ŠTÍTEK: peníze

Ilustrační foto.
Zdražování, což je v této době snad nejskloňovanější slovo, se nevyhnulo ani pohřbům. Podle majitelů pohřebních služeb zdražily o tisíce. Za pohřeb blízkého tak rodina zaplatí od pětadvaceti do pětatřiceti tisíc korun. Podle toho, jaký obřad pozůstalí zvolí, tedy například s řečníkem, hudbou a květinami.

Drahota si nevybírá, lidé v Karlovarském kraji si připlatí i za pohřby

Chebsko
Patrik Kincl
Oktagon v minulém týdnu prozradil, čím završí rok 2023 na turnaji v pražské O2 areně. Mnozí fanoušci doufali ve třetí souboj Patrika Kincla s Karlosem Vémolou, ale úřadující šampion si jako soupeře pro další obhajobu nakonec zvolil Slováka Vlasta Čepa. Podle promotéra organizace Ondřeje Novotného ztroskotala možná trilogie na Kinclových přehnaných finančních podmínkách, které se blížily penězům za titulový zápas v UFC.
12 fotografií

Peníze jako v UFC? Chtěl jsem jen stejnou smlouvu jako Vémola, odmítá Kincl

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Úplatek v řádu stovek euro se snažil policii vnutit cizinec, kterého hlídka zastavila v přetížené dodávce na dálnici D1 nedaleko Velkého Beranova. Když mu policisté dali najevo, že úplatek nepřijmou, vysypal jim muž bankovky rovnou na sedačku služebního auta. Řidič ze Srbska tak skončil před soudem kvůli podplácení. Bránil se tím, že chtěl údajně jen zaplatit pokutu.

Cizinec chtěl podplatit policisty u Velkého Beranova. Peníze jim hodil do auta

Zločiny a soudy
Patrik Kincl
Oktagon v minulém týdnu prozradil, čím završí rok 2023 na turnaji v pražské O2 areně. Mnozí fanoušci doufali ve třetí souboj Patrika Kincla s Karlosem Vémolou, ale úřadující šampion si jako soupeře pro další obhajobu nakonec zvolil Slováka Vlasta Čepa. Podle promotéra organizace Ondřeje Novotného ztroskotala možná trilogie na Kinclových přehnaných finančních podmínkách, které se blížily penězům za titulový zápas v UFC. Co k celé situaci říká sám čtyřiatřicetiletý zápasník z Hradce Králové?
12 fotografií

Peníze jako v UFC? Chtěl jsem jen stejnou smlouvu jako Vémola, odmítá Kincl

Ostatní sporty
Sbírka v pokladničkách pod vánočním stromem na Velkém náměstí letos opět pomůže dětem.
Pod vánočním stromem na Velkém náměstí v Kroměříži bude i letos umístěna pokladnička. Do ní budou moci po celé čtyři adventní týdny a vánoční svátky Kroměřížané i návštěvníci města přispět libovolnou částkou. Výtěžek tradiční vánoční sbírky bude poté rozdělený napůl a stejnou částku získají dvě neziskové organizace působící ve městě – spolek Korálky a Dětský domov Kroměříž.

Sbírka pod vánočním stromem v Kroměříži opět pomůže dětem

Kroměřížsko
Odvolaný starosta Holešova Rudolf Seifert.
Deník v dubnu informoval o zemětřesení na radnici v Holešově. Zastupitelstvo tam odvolalo starostu, místostarosty i celou radu. Starostu Rudolfa Seiferta (KPH) nahradil v čele města Milan Fritz (ANO). Server iDnes nyní upozornil na to, že "výměnu provázely zvláštní okolnosti". Bývalý starosta Rudolf Seifert měl získat problematické odstupné ve výši 244 tisíc korun.

Vzal bývalý starosta právem odstupné? V Holešově se rozhořel spor

Kroměřížsko
Mariánské Lázně i přes aféru s odvolaným trenérem stále kralují Fortuna divizi A.
Vlna nevole pohltila v závěru uplynulého týdne mariánskolázeňskou Viktorii. Negativní reakce odšpuntoval překvapivý vyhazov Aleše Zacha, tedy kouče prvního týmu Fortuna divize A. A to na popud vedení Viktorie a hlavního partnera klubu Robstavu. Za trenéra se postavili nejen hráči, ale také veřejnost. Což následně spustilo debatu, co se v Mariánských Lázních opravdu stalo a jak to bude dál.
100 fotografií

Anketa o fotbale v lázních, vyhazovaný trenér. Sponzor vrací úder: Je to podvod

Fortuna divize
Mariánské Lázně i přes aféru s odvolaným trenérem stále kralují Fortuna divizi A.
Vlna nevole pohltila v závěru uplynulého týdne mariánskolázeňskou Viktorii. Negativní reakce odšpuntoval překvapivý vyhazov Aleše Zacha, tedy kouče prvního týmu Fortuna divize A. A to na popud vedení Viktorie a hlavního partnera klubu Robstavu. Za trenéra se postavili nejen hráči, ale také veřejnost. Což následně spustilo debatu, co se v Mariánských Lázních opravdu stalo a jak to bude dál.
100 fotografií

Anketa o fotbale v lázních, vyhazovaný trenér. Sponzor vrací úder: Je to podvod

Fotbalové perličky
Vstup do Zoo Hodonín v době rekonstrukce vstupního objektu.
/VIDEO/ Pro mnohé pro překvapivě poslední vůli se rozhodl rodák z Hodonína. V rozhodování, komu odkáže v testamentu dva své byty, zřejmě sehrálo roli právě jeho jihomoravské rodiště. Jeden byt je sice v Praze a druhý v Jindřichově Hradci, avšak přesto jej poslal do rukou zoologického zahrady ze svého rodného města. Ta svůj vděk plánuje přiblížit důstojnou připomínkou.
7 fotografií

Dědictví pro zoo v Hodoníně. Peníze z prodeje bytů pomohou rekonstrukci

Hodonínsko
Vítězný návrh podoby parku bývalých Jezdeckých kasáren v Prostějově. Foto: Magistrát města Prostějova
Velké projekty v podobě severního obchvatu, rekonstrukce Plumlovské, Wolkerovy či Vrahovické ulice nebo autobusový terminál Lázně, změnily v uplynulých letech výrazně tvář Prostějova. Aktuálně vedení města obdobně megalomanské projekty neplánuje, i když například rekonstrukce fotbalového stadionu, stejně jako plánovaný autobusový terminál Újezd veřejnost zajímají. 
49 fotografií

TOP 5 developerských projektů, které změní tvář Prostějova. Podívejte se

Prostějovsko
Renáta Kadlecová, ředitelka Garančního systému finančního trhu
Zloděj si vyhlídne staršího člověka, mířícího pro důchod na poštu. Počká si na něj, peníze mu ukradne a seniorovi zůstanou oči pro pláč. Podobné zprávy pravidelně vídáme v řadě sdělovacích prostředků. Důležitá je proto obezřetnost. Ale pochopitelně, ještě lepší je tomuto riziku úplně předejít.

Pro peníze na poštu? Výplata důchodu na účet je bezpečnější

Moje peníze
Platíte raději kartou, nebo hotovostí?
Jsme rozděleni. Pořád se hledáme. O mnohá témata se hádáme do krve. Spory jsou užitečné, pokud vedou k řešení. K řešení nevede, když se místo důvodů užívá demagogie. Deník chce hrát vždycky fér a pro vás. Proto na této straně přinášíme shrnutí argumentů obou stran sporů, které nenechávají nikoho lhostejným. Hledáme nezaujatě, na základě poctivé analýzy. Prosím, vyberte si. Budeme rádi, když nám své důvody napíšete na e‑mailovou adresu nazory@denik.cz.

ČERNÁ A BÍLÁ: Musí všichni obchodníci přijímat platební karty?

Černá a bílá
Pole u Lysé, na nějž se v neděli odpoledne snášely jednodolarové bankovky.
Na poli u Lysé nad Labem, kde se na jaře objevily záhadné betonové kvádry s runovými znaky a sloup s mystickým symbolem, skončila čtvrtou říjnovou neděli letošní Kazmova hra. Právě nad tímto polem totiž nechal známý showman v neděli odpoledne z vrtulníku vysypat jednodolarové bankovky v hodnotě 22 milionů korun a zhruba čtyři tisícovky hráčů je sbíraly do igelitek.
22 fotografií

Konec hry: Na pole u Lysé nechal Kazma vysypat z vrtulníku milion jednodolarovek

Z okolí
O participativní rozpočet nemají lidé v Chrudimi absolutně žádný zájem.
Proč to v Chrudimi nejde, ale třeba v Litomyšli má participativní rozpočet mezi veřejností obrovský úspěch? Chrudimáci, víte o této možnosti? Hlasujte v naší anketě. Nejen v Litomyšli, ale i v mnohých dalších městech Pardubického kraje se totiž lidé zapojují do veřejného dění a v rámci takzvaných participativních rozpočtů předkládají radnicím návrhy ke zlepšení nebo zkrášlení okolního prostředí. V Chrudimi je to jinak: přihlášeny jsou pouze tři návrhy od lidí, kteří jsou městskými politiky a v rámci svých kompetencí by mohli sehnat peníze jinou cestou. Dva předložil městský zastupitel, jeden navrhla členka osadního výboru. A to je špatně, hodnotí situaci chrudimští radní. 

Participativní rozpočet Chrudimáky absolutně nezajímá. A v Heřmaňáku ho zrušili

Chrudimsko
Pokojové rostliny pomáhají čistit vzduch v bytě, ale také dotvářejí jeho vzhled a styl
Rozhlížíte se po svém bytě a cítíte lehkou nespokojenost? Možná máte dojem, že by interiér potřeboval trochu povznést, jenže na velkou přeměnu nejsou peníze ani čas. Podle bytových designérů však často postačí jen změna několika detailů a prostor najednou ožije a získá nový ráz. S několika jednoduchými úpravami a vhodně zvolenými doplňky můžete vzbudit dojem pohodlí, náročnosti a sofistikovanosti. Jak i s omezeným rozpočtem dosáhnout luxusního vzhledu bytu?
7 fotografií

Chcete, aby váš domov vypadal luxusněji? Pomohou jednoduché i levné drobnosti

Domácnost
Diváci si v Libišanech mohli užít nevídaný zážitek, když mezi třemi tyčemi viděli legendárního útočníka Vratislava Lokvence.
V posledních dnech kolují po sociálních sítích videa Oliviera Girouda, jak dochytal zápas v dresu AC Milana proti Janovu. Zřejmě každý fanoušek fotbalu si i vzpomene na Jana Kollera, který dochytal utkání v dresu Dortmundu. V Libišanech se možná nechali inspirovat právě výkonem "Dina" a do brány postavili jeho bývalého spoluhráče Vratislava Lokvence. Legenda Sparty Praha se s rolí popasovala naprosto bravurně a při své premiéře vychytala čisté konto. V rozhovoru se rozpovídal také o svých angažmá či o tom, jak vidí situaci v české reprezentaci. 
16 fotografií

Jsou peníze, říká Lokvenc o změně v českém fotbale. Zažil raritu, zápas v bráně

Fotbal
Ilustrační foto.
Obchodování s virtuální měnou připadá i přes opakovaná varování policie stále atraktivní seniorům na Přerovsku. Někteří přicházejí o stovky tisíc, jiní o desetitisíce. Na počátku pofiderního podnikání je většinou snaha rychle zbohatnout. Že senioři naletěli, bohužel zjistí dost pozdě. Další ze série podobných případů nyní šetří přerovští policisté

Boháček to zařídí. „Obchodník“ s kryptoměnou muže z Přerovska připravil o úspory

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Přišel o své úspory a ještě se zadlužil. Váš bankovní účet byl napaden hackery a několika viry. Jsem z České národní banky a pomohu vám vaše peníze zachránit. S takovou historkou kontaktoval 42letého muže z Jirkova po telefonu údajný pracovník banky. Jenže to byl podvodník. Falešný bankéř z něj vylákal nejen více než 40tisícový zůstatek na jeho účtu, navíc si oběť dalších 300 tisíc půjčila a poslala také na konta podvodníků. To vše během dvou hodin.

Za dvě hodiny přišel o 350 tisíc korun. Muž z Jirkova naletěl falešnému bankéři

Zločiny a soudy
Fenomén, kdy hlavně ženy již mužům nenabízejí reálné setkání, ale požadují platbu za zaslané fotky či videa, se nevyhnul ani Česku a jeho seznamkám. Ilustrační snímek
Původně to měla být jen další z mnoha sociálních sítí, kde lidé ukazují své výtvory či dovednosti. Nakonec se ze sítě OnlyFans, na kterou přispívají asi dva miliony tvůrců, stalo synonymum pro placenou pornografii, kde, s trošku nadsázky, můžou lidé narazit i na lechtivé obrázky či videa sousedky. V poslední době se z virtuálního sexu stal fenomén a tíhne k němu stále více lidí.

Místo rande obrazovka počítače nebo intimní fotka. Seznamky už vypadají jinak

Sex a vztahy