ŠTÍTEK: Hostivice

Jindřichohradecké házenkářky remizovaly s Vršovicemi 25:25.
Jindřichohradecké házenkářky odstartovaly druhou polovinu I. ligy domácí remízou 25:25 s Vršovicemi. Družstvo od Vajgaru tentokrát utkání nezastihlo v optimálním rozpoložení a nakonec bylo rádo za bod, který jej však odsunul z první příčky tabulky o skóre za mostecké béčko.

Hradecké házenkářky vydřely aspoň bod až v závěru

Hokej
Minulý týden porazili v rámci zimní přípravy Meteor Praha, tentokrát ale fotbalisté FC Rokycany (na archivním snímku hráči v bílých dresech) neuspěli.
Minule porazili Meteor Praha, přední tým divizní skupiny B, na jeho umělém trávníku 6:3. Tentokrát ale fotbalisté Rokycan neuspěli. Bezprostředně po skončení krátkého soustředění v Hostivicích u Prahy, kde dostali pořádně do těla, nestačil tým z Husových sadů na devatenáctku Viktorie Plzeň, které na její umělce v Luční podlehl těsně 2:3. O branky rokycanského mužstva se postarali Holek s Rybou.
23 fotografií

Nejdřív potili krev, pak nestačili na Viktorku. Houdek: Ale všichni to odmakali

Fortuna divize
Nový web Deníku 77plus1.cz nabízí regionální zajímavosti, fotografie, videa i něco navíc.
Většina z dnešní sedmičky zpráv je vlastně takovou pestrou směsicí výjimečných dárků. Říká se, že na co hodně myslíme, to se nám nějakým způsobem zhmotní. Dokonale to klaplo v případě Petry Duškové z Hostivice, která je celoživotní milovnicí soviček. Na zahradě se jí přímo na Štědrý den uhnízdilo hned osm kalousů ušatých, kteří obsadili sušák na prádlo a jehličnany na pozemku a přivedli si i mláďata. Vskutku vánoční zázrak.

77plus1: Měsíc pro fakultu, vánoční zázrak z Hostivice i rybí monstrum

O Deníku
Kalousové ušatí obsadili nejen sušák na prádlo, ale i husté thuje.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Nejhezčí vánoční dárek, jaký si kdy mohla přát, dostala letos Petra Dušková z Hostivice. Hejno dospělých sov v podobě osmi kalousů ušatých se o Štědrém večeru uhnízdilo na její zahradě. A přivedli si i mladé. Celkem osm soviček obsadilo sušák na prádlo a další sotva opeřená mláďata se usadila ve větvích jehličnanů, které má rodina na pozemku.
16 fotografií

Vánoční úkaz v Hostivici. Milovnici sov se na zahradu nastěhovalo hejno kalousů

Kladensko
Poklepání na základní kámen budoucí svazkové školy Chýně–Hostivice předznamenalo vznik školního areálu pro 810 žáků blízko západní hranice Prahy.
Svazkové školy, tedy takové, jež společně buduje a pak i provozuje sdružení – neboli „svazek“ – několika obcí či měst, jsou vedle přístaveb jedním z receptů, jimiž se radnice snaží řešit nedostatek míst pro děti v základních školách. Zvláště v blízkém okolí Prahy, kde se počty obyvatel prudce zvyšují, přičemž přicházejí především mladé rodiny, nejde o problém pouze palčivý, ale přímo kritický.

Západně od Prahy vznikne základní škola za miliardu. Pro osm stovek žáků

Praha
Házená: Zora Olomouc - Baník Most (27.9.2023)
Pořádné rozčarování přinesl do týmu olomoucké Zory los osmifinále českého poháru. To, že jim jakožto týmu MOL ligy může přinést další tým z nejvyšší soutěže už sice bylo jasné předem, že však budou muset s notně oslabeným celkem naprosto nelogicky cestovat přes celou republiku na palubovku jednoho z největších favoritů z Mostu, jim však do hlavy úplně nešlo. Marné byly všechny pokusy o odvolání, a tak se s polodorosteneckým kádrem na sever Čech vydali. Mostečanky navíc do zápasu nastoupily v plné sestavě, a tak se stalo to, co se muselo stát. Konečný výsledek 42:20 mluví za vše.
9 fotografií

Olomoucká Zora vypadla z poháru v Mostě. Vadil jí ale způsob losu

Házená