ŠTÍTEK: Mnichovice

Okresní přebor mladších přípravek (Praha-východ), skupina A, 9. kolo: TJ Sokol Čestlice B (v rozlišovacích dresech) - TJ Mnichovice 14:9.
/FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek večer se v Čestlicích nedaleko Prahy odehrál zápas 9. kola áčkové skupiny okresního přeboru mladších přípravek okresu Praha-východ mezi rezervním týmem TJ Sokol Čestlice a TJ Mnichovice. Utkání, které si nenechaly ujít ani rodiče dětí, vyhráli domácí fotbalisté 14:9. Podívejte se, jak střetnutí nadějných fotbalistů vypadalo díky fotogalerii redaktora Klatovského deníku v rámci našeho seriálu Sporťák za hranicemi regionu.
79 fotografií

OBRAZEM: Mladší přípravka zálohy Čestlic přestřílela vrstevníky z Mnichovic

Fotbal
Skiareál Chotouň v úterý 31. ledna 2023.
/FOTOGALERIE/ Aktuální změna počasí, kdy příjemné jarní teploty poklesly a dešťové kapky mnohde vystřídaly sněhové vločky, už lyžaře, kteří si oblíbili sjezdovky na dosah od Prahy, nepotěší. Zimní provoz ukončila všechna střediska lyžování ve středních Čechách. I Ski areál Chotouň na Praze-západ, jehož provozovatelé se snažili vzdorovat příchodu jara nejdéle, přivítal poslední návštěvníky v neděli 26. března odpoledne.
32 fotografií

Lyžování u Prahy definitivně skončilo. Vleky zastavil i skiareál Chotouň

Praha
Skiareál Chotouň v úterý 31. ledna 2023.
/FOTOGALERIE/ Lyžování v okolí Prahy se většinou změnilo ve vzpomínky. Provozovatelé sjezdovek hlásí, že ukončili provoz a lyžující návštěvníky přivítají, pokud bude počasí přát, zase koncem roku. Už nyní se zájemci mohou těšit, když třeba areál Šibeniční vrch v Mnichovicích slibuje pro příští sezonu „nejvýznamnější modernizaci zdejšího lyžování od roku 2005“. Výjimkou je areál Chotouň: Tam se zatím jezdí dál.
32 fotografií

Poslední možnost na lyžování v okolí Prahy. Ve Skiareálu Chotouň sezóna nekončí

Praha
Skiareál Monínec v pondělí 19. prosince 2022.
Středočeské lyžařské areály udržely provoz – byť někde s omezeními – až do uplynulé neděle navzdory dlouhodobě trvajícímu prakticky jarnímu počasí. Teď už očekávají jen zlepšování: meteorologové ohlašují nejen mrazy umožňující zasněžování, ale i přímo sněžení. S výraznějším ochlazením se počítá od úterka 17. ledna – a v dalších dnech by teploty mohly zůstávat i pod nulou. Provozovatelé jsou tak zajedno: snad se poměry brzy zlepší.
68 fotografií

Na lyže mají příznivci stále kam vyrazit, příchod mrazů podmínky zlepší

Z okolí
Lyžařský areál Monínec.
Oblíbená větší centra zimních sportů ve středních Čechách nyní nabízejí příhodnější podmínky pro radovánky na lyžích nebo snowboardech než některá lyžařská střediska v horských oblastech. Zatímco mnohde na horách ohlašují kvůli vyčerpání zásob technického sněhu omezování provozu nebo i uzavření, ve středních Čechách se navzdory oteplení bude jezdit dál. Jak to jen půjde.
17 fotografií

Ve středních Čechách se stále lyžuje. Někde s omezením, jinde se slevou

Z okolí
Vandalové zničili v Mnichovicích koše.
Vandalové běsnící ve velkém a neúnavně si novoroční oslavu skutečně „užili“ a po svém a důkladně vychutnali v Mnichovicích na Praze-východ. Na sociálních sítích o tom informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN), která ve městě, kde žije a bývala tam starostkou, nyní působí jako pro výkon funkce neuvolněná 2. místostarostka (za Mnichovice – město na vaší straně). S tím, že společně s policisty na Nový rok obcházela město kvůli nafocení škod.

Novoroční poklid Mnichovic zmařili ničitelé košů všeho druhu

Z okolí
Hejtmanka Petra Pecková.
Dnes je hejtmankou Středočeského kraje, nicméně před 33 lety žila v Mnichovicích čerstvě čtrnáctiletá holka, která byla naštvaná na zlé komunisty: ti ji loni odmítli pustit na návštěvu milované sestřenice žijící v Hamburku. Ne německém, ale západoněmeckém; v tehdejší Spolkové republice Německo podstatně menší než dnes, jíž se u nás říkalo Německá spolková republika. 

Petra a Petr v revoluční Praze: jak vnímali krajští politici rok 1989?

Z okolí
Ze zahájení stavby nové základní školy v Ondřejově na Praze-východ.
/FOTOGALERIE/ Stavba nové základní školy s rozpočtem převyšujícím půl miliardy korun byla uprostřed léta zahájena v Ondřejově na Praze-východ. Jedná se o takzvanou svazkovou školu – nebuduje ji tedy jedna obec samostatně, ale jde o společný projekt svazku obcí, které se k tomu účelu sdružily – přičemž společně s Ondřejovem se daly do party ještě Kaliště a Zvánovice.
17 fotografií

Jak vzniká nová škola v Ondřejově, mohou zájemci sledovat on-line

Praha
Ilustrační foto
K nahlášenému požáru chaty u Mirošovic u Prahy vyjíždělo v pondělí odpoledne několik jednotek hasičů. Zachránit příbytek o rozměrech zhruba 10x 10 metrů vyjížděli profesionálové z Říčan a dobrovolní hasiči ze Senohrab, Mnichovic a Čerčan. Posledně jmenovaná jednotka ale k události nedojela. Auto hasičů cestou havarovalo, převrátilo se na bok a skončilo v lesním porostu. 

Hasiči spěchali k požáru chaty, bourali na stejném místě jako Václav Upír Krejčí

Nehody
Dopravní nehoda. Ilustrační foto.
Tragický následek měla v úterý 12. dubna půl druhé hodiny po poledni srážka dvou osobních aut na Praze-východ, po níž zůstala několik hodin neprůjezdná silnice číslo 508 spojující Mnichovice s Mirošovicemi. Na Mirošovické ulici při okraji Mnichovic se na úrovni prodejny hobbymarketu Mountfield čelně střetly dva vozy řízené seniory: Škoda Felicia a Ford C-MAX. V obou kromě šoférů sedělo po jednom spolujezdci. Všichni účastníci při nehodě utrpěli zranění.

Tragédie na Praze-východ: nehoda dvou aut si vyžádala život seniora za volantem

Nehody
Ilustrační foto
/VIDEO/ Přišel nejenom čas podzimních honů, ale stále ještě trvá doba výlovů rybníků. Téhle podívané si v sobotu mohli užít třeba lidé, které přilákala na hráz Vyžlovského rybníka na Praze-východ akce nejen příležitost vidět zblízka a naživo práci rybářů, ale také možnost ochutnat rybí pochoutky a koupit si čerstvou rybu – vedle tradičního kapra i amura, candáta, lína, okouna, sumce nebo štiku.

Pěkné ryby z Vyžlovského rybníka nadchly v sobotu i hejtmanku

Z okolí
Vydejte se na výpravu po stopách kocoura Mikeše.
FOTOGALERIE/Trasa asi 20 km dlouhá,12 zastavení s tabulemi s úryvky z Ladovy knížky o kocourovi Mikešovi. Tabule s krásnými obrázky se vztahují k místům, kde Mikeš prožíval svá dobrodružství. Sobotní 18. ročník pochodu po stopách kocoura Mikeše z Mnichovic přes Hrusice do Ondřejova a zpátky byl pro některé z naší skupiny premiérou a někteří startovali již popatnácté.
28 fotografií

Objektivem čtenáře: Po stopách kocoura Mikeše

Čtenář reportér
Hejtmanka Petra Pecková rozdávala dárky prvňákům.
Ať je vtipný celý rok. Tak hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) komentovala na twitteru návrat školních radostí i povinností. S připomínkou, že v souvislosti s prvním školním dnem měla na programu Mnichovice, školu Magic Hill v Říčanech a novou školu Cihelna Roztoky. Přičemž začala na „domácím hřišti“, přesněji na domácím náměstí.

Hejtmanka rozdávala dárky prvňákům. Čárku jim však nedala

Z okolí