ŠTÍTEK: Keňa

Teplice budou hrát finále!
Teplice – Plážoví fotbalisté Teplic jsou ve finále nejvyšší tuzemské soutěže! O titul budou v soutěži Superliga Beachsoccer Czech FAČR 2017 bojovat v pondělí v Praze s vítězem základní části Ladronka Praha. S ní na začátku soutěže padli 3:6, přesto si na soupeře věří. „Naše šance jsou velké, ale nezapomínejme na kvality soupeře, který není náhodou podruhé za sebou ve finále Superligy,“ říká  s pokorou před finálovým duelem prezident teplického klubu Adnan Beganović.

Boj na pláži: Teplice čeká v pondělí velkolepé finále s domácí Ladronkou

Ostatní sporty
Děti se radují z vítězství v táborové olympiádě.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Další ročník dětského sportovního tábora, který pořádá spolek DST Olympia KH za podpory Města Kutná Hora a Středočeského kraje, se konal ve dnech 23. 7. – 4. 8. 2017 v rekreačním středisku Želivka na Vysočině. Tábora, který má již téměř čtyřicetiletou historii, se zúčastnilo 105 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí.

Táborovou olympiádu vyhrály děti z Kanady

Ostatní sporty
Viktor Korček v Keni
Beroun /FOTOGALERIE/ - Viktor Korček. Berounský rodák, který už téměř deset let pracuje na česko-afrických projektech. Nejdříve organizoval sbírku dioptrických brýlí do Afriky. Stál u zrodu vzdělávacího projektu Afrika Africe při Církvi československé husitské, která funguje v Nairobi. Kromě toho úspěšně zařídil natáčení filmu Doktor od Jezera Hrochů v české nemocnici v Itibo v Keni, čímž se povedlo zajistit další milion korun pro stavbu nového oddělení. 
14 fotografií

Berounský rodák Viktor Korček: Vedle Afriky jsme zdravotnická velmoc

Berounsko
Ve sportovním areálu Želivka již hoří olympijský oheň
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Přesně 105 dětí z Kutné Hory a okolí tráví již týden část prázdnin v rekreačním středisku Želivka na Vysočině. Sportovní tábor, který má téměř čtyřicetiletou tradici, se tak o víkendu přehoupl do své druhé poloviny. A právě tato druhá část byla odstartována v sobotu slavnostním zahájením táborových olympijských her.
10 fotografií

Na sportovním táboře zahájili olympijské hry

Kutnohorsko
Vítěz Tour de France Chris Froome
/FOTOGALERIE/ Zní to tak suše, když se řekne: Chris Froome vyhrál počtvrté v kariéře Tour de France. Z toho třikrát v řadě. Ale je skoro nemožné popsat neskutečnou dřinu a odříkání, které se skrývají za tím jednoduchým konstatováním. „Každý rok člověk trpí. Každý rok,“ ulevil si Froome po sobotní časovce, která mu zajistila letošní vavříny.
5 fotografií

Asketa ve žlutém. Froome už počtvrté opanoval Tour

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Třídenní oslavy má před sebou město Bruntál. Městské slavnosti začnou v pátek 16. a skončí v neděli 18. června. Hudební a koncertní program bude probíhat především na podiu na náměstí Míru, zámek se stane místem tance, zábavy a divadla, akce proběhnou i na dalších místech.

Bruntálské městské slavnosti začínají v pátek

Bruntálsko
nosorožec dvourohý
Dvůr Králové - Ještě před padesáti lety běhalo po světě přes dva tisíce nosorožců severních bílých. Dnes jsou na světě poslední tři zvířata. Pytláci tento poddruh, jehož zástupci váží až dvě tuny, prakticky vyhubili. Toužili po rohovině, o níž si zejména asijští zákazníci na černém trhu mysleli, že má léčivé účinky.

Bílí nosorožci vymřou. Zachránit je může jen věda

Krkonoše
Česká spisovatelka Hana Hindráková zakončila své turné autorského čtení v městské knihovně v Odoleně Vodě.
Odolena Voda /ROZHOVOR/ – Česká spisovatelka Hana Hindráková zakončila své turné autorského čtení v Městské knihovně v Odoleně Vodě. S návštěvníky besedovala nad svou knihou Lovci lebek a zároveň promítla i fotografie a videa z policejních zásahů. Lovci lebek je český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky, který Hindráková napsala ve spolupráci s Jiřím Johánkem. Mělnickému deníku odpověděla na několik otázek ze svého spisovatelského života.
13 fotografií

Spisovatelka Hana Hindráková: Na psaní mě baví toulat se v zákoutích fantazie

Volný čas
Banner Den Afriky.
Praha – Tramvaj, která nejezdí podle jízdního řádu a jejím hlavním úkolem není nabízet svezení, ale předávat informace, mohou ve čtvrtek odpoledne lidé potkat na různých místech Prahy. Při příležitosti Dne Afriky vyjede do ulic Afro tramvaj, v níž aktivisté z Centra Narovinu chtějí především představit projekt pomoci dětem z Keni formou adopce na dálku (včetně příběhů konkrétních dětí, z nichž některé už se prý samy staly zodpovědnými rodiči). V půl třetí vyjede Afro tramvaj ze střešovické vozovny – a Prahou bude projíždět až do půl šesté večer.

Jízda tramvají ukáže potřebu pomáhat Afričánkům

Praha
Ilustrační foto
Dvůr Králové - Brány zoologické zahrady ve Dvoře Králové se poprvé otevřely v roce 1946. Po postupném vývoji se zoo v 70. letech začala orientovat výhradně na africká zvířata. Tehdejší ředitel Josef Vágner podnikl celkem sedm expedic na africký kontinent, přivezl odsud až dva tisíce nových zvířat a dal základ jednomu z nejproslulejších míst.

Africké safari, skvost královédvorské zoo, je kulturní památkou

Krkonoše
Město Litoměřice pomáhá v Keni. Vychovává budoucí farmáře
Litoměřice - Díky finanční podpoře města se ve východoafrické Keni rodí noví farmáři. Žáci osmých ročníků škol i jejich rodiče díky příspěvku mohou lépe zdokonalovat své dovednosti ve farmaření s použitím nové výbavy, která je mimo jiné z darovaných peněz pořizována.
4 fotografie

Litoměřice vychovávají v Keni nové farmáře

Litoměřicko