ŠTÍTEK: pláž

Nádrž Větřkovice u Kopřivnice.
Tento týden proběhly na Větřkovické přehradě úpravy pláže, které spočívaly v návozu nových oblázků. Téměř 90 tun praného kačírku zpříjemní rekreantům vstup do vody. Jedná se o první krok v rámci postupné rekultivace, jejímž cílem je zvýšení rekreačního potenciálu vodní plochy a jejího okolí. V příštích letech by měly být úpravy zásadnější.

Větřkovickou pláž u Kopřivnice pokrylo 90 tun oblázků. Bude lepší koupání

Novojičínsko
Taky si myslíte, že vedle Zdeňka Svěráka stojí jeho kolega z divadla Jaroslav Weigel? Zdání klame, je to milovník Cimrmanů Míra Tupec.
/ROZHOVOR/ Stačí přivřít oči a jako byste slyšeli rychnovského rodáka Jaroslava Weigela (†2019). Ten hlas však patří Miroslavu Tupcovi. Toho s „Cimrmany“ nepojí pouze láska k laskavému humoru, ale právě i takřka dokonalá podoba s dlouholetým členem divadla - Jaroslavem Weiglem. Nejen o tomto „dvojnictví“, ale i o jeho kulturních aktivitách, setkání s Cimrmany, ale i o „nalezení“ třídní knihy, se tato ikona novobydžovského kulturního života svěřila v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

Mirek Tupec: S panem Weigelem nemám nic společného. Maximálně tak ksift

Hradecko
Letní koupaliště Sareza v Porubě. 19. června 2021 v Ostravě.
Česko zažilo poprvé v tomto roce tropický víkend, kdy teploty na mnoha místech přesáhly 35 stupňů Celsia. Někde bylo dokonce i 35,7 stupně. Není tedy divu, že lidé své volné dny trávili nejčastěji u vody. Například oblast jezera Most přilákala o víkendu stovky lidí. Nejinak tomu bylo i na dalších místech Česka. Někde dokonce nebylo možné ani rozložit deku. 
233 fotografií

Hlava na hlavě i fronty na jídlo. Tropické teploty vyhnaly k vodě davy lidí

Česko
Venkovní bazén Plaveckého areálu v Přerově v pondělí 31. května 2021 - první den znovuotevření
Zaplněné parkoviště u lomu ve Výklekách a osecký Jadran, na který míří ve velkém lidé z okolních měst. V kontrastu s tím pak poloprázdný přerovský bazén, kde museli lidé minulý týden předkládat u vstupu potvrzení o negativním testu na koronavirus, očkovací průkaz nebo doklad o prodělané nemoci. Vláda sice od úterý podmínky zmírnila, ale i tak nutnost „razítka“ mnohé odrazuje.
34 fotografií

Přerovský bazén zeje prázdnotou, lidé se přesouvají na Jadran a do Výklek

Přerovsko
Ilustrační foto
Letní počasí, které by mělo na Moravě panovat minimálně v pátek a v sobotu, láká k vodě. Teplota v přírodních nádržích bude ještě spíše jen na osvěžení a pro otužilejší plavce, zaplavat si ale lze už i v některých bazénech a koupalištích. Tady jsou naše tipy, kam lze tento víkend vyrazit v Olomouckém kraji. 

Kam k vodě? Tipy na otevřená koupaliště, pláže i nudapláže

Olomoucko
Rostislav alias Rosco Jergl původem z Ostravy provozuje na španělském ostrově Mallorca spolu se dvěma kolegy restauraci a bar 3 Chicos. Hitem je české pivo, ale i guláš nebo smažený sýr.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by ho za smažený sýr zpražil, ale to Rostislava alias Rosco Jergla v jeho podniku netrápí. V perle Středomoří na španělském ostrově Mallorca uspěl s českými populárními jídly. „Máme dost českých hostů, vedro nevedro, milují kombinaci guláše, knedlíků a piva. Slováci zase ‘vyprážaný‘ sýr,“ směje se rodilý Ostravák. Spolu se dvěma kolegy provozuje restauraci a bar 3 Chicos nedaleko od pláže a hlavního města Palma, které je velké asi jako Brno.
5 fotografií

Oblek vyměnil za kraťasy. Čech na Mallorce točí pivo ke guláši, hitem je smažák

Příběhy a rozhovory