ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Lidé na jižním okraji Olomouce si stěžují na zápach z hnojení čistírenskými kaly.
Do stavby moderní sušárny kalů z čistírny odpadních vod se pustí město Olomouc. Investiční akci za bezmála 185 milionů korun schválili na posledním zasedání olomoučtí zastupitelé. Po uvedení nového zařízení do provozu se už kaly neměly zaorávat na polích v okolí města, využívat jako hnojivo a obtěžovat obyvatele zápachem.
7 fotografií

Konec smradu? Olomouc postaví sušárnu kalů

Olomoucko
Elektrárna Třebovice provozována Veolia Energie ČR. Ilustrační foto.
Veolia Energie ČR je jednou z prvních firem v České republice, kde už mají jasno o růstu platů pro příští rok. Zástupci vedení a odborových organizací společnosti podepsali dodatek ke Kolektivní smlouvě, který řeší nárůst mezd v příštím roce a sociální program na následující čtyři roky. Od ledna zaměstnancům vzrostou mzdy v průměru o 3,5 procenta.
17 fotografií

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie vzrostou mzdy

Podnikání
Ilustrační foto
Na utahování opasků se musejí v příštím roce připravit obyvatelé Přerova. Podraží teplo i voda - nárůst cen by ale neměl být nijak drastický. Naproti tomu o zvýšení poplatku za komunální odpad, který dnes činí 700 korun na osobu, přerovští radní neuvažují.

V Přerově podraží teplo i voda. A popelnice?

Přerovsko
Ilustrační foto
Pitná voda na Olomoucku od ledna podraží. V Olomouci, kam vodu dodává Moravská vodárenská, se od nového roku cena vodného a stočného zvedne o více než dvě koruny na 89 korun za metr krychlový. Cenu upravuje i VHS Sitka pro Šternberk a okolí, kde k 1. lednu letošního roku došlo ke skokovému růstu o pět korun.

Pitná voda na Olomoucku zdraží

Olomoucko
Kladenský vodojem.
Ocenění Stavba roku 2020 získal věžový vodojem Veolia Smart Control Tower, který stojí v Kladně-Rozdělově v areálu vodáren. V současné době je v něm zcela nové pracoviště s moderním vodohospodářským dispečinkem. Cenu vodojem získal jako jediný středočeský projekt spolu s dalšími sedmi stavbami z celé České republiky. 

Opravený věžový vodojem získal cenu Stavba roku 2020

Kladensko
Vykoupená mokřadní louka.
Na levém břehu Blanice nedaleko centra Vlašimi vznikne nový mokřad. Český svaz ochránců přírody (ČSOP) díky finanční podpoře Nadačního fondu Veolia zakoupil zanedbaný pozemek o velikosti 1,2 ha, který dříve býval přirozenou mokřadní loukou. Nové tůně se zde objeví už příští rok. 

U Vlašimi vznikne nový mokřad

Čtenář reportér
Referendum o vodě ve Zlíně
„Voda byla a měla by být vždy naše. Zisky z hospodaření s vodou by tak neměly patřit do cizích rukou, proto jsem byla hlasovat v referendu,“ uvedla v sobotu při krajských volbách, jejichž součástí bylo ve Zlíně i místní referendum o vodě, Věra Rokosová. O jeho platnosti a odpovědí ano se vyjádřilo nakonec téměř devatenáct tisíc lidí.

Lidé ve Zlíně chtějí vodu zpět do svých rukou. Chvíli to však ještě potrvá

Zlínsko
Stavba roku 2020 - ZŠ Amos, Psáry.
/FOTOGALERIE/ Školu nejenom zbrusu novou, vybudovanou teprve před rokem, ale také skutečně výjimečnou navštěvují žáci ZŠ Amos v Psárech na Praze-západ. Nezávisle potvrzeno je to od čtvrtečního večera, kdy byly v kutnohorské Galerii Středočeského kraje vyhlášeny výsledky 7. ročníku soutěže Stavba roku Středočeského kraje. Právě psárská škola získala podle hodnocení poroty ten nejprestižnější titul.
53 fotografií

Stavbou roku se stala škola v Psárech, ocenění získala i ta v Suchomastech

Z okolí
Stavba roku 2020 - ZŠ Amos, Psáry.
/FOTOGALERIE/ Školu nejenom zbrusu novou, vybudovanou teprve před rokem, ale také skutečně výjimečnou navštěvují žáci ZŠ Amos v Psárech na Praze-západ. Nezávisle potvrzeno je to od čtvrtečního večera, kdy byly v kutnohorské Galerii Středočeského kraje vyhlášeny výsledky 7. ročníku soutěže Stavba roku Středočeského kraje. Právě psárská škola získala podle hodnocení poroty ten nejprestižnější titul.
53 fotografií

Stavbou roku se v kraji stala škola v Psárech, zabodoval i vodojem v Kladně

Z okolí
Daniel Křetínský, Energetický a průmyslový holding EPH.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského prodává Pražskou teplárenskou francouzské skupině Veolia. Cena nebyla zveřejněna. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Veolia získá také maďarského výrobce tepla Bert. O obchodu média informoval mluvčí EPH Daniel Častvaj.

Křetínský prodává Pražskou teplárenskou firmě Veolia

Podnikání
Palackého ulice v Přerově. Ilustrační foto
Tradiční letní radovánky čekají v příštích dvou měsících přerovské řidiče. Narazí totiž na několik uzavírek - kromě částečně průjezdné Polní ulice se kvůli výměně kanalizačního potrubí uzavře na dva měsíce také Kozlovská a technika vjede i do Palackého. Tam ale naštěstí k omezení provozu nedojde - výměna parovodu na horkovod zasáhne pouze travnatou plochu a chodníky.

Přerov čeká v létě uzavírka Kozlovské, technika vjede i do Palackého ulice

Přerovsko
Vodohospodáři pomáhají městům zvládnout koronavirovou krizi.
Půl milionu korun dostalo město Kladno od společnosti Veolia, hlavního akcionáře Středočeských vodáren, a.s. (SVAS), na opatření souvisejících s koronavirovou krizí. Další peníze pro města Mělník, Kralupy nad Vltavou a Neratovice mezi sebou vybrali členové vedení vodárenské společnosti a jejich dodavatelé.

Vodohospodáři pomáhají městům zvládnout koronavirovou krizi

Kladensko
Ilustrační foto.
Vodohospodáři z důvodu maximální ochrany zdraví svých zaměstnanců a s tím spojené zachování kontinuity dodávek pitné vody omezili některé své terénní služby. Jedná se především o preventivní čištění kanalizace a omezení preventivní údržby na kanalizační síti, či výměny vodoměrů.

Odečty vody budou nyní lidé posílat přes SMS

Příbramsko
Podpis dohody.
Ekologizace kotle K12 v elektrárně v Třebovicích a přebudování teplárny v Přívoze na čisté využití koksárenského i zemního plynu. K tomu se mj. v rámci Ostravy zavázala společnost Veolia Energie ČR v dohodě s Moravskoslezským krajem, která má zlepšit zdejší ovzduší.

Veolia a kraj dohodly zlepšování ovzduší

Podnikání