ŠTÍTEK: Hostivice

Bývalý středočeský hejtman za ČSSD a exministr zdravotnictví David Rath vychází ze své ordinace v Hostivici, kde se 7. října 2019 vyjádřil pro média ke svému nástupu do vězení.
Státní zástupkyně v úterý u soudu v Brně navrhla zamítnout žádost o podmíněné propuštění bývalého hejtmana za ČSSD Davida Ratha, a to ze tří důvodů. Mimo jiné proto, že nezaplatil celý peněžitý trest. Rath si odpykává sedmiletý trest za korupci, za sebou má polovinu trestu. Rathův advokát Roman Jelínek navrhl podmíněné propuštění z výkonu trestu.
4 fotografie

Státní zástupkyně je proti Rathovu podmíněnému propuštění z vězení

Brněnsko
Drive-in volební stanoviště. Ilustrační foto.
Připravit si nejen občanský průkaz, ale také potvrzení od lékaře nebo z hygieny (případně doklad o pozitivním výsledku testu) musí lidé, kteří chtějí ve středu 6. října využít možnosti hlasovat v parlamentních volbách z auta, vyhrazené pro voliče v koronavirové karanténě nebo izolaci. Takzvaná drive-in stanoviště, zřízená po jednom v každém okrese, budou v provozu mezi osmou a sedmnáctou hodinou.
14 fotografií

Koronavirové hlasování z auta se chystá už na středu: v ulici Karolíny Světlé

Mělnicko
Nemocnice Příbram.
Připravit si nejen občanský průkaz, ale také potvrzení od lékaře nebo z hygieny (případně doklad o pozitivním výsledku testu) musí lidé, kteří chtějí ve středu využít možnosti hlasovat v parlamentních volbách z auta, vyhrazené pro voliče v koronavirové karanténě nebo izolaci. Takzvaná drive-in stanoviště, zřízená po jednom v každém okrese, budou v provozu 6. října mezi osmou a sedmnáctou hodinou.
3 fotografie

Koronavirové hlasování z auta se chystá už na středu: u nemocnice

Příbramsko
Poznáte muže na fotografii?
Škodu, která je předběžně vyčíslena na 24 tisíc korun, způsobil zatím neznámý zloděj, jenž se ve městě Hostivice na Praze-západ vloupal postupně do tří zaparkovaných aut. Ze dvou z nich si odnesl věci za více než 13 tisíc korun, informovala v pondělí policejní mluvčí Michaela Richterová. Stalo se to již v pátek 9. července, kdy pachatel za úsvitu, v době mezi 3.45 a 5.15, řádil v Ječné ulici.

Neznámý muž se během noci vloupal do tří aut

Zločiny a soudy
Hlídka mezi okresy Kladno a Praha-západ kontroluje 1. 3. 2021 dodržování omezení pohybu.
Z Hostouně u Prahy, kam jsem se loni s rodinou přistěhoval, trvá cesta autem na západní okraj metropole zhruba stejně jako do Kladna. Okresním městem je pro nás právě někdejší hornické centrum. Bez ohledu na to, že řada ze stovek nových rezidentů, kteří v posledních letech obec podstatně zalidnili, má na Prahu nadále silné vazby včetně profesních. Celostátní omezení pohybu dopadá na obyvatele Hostouně v praktických záležitostech jako jsou cesty za nákupy nebo vycházky i kvůli jeho poloze na hranici kladenského okresu. Několik metrů za cedulí s názvem obce už je totiž okres Praha - západ.
8 fotografií

REPORTÁŽ: Pro Hostouň u Prahy je zapovězená i Dobrovíz "za humny"

Z okolí