ŠTÍTEK: peníze

Peníze v rukou dětí - Ilustrační foto.
Peníze v rukou dětí, to není jen kapesné, ale hospodaření s penězi, které nás provází celý život. Nezapomínejte, že děti se učí tím, co vidí. Pokud budete pracovat s penězi rozumně a odpovědně, budou vás děti napodobovat, naučí se finanční gramotnosti, šetření peněz a v dospělosti lépe dosáhnou finančního úspěchu a stability. A nepodceňte toto odvětví, není neméně důležité jako třeba výuka češtiny nebo matematiky, vždyť chybné finanční rozhodnutí může mít fatální důsledky.

Investujte do budoucnosti: Těmito způsoby naučíte děti hospodařit s penězi

Rodina
Dvouletý Martínek vybral ve sbírce na svou léčbu přes 140 milionů korun.
Doslova zázrak v přímém přenosu. Tak komentoval dojatý tatínek malého Martínka průběh sbírky, který po zapojení Nikol Leitgeb (za svobodna Štíbrové) nabral neuvěřitelný spád. Přes 300 tisíc lidí vlastní rukou přispělo k tomu, aby mohl dvouletý chlapec, jež trpí vzácným genetickým onemocněním AADC, dostat svůj lék, jež mu může zachránit život. Během necelého týdne dokázal získat téměř 150 milionů korun.
6 fotografií

Dojatí rodiče děkují lidem. Ve sbírce pro Martínka vybrali bezmála 150 milionů

Zdraví
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová
Evropská komise (EK) dnes schválila revidovaný český Národní plán obnovy. Přináší dodatečných 2,2 miliardy eur (zhruba 53,6 miliardy korun) pro financování čisté energetiky a transformace průmyslu, řekla dnes v Praze po jednání s premiérem Petrem Fialou (ODS) předsedkyně EK Ursula von der Leyenová. Podle vyjádření EK má nyní celý Národní plán obnovy objem 9,2 miliardy eur (asi 224,2 miliardy korun).

Evropská komise schválila Česku plán obnovy. Přinese navíc přes dvě miliardy eur

Česko a EU
Pizzerie odmítá doručovat do Mojžíře. Tamní partičky výrostků jí napadají řidiče
Po řidičích MHD už nechce dojíždět do Mojžíře ani rozvoz hotových jídel. Konkrétně to v sobotu 23. září oznámila na svém facebookovém profilu restaurace Zebra pizza. Prý už má plné zuby napadání řidičů na zdejším sídlišti, považovaném za sociálně vyloučenou lokalitu. Vedení města hledá způsob, jak situaci změnit k lepšímu, ale zároveň upozorňuje, že dokud nebude moci podstatně ovlivnit vyplácení dávek hříšníkům, bude to velmi složité. V tom se shoduje s neštěmickou obvodní radnicí. Naopak aktivisté, kteří se zabývají romskou problematikou i vyloučenými lokalitami, varují před další izolací sídliště a kladou důraz na fyzickou přítomnost policejních hlídek.

Pizzerie odmítá doručovat do Mojžíře. Tamní partičky výrostků jí napadají řidiče

Ústecko
Díky Nikol Štíbrové se pro malého Martínka Zatloukala vybrala už polovina z potřebné částky na jeho náročnou léčbu
Padesát milionů za dva dny! To je částka, kterou se prozatím dobrosrdeční Češi rozhodli podpořit sbírku pro dvouletého Martínka. Ten potřebuje dostat co nejrychleji dávku léku, který mu může zachránit život. A protože léčbu nepodporuje pojišťovna, rozhodla se vzít situaci do svých rukou česká influencerka Nikol Štíbrová. I díky jejímu apelu na sledující se stalo nemožné a lidé společně vybrali již přes polovinu z potřebné částky v hodnotě 100 milionů. Teď chce Štíbrová pomoci vybrat i druhou.
7 fotografií

50 milionů ve sbírce pro Martínka za 2 dny. Stal se zázrak, díky Nikol Štíbrové

Zdraví
Sázení na sport. Ilustrační snímek
Přiznává, že za svůj život prosázel tři miliony korun. Nikdy ho nelákaly automaty, nikdy nebyl v kasinu. Všechny peníze utopil v sportovních sázkách. Svoje jméno muž z Teplic prozradit nechce, v regionu je díky svému fotbalovému umění poměrně známý. Jeho příběh může být mementem pro všechny, kteří sázení na sportovní zápasy propadají. I proto po dlouhém přemlouvání svolil s rozhovorem.

Bývalý fotbalista z Teplic prosázel tři miliony. Chtěl jsem se zabít, přiznává

Zajímavosti z fotbalu
Sázení na sport - ilustrační foto
Přiznává, že za svůj život, který prožil už v pěti dekádách, prosázel tři miliony korun. Nikdy ho nelákaly automaty, nikdy nebyl v kasinu. Všechny peníze utopil v sportovních sázkách. Svoje jméno muž z Teplic prozradit nechce, v regionu je díky svému fotbalovému umění poměrně známý. Jeho příběh může být mementem pro všechny, kteří sázení na sportovní zápasy propadají. I proto po dlouhém přemlouvání svolil s rozhovorem.

Bývalý fotbalista z Teplic prosázel tři milióny. Chtěl jsem se zabít, přiznává

Fotbal
Zimní stadion v Třebíči
Zimní stadion v Třebíči má svá nejlepší léta za sebou. „Údržba byla dlouhá léta dobrá, ale zub času se zkrátka projevil. Většina technologií je na hraně, někde i za hranou. Problémy jsou třeba s chlazením ledu. A pro diváky je například nejviditelnější multimediální kostka. Ta je stará deset let, ale tři roky se už pro ni nedělají aktualizace. Pak by stačilo, aby se na ní něco pokazilo, a je to problém. Podobných věcí je ale celá řada,“ vypíchl obchodní manažer Horácké Slavie Třebíč Daniel Šlapák.
23 fotografií

Rekonstrukce „zimáku“ v Třebíči vyjde na půl miliardy. Opravy začnou v dubnu

Třebíčsko
Obec Sedlečko na Táborsku.
Sedlečko u Soběslavě – malá obec na Táborsku dlouhodobě řešila netransparentní vedení radnice. Dvakrát se tu konaly předčasné volby. Zastupitelé i občané hovořili o nekalých prakticích, vyhrožování, napadání, nelegálních machinacích s obecním majetkem i ovlivňování voleb. Některá jejich tvrzení potvrzují i rozsudky okresního a krajského soudu.
24 fotografií

Sedlečkem u Soběslavě otřásá kauza bývalého starosty. Po letech dostal trest

Táborsko
Tisková konference FK Viagem Ústí nad Labem. Zleva: Martin Prokeš (místopředseda představenstva), Přemysl Kubáň (předseda představenstva), Vasil Knor (sportovní manažer), Branislav Sokoli (trenér), Jakub Mareš (kapitán).
/KOMENTÁŘ/ Fotbalové Ústí nad Labem čeří fotbalové vody. K lítosti fanoušků nikoli tak na zeleném trávníku, kde s posíleným kádrem zatím nijak nevyniká, ale na poli marketingu, kde vystřelilo do éteru fiktivní příběh o protekčním tlouštíkovi, jenž dostane v kádru áčka díky půlmiliónové injekci od táty místo při mistrovském zápase. Půlka veřejnosti za „kazmovinu" tleská, druhá polovina tvrdí, že podobné zviditelňování je přes čáru.

Lež, fór a vidina peněz. Kazmu do fotbalu netahejte. Ústí musí zabrat jinde

Fortuna ČFL + MSFL
Tisková konference FK Viagem Ústí nad Labem. Zleva: Martin Prokeš (místopředseda představenstva), Přemysl Kubáň (předseda představenstva), Vasil Knor (sportovní manažer), Branislav Sokoli (trenér), Jakub Mareš (kapitán).
Fotbalové Ústí nad Labem čeří fotbalové vody. K lítosti fanoušků nikoli tak na zeleném trávníku, kde s posíleným kádrem zatím nijak nevyniká, ale na poli marketingu, kde vystřelilo do éteru fiktivní příběh o protekčním tlouštíkovi, jenž dostane v kádru áčka díky půlmiliónové injekci od táty místo při mistrovském zápase. Půlka veřejnosti za „kazmovinu" tleská, druhá polovina tvrdí, že podobné zviditelňování je přes čáru.

KOMENTÁŘ: Vidina peněz. Kazmu do fotbalu netahejte, Ústí musí zabrat jinde

Fotbalové perličky
Na otevření části dokončené dálnice D7 u Loun přijel i český premiér Petr Fiala.
/FOTO, VIDEO/ Dvacet pět miliard korun. To je přibližná částka, která bude v příštích letech potřeba na dálnice D7 Praha – Chomutov a D6 Praha – Karlovy Vary. Konkrétně těch úseků, u kterých se počítá se zahájením stavby v příštím roce a dalších letech. Podle premiéra Petra Fialy je dokončení dálniční sítě pro jeho vládu prioritou a peníze na dostavbu obou dálnic, které procházejí okresem Louny, budou.
20 fotografií

Peníze na dostavbu D7 i D6 budou, slíbil v Lounech premiér Petr Fiala

Žatecko a Lounsko
Manažer Zlaté přilby Evžen Erban se svým doutníčkem...
/ROZHOVOR/ Celoživotní láska. Je s ní už přes šedesát let. Evžen Erban uzavřel sňatek se Zlatou přilbou. Seznámili se v době, kdy byl jejím obdivovatelem v roli diváka a závodníka. Pokračovali spolu, když přešel na trenérský post. A pak se rozhodli, že dokončí své spojení, až se stane manažerem. V tomto křesle ale sedí už třiatřicet let. Zakořenil tak, že ho budou muset z něho odsekat. A to už mu je sedmdesát osm. Zajišťuje finance i jezdce, hádá se s nimi o výši gáže. Vysloužil si přezdívku Skrblík. Je ale na ni spíše pyšný. Ne každý zastaví několik let po sobě dům, aby měl milion pro závodníky.

Láska jménem Zlatá přilba. Erban kvůli závodu zastavil dům, jezdce drží zkrátka

Motorismus
Povinnosti školníků jsou různorodé, patří k nim také údržba vnitřních prostor i celých školních areálů. Ilustrační snímek.
Ve školách to vře. S napětím tam čekají na definitivní podobu státního rozpočtu, kterou má vláda schválit poslední zářijovou středu. Byť premiér Fiala nedávno uvedl, že školství škrty nezasáhnou, mají strach, aby je návrh ministerstva financí nepřipravil o více než jedenáct miliard korun. Výrazně by se to dotklo i na Rakovnicku především nepedagogických pracovníků, jejichž platy jsou přitom už teď nízké.

Obavy ze škrtů ve školství. Školníci a uklízečky mají už teď nízké platy

Rakovnicko
Manažer Zlaté přilby Evžen Erban se svým doutníčkem...
ROZHOVOR/Celoživotní láska. Je s ní už přes šedesát let. Není to žena, přestože je rodu ženského. Evžen Erban uzavřel sňatek se Zlatou přilbou. Seznámili se v době, kdy byl jejím obdivovatelem v roli diváka a závodníka. Pokračovali spolu, když přešel na trenérský post. A pak se rozhodli, že dokončí své spojení, až se stane manažerem. V tomto křesle ale sedí už třiatřicet let. Zakořenil tak, že ho budou muset z něho odsekat. A to už mu je sedmdesát osm. Zajišťuje finance i jezdce. S nimi se hádá o výši gáže. Vysloužil si přezdívku Skrblík. Je ale na ni spíše pyšný. Ono, ne každý zastaví několik let po sobě dům, aby měl milion pro závodníky…

Zlatá přilba je jeho láskou. Erban zastavoval dům a jezdci neusmlouvají ani euro

Ostatní sporty
Tenisové kurty, na kterých si v Pardubicích v minulosti zahrála Martina Navrátilová, Ivan Lendl, Jana Novotná i Petra Kvitová nebo Karolina Muchová, potřebují nové zázemí.
Tenisové kurty, na kterých si v Pardubicích v minulosti zahrála Martina Navrátilová, Ivan Lendl, Jana Novotná i Petra Kvitová nebo Karolina Muchová, potřebují nové zázemí. Starý areál pod zámkem je už nevyhovující. Aby klub mohl začít stavět, potřebuje sehnat peníze a podporu ze strany města. Další peníze na modernizaci sportoviště žádají sokolové.
3 fotografie

Hrála tu Kvitová i Lendl, areál pod zámkem ale už nestačí. Klub touží po dotaci

Pardubicko
Ministerstvo práce a sociálních věcí chce v příštím roce zvýšit příspěvek na péči. Návrh státního rozpočtu s tím ale nepočítá
Příspěvek na péči by se mohl navýšit v prvním pololetí příštího roku. Vzrůst by mohl hlavně lidem, kteří žijí v domácím prostředí. Na přesných částkách by se koalice mohla dohodnout do konce letošního roku. Na dotaz ČTK to řekl ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Přidání si vyžádá několik miliard korun. Podle ministra resort peníze na zvednutí příspěvku v navrhovaném rozpočtu nemá a potřebnou sumu na výdaje chce zajistit až příští rok přesunem ve státní pokladně.
14 fotografií

Příspěvek na péči: Ministerstvo chce dávku zvýšit, rozpočet s tím ale nepočítá

Ekonomika
Ilustrační foto
Bylo půl jedenácté dopoledne. Na sídlišti Kamenná v Chomutově se 74letá seniorka vracela z nákupu. Všimla si, že za ní někdo jde. Vtom ji 16letý mladík napadl, chtěl její kabelku. Starší ženu strhl na zem a s lupem utekl. O kus dál ukradené věci odhodil, nechal si jen peněženku, kde bylo 800 korun. Z peněz se ale dlouho neradoval, policie ho bleskově vypátrala. Za dvě a půl hodiny byl mladík zadržen.

Kvůli pár stovkám. Šestnáctiletý mladík přepadl na Kamenné v Chomutově seniorku

Zločiny a soudy
Z referenda v Tuchoměřicích na Praze-západ ohledně hazardu.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zastánci vidí očekávaný přísun peněz, odpůrci naopak hovoří o přívalu problémů včetně návštěv podivných existencí z blízké Prahy a pravděpodobného přetěžování čističky odpadních vod jako o jediné jistotě. V Tuchoměřicích na Praze-západ se lidé přou o to, zdá má obec dát zelenou hazardu. Tečku za debatami má přinést místní referendum, které se koná v pátek 15. září.
27 fotografií

Hazard v Tuchoměřicích? Místní o budoucnosti obce hlasují v referendu

Praha
Pardubičtí hokejisté se fotili již v nových dresech pro sezonu 2023/2024.
Kritika se valí ze všech stran. Již tradičně se dresy všech extraligových klubů staly terčem kritiky fanoušků. Důvodem je příliš veliký počet reklam či upřednostnění hlavního sponzora před znakem klubu. Výjimkou nejsou ani Pardubice, které si především v loňské sezoně vyslechly nehezká slova na adresu svých trikotů. Letos se tak očekávala ještě větší kritika, jelikož trend je značný… Opak byl však pravdou a Dynamo přišlo s novými dresy, které dle fanoušků nejsou ideální, ale ani vyloženě neurazí… A jak se líbí letošní vizitka pardubických hokejistů vám?
5 fotografií

ANKETA: Peníze mají přednost. Líbí se vám letošní dresy Dynama Pardubice?

Hokej
Peter Wright s trofejí pro mistra světa v šipkách.
I amatérští šipkaři mají šanci přijít si na pěkné peníze, třeba v rámci týmového Gambrinus Cupu. Proniknout mezi profesionály s luxusními příjmy je ale nesmírně těžké. Cesta šipek ke globálnímu rozmachu a ekonomickému rozkvětu byla trnitá a plná nečekaných i bizarních zatáček, dnes však po ní kráčejí i čeští hráči Karel Sedláček a Adam Gawlas. 
49 fotografií

Šipky a peníze? Hráčům se dřív smáli, dnes inkasují miliony. V Česku zatím ne

Ostatní sporty
Předseda OFS Benešov Tomáš Novák.
Někdo ho zná jako předsedu Benešova, jiný zase jako hlavu Úročnice. Tomáš Novák k tomu všemu stíhá ještě mnohem víc. Sedí v čele Okresního fotbalového svazu, kde řídí i Komisi rozhodčích. Navíc je i členem Poradního týmu Rady Národní sportovní agentury. Funkcí na jednoho člověka až moc, přesto vše stíhá. Dokáže ale i vypnout. Vyčistit hlavu mu dokonale dokáže jeho dvouletý vnouček.

Osobnost Deníku: Muž mnoha funkcí. Novák: Všechny dělám bezplatně

Fotbal