ŠTÍTEK: Šumava

2. liga RUGBY XV: Rugby Šumava Nýrsko / Rugby Club České Budějovice (červenočerné dresy) - RC Slavia Praha B 15:37.
/FOTOGALERIE/ Společný tým Rugby Šumava Nýrsko a Rugby Clubu České Budějovice o víkendu odehrál další zápas aktuálního ročníku druhé ligy RUGBY XV. Na hřišti v Nýrsku vyzval béčko pražské Slavie, se kterým na jeho půdě prohrál na začátku března vysoko 12:51. A jihozápadní výběr neuspěl ani před svými fanoušky, po tuhé bitvě soupeři podlehl 15:37. 
63 fotografií

OBRAZEM: Šumavští tvrďáci bojovali s béčkem Slavie, podívejte se na fotky

Ostatní sporty
Buková studánka je unikátem na Chebsku, polovina je v Německu a polovina v Česku
Přímo na hraniční čáře je postavena kaplička chránící vodní pramen, statní hranice tedy rozdělují stavbu na dvě části, kdy jedna leží na české straně a druhá na německé straně státních hranic. Buková studánka nedaleko Zelené hory se tak řadí mezi unikátní objekty, jimiž prochází linie státních hranic. Na česko-bavorské hranici jsou pouze dva takové objekty. Nádražní budova Železné Rudy a Buková studánka na Chebsku.
39 fotografií

Buková studánka je unikátem na Chebsku, polovina je v Německu a polovina v Česku

Chebsko
Auto posádky číslo 55.
Na první rychlostní zkoušce Rallye Šumava Klatovy došlo k nehodě vozu startovní číslo 55, při které byla těžce zraněna spolujezdkyně. Záchranné složky okamžitě zahájily její vyprošťování z havarovaného vozu, poté byla leteckou záchrannou službou transportována do Fakultní nemocnice Plzeň. Bohužel přes veškerou zdravotní péči závodnice v odpoledních hodinách zemřela. Všechny organizátory nastalá situace velice zasáhla a vyjádřili hlubokou soustrast všem pozůstalým.
74 fotografií

Tragédie na Rallye Šumava. Pořadatelé soutěž ukončili

Nehody
Ředitel Užanského NP Yaroslav Shukal a  ředitel NP Šumava Pavel Hubený si předávají podepsané listiny.
Ze srdce Národního parku Šumava do samého centra Užanského Národního parku na Ukrajině to sice je vzdušnou čarou více než 650 km, ale obě chráněná území mají k sobě překvapivě blízko. A to jak charakterem přírodního prostředí, historií tak od 11. dubna také oficiálně stvrzenou spoluprací, kterou ve formě memoranda podepsali ředitelé obou parků, Pavel Hubený a Yaroslav Shukal na Ukrajinské ambasádě v Praze.

Ředitelé Šumavského a Užanského národního parku podepsali spolupráci

Prachaticko
Situace na Suchém vrchu a dalších horských úsecích I/43
/FOTO/ Bílé silnice a sněžení dnes po ránu opět zaskočilo řidiče na horách, Ředitelství silnic a dálnic dokonce varovalo před náledím, které je nejen na Suchém vrchu, ale i v některých nižších polohách silnice I/43, například v Dolní Lipce nebo v Horních Heřmanicích. Před ranními teplotami pod nulou meteorologové varují i téměř celý příští týden. 
3 fotografie

Zimáky ještě nezouvejte. Náledí je nejen na Suchém vrchu. A hrozí i příští týden

Orlicko
Šumavskou Kvildu zasypal sníh. Na snímku je při úklidu před svým penzionem Jaroslava Orságová.
Zima se do vyšších partií ve čtvrtek ráno vrátila v plné síle a na mnoha místech zkomplikovala dopravu. Kvůli sněhu na I/39 ve čtvrtek ráno uvízly hned tři kamiony, provoz komplikovaly i na Šumavě, např. na Kubově Huti nebo na hlavním tahu do Strážného. Odpoledne ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem, který by mohly odnést kvetoucí ovocné stromy. Mrazivé noci mají přijít i v neděli a v pondělí.    
36 fotografií

Zima je zpátky. ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem pro téměř celou republiku

Českokrumlovsko
V pátek startuje další ročník Rallye Šumava Klatovy.
Po předkrmu v podobě Valašské rallye, kterou o minulém víkendu vyhrál Erik Cais před Janem Kopeckým a Dominikem Stříteským, odstartuje o víkendu letošní ročník mistrovství ČR automobilových soutěží. Soudobé vozy sice vyrazí na trať 58. Rallye Šumava Klatovy až v sobotu dopoledne, ale historická auta se budou po tratích na Klatovsku prohánět už od pátku při 32. Historic Vltava Rallye, která je součástí evropského šampionátu.
93 fotografií

Na šumavskou rallye můžete vyrazit už v pátek, první jedou historici

Ostatní sporty
Felix Slováček s dcerou Annou a synem Felixem
Loni oslavil hudebník Felix Slováček osmdesáté narozeniny a u příležitosti tohoto jubilea se začal natáčet i dokument o jeho pestrém životě a kariéře Felix a magická Šumava. Přestože mu bude za chvíli už jednaosmdesát, má v plánu vyrazit po České republice na tour nazvanou Krásné je žít. Na ní představí i dokument, ve kterém se objeví řada známých osobností, jeho rodina a také to, že ho velmistr templářského řádu pasoval na barona.
5 fotografií

Dokument o Felixi Slováčkovi ukazuje dosud nezveřejněné snímky, mnohé překvapily

Společnost
Putovní výstava fotografií Moje Šumava.
Putovní výstava fotografií, Moje Šumava s podtitulem objektivy 53 fotografů, doputovala na další hrad. Tentokrát je to pohádkový hrad Švihov, malý kousek od Klatov. Velmi vlídné přijetí od pana kastelána, všechny přítomné autory, bylo jich pět, potěšilo. Prohlásil totiž, že na tak krásnou výstavu a úžasné fotky čekali na hradě víc jak 18 let.
30 fotografií

Moje Šumava je k vidění na Švihově

Čtenář reportér