ŠTÍTEK: Šumava

Ilustrační foto z přípravy Dobříše.
Fotbalisté Dobříše mají za sebou ostrý start v rámci zimní přípravy. Duelem s Katovicemi uzavřeli anglický týden a s divizním soupeřem remizovali 2:2, ač dvakrát vedli. Svěřenci Jiřího Rychlíka přišli o vedení až v závěru zápasu. Nyní je od středy do neděle čeká soustředění v Nových Hutích na Šumavě, kde se budou věnovat převážně kondici.

Dobříš završila anglický týden v přípravě remízou s Katovicemi

Kraje
Zimní příprava 2024: TJ Sušice (na snímku fotbalisté v modrých dresech) - SK Rapid Plzeň 1:3 (0:1).
/FOTOGALERIE/ Tvrdě dřeli na tradičním soustředění v Sušici a v rámci něj na Šumavě sehráli další ze série přípravných utkání. Řeč je o fotbalistech plzeňského Rapidu, kteří v neděli dopoledne vyzvali na sušické umělce domácí výběr. Přestože měli v nohách desítky kilometrů v několika trénincích, utkání výsledkově zvládli a po brankách Fikrleho, Peška a Votavy zvítězili 3:1. Stále tak platí, že přední tým krajského přeboru z Lopatárny zůstává v zimní přípravě neporažený. Po remíze s Tachovem a výhrách nad Stříbrem a Nepomukem skolil i Sušici. Mrkněte na fotky.
51 fotografií

OBRAZEM: Rapid v rámci soustředění skolil Sušici, v přípravě ještě neprohrál

Kraje
Střet dvou vozů nedaleko Špičáku 30. března 2023, který skončil těžkým zraněním.
Opilý přejel na Šumavě do protisměru a střetl se s protijedoucím autem, jehož řidič utrpěl těžké zranění. U klatovského soudu podnikatel Václav Koubík (42) z Rokycanska, jemuž hrozily až čtyři roky vězení, vše doznal a uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Odešel tak s podmínkou, peněžitým trestem a zákazem řízení.
7 fotografií

Opilý řidič způsobil na Šumavě vážnou nehodu. Dostal podmínku

Krimi
Jan Šrail (vpravo) s týmovým parťákem Fabiánem Štočkem po konci La Diagonely. Oba zmrzlí až na kost.
Lednový kalendář Ski Classics, seriálu dálkových běhů na lyžích, je nadupaný k prasknutí. Jen týden po Pustertaler Ski-Marathonu (3 Zinnen Ski Marathon) v Itálii se elitní laufaři přesunuli do Švýcarska, kde se o víkendu konal další podnik nejvyšší kategorii Pro Tour. Do země zasněžených alpských vrcholů vyrazili i členové středoevropského Vltava Fund Ski Teamu s Janem Šrailem ze Šumavy.
8 fotografií

Čtyřicátá příčka v přírodním mrazáku. Nejsem spokojený, připustil laufař Šrail

Ostatní sporty
Soutěž Dřevorubec roku se v Adršpachu konala naposledy v roce 2020.
Dovednost s motorovou pilou, sílu při nakládání špalku na valník, obratnost při odvětvování, zručnost se sekerou a ve finále přesnost při kácení stojícího kmene - to všechno bude muset co nejlépe předvést ten, kdo se chce stát Dřevorubcem roku 2024. Do Adršpachu míří borci od Šumavy až po Beskydy, mezinárodní punc závodům dodají dřevorubci z Polska, Slovenska a Německa.
10 fotografií

VIDEO: V Adršpachu budou po letech opět korunovat Dřevorubce roku

Náchodsko
Prezident Petr Pavel.
Plzeňský kraj se chystá na návštěvu prezidenta Petra Pavla, který ve dnech 23. a 24. ledna společně s manželkou Evou zavítá na Plzeňsko, Domažlicko, Klatovsko a samozřejmě nevynechá ani rodné Tachovsko. Nachystány jsou pro něj dárky, vybráno menu (pochutná si například na kančím se šípkovou omáčkou) a řeší se samozřejmě i témata, která budou zástupci samospráv či ochránci přírody s prezidentem probírat.
11 fotografií

Prezident si v Plzeňském kraji pochutná na telecí svíčkové i kanci se šípkovou

Regiony