ŠTÍTEK: Hostivice

Tři výjezdové základny středočeských záchranářů získaly upravené automobily Škoda Yeti, jejichž vnitřní vybavení bylo přizpůsobeno potřebám přednemocniční neodkladné péče.
Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Hostivice na Praze-západ, Zbraslavice na Kutnohorsku a Kolín. To jsou výjezdové základny středočeských záchranářů, kam ve středu od budovy krajského úřadu na pražském Smíchově zamířily nové vozy. Nikoli sanitky určené k transportu pacientů, ale upravené automobily Škoda Yeti, jejichž vnitřní vybavení bylo přizpůsobeno potřebám přednemocniční neodkladné péče.
3 fotografie

Záchranářům přibyla tři malá auta

Z okolí
Firma Böllhoff se za čtvrt století působení na českém trhu stala leadrem ve vývoji a prodeji spojovacích prvků a montážních technologií. Dnes má tato firma s centrálou v Německu 31 poboček ve 22 zemích po celém světě s více než 2 200 zaměstnanci. Böllhoff zajišťuje kompletní logistiku spojovacího materiálu formou kanbanových dodávek do desítek průmyslových závodů v ČR, přičemž v portfoliu má bezmála 700 nakupujících zákazníků.

Böllhoff Česká republika – 25 let na trhu!

Reklama
Ilustrační foto
Praha - K činu došlo někdy během zimy. To je informace, kterou mají k dispozici policisté z Hostivice na Praze-západ, kteří se zabývají vloupáním do chaty v osadě Ariana poblíž obce Ořech. Stát se to mělo v době pod 15. listopadu do konce března, upřesnila policistka Jana Dětská. S tím, že pachatel postupoval způsobem, který je pro podobné případy typický: dovnitř vnikl po rozbití vstupních dveří.

KRIMI MIX: Vykradená chata byla opuštěná celou zimu

Zločiny a soudy
Rákosníčkovo hřiště v Chlumci nad Cidlinou.
Nový Bydžov - Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník. Ve dne je docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví Rákosníček. Tak začíná oblíbený český večerníček, na který se těší mnoho dětí.

Po Chlumci chce nové hřiště za milion také Nový Bydžov

Z okolí
Rákosníčkovo hřiště v Chlumci nad Cidlinou.
Nový Bydžov - Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník. Ve dne je docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví Rákosníček. Tak začíná oblíbený český večerníček, na který se těší mnoho dětí.

Po Chlumci chce nové hřiště za milion také Nový Bydžov

Hradecko
Ilustrační foto.
Praha - S požadavkem na vrácení více než osmi milionů korun z peněz, které před necelými čtyřmi roky zabavili policisté při domovní prohlídce v jeho domě v Hostivici, neuspěli v úterý někdejší hejtman Středočeského kraje David Rath ani další dědicové jeho otce Ratmíra Ratha. Vyplývá to z rozhodnutí odvolacího senátu Městského soudu v Praze, které je již pravomocné.

Zabavených milionů se Rathova rodina nedomohla

Zločiny a soudy
Ratmír Rath, otec středočeského exhejtmana Davida Ratha, na archivním snímku z roku 2012.
Praha – Pozůstalí po Ratmíru Rathovi nemají nárok na vydání osmi milionů korun, které policie zabavila při domovní prohlídce jeho synovi, bývalému hejtmanovi Davidu Rathovi. Rozhodnutí dnes pravomocně potvrdil odvolací senát pražského městského soudu s tím, že peněz zajištěných při trestním řízení se nelze domáhat v řízení civilním. Lékař Ratmír Rath tvrdil, že peníze patřily jemu.

Zamítnutí je pravomocné. Na zabavené miliony Rathova otce nemá rodina nárok

Česko
PŘED VSTUPEM do bláta se hasiči převlékli do speciálního oděvu.
Hostivice, Kladno – Dětská hra se ve středu odpoledne zvrhla v záchranou akci, na které kromě kladenských hasičů zasahovali také středočeští záchranáři. Dvě dívky a jeden hoch uvízli v bahně vypuštěného rybníka s názvem Kala (Kalý rybník) na okraji Hostivice na Praze-západ. O události informoval Týdeník policie.

Hasiči zachraňovali tři děti z bláta vypuštěného rybníka

Nehody
PŘED VSTUPEM do bláta se hasiči převlékli do speciálního oděvu.
Kladno - Dětská hra se ve středu odpoledne zvrhla v záchranou akci, na které kromě kladenských hasičů zasahovali také středočeští záchranáři. Dvě dívky a jeden hoch uvízli v bahně vypuštěného rybníka s názvem Kala (Kalý rybník) na okraji Hostivice na Praze-západ. O události informoval Týdeník policie.

Hasiči zachraňovali tři děti z bláta vypuštěného rybníka

Středočeský kraj
Ratmír Rath, otec středočeského exhejtmana Davida Ratha, na archivním snímku z roku 2012.
Praha - Úmrtím Ratmíra Ratha, otce středočeského exhejtmana Davida Ratha nepravomocně odsouzeného za korupční manipulace s veřejnými zakázkami, nekončí spor o miliony zabavené před čtyřmi roky policií při zatčení tehdejšího hejtmana v jeho domě v Hostivici.

Rathovy peníze jdou znovu k soudu

Zločiny a soudy
David Rath před soudem
Praha – Úmrtím Ratmíra Ratha, otce středočeského exhejtmana Davida Ratha nepravomocně odsouzeného za korupční manipulace s veřejnými zakázkami, nekončí spor o miliony zabavené před čtyřmi roky policií při zatčení tehdejšího hejtmana v jeho domě v Hostivici. 

Spor o Rathovy miliony nekončí. Kauza jde znovu k soudu

Česko
Ilustrační foto
Unhošť – V pátek po poledni se na Tyršově náměstí v Unhošti srazil autobus se sanitou. Děsivě vyhlížející nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Jak potvrdila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová, sanita rychlé zdravotnické pomoci z Hostivice právě převážela pacienta. Ani ten nebyl zraněn. 

V Unhošti se srazily autobus se sanitou

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Hostivice - Náraz do zábran na kruhovém objezdu u Jenče ukončil v noci na sobotu policejní honičku na Praze-západ. Havaroval 33letý řidič za volantem modré octavie, jejíhož podivného kličkování a nelogického přejíždění z pruhu do pruhu si hlídka všimla na okraji Hostivice.

Šoféra prchajícího před policisty zastavil kruhový objezd

Z okolí
Preventivní kampaň Obezřetnost se vyplatí spustili ve středu 2. prosince 2015 policisté v prodejnách Albert po celé České republice.
Praha /FOTOGALERIE/ - Preventivní kampaň Obezřetnost se vyplatí spustili ve středu policisté v prodejnách Albert po celé republice. V rámci již čtyři roky trvající spolupráce varují nakupující před zloději - zvláště kapsáři - kteří jsou v předvánočním shonu obzvlášť pilní. Ve všech 332 prodejnách zní varování hlášené rozhlasem - a téměř 60 navštíví i policisté, aby zákazníkům sami připomínali rizika.
16 fotografií

KRIMI MIX: Policisté vyrazili na kapsáře do obchodů

Zločiny a soudy
MONIKA POUBOVÁ z Dobrotet (zcela vlevo) při předávání daru. Na snímku je také primář dětského oddělení Petr Lyer a vrchní sestra Hana Literová (druhá vlevo).
Kladno – Kojící polštáře, polohovací pomůcky, zavinovačky, bodýčka různých velikostí, čepičky nebo například prostěradla. To vše včetně speciálního křesla vhodného pro kojení či klokánkování nedonošených dětí darovala nezisková organizace Dobrotety Dětskému oddělení Oblastní nemocnice Kladno.

Dobrotety darovaly dětskému oddělení předčasnou nadílku

Kladensko
PARNÍ LOKOMOTIVA nesoucí jméno Papoušek.
Rakovnicko – Poslední parní víkend v železničním muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka se koná nadcházející sobotu a neděli. Dráhy při této příležitosti vypraví pro cestující soupravy tažené parními lokomotivami, které z Masarykova nádraží do Lužné a zpět projedou Kladenskem. V Kladně si mašiny bude možné prohlédnout ráno zhruba při desetiminutové přestávce.

Do Lužné míří párovky

Rakovnicko
PARNÍ LOKOMOTIVA nesoucí jméno Papoušek.
Kladensko – Poslední parní víkend v železničním muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka se koná nadcházející sobotu a neděli. Dráhy při této příležitosti vypraví pro cestující soupravy tažené parními lokomotivami, které z Masarykova nádraží do Lužné a zpět projedou Kladenskem. V Kladně si mašiny bude možné prohlédnout ráno zhruba při desetiminutové přestávce.

Přes Kladno a Stochov pojedou párovky

Kladensko
David Rath
Bývalý poslanec za ČSSD a středočeský hejtman David Rath má pamětní desku na cyklostezce poblíž Valdeku u Kladna. Jsou na ní rýmy, které satirují jeho korupční kauzu a možný pád z kola. Rath tvrdil, že nedaleko tohoto místa v dubnu spadl z kola. Skončil v pracovní neschopnosti. Nemohl se tak několik dní účastnit líčení u soudu, který rozhodoval o tom, zda bral úplatky. Desku k cyklostezce umístili lidé, kteří chtějí zůstat v anonymitě. Informovali ale některá média.

Rath má satirickou pamětní desku na cyklostezce u Kladna

Cestujeme
Pamětní deska u cyklostezky
Kyšice - Bývalý středočeský hejtman David Rath se dočkal pamětní desky. Cedule se objevila u silnice mezi Braškovem-Valdekem a Kyšicemi na Kladensku, kde jí křižuje cyklostezka, na níž Rath letos na jaře spadl z kola. Zdůvodnil tím svou neúčast u soudu, před nímž se zpovídal za korupční jednání. Pamětní desku instalovala na cyklostezku skupina lidí, která si přeje zůstat v anonymitě.

Davidu Rathovi postavili u cyklostezky pamětní desku

Středočeský kraj
Pamětní deska u cyklostezky
Kyšice – Bývalý středočeský hejtman David Rath se dočkal pamětní desky. Cedule se objevila u silnice mezi Braškovem-Valdekem a Kyšicemi, kde jí křižuje cyklostezka, na níž Rath letos na jaře spadl z kola. Zdůvodnil tím svou neúčast u soudu, před nímž se zpovídal za korupční jednání.

Davidu Rathovi postavili u cyklostezky pamětní desku

Kladensko
Chata v Lysolajích byla zapálena úmyslně
Praha FOTOGALERIE/ - Úmyslné zapálení bylo příčinou naprosté zkázy dlouhodobě neobývané chaty užívané bezdomovci, jejíž požár pražští hasiči likvidovali ve středu vpodvečer v ulici Nad Helmrovkou v Lysolajích. Hasit ji deset minut před šestou večer vyjeli profesionální hasiči z Petřin společně s příslušníky lysolajského a suchdolského dobrovolného sboru - z chaty zachvácené plameny v plném rozsahu už se ale nedalo nic zachránit.
5 fotografií

KRIMI MIX: Z chaty zůstaly jen spálené rozvaliny

Požáry
Ilustrační foto.
Praha - Hasiči i zdravotničtí záchranáři zasahovali ve čtvrtek dopoledne v průmyslovém areálu poblíž rybníka Strnad v Hostivici na Praze-západ. Původně se předpokládalo, že kvůli úniku neznámé chemikálie. Podezření, že se šest zaměstnanců firmy zabývající se balením a distribucí léčiv, které sanitky rozvezly do nemocnic v pražském Motole a v Kladně, nadýchalo výparů, však měření hasičů nepotvrdilo.

Záchranka zasahovala u obchodníků s léčivy, výpary se nepotvrdily

Nehody
Böllhoff – expert na spojování plechů a profilů.
Vytvoření zatížitelného závitu na konstrukčních dílech, jejichž slabá tloušťka stěny neumožňuje závit vyříznout, řeší Böllhoff pomocí nýtovacích matic RIVKLE®. Matice RIVKLE® lze montovat do konstrukčních dílů z kovů, umělých hmot a mnoha jiných kombinací materiálů, přičemž montáž je možná i v případě přístupu pouze z jedné strany. Usazení matice a šroubu pro slepé nýtování je často jediným možným řešením pro vytvoření závitu v dutých tělesech, profilech a krytech.

Böllhoff – expert na spojování plechů a profilů

Reklama
Ilustrační foto.
Praha - Obyvatelům pražských Hlubočep ve středu začala sloužit nová železniční zastávka nacházející se nedaleko zastávky MHD Hlubočepská. Na smíchovské nádraží se z ní cestující dostanou do pěti minut. Nová stanice, která je ve staré zástavbě Hlubočep, nahrazuje nevyhovující zastávku, která byla umístěna stranou zástavby, uvedl v tiskové zprávě Regionální koordinátor Pražské integrované dopravy Ropid.

V pražských Hlubočepích začala sloužit nová zastávka

Praha
Ilustrační foto.
Kladensko – S komplikacemi musí v příštích dnech počítat lidé cestující vlakem z Kladna do hlavního města nebo opačným směrem. Od pondělí 10. do pátku 14 srpna totiž Správa železniční dopravní cesty naplánovala výluku v úseku Kladno – Hostivice. Místo do vlaku zde lidé budou muset nasednout do mimořádných autobusových spojů.

Cesty vlakem z Kladna do Prahy zastaví výluka

Z okolí
Ilustrační foto.
Kladensko – S komplikacemi musí v příštích dnech počítat lidé cestující vlakem z Kladna do hlavního města nebo opačným směrem. Od pondělí 10. do pátku 14 srpna totiž Správa železniční dopravní cesty naplánovala výluku v úseku Kladno – Hostivice. Místo do vlaku zde lidé budou muset nasednout do mimořádných autobusových spojů.

Cesty vlakem z Kladna do Prahy zastaví výluka

Kladensko
Ilustrační foto
Praha – Pohrozit pořádkovou pokutou až do výše 50 tisíc korun stačilo; udělena nebyla. Tak se v pátek vyjádřil Krajský soud v Praze k incidentu z 15. července, kdy před senátem Roberta Pacovského přednášel závěrečnou řeč středočeský hejtman souzený (s následně i nepravomocně odsouzený k pobytu ve vězení v trvání 8,5 roku) za podíl na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami zadávanými krajem.

Za přinesení fotky Rathovi soud pokutu neudělil

Zločiny a soudy
Zleva Jarmila Polomská šéfredaktorka zpravodaje, kardinál Dominik Duka, Jana Plačková místostarostka Píště, Miroslav Kalousek patron soutěže a poslanec, Daniel Fichna starosta Píště a Pavel Šaradín předseda poroty.
Na obecním úřadě ve Velehradě před nedávnem proběhlo vyhlášení výsledků soutěže O nejlepší obecní a městský zpravodaj. První místo nakonec připadlo Píšti. Konkurence přitom byla obrovská. O prvenství se ucházelo dalších 301 obcí.

Píšť má nejlepší zpravodaj v republice

Opavsko
David Rath hovoří v Hostivici s novináři.
Praha/Hostivice u Prahy – Bývalý poslanec a středočeský hejtman David Rath je přesvědčen, že dnešní rozsudek soudu byl dopředu připravený. Soud mu nepravomocně uložil za korupci 8,5 roku vězení a propadnutí mnohamilionového majetku. Bývalý hejtman je rád, že byl zrušen trest smrti, jinak by ho prý dostal. Řekl to novinářům v Hostivici, kde žije a pracuje jako lékař. Proti verdiktu se již odvolala jeho advokátka, tu Rath zatím měnit nehodlá. Rath se vyhlášení rozsudku nezúčastnil, místo toho se prý věnoval pacientům.

Jsem rád, že byl zrušen trest smrti, řekl David Rath novinářům

Česko
David Rath
Praha - Bývalý poslanec a středočeský hejtman David Rath na dnešní vyhlášení rozsudku ve své kauze nedorazí. V 16:00 prý chystá tiskovou konferenci v Hostivici, kde žije a působí jako lékař. Soud může vyhlásit verdikt i v jeho nepřítomnosti. Žalobce Petr Jirát ale řekl, pokud Rath nebude souhlasit s vyhlášením rozsudku ve své nepřítomnosti, nebude soud moci verdikt vynést. Uvedl, že podobný postup očekával. Již dříve namítal, že hlavní líčení provázejí obstrukce.

Rath na vynesení rozsudku nedorazí, odpoledne bude mít tiskovou konferenci

Česko
VIZUALIZACE řešení nádraží Kladno-město.
Kladensko - Středočeští krajští radní se seznámili s deseti možnostmi řešení rychlodráhy z Prahy přes letiště Václava Havla do Kladna. Varianty zpracovalo pro Správu železniční dopravní cesty sdružení společností Metroprojekt a SUDOP. Středočeský kraj byl vyzván k výběru vhodné varianty jako objednatel veřejné dopravy ve středních Čechách.

Kraj podporuje dejvickou variantu rychlodráhy do Kladna

Středočeský kraj
VIZUALIZACE řešení nádraží Kladno-město.
Kladensko – Středočeští krajští radní se v pondělí seznámili s deseti možnostmi řešení rychlodráhy z Prahy přes letiště Václava Havla do Kladna. Varianty zpracovalo pro Správu železniční dopravní cesty sdružení společností Metroprojekt a SUDOP. Středočeský kraj byl vyzván k výběru vhodné varianty jako objednatel veřejné dopravy ve středních Čechách.

Kraj podporuje Dejvickou variantu rychlodráhy do Kladna

Kladensko
Poštolka
Paha - Pražská zvířecí záchranka, kterou provozuje Český svaz ochránců přírody, přijímá v těchto dnech větší množství pacientů, než je běžné. Může za to horké počasí, bouřky i nezodpovědnost lidí, kteří často zbytečně sbírají mláďata divokých zvířat, aniž by se před tím poradili s odborníky. Neuvědomují si však, že velké množství mláďat umělý odchov nepřežije, nebo jsou navždy odsouzená k životu v zajetí.

Počasí a nezodpovědnost lidí zabíjí zvířata

Praha
Ilustrační foto.
Praha - Čísla jsou to děsivá. Během prodlouženého víkendu zemřelo ve Středočeském kraji při koupání sedm lidí; bezprostředně po vykoupání navíc zkolaboval 52letý muž, kterého se navzdory okamžité první pomoci už nepodařilo oživit. Další člověk utonul v Praze na koupališti ve Vokovicích.

KRIMI MIX: Osm utonulých varuje

Nehody
Bývalý hejtman David Rath, stíhaný pro podíl na údajných korupčních manipulacích se zdravotnickými a stavebními zakázkami Středočeského kraje, u Krajského soudu v Praze.
Praha - Jaký je vlastně vztah Pacovského k Pacovskému? To má u Krajského soudu v Praze řešit trestní senát Roberta Pacovského. V neděli server Česká justice informoval o další novince v kauze někdejšího hejtmana Středočeského kraje, stíhaného kvůli údajnému podílu na korupčním ovlivňování stavebních a zdravotnických zakázek.

Rathovu kauzu čeří nová námitka podjatosti

Zločiny a soudy
David Rath
Praha – V případu bývalého poslance Davida Ratha obžalovaného z korupce se bude řešit další námitka vůči podjatosti soudce Roberta Pacovského. Důvodem je jeho příbuzenství s předchozím Rathovým advokátem, který je Pacovského strýc. Informoval o tom dnes server Česká justice. Rath k tomu řekl, že se měl soudce sám z jednání automaticky vyloučit a že námitka jeho nové advokátky Marcely Ondřejové je přirozeným postupem.

Další zdržení. Rath chystá námitku vůči podjatosti soudce Pacovského

Česko
Ilustrační foto.
Praha - Víkend už tráví ve vazební věznici v Praze muž podezřelý ze středeční krádeže v Hostivici na Praze-západ. Zloděj, který odcizil jízdní kolo, byl totiž zadržen krátce po činu, informovala policistka Marcela Pučelíková. „Pachatel v době od 13.30 do 13.45 hodin v Zachařově ulici překonal dřevěné oplocení pozemku s uzamčenou vstupní brankou a následně vnikl do otevřené garáže, kde odcizil horské kolo," uvedla Pučelíková. 

Ukradeného kola si zloděj užíval jen krátce

Zločiny a soudy
Bývalý hejtman David Rath, stíhaný pro podíl na údajných korupčních manipulacích se zdravotnickými a stavebními zakázkami Středočeského kraje, u Krajského soudu v Praze.
Praha - Bývalý poslanec David Rath obžalovaný z korupce je schopen po úrazu na kole účastnit se hlavního líčení. Na základě posudku znalce o tom v úterý rozhodl soud. Rathův obhájce ale soudu předložil lékařskou zprávu z pondělního odpoledne, která je údajně se závěry znalce v rozporu. Soud tak nyní řeší, jak bude v případu pokračovat.

Souzený Rath nevypadá dobře, podle znalce mu nic není

Zločiny a soudy
Rath dorazil k hlavnímu líčení po úrazu, který se mu stal přede dvěma týdny po pádu z kola.
Praha – Schopen a bez vady. Tak by „po vojácku" bylo možno shrnout náhled trestního senátu Krajského soudu v Praze na znalecký posudek týkající se zdravotního stavu někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha, který před ním stojí jako obžalovaný v kauze údajných korupčních manipulací se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje. Rath vinu odmítá. A v současnosti toho odmítá ještě víc. Trvá na tom, že je schopen plnohodnotné účasti u hlavního líčení. Problém je nejen do jednací síně dojít, ale také se tam soustředit.

Souzený Rath nevypadá dobře, podle znalce mu nic není

Česko
Bývalý hejtman David Rath, stíhaný pro podíl na údajných korupčních manipulacích se zdravotnickými a stavebními zakázkami Středočeského kraje, u Krajského soudu v Praze.
Praha /FOTOGALERIE/ - Typický stav po otřesu mozku. Tuhle diagnózu týkající se vlastní osoby nabídl v pondělí trestnímu senátu Krajského soudu v Praze lékař z Hostivice na Praze-západ David Rath. A současně muž souzený kvůli údajnému podílu na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje, jež se podle státního zástupce Petra Jiráta odehrávaly s jeho vědomím v době, kdy byl Rath krajským hejtmanem. Rath vinu odmítá.
11 fotografií

Kulhající Rath se nedověděl, kdy bude jeho proces pokračovat

Zločiny a soudy
Rath dorazil k hlavnímu líčení po úrazu, který se mu stal přede dvěma týdny po pádu z kola.
Praha /FOTOGALERIE/ –Typický stav po otřesu mozku. Tuhle diagnózu týkající se vlastní osoby nabídl v pondělí trestnímu senátu Krajského soudu v Praze lékař z Hostivice na Praze-západ David Rath. A současně muž souzený kvůli údajnému podílu na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje, jež se podle státního zástupce Petra Jiráta odehrávaly s jeho vědomím v době, kdy byl Rath krajským hejtmanem. Rath vinu odmítá.
8 fotografií

Rath má po úraze bolesti hlavy a výpadky paměti. Soud jednání odročil na úterý

Česko
Žalobce Petr Jirát
Praha - Pauzu do 11. května má po středečním jednání u Krajského soudu v Praze proces s někdejším středočeským hejtmanem Davidem Rathem, který je společně s dalšími lidmi stíhán pro údajný podíl na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje (a devíti z celkem jedenácti obžalovaných již soud vyměřil nepravomocné tresty od podmínek po 7,5 roku vězení).

Žalobce by chtěl postat Ratha znovu do vazby

Zločiny a soudy