ŠTÍTEK: Keňa

Pardubický vinařský půlmaratón.
Otevírají druhou desítku. V centru Pardubic se už po jedenácté poběží o mistrovské tituly v půlmaratonu. Na startu budou i obhájci loňského prvenství Jiří Homoláč a Petra Kamínková.

V půlmaratonu znovu o tituly

Ostatní sporty
Ilustrační fotografie.
Pardubice čeká rušná sobota. Uskuteční se totiž Pardubický vinařský půlmaraton, na nějž přijíždí závodníci nejenom z různých koutů České republiky, ale z různých koutů světa. Loni na prvních dvou místech skončili závodníci z Keni a na třetím místě Jiří Homoláč z Brna.

Pardubice v sobotu zaplní běžci

Pardubicko
Tinga Tinga
Týniště nad Orlicí - Výstavu tanzanského umění Tinga Tinga, kterou tvoří obrazy a sochy, zahájí v úterý v 18 hodin v malém sále Kulturního centra v Týništi nad Orlicí besedou cestovatelé Jiří Rosa a Václav Dušek.

Umění Tinga Tinga v Týništi

Volný čas
Ester Kočičková
Pardubice - Představení Na Stojáka a přednáška o tom, co možná ještě nevíte o Švýcarsku, to vše by mohl být váš úterní program v krajském městě.

Kam v úterý na Pardubicku

Volný čas
Wohnout.
Jablonec n. N. /ROZHOVOR/ - Matěj a Honza Homolovi, Zdeněk Steiner a Jiří Zeman nebo-li jedním slovem kapela Wohnout přijíždějí do jabloneckého Eurocentra, aby zde prezentovali své nové album Miss Maringotka. A jak jinak než písněmi. S čím legendární kapela Wohnout přijíždí, prozradil frontman kapely Matěj Homola. O charitativním projektu v Keni se rozpovídal bratr Matěje Honza.

Wohnouti potěší fanoušky koncertem v jabloneckém Eurocentru

Volný čas
Spisovatelka Hana Hindráková z Trutnova.
Trutnov - Spisovatelka Hana Hindráková, rodačka z Trutnova, zažívá velmi úspěšné tvůrčí období. Dva měsíce po vydání nového románu Nezlomný v České republice podepsala autorka smlouvu s keňským nakladatelstvím Moran Publishers na vydání anglického překladu v Keni a v dalších zemích východní Afriky.

Román Hany Hindrákové Nezlomný vyjde i v Africe

Volný čas
Ilustrační foto
Přelouč – Došlo na reprízu finále Přeloučské hokejbalové ligy. V něm sice Kenya celkem jasně porazila Čuníky, ovšem celkově za nejlepšími zaostává.

Repríza finále pro Kenyu

Ostatní sporty
Knihu pokřtili známí herci Jan Přeučil a Eva Hrušková a známá dietoložka MUDr. Kateřina Cajthamlová. A jako překvapení se hosté dočkali dortu ve tvaru knihy s obálkou Nezlomného.
Praha, Mělník - Spisovatelka Hana Hindráková přináší nový silný příběh z afrického prostředí, tentokrát zcela skutečný. Křest nové knihy Nezlomný proběhl toto úterý 11. prosince 2018 v rámci Afrického večera za účasti známých osobností. Večerem provedla herečka a moderátorka Tereza Kostková.
3 fotografie

Strhující román pokřtily známé osobnosti

Mělnicko
Román Nezlomný pokřtily známé osobnosti.
Trutnov - Spisovatelka Hana Hindráková, která pochází z Trutnova, pokřtila se svými přáteli nový silný příběh z afrického prostředí. Křest nové knihy Nezlomný se uskutečnil v rámci Afrického večera za účasti známých osobností. Večerem provedla herečka a moderátorka Tereza Kostková.
3 fotografie

Román Nezlomný pokřtily známé osobnosti

Krkonoše
Besedy s Pavlem Justichem se zúčastnilo na 200 studentů gymnázia i žáků z nedaleké základní školy. Dohromady vybrali na 8000 korun.
Liberecký kraj – Školní pomůcky a čistá voda. Pro české školáky samozřejmost, pro děti v rovníkové Africe často velká vzácnost. Podpořit své vrstevníky v Keni se proto rozhodli na gymnáziu v Mimoni. Díky českým školákům získají děti z africké vesnické školy sešity a tužky na celý rok.
7 fotografií

Studenti z Mimoně pomohli dětem v rovníkové Africe

Českolipsko
Peter Nagy.
Dvůr Králové nad Labem - Většina lidí se o likvidaci žiraf ve dvorské zoo z roku 1975 dozvěděla teprve před pár dny. Hlavně zásluhou písně 50 žiráf, kterou napsal a nazpíval slovenský zpěvák Peter Nagy. „Věděl jsem o tom smutném příběhu celé roky,“ uvedl v rozhovoru pro Deník.
4 fotografie

Peter Nagy: Nechápu, že někdo dokáže zabít žirafy

Krkonoše
 Otrokovický půlmaraton 2018
Šestadvacetiletý účastník olympijských her v Rio de Janeiru Kipkosgei Nelson Cherutich zvítězil v 19. ročníku Otrokovického půlmaratonu. Ten byl zároveň Memoriálem Josefa Podmolíka. Reprezentant Bahrajnu dosáhl v závodu rozloženém do sedmi rovinatých okruhů, času 1:04:55. Druhou pozici obsadil s padesátisekundovou ztrátou Ukrajinec Yuriy Rusyuk, bronzovou příčku vybojoval v čase 1:06:28 Keňan Mathew Kosgei.  
5 fotografií

Otrokovický půlmaraton vyhráli Kipkogei Nelson Cherutich a Agnes Chebet

Ostatní sporty
Jiří Homoláč
Brno – Mohl z něj vyrůst fotbalista, ale zranil se a pak začal běhat. Dnes je Jiří Homoláč nejlepší český vytrvalec. V letošní sezoně třikrát triumfoval na mistrovství České republiky. Ovládl závod na deset kilometrů, půlmaraton i maratón a představil se i na světovém šampionátu ve Španělsku.

Běhání je jen jedno. Rychle a daleko, říká Homoláč

Ostatní sporty