ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Bývalá cihelna Chmeliště
/FOTO/ Bývalá cihelna ve Chmelišti u Uhlířských Janovic. Mokřad na jižním okraji Prahy. Pozemky podél Bakovského potoka na Rakovnicku. Co tato místa spojuje? Všechna jsou v péči pozemkových spolků a na všech vznikly koncem loňského roku díky finanční podpoře Nadačního fondu Veolia nové tůně, které již nyní zabydlují nejrůznější živočichové.
4 fotografie

Tůně nejen pro obojživelníky. Jedna z nich je také kousek od Uhlířských Janovic

Čtenář reportér
Bývalá cihelna Chmeliště
Bývalá cihelna ve Chmelišti, které leží jen několik kilometrů od Zásmuk. Mokřad na jižním okraji Prahy. Pozemky podél Bakovského potoka na Rakovnicku. Co tato místa spojuje? Všechna jsou v péči pozemkových spolků a na všech vznikly koncem loňského roku díky finanční podpoře Nadačního fondu Veolia nové tůně, které již nyní zabydlují nejrůznější živočichové.
4 fotografie

OBRAZEM: Tůně nejen pro obojživelníky: Jedna je i kousek od Zásmuk

Čtenář reportér
Bývalá cihelna Chmeliště
/FOTO/ Bývalá cihelna ve Chmelišti, které leží jen několik kilometrů od Zásmuk. Mokřad na jižním okraji Prahy. Pozemky podél Bakovského potoka na Rakovnicku. Co tato místa spojuje? Všechna jsou v péči pozemkových spolků a na všech vznikly koncem loňského roku díky finanční podpoře Nadačního fondu Veolia nové tůně, které již nyní zabydlují nejrůznější živočichové.
4 fotografie

Tůně nejen pro obojživelníky: Jedna je i kousek od Zásmuk

Čtenář reportér
Protest odborů k Liberty Ostrava 22. 2. 2024.
Dříve nepředstavitelný, později časově náročný, a nyní už poměrně pravděpodobný. Takový je záměr ostravské huti Liberty, která plánuje svou budoucnost bez klíčového dodavatele energií Tameh Czech, jemuž přitom dluží asi dvě miliardy korun. Podle Tamehu už huť žádá ostatní věřitele, aby byl vyškrtnut ze seznamu věřitelů, kteří musejí odsouhlasit její restrukturalizační plán. Jen tak ji totiž může chránit soudní moratorium, věřitelé se na huť nesletí jako supi a neskončí v úpadku.
18 fotografií

Plán B se stává plánem A. Liberty plánuje budoucnost bez Tamehu. Co to znamená

Ostravsko
Protest odborů k Liberty Ostrava 22. 2. 2024
Liberty Ostrava plánuje během několika týdnů návrat zhruba 1500 zaměstnanců do práce. Jak toho chce dosáhnout, když nadále dluží Tamehu za energie asi dvě miliardy korun, a ten proto neuvažuje o obnovení dodávek energií do huti? Liberty také zvažuje scénář, kdy by firmu ke svému fungování nepotřebovala. Je to reálné? A do kdy mají zaměstnanci jistotu, že dostanou mzdu v plné výši?
18 fotografií

Odstřihne se Liberty od Tamehu? Pohltí jej? Kdy je to možné a jak s plným platem

Ostravsko
Ondřej Beneš, obchodní a technický ředitel společnosti Veolia ČR
V Evropské unii se nyní recykluje jen 2,5 procenta odpadních vod. “Přitom vyčištěná a upravená odpadní voda se dá využít v zemědělství, průmyslu, ale i na pití,” říká Ondřej Beneš, obchodní a technický ředitel společnosti Veolia ČR. Byl jedním z řečníků prvního ročníku sympozia Budoucnost vody, které Deník pořádal v lednu v kladenském vodojemu Future Tower.
24 fotografií

Recyklujme odpadní vodu, má ohromný potenciál, říká vodohospodář Ondřej Beneš

Udržitelnost
Společnost Veolia Energie začala bourat jednu ze tří chladicích věží Elektrárny Třebovice, 23. listopadu 2023, Ostrava.
/FOTOGALERIE/ Do konce roku by měla být dole. Jedna z nepřehlédnutelných dominant Ostravy, jedna ze tří chladících věží třebovické elektrárny jde k zemi. Postupně mizí již několik dní, a to kousek po kousku. Proč a jaká byla její historie? Po 70 letech panorama Ostravy zahrnující jednu z největších elektráren v Česku definitivně mění svou podobu. 
19 fotografií

VIDEO: Panorama Ostravy se mění. První ze tří třebovických věží mizí před očima

Ostravsko
Kladenský biopark otevřel brány.
/FOTO, VIDEO/ V areálu bývalých kladenských kasáren byl otevřen unikátní biopark, kde se nacházejí dětská hřiště, jezírko, mokřad nebo vyhlídková věž. Návštěvníkům nabízí i řadu informací o koloběhu vody v přírodě a různých ekosystémech. S mobilní aplikací se lze navíc dozvědět zajímavosti o šedesáti různých rostlinách. Park, ve který se proměnil dříve nevyužívaný pozemek, se na noc zavírá.
17 fotografií

Unikátní biopark v Kladně otevřel své brány. Na hosty teď čeká i vodárenská věž

Kladensko
Na největší ostravské haldě Heřmanice testují využití tepla z prohořívající haldy, 17. října 2023, Ostrava.
/FOTO, VIDEO/ Dalo by se využít teplo z prohořívající haldy Heřmanice v Ostravě? Tuto možnost začali zkoumat Vysoká škola báňská - Technická univerzita (VŠB-TUO), státní podnik Diamo a společnost Veolia Energie. Díky výzkumnému, čtrnáct metrů hlubokému vrtu začínají odborníci zjišťovat, zda by se teplo mohlo využít pro vytápění a ohřev teplé vody v okolních budovách.
14 fotografií

Využití tepla z haldy v Ostravě? Odborníci testují, zda je to možné

Ostravsko
Na největší ostravské haldě Heřmanice testují využití tepla z prohořívající haldy, 17. října 2023, Ostrava.
/FOTO, VIDEO/ Dalo by se využít teplo z prohořívající haldy Heřmanice v Ostravě? Tuto možnost začali zkoumat Vysoká škola báňská - Technická univerzita (VŠB-TUO), státní podnik Diamo a společnost Veolia Energie. Díky výzkumnému, čtrnáct metrů hlubokému vrtu začínají odborníci zjišťovat, zda by se teplo mohlo využít pro vytápění a ohřev teplé vody v okolních budovách.
14 fotografií

Využití tepla z haldy v Ostravě? Odborníci testují, zda je to možné

Ekonomika
Teplo. Ilustrační foto.
S nástupem chladnějších dní v létě chladné radiátory nyní příjemně zteplaly. Do bytů, které jsou zásobovány centrálním rozvodem, proudí teplo z elektrárny v Dětmarovicích a z teplárny Veolia, v případě Českého Těšína se vyrábí přímo v Českém Těšíně.

Už topí! Teplárny na Karvinsku od pondělí pustily ventily

Karvinsko
Veolia Energie v Olomouci instaluje osm kilometrů horkovodu.
První část rozsáhlé rekonstrukce páteřního teplárenského potrubí dokončuje v Olomouci Veolia Energie. Nejde jen o demontáž starého parovodu a stavbu kilometrů horkovodu, ale přípravu soustavy na odchod Olomouce od spalování uhlí. Rekonstrukce potrubí v Olomouci patří svým rozsahem, délkou i významem mezi aktuálně největší projekty v České republice.

Odchod krajského města od spalování uhlí? Veolia vyměňuje kilometry potrubí

Podnikání
Sedmihorské mokřady
Jak moc dokáže revitalizace mokřadu ovlivnit vodní režim v krajině? Sedmihorské mokřady, rozsáhlé v minulosti odvodněné slatiniště, jehož část byla v nedávné době revitalizována, zatímco na druhé stále fungují meliorace, se stává místem několikaletého výzkumu vlivu revitalizace na hladinu podzemní vody. Výzkum realizuje Český svaz ochránců přírody (ČSOP) za finanční podpory Nadačního fondu Veolia.
7 fotografií

Jak moc škodí krajině meliorace prozradí revitalizované Sedmihorské mokřady

Čtenář reportér
V Kladně dokončují unikátní biopark, otevřen bude v září.
/FOTO, VIDEO/ V areálu bývalých kladenských kasáren, na dosud pustém pozemku v sousedství fakulty biomedicíny a zubní kliniky, je teď rušno. Dělníci tam pracují na unikátním bioparku, který návštěvníkům nabídne odpočinek v nádherném prostředí a zároveň je zábavnou formou seznámí s významem rozmanitosti všech rostlinných a živočišných druhů v přírodě. Biopark Kladno by Veolia je unikátním projektem, prvním svého druhu v Česku.
54 fotografií

Část bývalých kasáren se mění v unikátní park. Cesta vody se otevře už v září

Kladensko