ŠTÍTEK: Hostivice

Ilustrační foto
Střední Čechy – Důsledky dvojnásobné krádeže jednoho auta řeší středočeská policie i ministerstvo vnitra. Na souvislosti skutku, k němuž došlo již v roce 2012, upozornil v neděli server iRozhlas.cz. Kabriolet značky BMW za více než milion korun byl nejprve ukraden ze servisu. Jeho majitel však vůz vypátral; auto stálo zaparkované v Jenči. Přivolaní policisté je následně zajistili jako předmět doličný a převezli na dvůr služebny v Hostivici. Odtud bavorák po třech dnech zmizel.

Dvojnásobně ukradené auto zaměstná soudy již po třetí

Zločiny a soudy
Parní lokomotiva Kremák.
Tuto sobotu a neděli 5. a 6. května vypraví České dráhy parní vlak z pražského hlavního nádraží do Lužné u Rakovníka. Tam bude připraven Parní víkend v železničním muzeu Českých drah. Milovníci železniční historie si můžou oba dva dny naplánovat také krátký výlet parním vlakem z Lužné do Rakovníka nebo v sobotu až do Žatce. Tady se mohou setkat s "Kremákem".
7 fotografií

Šlechtična, Papoušek i Kremák. Historickými lokomotivami z Prahy na Parní víkend

Z okolí
Peníze. Ilustrační foto.
Kladensko - Pokuty v celkové výši 600 tisíc korun uložili inspektoři z Oblastního inspektorátu (OI) Praha Statutárnímu městu Kladno 300 tisíc korun a Technickým službám Hostivice stejnou částku za porušení vodního zákona. Toho se dopustily tím, že do retenční nádrže Dříň, která je součástí stokové sítě průmyslové zóny Kladno – východ, uložily cca 230 metrů krychlových přebytečného kalu z Čistírny odpadních vod (ČOV) Švermov.

Kladeňáci i Hostivičtí zaplatí pokutu za znečištění potoka

Kladensko
Dětský a cyklistický výletní vlak Cyklohráček.
Unikátní výletní vlak pro celou rodinu a pro cyklisty vyjede už tuto sobotu na atraktivní trasu z Prahy na Okoř a do Slaného. I letos pojede z pražského hlavního nádraží po malebné trati Pražského semmeringu. Děti se opět mohou těšit na tři speciální vozy plné her a hraček, ve vlaku se jim budou věnovat hrajvedoucí a ve Slaném se mohou vydat na cestu za pokladem.
8 fotografií

Cyklohráček odstartuje pátou sezonu, letos poprvé sveze výletníky 24. března

Z okolí
Tuto parní lokomotivu nazývají Ušatá nebo také Bulík.
Lužná – Rozloučením se sezonou letošních jízd parních vlaků se má v Lužné u Rakovníka stát tradiční akce Poslední parní víkend, kterou tamější ČD Muzeum chystá na oba víkendové dny. „Z pražského hlavního nádraží pojede do Lužné parní vlak – a parní jízda je připravena také na trati z Lužné do Kolešovic,“ připomněl Petr Pošta z ústředí Českých drah.

Poslední parní víkend nabídne velké mašinky i dýmající zmenšeninu

Rakovnicko
Ilustrační foto.
Střední Čechy - Na železniční trati z Masarykova nádraží v Praze směrem na Kladno a Rakovník platí od počátku července v souvislosti s uzavřením dlouhodobě rekonstruovaného Negrelliho viaduktu v Praze výlukový jízdní řád. Ode dneška do 3. září se výluka rozšíří.  

Výluka na kladenské trati se mění. Přibývá další

Kladensko
Ilustrační foto.
Praha - Od pondělní půlnoci začíná platit změna výlukového řádu na trati Praha–Kladno-Rakovník. Místo výlukového jízdního řádu (který na této trati platil v souvislosti s opravou Negrelliho viaduktu) bude až do 3. září platit upravený výlukový jízdní řád. Důvodem změny je výluka v úseku Praha-Bubny – Hostivice. České dráhy také zajistí náhradní autobusovou dopravu, která pojede do Hostivic.

Výluka na kladenské trati se rozšíří. Náhradní doprava bude do Hostivic

Z okolí
Ilustrační foto.
Učitelky v mateřských školách se snaží připravit dětem program odpovídající současným horkým dnům. V řadě školek je nyní provoz přerušen kvůli letním prázdninám. V těch otevřených, které oslovila agentura ČTK, dbají na zvýšený pitný režim, drží děti ve stínu a sprchují je vodou.
12 fotografií

Vedro ve školkách: děti pod sprchou a ve stínu

Česko
Požár chaty.
Praha – V ohrožení byli lidé i zvířata. Těmito slovy přiblížil Ladislav Hololomčík z centrály středočeských hasičů situaci na místě požáru chaty, k němuž se v úterý sjely do Chýně na Praze-západ týmy profesionálních hasičů z Kladna i z pražských stanic na Petřinách a na Smíchově. „Postupně vyrazily i dobrovolné jednotky obcí Hostivice, Hostouň, Hřebeč, Chyňava, Chýně, Jeneč a Rudná,“ připomněl Holomčík s dodatkem, že velitel zásahu nechal vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu.
11 fotografií

Plameny ve vybuchující chatě likvidovali hasiči ze středních Čech i z Prahy

Požáry
Krádež horského kola.
Praha – Kdo je mladý štíhlý muž světlé pleti s krátkými černými vlasy? Tuhle otázku si policisté z Jílového na Praze-západ kladou už od středy minulého týdne, kdy začali řešit krádež horského kola za 20 tisíc korun v Dolních Břežanech. Bílo-červený bicykl Apache Epicon, zajištěný lankovým zámkem, zmizel ze stojanu u parkoviště v ulici Za Radnicí.

KRIMI MIX: Na zmizelé kolo se policisté nemají koho zeptat

Zločiny a soudy
Dočkají se nohejbalisté benešovského Šacungu zázemí, srovnatelného s jejich soupeři? Zatím to tak nevypadá.
Benešov – Výročí 70 let od svého vzniku slaví letos SK Šacung Benešov, benešovský nohejbalový klub, mj. účastník nejvyšších ligových soutěží mužů a dorostenců. Čekalo se, že ve své jubilejní sezóně naváže na úspěšnou loňskou, ve které získal medaile na mistrovstvích republiky mužů i dorostenců, dokázal vyhrát dvě ze tří mezinárodních turnajových klání a byl mu také přidělen statut tréninkového centra mládeže.

Rezignovanost, tak slaví jubileum nohejbalisté Šacungu

Ostatní sporty
Kontrola dokladů a pracovního povolení. Ilustrační foto.
Praha – Na zaměstnávání cizinců na Praze-západ si posvítila středočeská cizinecká policie. O výsledcích středeční razie ve Velkých Přílepech, Roztokách a Horoměřicích, pod jejímž krycím označením Blažena se skrývaly zejména kontroly pobytového režimu cizinců a oprávněnosti jejich zaměstnávání, informovala ve čtvrtek Michaela Nováková z kladenské policie.

KRIMI MIX: Policisté odhalili cizince pracující bez povolení

Zločiny a soudy
Globus. Ilustrační foto.
Praha - V hlavním městě a ve Středočeském kraji čtenáři volí z devíti veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit jeden hlas denně až do 31. 5. Děkujeme, že chcete spolu s námi vytvářet Lepší svět!

Globus rozdá miliony korun. Odstartoval program Za lepší svět

Praha
Globus. Ilustrační foto.
Praha - V hlavním městě a ve Středočeském kraji čtenáři volí z devíti veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit jeden hlas denně až do 31. 5. 

Globus rozdá miliony korun. Odstartoval program Za lepší svět (druhá trojice)

Praha
Letiště V. Havla.
Letiště v Praze-Ruzyni, které od října 2012 nese název Letiště Václava Havla Praha, patří k nejvýznamnějším vzdušným přístavům regionu. Se stavbou tohoto dopravního uzlu začalo konsorcium firem Konstruktiva a Lanna 24. července 1933, dokončeno bylo za necelé čtyři roky. Provoz na letišti byl zahájen před 80 lety, 5. dubna 1937.
5 fotografií

Letiště v Praze-Ruzyni slouží cestujícím již 80 let

Ekonomika
Letiště V. Havla.
Praha - Letiště v Praze-Ruzyni, které od října 2012 nese název Letiště Václava Havla Praha, patří k nejvýznamnějším vzdušným přístavům regionu. Se stavbou tohoto dopravního uzlu začalo konsorcium firem Konstruktiva a Lanna 24. července 1933, dokončeno bylo za necelé čtyři roky. Provoz na letišti byl zahájen před 80 lety, 5. dubna 1937.
5 fotografií

Letiště v Praze-Ruzyni slouží cestujícím již 80 let

Praha
Ilustrační foto.
Kladensko – Příjezd po silnici D7 od Slaného do Prahy denně komplikují řidičům dlouhé kolony. Každý, kdo cestuje v těchto dnech do hlavního města, by si měl vytvořit velkou časovou rezervu. Kolony se tvoří už na úrovni Letiště Václava Havla. Auta zde stojí i desítky minut.
4 fotografie

Oprava dálnice skončí až v polovině května

Kladensko
Soutěžní svatební pár číslo 164 - Veronika a Michal Jančovi, Uherský Brod
Střední a východní Morava - Regionální Deník na letní měsíce připravil populární soutěž Svatební pár Deníku. Pochlubte se svými krásnými svatebními fotografiemi v našich Denících a vyhrajte atraktivní ceny. Jelikož nechceme krátce po svatbě trhat páry, nebudeme soutěžit o nejkrásnější nevěstu a nejpůvabnějšího ženicha, ale o nejhezčí svatební pár. Na základě hlasování čtenářů vyhlásíme Svatební pár Deníku. 
4 fotografie

Čtyřicáté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár

Slovácko