ŠTÍTEK: Hostivice

Žalobce Petr Jirát
Praha – Pauzu do 11. května má po středečním jednání u Krajského soudu v Praze proces s někdejším středočeským hejtmanem Davidem Rathem, který je společně s dalšími lidmi stíhán pro údajný podíl na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje (a devíti z celkem jedenácti obžalovaných již soud vyměřil nepravomocné tresty od podmínek po 7,5 roku vězení).

Státní zástupce chce přezkoumat Rathův stav, případně navrhne vazbu

Česko
Kola pro Dětský domov Unhošť
Svárov - Jak jdou dohromady jízdní kola, dětský domov a koncert v kostele? Poměrně dobře a výsledek je je ještě lepší. Díky tomu, že před šesti týdny vznikla v hlavách členů Spolku svárovského zvonu myšlenka pořídit dětem z domova jízdní kola a lidé ze Svárova, Červeného Újezdu, Ptic, Unhoště, Rudné, Hostivice, ale i vzdálených měst republiky přispěli bez váhání do této neobvyklé sbírky, podařilo se něco nevšedního.

Obyvatelé dětského domova 
si odvezli šestatřicet bicyklů

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Praha - Bezmála dvě promile - přesně se na displeji objevila hodnota 1,97 - nadýchala žena, kterou na sklonku uplynulého týdne v půl deváté ráno v Jinočanech na Praze-západ načapali za volantem policisté z Hostivice. Že pila, řidička fabie na místě přiznala; zapírat nemělo smysl. Na místě přišla o řidičák a nyní je podezřelá ze spáchání trestného činu - z ohrožení pod vlivem návykové látky.

KRIMI MIX: Za bílého dne chytili dvoupromilovou řidičku

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Střední Čechy - V devíti obcích v šesti okresech ve Středočeském kraji lidé půjdou v červnu znovu volit. Celkem tam strany a sdružení podaly dvacet kandidátek. Nejčastěji kandidují nezávislí. Nové volby budou třeba v Chlebech na Benešovsku. Lidé si tam budou moct vybrat ze tří kandidátek. Chlebský starosta Petr Plánský v únoru rezignoval na funkci a vzdal se i mandátu zastupitele.

V devíti středočeských obcích vyhlásí v červnu volby

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Praha - Příčinou nelegálního znečištění odpadních vod a následné havárie Ústřední čistírny odpadních vod (ÚČOV) na Císařském ostrově v Praze by mohla být oprava čistírny odpadních vod v Hostivici. „Vyšetřování zatím ukazuje tímto směrem," řekla radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (STAN). Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP), která případ prověřuje, informaci nepotvrdila. Vyjádřit se k tomu nechtěl ani provozovatel vodohospodářské sí­tě.

Příčinou havárie čistírny v Praze může být oprava v Hostivici

Praha
Ilustrační foto.
Střední Čechy - Od začátku března začala platit nová vyhláška, která zakazuje hotovostní platbu ve sběrnách. Odměnu za donesený kovový materiál lidé dostávají na účet, šekem nebo složenkou. S chováním zákazníků to pořádně zahýbalo. V únoru se mohli všichni strhat, aby vrátili co nejvíce materiálu, v březnu klesl počet donesených surovin i o osmdesát procent.

Ve sběrnách vykupují o osmdesát procent méně

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Praha - Nad suchdolskou sběrnou železa je modrá obloha a svítí slunce. Za plotem hlídá pes, ale teď kolem poledne ani není koho hlídat. Zákazníci se moc nehrnou. Zaměstnanci opravují dřevěné dveře či převáží materiál. Od prvního března totiž platí vyhláška, která nařizuje sběrnám vyplácet za suroviny pouze bezhotovostní platbou. Jaký je důsledek?

Sběrny čelí krizi kvůli boji proti vykupování kradených věcí

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Nad suchdolskou sběrnou železa je modrá obloha a svítí slunce. Za plotem hlídá pes, ale teď kolem poledne ani není koho hlídat. Zákazníci se moc nehrnou. Zaměstnanci opravují dřevěné dveře či převáží materiál. Od prvního března totiž platí vyhláška, která nařizuje sběrnám vyplácet za suroviny pouze bezhotovostní platbou. Jaký je důsledek?

Sběrny čelí krizi kvůli boji proti vykupování kradených věcí

Praha
Ilustrační foto
Praha - Přes čtyři stovky aut zkontrolovali při dopravně bezpečnostní akci Řidič dopravní policisté z územního odboru pro Prahu-venkov: Západ. O výsledcích dvoudenních kontrol zaměřených především na alkohol a drogy u řidičů, jejichž dějištěm se stala stanoviště na hlavních silnicích ve městě Hostivice a v obci Statenice, informovala ve středu policistka Jana Dětská.

Motoristé jezdí v šunkách a bez pásů

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Praha - Prazvláštní pojetí zdvořilostí předvedl 40letý cizinec, který se v uplynulých týdnech i měsících oddával svým choutkám na Praze-západ. Konkrétně v Hostivici a v Rudné. Náhodně si vybíral ženy, o kterých si myslel, že jim je více než 17 let - a obracel se na ně s přáním k novému roku nebo později k valentýnskému svátku.

KRIMI MIX: Za přání k Valentýnu hrozí kriminál

Zločiny a soudy
David Rath s právníkem Davidem Černým
Praha - K vyloučení trojice obžalovaných z takzvané Rathovy kauzy do samostatného jednání přistoupil ve čtvrtek Krajský soud v Praze. Předseda trestního senátu Robert Pacovský to zdůvodnil uspíšením jednání a snahou dosáhnout toho, aby další řízení nebylo mařeno. Z původních jedenácti obžalovaných se tak aktuální proces, běžící již od předloňského srpna, nyní týká osmi mužů a žen.

Rathovu kauzu soud nečekaně rozdělil

Zločiny a soudy
David Rath
Praha – Již předem odsouzen – a k tomu okraden státní mocí. Nejen obrán o roky svobody, o celý svůj dosavadní život, ale také o peníze. Tak se cítí někdejší hejtman Středočeského kraje a v minulosti významný politik ČSSD, exposlanec i bývalý ministr zdravotnictví David Rath. Vyplývá to z vyjádření, které tento nepřehlédnutelný muž, v současnosti působící jako lékař v Hostivici na Praze-západ, poskytl o víkendu televizi Nova.

Soud blokuje dědictví po tátovi, lamentuje obžalovaný Rath

Česko
Ředitelka příbramského archivu Věra Smolová.
Příbram – O Příbrami se vykládá všelicos. Pokud však této téměř 800leté dámě přijdete na chuť, zjistíte, že v ní žije mnoho osobností, které město a život v něm zajímá natolik, že jejich zásluhou sláva Příbrami překračuje hranice okresu. Jednou z těchto osobností je i ředitelka Státního okresního archivu PhDr. Věra Smolová.

Historii Příbrami poodhaluje nová kniha Věry Smolové

Volný čas
David Rath u soudu.
Praha - Projednání případu bývalého hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (dříve ČSSD) podezřelého s dalšími deseti lidmi z korupce pokračuje v únoru a březnu příštího roku. Vyplývá to z výpisu na portálu Justice.cz. Krajský soud v Praze nařídil termíny zatím do poloviny března.

Soud rozhodne v kauze Davida Ratha nejdříve v březnu

Zločiny a soudy
Děti z Klokánku. Ilustrační foto
Praha /INFOGRAFIKA/ – V posledních letech Klokánky kvůli financování mnohokrát balancovaly nad propastí, nakonec ji vždy přeskočily. Pět největších zařízení nyní nedostalo výjimku od ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), takže v nich v příštím roce nemůže být více než 28 dětí, jak povoluje zákon. Tím nejspíš do jámy spadnou a kvůli problémům 
s penězi s sebou mohou stáhnout i zbytek projektu, tedy dalších 19 poboček, varuje předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková.

Klokánky výjimku nedostaly. Nejspíš skončí

Česko
Ilustrační foto.
Praha - Lupiče, který v noci na sobotu udeřil v Hostivici, hledají policisté z Prahy-západ. Pátrají po zatím neznámém muži, který s asi 25centimetrovým kuchyňským nožem přepadl prodejnu potravin v Litovické ulici. „Dej mi peníze," houkl dovnitř pootevřenými dveřmi, za kterými právě stál prodavač.

KRIMI MIX: Když prodavač utekl, lupič odešel s nepořízenou

Zločiny a soudy
NOVÝ ÚSEK CYKLOSTEZKY z Prahy do Hájku u Unhoště je doplněn nejen označením, ale i dalším mobiliářem, například lavičkami.
Kladensko – Povede z Prahy přes Hostivici až do Kyšic, kde naváže na další trasy. Řeč je 
o cyklostezce, která spojí hlavní město s Kladenskem. Její první část, mezi hlavním městem a klášterem v Hájku 
u Unhoště, je hotova 
a slavnostně byla otevřena 
v úterý. Termín dokončen zbývajícího úseku do Unhoště není zatím stanoven.

První část cyklostezky vedoucí z Prahy do Kyšic je hotova

Kladensko
Společnost Ropid, která organizuje dopravu v Praze a okolí, představila ve spolupráci s pražským Dopravním podnikem projekt vlakotramvaje, která by jezdila ve městě po klasických tramvajových kolejích a poté by pokračovala po příměstské železniční trati.
Praha - Ač je dopravní prostředek nazývaný vlakotramvaj v západních zemích něčím zcela obyčejným, u nás jde o městem plánovanou novinku. Obvykle slouží jako nejrychlejší spojení regionu a města. Spojuje v sobě totiž výhody obou prostředků: rychlost vlaku a dostupnost tramvají.

Vlakotramvaje ovládnou dopravu mezi metropolí a Středočeským krajem

Praha
Ilustrační foto.
Praha - Prazvláštní sklony související s podivnými choutkami projevil muž, po kterém pátrají policisté z Hostivice na Praze-západ. Dotyčný sedící za volantem blíže nezjištěného auta si ve čtvrtek poblíž nádraží v Jenči vyhlédl 13letou školačku jedoucí na kole.

Školačku zaskočil onanující muž

Zločiny a soudy
Americký internetový obchod Amazon plánuje v Dobrovízi u Prahy postavit nové distribuční centrum. Na snímku je objekt, který je již v provozu.
Dobrovíz (u Prahy) - Developer v Dobrovízi připravuje stavbu skladu pro americký Amazon, archeologický průzkum v místě už skončil a nyní jsou v plném proudu terénní práce. Stavět se má začít v září, hotovo by mělo být nejpozději v červnu 2015, řekl manažer projektu Jan Hradecký z developerské společnosti Panattoni, která projekt zajišťuje. Firma chce v Dobrovízi zaměstnat asi 1500 lidí.

Developer v Dobrovízi přípravuje stavbu skladu pro Amazon

Ekonomika
Ratmír Rath.
Praha - Kauzou exhejtmana Davida Ratha a spol., ve které jde o údajnou korupční manipulaci se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje, se nezabývá jen středočeský krajský soud, posuzující vinu celkem jedenáct obžalovaných. Souvislosti dolehly i k Obvodnímu soudu pro Prahu 7.

Peněz zabavených policií se Rathův otec nedomohl

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Praha - Dlouhé roky je policejně hledaný 40letý David M., po kterém policisté vyhlásili pátrání již 6. listopadu 2006. Muž, na kterého Obvodní soud pro Prahu 10 vydal i evropský zatýkací rozkaz, protože nelze vyloučit, že zmizel do zahraničí, je stíhán převážně pro trestnou činnost hospodářského charakteru.

Muž je hledaný už skoro osm let

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Hostivice - Mrtvolu, která na místě ležela delší dobu, objevili v noci na včerejšek hasiči během likvidace požáru útočiště bezdomovců u železničních kolejí v Hostivici na Praze-západ.

Na místě požáru našli mrtvé tělo

Požáry
Ilustrační foto.
Praha - Ranní špička, zácpa před Prahou a v neposlední řadě dilema, kam zaparkovat auto. Nejeden řidič, který jezdí za prací do hlavního města, tento problém blízce zná. Nyní by ranní stresy řidičům mohly z části odpadnout.

Parkoviště za Prahou a dále po kolejích

Praha