ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Ilustrační foto.
Střekov - Stovky obyvatel Střekova se během úterního dopoledne ocitlo bez vody. Když pak konečně opět začala voda téct, mnoho domácností šokovala její kvalita. Namísto čiré tekutiny, na kterou jsou lidé zvyklí, hrnky a sklenice plnilo cosi, co barvou evokovalo Labe před dvaceti lety.

Z kohoutků tekla kalná břečka. Voda ale nebyla závadná

Ústecko
Při cvičení na fitness strojích dává trenérka Pavla Mikšová důraz na protažení a zlepšení ohebnosti. „Pokud má ale senior jakýkoli zdravotní problém, samozřejmě mu cvičení uzpůsobím na míru.“
Praha - Klidně by mohla být jejich vnučkou. Ale je jejich trenérkou. Čtyřiadvacetiletá Pavla Mikšová ze Záběhlic už od podzimu dělá radost seniorům napříč metropolí. Ve fitness parcích s nimi cvičí, v lesoparcích a na stezkách chodí Nordic Walking.

Trenérka seniorů Pavla: Kdo cvičí, není protivný

Praha
Škola ragby v Havířově.
Havířov /FOTO/ – Havířovští ragbisté už několik let připravují dětem mateřských škol výuku ve Škole ragby, o výuku hry samozřejmě nejde, děti si jen s ragbyovým míčem hrají a seznamují se s faktem, že míče nejsou jen kulaté a že existují i jiné hry než fotbal a hokej, které znají takřka od narození.
8 fotografií

Škola ragby poskytuje nejmenším pohyb

Ostatní sporty
Čistírna odpadních vod ve Slaném
Slaný – Dlouhodobý problém, jímž je pro Slaňáky nezbytná rekonstrukce čistírny odpadních vod, se posunul zase o něco blíže řešení. Slaňáci o tom na posledním zastupitelstvu rozhodli až napodruhé po dohadovacím řízení. Původně chyběl jediný hlas. Nakonec návrh podpořila jak narychlo posílená koalice, tak hlas od komunistů. Akce, která patří k nejnákladnějším ve městě, by měla stát 111 milionů korun a přispět tak ke zvýšení kapacity čističky o více než o polovinu.

Slaňáci se při jednání o čistírně 
napodruhé naštěstí dohodli

Kladensko
Ilustrační foto.
Praha - Dodavatel tepla Dalkia ČR se spojí s vodárenskou firmou Veolia Voda. Do budoucna se tak Dalkia musí přejmenovat. Napsal to dnes server Týden.cz s tím, že vznikne firma s tržbami téměř 30 miliard korun, která bude patřit mezi dvacítku největších v české ekonomice. Důvodem je dohoda mezi francouzskými koncerny Veolia Environnement a EDF.

Teplárenská Dalkia se spojí s vodárenskou Veolia Voda

Ekonomika
Čistírna odpadních vod ve Slaném
Slaný – Slaňáci letos konečně začnou pracovat na nezbytné obnově čistírny odpadních vod. Vzhledem k tomu, že Evropská unie stanovila pro Českou republiku velmi přísné parametry pro nakládání s vodami, musí město neprodleně posílit kapacitu svojí čističky. Pokud by se tak nestalo, ve Slaném nepostaví už jediný dům a nevznikne zde ani žádná firma.

Slaňáci konečně opraví čističku

Kladensko
Ilustrační foto.
Zlín – Soud! Asi každému se pod tímto slovem vybaví nepříjemná vleklá tahanice spojená s papírováním, placením poplatků, právních služeb a často také zásah do soukromí, kdy se pere špinavé prádlo na veřejnosti. Soudní spory však nevedou pouze jednotlivci, ale také města v našem regionu.

I města na Zlínsku se soudí. A platí za to

Zlínsko
Ilustrační foto
Jeseníky - Stejně jako v předchozích sezonách budou letos jezdit speciální skibusy do lyžařských center v Jeseníkách. Díky nim se lyžaři dostanou přímým spojem třeba z Krnova až na Ovčárnu. Samozřejmě tyto spoje uvítají také běžní cestující bez lyží.

Skibusy do Jeseníků

Bruntálsko
Veolia Voda pomáhá opravovat vodní zdroje v Etiopii
Letos počtvrté představila Veolia Voda a Nadační fond Veolia veřejnosti unikátní sérii křišťálových karaf a africkým motivem určenou pro charitativní prodej. Výtěžek za všechny dosavadní ročníky ve výši 1,7 miliónu korun pomáhá financovat opravy vodních zdrojů v Etiopii, které realizuje Člověk v tísni z prostředků veřejné sbírky Skutečná pomoc. Z prodeje karaf letošní edice bylo získáno 459 000 Kč, které opět pomohou k lepší dostupnosti pitné vody na etiopském venkově.

Veolia Voda pomáhá opravovat vodní zdroje v Etiopii

Reklama
Veolia Voda s Jakubem Vágnerem pustila do přírody tisíce pstruhů
Již více než šest tun pstruhů vysadila od roku 2011 do volné přírody v České republice vodohospodářská společnost Veolia Voda. Spolupracuje přitom s občanským sdružením Sladkovodní giganti, neziskovou organizací světově proslulého rybáře Jakuba Vágnera. Na prospěšném projektu se podílí i Nadační fond Veolia. Více než tisícovka pstruhů putovala letos do volné přírody ve Vrchlabí v Podkrkonoší. Jejich novým domovem se stala řeka Labe zhruba v osmikilometrovém úseku mezi Vrchlabím a Herlíkovicemi.

Veolia Voda s Jakubem Vágnerem pustila do přírody tisíce pstruhů

Reklama
Ilustrační foto.
Praha – Společnost Arriva v pátek skončí s provozem osobních vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Firmě se po třech měsících zkušebního provozu nepodařilo přesvědčit Prahu ani Středočeský kraj, aby na její vlaky vyplácely dotace podobně jako například na spoje Českých drah.

Arriva končí s provozem vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou

Ekonomika
Ilustrační foto.
Hradec Králové – Zdražuje se téměř všechno a nejinak tomu bude i s vodou v Hradci Králové. Její cena se zvedne v průměru o 3,5 procenta na 91,13 korun za metr krychlový. „Inflace a vyšší náklady na nákup povrchové vody kvůli omezení čerpání vody z podzemních zdrojů," zdůvodnila zdražení Veronika Bergrová, mluvčí Královéhradecké provozní.

Hradecké domácnosti vydají za vodu o korunu denně více

Královéhradecký kraj
Ilustrační foto.
Hradec Králové – Zdražuje se téměř všechno a nejinak tomu bude i s vodou v Hradci Králové. Její cena se zvedne v průměru o 3,5 procenta na 91,13 korun za metr krychlový. „Inflace a vyšší náklady na nákup povrchové vody kvůli omezení čerpání vody z podzemních zdrojů," zdůvodnila zdražení Veronika Bergrová, mluvčí Královéhradecké provozní.

Hradecké domácnosti vydají za vodu o korunu denně více

Hradecko
Ilustrační foto.
Praha – Voda v Praze příští rok zdraží o inflaci, město počítá s navýšením v rozmezí od dvou do pěti procent. V současné době Pražané platí 74,35 koruny za metr krychlový. Pražská vodohospodářská společnost (PVS) vlastněná Prahou zároveň dnes podepsala smlouvu s firmami Želivská provozní (ŽP) a Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK), a stane se tak dodavatelem vody pro hlavní město a středočeské obce odebírající vodu ze Želivky. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09).

Voda v Praze příští rok zdraží o inflaci

Praha
Dispečink úpravny pitné vody Želivka.
Želivka- Největší a nejmodernější úpravna vody pro hlavní město Prahu i Benešovsko, úpravna vody Želivka, mění svého provozovatele. Vedení akciové společnosti Úpravna vody Želivka, která úpravnu vody vlastní, neobnoví smlouvu s dosavadním provozovatelem Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK) ze skupiny Veolia a svěří svůj vodohospodářský majetek do správy a provozování vlastní dceřiné společnosti Želivská provozní s.r.o.

Kohouty z úpravny pitné vody Želivka nyní otáčí jiná společnost

Z okolí
Ilustrační foto.
Praha – Dopravní společnost Arriva vyjede téměř po roce váhání na české koleje. Od pondělí 23. 9. by měla obsluhovat osm párů spojů mezi Pražským Masarykovým nádražím a Kralupy nad Vltavou. První ranní spoj vyjede z Kralup dvě minuty před šestou hodinou, další spoje budou vyjíždět ve zhruba dvouhodinovém taktu, vyplývá z jízdního řádu společnosti. Původně dopravce plánoval dvacítku spojů z Kralup přes Prahu až do Benešova.

Arriva po ročním váhání vyjede na trať Praha - Kralupy

Ekonomika
PANÍ MARIE si jako jedna z prvních obyvatelek domova pro osoby se zdravotním postižením mohla vyzkoušet novou relaxační místnost. Nová místnost a relaxační vaky ji učarovaly, horší pak bylo vstávání. To by bez pomoci zřejmě nezvládla.
Jirkov - Šest měkkých sedacích pytlů, které se dají vytvarovat podle potřeby díky malým polystyrenovým kuličkám. To jsou hlavní doplňky nové relaxační místnosti, která se koncem srpna otevřela obyvatelům jirkovského Domova se zvláštním režimem, tedy starým a nemocným lidem, kteří většinou trpí jednou z mnoha forem demence a mohou být nebezpeční sobě i svému okolí.

Díky dobrovolnici mají senioři kde relaxovat

Chomutovsko
Miloš Hnilica
Region /ROZHOVOR/ - O zavedení elektrobusů do ostrého provozu v Jeseníkách uvažuje dopravní společnost Arriva Morava, nástupce společnosti Veolia. Minulý týden projel zkušebním strojem trasu z Hvězdy na Ovčárnu ředitel této ostravské dopravní společnosti Miloš Hnilica. Jak se mu jízda elektrobusem zamlouvala?

Miloš Hnilica: Elektrobus Jeseníky potřebují

Bruntálsko