ŠTÍTEK: plyn

V Hořicích spadl strom na dvě osobní auta.
Východní Čechy - Silný vítr v pondělí odpoledne lámal především stromy. Na Jičínsku vyjížděli hasiči ke čtyřem událostem, v Hořicích spadl strom na dvě osobní auta, naštěstí nebyl nikdo zraněn. V Červeném Kostelci na Náchodsku hasiči zajišťovali místo u čerpací stanice, kde došlo k úniku plynu z proražené nádrže. Na vině byla uvolněná střecha, kterou vítr pocuchal i na jaroměřském autobusovém nádraží. I na Náchodsku odstraňovali hasiči spadlé stromy, na Trutnovsku popadaly tři. Záchranáři vyjížděli také do Kocbeří, kde fixovali utržený plechový hřebenáč.
7 fotografií

Vítr lámal stromy a odnášel střechy

Nehody
Exploze plynu poškodila rodinný dům v Březnici.
Březnice /FOTOGALERIE/ - Složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly v úterý 26. února dopoledne k nahlášenému výbuchu a následnému požáru domu v historickém centru města. „Událost byla nahlášená jako výbuch plynu. Na místě mělo dojít k popálení dvou osob, proto na místo vyrazil i vrtulník letecké záchranné služby,“ sdělila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.
4 fotografie

Hasiči zasahovali u výbuchu v centru Březnice

Požáry
Obyvatelé Venezuely vyrazili do ulic na protest proti prezidentu Madurovi
Na venezuelských hranicích s Kolumbií a s Brazílií se v sobotu odehrával mocenský boj venezuelské opozice s režimem autoritářského prezidenta Nicoláse Madura. Národní garda použila slzný plyn proti lidem, kteří se snažili odstranit na hranicích zátarasy. Do Kolumbie mezitím podle agentur uteklo 11 vojáků a dva policisté, kteří nesouhlasí s Madurovým režimem.
5 fotografií

Spor u venezuelských hranic pokračuje. Do Kolumbie již přeběhlo jedenáct vojáků

Svět
Německá společnost innogy
Německá energetická společnost innogy prodá svůj podíl 50,04 procenta v českém distributorovi plynu innogy Grid Holding firmě RWE. Innogy to oznámila v německém Essenu. Cenu firmy nezveřejnily. Druhým akcionářem innogy Grid Holding je australská investiční společnost Macquarie, která ve skupině vlastní zbývající podíl 49,96 procenta.

Innogy prodá firmě RWE podíl v největším českém distributorovi plynu

Ekonomika
Požár v Bangladéši
Při mohutném požáru v bangladéšské metropoli Dháce zemřelo nejméně 67 lidí, po dalších možných obětech se stále pátrá. Na pět desítek osob je v nemocnici, některé ve vážném stavu. Informovaly o tom dnes agentury Reuters a AFP s odvoláním na místní úřady, podle nichž může počet obětí dále růst. Oheň zachvátil obytný dům v centrální části města, odkud se rozšířil do několika okolních budov. Příčina požáru zatím není jasná, podle zdrojů AFP mohlo jít o výbuch plynu.
4 fotografie

Tragédie v Bangladéši. Při požáru v Dháce zemřelo nejméně 67 lidí

Svět
Ilustrační foto
Jablonec nad Nisou – U hromadné otravy oxidem uhelnatým zasahovala v neděli 17. února odpoledne zdravotní záchranná služba. „Jednalo se o dvě dospělé a tři nezletilé osoby,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev, podle kterého mělo dojít k úniku plynu z karmy. 

V Jablonci se v neděli přiotrávilo plynem pět lidí

Jablonecko
Protivládní demonstrace v albánské Tiraně
Do ulic albánského hlavního města Tirany vyrazily v sobotu tisíce příznivců tamní opozice, aby vyjádřily odpor proti „zkorumpované a neefektivní“ vládě. Požadují rezignaci politického vedení země a předčasné volby. Demonstraci provázely konflikty s policií, která musela použít slzný plyn poté, co se část protestujících pokusila dostat do vládní budovy.
5 fotografií

Tisíce Albánců v Tiraně protestovaly proti vládě. Demonstrace se zvrhla v násilí

Svět
Výbuch v bytě v Náchodě.
Náchod - Ve čtvrtek odpoledne zastavilo dopravu v Náchodě na Pražské ulici hned několik jednotek hasičů. Nejprve to vypadalo, že v bytě v sedmém podlaží vybouchl plyn a následně začalo hořet. Podle policistů je jednou z vyšetřovacích verzí výbuchu varna drog, což potvrdila i mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.
13 fotografií

V bytě vybouchla zřejmě varna drog

Požáry
HC Dukla Jihlava.
Vysočina - Během reprezentační přestávky hokejová Dukla přesnou mušku neztratila. Po šesté z posledních sedmi odehraných duelů totiž nastřílela minimálně pět branek, tentokráte její střelecký apetit odnesly Litoměřice. Prohru jednoho ze soků v boji o postup do play-off nevyužila Horácká Slavia Třebíč, která jasně padla na ledě pražské jmenovkyně.

Pomoc Dukly Třebíčští nevyužili, na Slavii schytali debakl

Hokej
Požár chaty v rekreační oblasti obce Senohraby.
Senohraby /FOTOGALERIE/ - Škody předběžně vyčíslené na 800 tisíc korun má zřejmě na svědomí manipulace s tlakovou láhví s plynem. I tenhle závěr je však zatím předběžný; vyšetřování okolností nedělního požáru chaty v rekreační oblasti u Senohrab při pomezí Prahy-východ a Benešovska nadále zůstává v šetření, zdůraznila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.
7 fotografií

Při požáru chaty měli práci hasiči i zdravotníci

Požáry
K hořícímu autu byli v pondělí ráno povoláni hasiči do Hoštic-Heroltic.
Hoštice-Heroltice, Vyškov – Jeho noha na plynu túrovala motor až k požáru. Kromě muže, který v autě zkolaboval v něm seděla i dvouletá dívka. Zachránili je tři muži ze sousedství. Nedávný případ, který se stal v Hošticích-Herolticích na Vyškovsku, a o kterém už Deník Rovnost informoval, měl v pátek šťastnou dohru. Zachránci získali od hasičů ocenění.
7 fotografií

V autě s dívkou zkolaboval. Zachránci dítěte a důchodce v pátek získali medaili

Nehody
Ilustrační fotografie.
Karlovarský kraj – Na léta 2019 a 2020 nakoupil Karlovarský kraj pro své příspěvkové organizace, společnosti a dále pro obce v regionu elektrickou energii na komoditní burze.

Společný nákup znamená úspory

Karlovarsko
Ruská hra Naši v Salisbury
Naši v Salisbury, tak se jmenuje nová stolní hra, která se objevila na pultech ruských obchodů. Autoři si v ní dělají legraci z otravy bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie. Evropská unie v pondělí uvalila sankce na agenty ruské rozvědky GRU, které z pokusu o vraždu podezřívá, Moskva však podíl na útoku odmítá. Podle designéra hry má jít o zábavnou reakci na západní obvinění.
6 fotografií

Rusové si střílí z otravy Skripala. Nová stolní hra nabízí výlet do Salisbury

Svět
Ilustrační foto.
Pardubicko - Za dva roky od prvních výzev podpořila ITI Hradecko-pardubická aglomerace 106 projektů za 2,6 miliardy korun. Letos mají přibýt další za 1,5 miliardy korun. Přesto ale aglomeraci hrozí, že o část peněz přijde.

Oblasti hrozí, že přijde o dotace

Pardubicko