ŠTÍTEK: pláž

Moře na Bali zaneřáděné odpadky.
/VIDEO/ Plasty, kam se podíváš. Britský potápěč Rich Horner natočil působivé video, jak plave v moři plném odpadků. Místo, kde se potápěl, se nachází asi 20 kilometrů od nejnavštěvovanějších destinací na indonéském Bali. Podle ekologů však potápěč nafilmoval jen malý zlomek odpadu plovoucího u indonéského pobřeží. 
4 fotografie

Krásy Bali? Potápěč místo ryb natočil moře plné odpadků

Svět
Lávka přes Švýcarskou zátoku na vranovské přehradě je v havarijním stavu. Nesmí po ni projet jediné auto police, hasičů ani sanitka. Opravy mají začít ještě letos.
Znojemsko - K opravám koruny hráze vranovské přehrady se ještě letos připojí zásadní rekonstrukce lávky pro pěší přes Švýcarskou zátoku. Starosta Štítar, kterým lávka patří, vydal kvůli jejímu havarijnímu stavu zákaz používání pro auta policie, hasičů a záchranky. Ta jediná na lávku totiž v případě nouze směla vjet. Opravy mají začít letos na podzim, skončit by měly příští rok v červnu. Cena? Asi sedmnáct milionů korun.

Lávka přes Švýcarskou zátoku je v havarijním stavu. Už neprojedou ani záchranáři

Znojemsko
Je to tam! Nejlepší česká plavkyně Barbora Závadová sleduje medailový závod Evy Samkové.
Čeští olympionici drží při sobě a navzájem si drží palce, ať jsou kdekoliv na světě. Svědčí o tom i příběh nejlepší české plavkyně současnosti Barbory Závadové, která probíhající zimní olympijské hry sleduje ze slunné Austrálie.

Čechům se fandí i na pláži v Austrálii

Ostatní sporty
Je to tam! Nejlepší česká plavkyně Barbora Závadová sleduje medailový závod Evy Samkové.
Ostrava, Sunshine Coast – Čeští olympionici drží při sobě a navzájem si drží palce, ať jsou kdekoliv na světě. Svědčí o tom i příběh nejlepší české plavkyně současnosti Barbory Závadové, která probíhající zimní olympijské hry sleduje ze slunné Austrálie.

Čechům se fandí i na pláži v Austrálii

Ostatní sporty
Marek Havlík
Předposlední prověrkou před ostrým ligovým startem byl pro Slovácko třetí celek kazašské ligy FC Ordabasy. Utkání, které se hrálo ve středu, skončilo remízou (2:2). Kouč Slovácka Michal Kordula točí i v závěrečných přípravných zápasech sestavou. Záložník Marek Havlík nastoupil proti Kazachům v prvním poločase, který jeho mužstvo prohrálo o dvě branky.

Marek Havlík: Kazaši hráli hodně agresivně

Fotbal
V přehradě v Seči se jako každý rok budou otužovat Laďové medvede ze slovenských Bánovců nad Bebravou manželé Marta a Tibor Hankova další odvážlivci.
Seč – Jak již je z nadpisu patrné, tak v přehradě v Seči se jako každý rok budou otužovat Laďové medvede ze slovenských Bánovců nad Bebravou manželé Marta a Tibor Hankova další odvážlivci.

V Seči se vykoupají Ľadové medvede

Chrudimsko
Rock’n Roll
/POZVÁNKA/ Opavský filmový klub uvádí další autobiografický snímek, který přibližuje život známého umělce a který se jmenuje Rock’n Roll.

FILMOVÝ KLUB: Rock’n Roll

Volný čas
Pátá etapa Dakaru 2018
Sedlčany/San Juan de Marcona/Arequipa - Po náročné čtvrté etapě věděl Martin Macík a jeho kolegové, že ani v následujícím pokračování ho nečeká nic jednoduchého, ale ani ve snu by je nenapadlo, co všechno se jim na cestě ze San Juan de Marcona do Arequipa přihodí. I přesto však udrželi celkové čtvrté místo. Týmový kolega, motockylista Jan Brabec se na dvoukolovém stroji stal nejrychlejším českým jezdcem v etapě a opět se posunul v pořadí vzhůru.
5 fotografií

Macík i přes problémy stále čtvrtý. Brabec zazářil

Ostatní sporty
Martin Kolomý (vpravo) na společném snímku se svým parťákem z kabiny a stájovým mechanikem Tatra Buggyra Racing Jiřím Strossem.
Zdá se, že kamionový jezdec původem z Bruntálska Martin Kolomý se otřepal z nezdaru ve třetí etapě Rallye Dakar, v níž kvůli technické závadě nabral velkou ztrátu. Na přejezdu, který měl start i cíl v peruánském městě San Juan de Marcona, obsadil třetí příčku.

Martin Kolomý se blýskl třetím místem

Ostatní sporty
Michaela Knoblochová.
Už v roce 2008 postavili volejbaloví nadšenci v Rakousku kurt na sjezdovce a vzniklo zcela nové sportovní odvětví. Snow-volejbal si pod patronaci vzala Evropská volejbalová federace a ráda by ho zprofesionalizovala a dostala třeba i na zimní olympijské hry. Mezi členy pracovní skupiny, která má za úkol volejbal na sněhu rozvíjet, je Pražanka Michaela Knoblochová. „Nebude se jednat o doplněk k beachvolejbalu, ale o regulérní sport. Myslím, že má před sebou velkou budoucnost,“ říká Knoblochová, která v tomto týdnu odjíždí na první turnaj do Turecka v rámci evropského seriálu CEV. A to společně s Annou Dostálovou.  

Snow-volejbal: Knoblochová v něm chce sbírat tituly

Ostatní sporty