ŠTÍTEK: Mnichovice

DISKUSE A HIP–HOP. Debatní přestávku vyplnila děvčata z taneční školy Jo jo efekt.
MNICHOVICE -„Město by mělo instalovat retardéry,“ požadovala obyvatelka Marie Skoumalová. Starosta Mnichovic Petr Schneider je však proti: „Příčné prahy nejsou dobré řešení, když přes ně auta projíždí, stoupá v okolí hlučnost.“ Na situaci na hlavní komunikaci si stěžuje i Jaromír Hurda: „Na trávníku kolem silnice stojí auta, nemohla by to radnice omezit?“ Odpověď byla negativní: „Nemám žádnou možnost, jak donutit policii, aby to hlídala,“ řekl starosta Schneider.

Mnichovice chtějí policisty

Praha
Ilustrační foto
MNICHOVICE -Podobu Masarykova náměstí v Mnichovicích by chtěla radnice do pár let změnit. Největším nešvarem současného stavu jsou chybějící chodníky a parkovací místa. Automobily tak parkují na zatravněných plochách, takže dříve zelené plochy nesou stopy pneumatik.

Masarykovo náměstí v Mnichovicích čeká proměna

Praha
Ilustrační foto
MNICHOVICE -Problémy kolem přechodů pro chodce se v Mnichovicích opakují každoročně. Bílá zářící barva na obnovených přechodech totiž rychle bledne a po několika měsících jsou již pruhy špatně rozeznatelné. Správce komunikace tvrdí, že udržování barvou je mnohem levnější než při použití jiných technologií, které navíc nejsou pro mnichovické vozovky vhodné.

Na kvalitnější přechody nejsou peníze

Praha
Ilustrační foto
HRADEC KRÁLOVÉ -O uplynulém víkendu odstartovala jarní část mistrovských soutěží v pozemním hokeji. Muži i ženy Slavie Hradec Králové potvrdili úlohu favorita.

Vydařená jarní premiéra

Ostatní sporty