ŠTÍTEK: pláž

Karatistka Veronika Mišková si zvyká na horký katarský písek.
Dauhá, Brno – Dva uhlazené čtverce jemného písku na pláži vyznačují závodiště pro karatistky a karatisty na prvních Světových plážových hrách v Kataru. Ten soutěžní je ohraničen čtyřmi vlajkami a v závodní den ho budou dobrovolníci kropit po každých třech soutěžících, aby se ochladil.

Karatistka Mišková startuje na Světových plážových hrách

Ostatní sporty
Pro turisty je tu discgolf
Hřiště s devíti vyhazovacími plochami a devíti discgolfovými koši slavnostně otevřeli v závěru minulého týdnev těsném sousedství autokempu Pláž na Seči krajský radní René Živný a starosta Seče Marcel Vojtěch.

Pro turisty je tu discgolf

Chrudimsko
HVĚZDA ZPÍVÁ OPERU. Suzanne Vega v roli průvodkyně operou Philipa Glasse.
Padesátý ročník festivalu Moravský podzim nabízí opravdové lahůdky. Od 29. září do 16. října bude Brnem znít hudba Bohuslava Martinů. Festival zahájí opera Philipa Glasse Einstein na pláži s americkou písničkářkou Suzanne Vega v úloze vypravěčky.

Moravský podzim ozdobí Suzanne Vega i Oidipus

Hudba
Koupaliště Michal.
Sokolov - Přírodní koupaliště Michal láká své návštěvníky na velikost vodní plochy, díky které mnozí přezdívají tomuto místu sokolovské moře. Tento dojem podtrhuje písčitá pláž, na které jsou budky proti větru, známé mnohým od severního Baltu. Tato pláž byla před dvěma lety vyhodnocena jako jedna z nejhezčích v celé České republice.

Koupališti Michal přezdívají mnozí lidé sokolovské moře

Sokolovsko
Veselské pískovny.
V chráněné krajinné oblasti Třeboňsko se rozprostírá 240 ha Veselských pískoven, které leží mezi Veselí nad Lužnicí a obcemi Horusice a Vlkov. Pět oddělených jezer vzniklo po těžbě štěrkopísku v letech 1952 až 1986.

Veselské pískovny

Cestujeme
Ilustrační foto.
Vranov nad Dyjí - První srpnový víkend bude na vranovské pláži už podruhé patřit Přehradafestu. „Kromě hudebních vystoupení populárních kapel je to především víkend plný aktivit a zážitků. Chystáme divadla, dílničky, bubnování, workshopy, setkání s kapelami. A pláž samozřejmě v první řadě zve ke koupání, vodním sportům a radovánkám,“ lákali pořadatelé.

Tip Deníku: Začíná Přehradafest na vranovské pláži

Volný čas
Sestry Dostálovy na snow-volejbalovém turnaji
Odletět uprostřed prázdnin na zimní turnaj? I to je možné… Sestry Annu a Magdalénu Dostálovy čeká unikátní dobrodružství. Nejdříve ve čtvrtek v Argentině rozehrají snow-volejbalový turnaj, následně se v Brazílii zúčastní beachvolejbalové akce. „Bude to šílené. Něco podobného nikdo před námi asi neabsolvoval,“ prozradila Anna Dostálová. Sesterský tým posílí ještě Šarlota Svobodová.

Ze sněhu na pláž: Volejbalistky Dostálovy se chystají na šílenou výzvu

Ostatní sporty