky uvízlé v blátě

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Hostivice, Kladno – Dvě srny uvězněné na dně vypuštěného rybníka u Hostivice vyprošťovali kladenští hasiči v pondělí večer. Profesionálům pomáhali také zdejší dobrovolní hasiči. Na místě byli také myslivci, kteří se pokoušeli zvířata vysvobodit ještě před příjezdem hasičů, a pracovníci Záchranné stanice pro zraněné živočichy Aves u Brandýsku.

Hasiči zachraňovali dvě srnky uvízlé v blátě

Nehody
David Rath
Praha - Bývalý poslanec David Rath (dříve ČSSD), který je souzen pro podezření z korupce, dnes v pražské Malostranské besedě podepisoval svoji knihu Absurdní proces. Autogramiády se zúčastnilo několik desítek lidí, převážně zástupci médií a středočeského města Hostivice, kde Rath žije.

O podpis Davida Ratha stáli zejména obyvatelé Hostivice

Česko
David Rath
Hostivice /ROZHOVOR/ – Dlouhá vazba mu možná prohloubila vrásky a obarvila některé vlasy našedivo, ale z Davida Ratha se rozhodně nestal ani zničený ani rozezlený muž. Alespoň se mu to daří nedávat nijak najevo. Deníku popsal nejen to, jak se snaží na dny strávené ve vazbě zapomenout, ale například i to, jakým směrem by se měla ubírat jeho kariéra.

Rathovi položila rodina nůž na krk: s politikou skončit, přednost má medicína

Praha
David Rath
Hostivice /ROZHOVOR/ – Dlouhá vazba mu možná prohloubila vrásky a obarvila některé vlasy našedivo, ale z Davida Ratha se rozhodně nestal ani zničený ani rozezlený muž. Alespoň se mu to daří nedávat nijak najevo. Deníku popsal nejen to, jak se snaží na dny strávené ve vazbě zapomenout, ale například i to, jakým směrem by se měla ubírat jeho kariéra.

Rathovi položila rodina nůž na krk: přednost má medicína

Česko
David Rath
Praha – Odevzdat cestovní pas Krajskému sodu v Praze a chodit se pravidelně hlásit probačnímu úředníkovi v takovém režimu, jaký tento úředník stanoví. Takové jsou podle očekávání podmínky, které v pondělí stanovil Vrchní soud v Praze souzenému exhejtmanovi Středočeského kraje Davidu Rathovi, když změnil verdikt krajského soudu a propustil ho z vazby na svobodu.

Propuštěný Rath musel odevzdat pas

Zločiny a soudy
Bývalý středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath obviněný z korupce hovoří v Hostivici u Prahy s novináři poté, co 11. listopadu opustil ruzyňskou vazební věznici.
Hostivice  – „Už toho bylo dost." „Na svobodě běhají mnohem větší a nebezpečnější zločinci." „Udělal tady toho hodně." To jsou jedny z nejčastějších výroků, kterými odpovídají Hostivičtí na dotaz, co říkají na propuštění Davida Ratha z vazby. Pondělní ruch sice z ulic zmizel, ale většině místních jednoznačný názor na délku vazby zůstal: byla příliš dlouhá.

Obyvatelé Hostivice se shodují: Délka Rathovy vazby byla nepřiměřená

Česko
Hostivice.
Hostivice  – „Už toho bylo dost." „Na svobodě běhají mnohem větší a nebezpečnější zločinci." „Udělal tady toho hodně." To jsou jedny z nejčastějších výroků, kterými odpovídají Hostivičtí na dotaz, co říkají na propuštění Davida Ratha z vazby. Pondělní ruch sice z ulic zmizel, ale většině místních jednoznačný názor na délku vazby zůstal: byla příliš dlouhá.

Hostivičtí: Délka Rathovy vazby byla nepřiměřená

Z okolí
Bývalý středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath obviněný z korupce hovoří v Hostivici u Prahy s novináři poté, co 11. listopadu opustil ruzyňskou vazební věznici.
Hostivice Zatímco hostivické náměstí u radnice bylo už pár minut po brífinku Davida Ratha prázdné, ulice, kde bydlí, byla ještě dlouho poté plná novinářů. Před domem stál černý jaguar a vše ze zahrady od sousedů sledovala se zájmem bílo-mourovatá kočka.

To je show, co, řekla dáma s růží

Z okolí
Bývalý středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath obviněný z korupce hovoří v Hostivici u Prahy s novináři poté, co 11. listopadu opustil ruzyňskou vazební věznici.
Praha/Hostivice (Praha-západ) – Exposlanec David Rath (dříve ČSSD), který je obžalován z korupce, řekl dnes po propuštění z vazby novinářům, že jeho kauza nese rysy politického procesu. Ve vazební věznici, kde strávil 18 měsíců, se prý nejvíc těšil na práci. O vstupu do politiky neuvažuje, chce se vrátit k práci lékaře ve své soukromé ordinaci.

Rath neplánuje návrat do politiky, bude pracovat ve své ordinaci

Česko
Souzený exposlanec a někdejší hejtman Středočeského kraje David Rath bylo po 18 měsících propuštěn z vazby.
Praha – Někdejší poslanec a bývalý hejtman Středočeského kraje David Rath byl rozhodnutím Vrchního soudu v Praze propuštěn z vazby a v pondělí odpoledne opustil ruzyňskou věznici. Nyní plánuje, že doma v Hostivici bude pracovat jako lékař – především se ale chce soustředit na svou obhajobu v kauze řešené středočeským krajským soudem, ve které čelí obžalobě v souvislosti s údajnou korupcí navázanou na manipulace s veřejnými zakázkami Středočeského kraje. Proces Rath označuje za politický. Uvedl také, že se chce starat o svého vážně nemocného otce a věnovat se dvěma svým dospívajícím synům.

Vězněný Rath se dočkal, Vánoce stráví se svými blízkými

Zločiny a soudy
Ratmír Rath
Praha - Krajský soud v Praze dnes omluvil z projednání kauzy exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD) obžalovaného z korupce jeho otce Ratmíra, který měl přijít jako svědek. Rath starší, který je jako jeho syn povoláním lékař, má vážné zdravotní problémy a soudce přečetl jeho výpověď před policií. Popisoval v ní původ zhruba devíti milionů korun nalezených při domovní prohlídce v domě obžalovaného v Hostivici. Rathův otec uvedl, že to jsou jeho peníze, které měl původně připravené ke koupi nemovitosti.

Miliony z domu v Hostivici jsou moje, řekl policii otec Ratha

Česko
Ratmír Rath
Praha – Krajský soud v Praze dnes omluvil z projednání kauzy exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD) obžalovaného z korupce jeho otce Ratmíra, který měl přijít jako svědek. Rath starší, který je jako jeho syn povoláním lékař, má vážné zdravotní problémy a soudce přečetl jeho výpověď před policií. Popisoval v ní původ zhruba devíti milionů korun nalezených při domovní prohlídce v domě obžalovaného v Hostivici. Rathův otec uvedl, že to jsou jeho peníze, které měl původně připravené ke koupi nemovitosti.

Miliony z domu v Hostivici jsou moje, řekl policii otec Ratha

Praha
Letiště Václava Havla v Praze. Kdy odsud povede vlaková trať?
Praha – Železnici z Prahy na ruzyňské letiště by mohl vybudovat soukromý investor. Projekt počítá s tříkilometrovým tunelem pod rychlostní silnicí R6 a vzletovými dráhami. Oznámení k posouzení dopadu stavby na životní prostředí podala stavební firma OHLŽS. Má v úmyslu napojit letiště na současnou trať Praha – Kladno u zastávky Hostivice – Jeneček, odkud by vlaky jezdily k druhému letištnímu terminálu. Vyplývá to z oznámení uveřejněného v informačním systému ministerstva životního prostředí.

Železnici na pražské letiště by mohl vybudovat soukromý investor

Praha
David Rath přichází k soudu.
Praha - Krajský soud v Praze dnes dokončil poslední z 11 výpovědí obžalovaných v kauze exposlance Davida Ratha (dříve ČSSD), která se týká údajné korupce při zadávání stavebních a zdravotnických zakázek ve Středočeském kraji. Manažer firmy Pohl Václav Kovanda popřel, že by předal úplatek tři miliony korun, aby vyhrál tendr na rekonstrukci Gymnázia Hostivice.

Kauza Rath: Stavební manažer Kovanda popřel úplatek 2,8 milionu

Česko
Ilustrační foto
Kladno – Skvělou práci odvedla kladenská dispečerka středočeské záchranky. V sobotu na tísňovou linku zavolal zoufalý nastávající tatínek z Prahy-západ, že jeho paní doma rodí a pomoc je daleko. Na základě rad zkušené dispečerky byla za chvíli na světě zdravá holčička. A to byl navíc porod velmi komplikovaný.

Zkušená dispečerka záchranky pomáhala rodit po telefonu

Kladensko