ŠTÍTEK: Mnichovice

Alena Knapová provozuje relaxační a terapeutické centrum už tři roky. Na začátku září se vrátila ze své další cesty do Číny, kde se dále vzdělávala v oblasti staré čínské medicíny.
Mnichovice /ROZHOVOR/ - Shodou okolností se Alena Knapová dostala ke staré čínské medicíně. Výsledky této metody léčení ji natolik zaujaly, že navštívila kurzy v Číně a nyní vede vlastní terapeutické a relaxační centrum v Mnichovicích u Říčan. Chodí za ní lidé
s rakovinou nebo s chronickým onemocněním.

Na kurzy čínské medicíny letěla až do Pekingu

Z okolí
Soukromé základní školy se snaží novým žákům co nejvíce první školní den zpestřit.
Střední Čechy - První školní den se na většině veřejných škol příliš neliší. Soukromé školy si však začátek školního roku často upravují podle svého zaměření a možností. Žáci se pak scházejí ve školním divadle, povídají si o vzniku naší planety nebo se mohou projít indiánskou stezkou.

Začátek roku v soukromé škole: děti čeká malá uvítací slavnost

Z okolí
Ilustrační foto.
Benešovsko - V úterý 2. září po 8. hodině se na vlašimské silnici II/112 u obce Struhařov srazila dvě osobní auta. Nehoda si nevyžádala zranění, provoz je vedený kyvadlově jedním jízdním pruhem. Další úterní nehody v textu.

Ranní nehoda u Struhařova se obešla bez zranění

Nehody
Ilustrační foto
Střední Čechy - První školní den se na většině veřejných škol příliš neliší. Soukromé školy si však začátek školního roku často upravují podle svého zaměření a možností. Žáci se pak scházejí ve školním divadle, povídají si o vzniku naší planety nebo se mohou projít indiánskou stezkou.

Začátek roku v soukromé škole: děti čeká malá uvítací slavnost

Z okolí
Ilustrační foto.
Praha - Opravy dálnice D1, spojené s dopravními omezeními, se v úterý přesunuly i do bezprostřední blízkosti hlavního města. Mobilní svodidla zužující dálnici o jeden jízdní pruh (ze tří na dva) se ráno objevila u Modletic.

Stavební práce omezují provoz v okolí Prahy

Praha
Ilustrační foto
Praha – „Kdo nejdřív správně odpoví na otázku, dostane malé plus. Kdo jich bude mít pět, dostane velkou jedničku." Tak může učitel na základní škole začít hodinu. Výuková hra se ale může snadno proměnit v hádky mezi spolužáky o to, čí ruka se vymrštila do vzduchu jako první. Pokud by měla třída k dispozici tablety, žáci by odpovědi vybírali na dotykové obrazovce a učiteli by se pak na vlastním tabletu nebo počítači objevilo jméno žáka, který jako první uvedl správnou odpověď.

Kvalitu výuky tablety nezlepší. Učiteli ale mohou pomoct

Česko
Slavnostní otevření areálu pro pozemní hokej v hradeckém Farářství.
Hradec Králové - Udělali hodně důležitý krok k vytouženému postupu do play off. V předposledním kole základní části extraligy pozemní hokejisté Slavie Hradec Králové zvítězili nad favorizovaným týmem Bohemians Praha. V souboji o čtvrtou příčku naopak neuspěla Hostivař, která podlehla pražské Slavii 1:4.

Pozemkáři Slavie jsou blízko vytoužené účasti v play off

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Mnichovice –  Za obcí směrem na Kuňovice zemřel na silnici po nárazu vozidla chodec. Nehoda se stala ve středu po 20. hodině. „Osmatřicetiletý muž zemřel na místě dopravní nehody. Okolnosti policie prošetřuje," informoval Jakub Vinčálek z krajského ředitelství  policie.

Chodec u Mnichovic na Čechticku po sražení autem zemřel

Nehody
Ilustrační foto
Benešovsko – Pět dorosteneckých týmů Benešovska odehrálo 23. kolo. Teplýšovice se opět dostaly po výhře v Kouřimi do čela, protože Týnec překvapivě prohrál na hřišti předposledních Mnichovic. Z výhry se radovaly Čechtice, Sedlec-Prčice i Votice, které nasypaly pět gólů do sítě Králova Dvora, když třikrát zacílil přesně Kramný.

Týnec padl a Teplýšovice se opět vyšvihly do čela

Fotbal
Ilustrační foto
Benešovsko – Pět dorosteneckých týmů Benešovska odehrálo 21. kolo. Lídr z Teplýšovic překvapivě prohrál v Liblici, a tak se na něj na dva body dotáhl Týnec, jenž vysoko přestřílel Červené Pečky. Ve skupině D se Votice natrápily s posledními Roztoky. Na jaře trápící se Čechtice prohrály na hřišti posledních Mnichovic, podobně se „dařilo" sedleckoprčickým hráčům.

Malé hřiště v Liblici teplýšovickým dorostencům nesvědčilo

Fotbal
Rozsudek k omluvě s pugétem růží neprošel.
Praha - Případ hulvátství na úřadě je právně uzavřen; padl ten nejmírnější možný verdikt: trest ve výměře jednoho měsíce s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání jednoho roku. Původně ale rozsudek Okresního soudu pro Prahu-východ měl ještě doplňující ustanovení.

Rozsudek k omluvě s pugétem růží neprošel

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Neveklov – Futsalová I. třída uzavřela na posledním turnaji svoje letošní účinkování. Vítězem se stalo béčko Mrače, které s torzem hráčů sice dvakrát prohrálo, ale jelikož ani druhému Sídlišti se nedařilo (pouhý bod), tak mohlo slavit obhajobu titulu. I tři body z šesti možných stačily Manchesteru City na bronzovou pozici. jelikož béčka Mrače a Bystřice nemohou postoupit do okresního přeboru (už tam mají áčko), tak by mělo do vyšší soutěže putovat kromě Sídliště a Manchesteru i páté PTFA.

Mrač i přes porážky obhájila titul

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V zápasech futsalové I. třídy rozhodne poslední dvoukolo jak o postupech, tak sestupech a paradoxně mají skoro všechny týmy (Louňovice již sestupují) ještě o co hrát, protože na předposledním turnaji ani jeden tým nezískal plný počet bodů. Lídr z Mrače přijel s torzem hráčů, přesto dvakrát vyhrál, ale na korunovaci si musí ještě počkat do posledního turnaje (stačí mu získat jeden bod), protože má s druhým Sídlištěm horší vzájemné zápasy. Sedm bodů brala rezerva Bystřice, která překonala stogólovou hranici. Velmi „bodly" dvě výhry Struhařovu, jenž se dostal nad sestupové pásmo. Na „suchu" zůstala jen Úročnice, která vstřelila pouze jednu branku a inkasovala 24 gólů. Utkání řídili Sova, Grund a Hervert.

Až poslední turnaj rozhodne o postupujících a sestupujících

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V zápasech futsalové I. třídy se nejvíc dařilo Manchesteru City, jenž třikrát naplno bodoval a vyšvihl se již na bronzovou pozici. Střelecky desetkrát exceloval Jakub Peter ze Sídliště, což dopomohlo druhému týmu v soutěži ke dvěma výhrám. Překvapivá prohra s Chotýšany, ale připravila Sídliště o postup do čela tabulky. Hráči čtvrtého PTFA měli asi k obědu ryby, a tak nestihli svůj třetí zápas s Manchesterem, za což je stihla kontumace a zaplatí tisícovku. Louňovice tři porážky již odsoudily k sestupu do II. třídy. Zápasy rozhodovali sudí Grund, Mucha a Sova.

Hráči PTFA nedorazili na zápas, měli k obědu asi ryby

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové I. třídě ani jeden ze šesti celků nebodoval naplno. Dvě důležité výhry pro záchranu v soutěži získaly týmy Chotýšan a Struhařova, přesto budou až do konce jako na trní. Podobně se dařilo Úročnici, kterou dvě výhry dostaly udržely na dostřel třetího PTFA, jenž si ale po dvou výhrách odstup udrželo. Bez bodu zůstaly jen poslední Louňovice, pro něž začíná být situace kritická. Červené karty viděli Sedlmaier z Bruinsu, Krákora z PTFA a Novotný z Úročnice. Utkání řídili Sova a Borek.

Rozhodčí vytáhli z kapsičky třikrát červenou kartu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové I. třídě bodovaly všechny týmy, ale nikdo nezískal plný počet bodů. Lídr z Mrače překvapivě porazil jen Manchester City a také inkasoval debakl s druhým Sídlištěm, přesto stále vede tabulku s šestibodovým náskokem. Dvě výhry pro záchranu vybojovalo béčko Tenisáků, i když přišlo o vyloučeného Davida Stibůrka. Dvakrát vyhrála i rezerva Bystřice, jenž si poradila s lídrem z Mrače i s druhým Sídlištěm. Utkání řídili Chaloupka, Sova a Kohl.

Sídliště deklasovalo lídra z Mrače jedenácti brankami

Ostatní sporty
Poznáváte pachatele loupežného přepadení? Informujte kriminalisty Územního odboru Praha venkov - jin na služebně v Mnichovicích u Prahy nebo prostřednictvím linky 158.
Benešovsko –  Stovky obyvatel z Benešovska dojíždí do Prahy a řada z nich využívá obchodní zóny v Průhonicích k nákupům. Zejména při povánočních slevách. Jeden ze zákazníků však nakupoval před deseti dny s pistolí a s nožem v rukách. U přepážky požadoval bankovky.
4 fotografie

Lupič ohrožoval pokladní pistolí a nožem

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Neveklov – V dalších zápasech futsalové I. třídy se lídr tabulky z Mrače se soupeři nemazlil a na čele tabulky má již devítibodový náskok. Ještě lepší den prožilo béčko Bystřice, jenž k plnému počtu bodů přidalo i nejvíce nastřílených branek (21), z nichž devět vsítil Dominik Bartůšek. Zajímavá situace je na spodku tabulky, kde mezi posledním i Chotýšany a osmými Mnichovicemi je rozdíl dvou bodů. Mezi těmito pěti týmy se asi rozhodne, která čtveřice sestoupí. Červenou kartu viděl Laurich z Bystřice. Utkání řídili Grund, Sova a Stupka.

Bartůšek devíti góly dotáhl Bystřici ke třem výhrám

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě se dařilo nejvíce Sídlišti, jenž bylo v zápasech stoprocentní a srovnalo se v tabulce s béčkem Mrače. Mnichovicím od tří porážek nepomohly ani nejlepší hráči v kanadském bodování Čížek s Vyskočilem. Zápasy řídili sudí Sova, Mucha a Křivka.

Hráči Sídliště se na zápasy dobře vyspali

Ostatní sporty
Lyžařský svah Padák.
Středočeský kraj - Mrazivé počasí potěšilo provozovatele lyžařských areálů ve středních Čechách. Spokojeni jsou s ním ti z Šibeničního vrchu u Mnichovic nedaleko Prahy, Monínce u Sedlce-Prčice na Příbramsku a Chotouně u Prahy. Zavřené ještě byly příbramský Padák a středisko v Kvasejovicích u Sedlce-Prčice.

Provozovatelé lyžařských areálů se začínají radovat

Středočeský kraj
Ilustrační foto
Neveklov – Futsalová 1. třída se stejně jako okresní přebor dostala do poloviny soutěže. Béčko Mrače díky dvěma snadným výhrám nad rezervami Tenisáků a Bystřice zvýšilo náskok v čele tabulky. Na druhé místo vyskočilo PTFA, které nastřílelo čtyři góly Chotýšanům i Louňovicím, navíc brankář Ondřej Beneš nepustil za svá záda ani jeden míč. Třetí Sídliště sice, hlavně díky pěti gólům Petera, přestřílelo Mnichovice, ale následně nejtěsnějším poměrem prohrálo s Manchesterem. Bruins překvapivě utkání s Úročnicí a Struhařovem nezvládl a spadl z postupových pozic. Na sestupových pozicích jsou po polovině soutěže béčko Tenisáků, Struhařov, Louňovice a Chotýšany. Zápasy rozhodovali sudí Kopic, Grund a Sova.

Beneš z PTFA nepropustil za svá záda ani jeden míč

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě se plného počtu bodů dočkala jen rezerva Mrače, která přehrála Bruins, Úročnici i Struhařov a upevnila si tak náskok v čele soutěže. Velice jí pomohl střelec dne desetigólový Zdeněk Vrňák. Dvě výhry bral Bruins, který si poradil s rezervami Tenisáků a Bystřice a posunul se na čtvrtou pozici tabulky. Šest bodů získala také rezerva Tenisáků, jenž porazila Struhařov i Úročnici a tím se dostala ze sestupových vod. I přes jednu výhru zůstal Struhařov na dně tabulky. Jen tři body brala ze tří zápasů Úročnice a tak klesla na páté místo. Bez bodu zůstala jen rezerva Bystřice, která se tak ocitla na sestupovém místě. Červenou kartu uviděl Pavel Štěrba z Bruinsu. Utkání řídili Macháček, Grund, Pařez.

Vrňák z Mrače byl při chuti a desetkrát pokořil brankáře

Ostatní sporty
V benešovské porodnici se rodí stále hodně dětí.
Benešov – Přestože počet porodů byl v porodnici Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov v uplynulém roce oproti letům předchozím o trochu nižší, stále patří mezi ty, které se o svou existenci rozhodně obávat nemusí.

Porodnice Benešov má stále plno

Miminka
Lyžař
Chotouň u Prahy - Lyžaři si v regionu zatím moc sněhu neužili. Ve Středočeském kraji se o víkendu lyžovalo jen v areálu v Chotouni u Prahy, kde provozovatelé zaznamenali vysokou návštěvnost. Uzavřen naopak zůstal největší krajský areál Monínec u Sedlce-Prčice, kde páteční noční déšť spláchl většinu technického sněhu.

Ve středních Čechách se lyžovalo jen v Chotouni u Prahy

Z okolí
Ilustrační foto
Praha - Ve středních Čechách se i přes teplé počasí a nedostatek přírodního sněhu stále lyžuje. O víkendu byly v provozu areály Monínec u Sedlece-Prčice na Příbramsku a Chotouň u Prahy. Víkendová návštěvnost byla podle provozovatelů dobrá, areály mají stále dostatek technického sněhu a provoz bude pokračovat.

Ve středních Čechách se lyžuje na Monínci a Chotouni

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Málo sněhu a teploty nad nulou nejsou příznivé pro středočeské lyžařské areály. Obyvatelé středních Čech mají možnost zalyžovat si o víkendu ve svém okolí pouze v největším krajském středisku Monínec u Sedlce-Prčice a v zimním areálu Chotouni u Prahy. Zájemci se tam můžou projet na technickém sněhu, kterého se provozovatelé snaží udržet co nejvíce.

Středočeši mohou lyžovat jen na dvou kopcích

Cestujeme
Některé lyžařské areály otevřely již v minulém týdnu, jiné zahájí provoz dnes a v průběhu víkendu. Podmínky pro lyžování či snowboarding by měly být dobré, meteorologové předpovídají sněžení a mráz. Ilustrační foto.
Praha – Ve středních Čechách se přes špatné sněhové podmínky stále lyžuje. V provozu jsou areály Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku a Chotouň u Prahy, které si v minulých dnech vytvořily dostatečné zásoby technického sněhu. Jejich provozovatelé si na nezájem lyžařů nestěžují, ačkoliv návštěvnost je výrazně slabší, než v tomto období bývá zvykem, zjistila ČTK.

Ve středních Čechách se přes špatné sněhové podmínky lyžuje

Z okolí
Ilustrační foto
Neveklov – V dalších kolech 1. futsalové 1. třídy vyladili nejlepší formu hráči Laluly Úročnice, kteří po třech výhrách vyskočili na třetí místo. Po sedmi gólech nastříleli Chotýšanům a Louňovicím a těsně porazili PTFA. Dařilo se i Bruins, jenž získalo šest bodů, ale překvapivě prohrálo s Kopečkem Chotýšany, jehož hráči slavili první výhru v soutěži. To se povedlo i Struhařovu v souboji nejhorších týmů, právě na úkor Chotýšan. Jediným červeným hříšníkem se stal Strnad ze Struhařova. Utkání řídili Sova, Mucha, Pařez.

V Chotýšanech a Struhařově se slavily první výhry

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V dalších kolech 1. futsalová 1. třídy se hrálo velice ofenzivně a v devíti zápasech padlo 80 branek. Nejvíce se dařilo béčku Mrače, které se nakazilo v dobrém od áčka a také všechny soupeře srazilo na zem. Dvě výhry slavilo Sídliště a Mnichovice. Více se čekalo od Manchesteru City, jenž si připsal pouze výhru nad béčkem Tenisáků.

Neskutečné! Brankář Tranta viděl již potřetí červený žolík

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Říčany – Říčanské oddělení státní policie rozšíří do konce roku 2014 svůj tým o několik policistů. Také proto zde začala koncem srpna oprava zázemí včetně čekárny pro veřejnost. Nyní vedení města poskytne policejnímu oddělení částku 286 tisíc korun na další modernizaci.

Policistů bude v Říčanech víc. Navíc v lepším zázemí

Praha
Ilustrační foto
Říčany – Říčanské oddělení státní policie rozšíří do konce roku 2014 svůj tým o několik policistů. Také proto zde začala koncem srpna oprava zázemí včetně čekárny pro veřejnost. Nyní vedení města poskytne policejnímu oddělení částku 286 tisíc korun na další modernizaci.

Policistů bude v Říčanech víc. Navíc v lepším zázemí

Z okolí
Ilustrační foto
Neveklov – Druhé sexteto týmů v okresní futsalové 1. třídě rozjelo nový soutěžní ročník. Béčko Bystřice ukázalo dvě tváře – kladnou, když nastřílelo deset branek Chotýšanům a osm Louňovicím a zápornou, když při těsné porážce s PTFA byli vyloučeni Dominik Bartůšek a Korynta. Béčko Mrače zaváhalo v prvním zápase dne s Louňovicemi, ale poté se rozjelo, poradilo si s PTFA a nasypalo jedenáct kousků do sítě Chotýšan. Ty jako nováček dostaly pořádné gólové dardy, když ve třech zápasech inkasovaly 28 krát. Střelcem dne se stal s pěti góly Laurich z Bystřice B, když čtyři vsítil do sítě Chotýšan. Zápasy rozhodovaly Kopic, Mucha, Sova.

Bystřičtí hráči ukázali dvě tváře

Ostatní sporty