ŠTÍTEK: Mnichovice

Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě hrála mezi sebou většinou mužstva ze spodku tabulky. Perfektní výkony předvedlo béčko Bystřice, jenž všechny tři zápasy vyhrálo (Ďáblům z Jablonné nasypalo deset gólů), čímž se vyhouplo ze sestupových vod. Plný počet bodů si připsalo i Sídliště. Dařilo se i poslední Deratizaci, která si poradila s Jablonnou i s Vyschlostí Václavice. Zato Ďáblové pod kotlem netopili a Vyschlost vyschla, a tak sou oba v sestupových vodách. O klidný průběh zápasů se starali rozhodčí Chaloupka, Sova a Kohl.

Poslední Deratizace vstala jako bájný Fénix z popela

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Futsalová 1. třída načala druhou polovinu soutěže, ve které měl největší problém Manchester City, jenž kvůli hráči Aleši Vrbickému, který neměl zaplacený členský příspěvek, má všechny zápasy kontumovány, navíc mu bude po skončení soutěže odebráno devět bodů, takže místo postupu, aby hráči City pomýšleli spíše na záchranu v soutěži. Všechny zápasy rozhodovali sudí Sova, Urban a Paseka.

Vrbický zadělal Manchesteru City na problém

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Futsalová 1. třída je v polovině soutěže. Lídrem tabulky je Okrouhlice, ale boj o tři postupová místa bude ještě tuhý, protože mezi prvním až pátým je rozdíl pouhých tří bodů. Zápasy rozhodovali sudí Karel Macháček, Kohl, Sova a Mareš.

Ďáblové na Zdeňka Šetinu nezapomenou

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V 1. třídě futsalu se rozdávaly body, ale nikdo nebral všechny, které mohl. Nejvíce jich získala rezerva Mrače, která na úvod remizovala s Václavicemi, těsně porazila PTFA a celkem hladce Jablonnou. Dvě výhry brala Okrouhlice, když rozdrtila Jablonnou a přehrála i Václavice. Pět bodů získala Úročnice, po dvou remízách s Jablonnou a s PTFA a porazila Václavice. Stejný počin se podařil PTFA díky výhře nad Okrouhlicí a remíze s Úročnicí. Jablonná a Václavice mají jen bod. Zápasy rozhodovali sudí Urban, Paseka a Sova.

Vlček zakousl šestkrát Ďábly

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V 1. třídě futsalu bodovaly v neveklovské hale všechny celky, ale jen jeden získal plný počet bodů. Bruins hladce přehrál Deratizaci a rezervu Bystřice, těsně si poradil i se Sídlištěm. Dvě výhry bralo Sídliště, když porazilo Manchester a Mnichovice. Další čtyři týmy se podělily o jedno vítězství. Zápasy řídili sudí Januš, Kohl a Borek.

Kováč s Říhou pálili devětkrát

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov - Dva kluby odešly ve futsalové I. třídě bez ztráty bodu, Úročnice porazila těsně rezervu Bystřice a snadno přehrála Sídliště a Deratizaci, plný počet bodů má i rezerva Mrače, která bez větších problémů vyhrála nad Sídlištěm, rezervou Bystřice a Deratizací. Sedm bodů získala Okrouhlice, když remizovala také se Sídlištěm, pro které to byl jediný získaný bod. S nulou na kontě tentokrát odjela Deratizace a rezerva Bystřice.

Úročnice a rezerva Mrače bodovaly naplno

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Šest týmů v okresní I. třídě futsalu odehrálo další tři kola. Ve šlágru Ďáblové z Jablonné přestříleli Manchester City, vzpamatoval se i nováček z Mnichovic. Zápasy rozhodovali sudí Mareš, Januš, Kohl.

Ďáblové na Bruins nezapomenou

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Druhá polovina týmů uzavřela v neveklovské hale první tři kola I. třídy futsalu, ve kterých získaly plný počet bodů týmy Ďáblové Jablonná a PTFA Benešov. Divočina byla v utkání béčka Bystřice s Václavicemi, kdy bylo vyloučeni čtyři hráči, na obou stranách po dvou. Zápasy rozhodovali sudí Januš, Borek a Sova.

V zápase Bystřice B - PTFA šlo kvarteto předčasně do sprch

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Benešov – Dnes se v neveklovské hale rozběhne další ročník okresní futsalové sezony, když otevře svoje brány Okresní přebor. V neděli je na pořadu v neveklovské hale 1. třída a v hale v Bystřici 2. A třída. Béčko nejnižší třídy začíná svoje boje o týden později. Novinky a další zajímavosti do nového ročníku oznámil předseda okresního futsalu v Benešově Jiří Chaloupka.

Okresní futsal otevírá svoje brány

Ostatní sporty
Bystřické nádraží se propadá do historie. Nyní už je pouze zastávkou bez dopravních či komerčních zaměstnanců.
Bystřice – Co má společné bystřické vlakové nádraží se senátem? V horní komoře parlamentu ČR  vyhlásí vítězné nádraží letošního ročníku soutěže Nejkrásnější nádraží ČR a železniční stanice Bystřice bude chybět. Obrazně i doslova, neboť do finále hlasování cestujících, železničářů a další odborné veřejnosti, kam z nominovaných 38 postoupilo deset nádraží, se uvedená stanice, na rozdíl od podobných soutěží v minulých letech,  nedostala.

Bystřické nádraží se k ocenění do senátu nedostane

Benešovsko
Ilustrační foto
Hradec Králové – Extraliga mužů a žen v pozemním hokeji pokračovala dalšími zápasy. Hráči hradecké Slavie byli úspěšní na padesát procent, když překvapivě prohráli v Mnichovicích a zdolali Rakovník. Hradecká děvčata ještě v 51. minutě prohrávala s pražskou Slavií 1:2, poté inkasovala deset branek.

Pozemkáři zdolali aspiranta na zisk mistrovského titulu

Ostatní sporty
DEBAKL! Branka za brankou padala do sítě Bohemians v duelu s Pragou.
Praha /FOTOGALERIE/ – Osmi zápasy šestého a sedmého kola měly pokračovat nejvyšší soutěže pozemních hokejistů a hokejistek. Díky nezpůsobilému terénu se ale neodehrál duel Mnichovic a Pragy. Další utkání mužské části přinesla řadu překvapení. Prohru Rakovníka v Hradci Králové, ve chvíli, kdy východočeši den předtím podlehli Mnichovicím. Mezi nečekané výsledky lze zařadit i porážku Hostivaře od Presidentu. V repríze loňského extraligového finále Slavia remizovala v Liticích. Dívčí pavouk přinesl dvě výrazná vítězství favoritek. Praga rozstřílela Bohemians 7:0 a Slavia svou hradeckou jmenovkyni dokonce 12:1. Hráčky Hostivaře doma napotřetí nevyhrály, s Rakovníkem se rozešly smírně.
4 fotografie

Pozemně hokejový víkend ve znamení debaklů a překvapení

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Praha – V dalším podzimním extraligovém duelu se pozemní hokejistky HC 1972 představily v Hostivaři, která v posledních dvou kolech excelovala a porazila oba loňské finalisty, pražskou Slavii i Pragu 1946, shodně 2:1 a s ambicemi k vítěznému hattricku nastoupila i v sobotu v domácím prostředí Na Groši. Rakovníku nakonec proti druhému celku tabulky chybělo k výhře deset minut, když ještě vedl 1:3, a zůstává v základní části třetí právě za Hostivaří a SK Slavií Praha, která nadělovala v Hradci 12:1.

O tři body přišly v závěrečné desetiminutovce

Ostatní sporty
PRAGOVAČKY si vyšláply na Bohemians, které deklasovaly 7:0.
Praha /FOTOGALERIE/ – Osmi zápasy šestého a sedmého kola měly pokračovat nejvyšší soutěže pozemních hokejistů a hokejistek. Díky nezpůsobilému terénu se ale neodehrál duel Mnichovic a Pragy. Další zápasy mužské části přinesly řadu překvapení. Prohru Rakovníka v Hradci Králové 2:3, ve chvíli, kdy východočeši den předtím podlehli Mnichovicím 1:2. Mezi nečekané výsledky lze zařadit i porážku Hostivaře od Presidentu 2:5. V repríze loňského extraligového finále Slavia remizovala v Liticích 1:1. Dívčí pavouk přinesl dvě výrazná vítězství favoritek. Praga rozstřílela Bohemians 7:0 a Slavia svou hradeckou jmenovkyni dokonce 12:1. Hráčky Hostivaře doma napotřetí nevyhrály, s Rakovníkem se rozešly smírně 3:3.
12 fotografií

Favorizované hokejistky si vyšláply na outsiderky

Ostatní sporty
RADOST! Takto bezprostředně slavily po utkání s Pragou hráčky Hostivaře.
Praha /FOTOGALERIE/ – Ptáte-li se na štiku letošní extraligy ženského pozemního hokeje, najdete ji v botičských vodách. Tým trenéra Kemra totiž, jako ten dravec, loví ve svém výsostném území, domácím hřišti, jednoho soupeře za druhým. Jak ostré zuby mají Hostivařanky poznaly po Bohemians a Slavii i úřadující mistryně z Pragy, jež nestačily na tým domácích bojovnic, kterým podlehly 1:2. Na úspěchy svých kolegyň navázali i muži tradičního oddílu pozemního hokeje, kteří pro změnu vyloupili Eden.
5 fotografií

Hostivařští hokejisté čeří vody extraligy

Ostatní sporty
HOKEJISTÉ Pragy ubránili výhru nad Presidentem 1:0.
Praha /FOTOGALERIE/ – Osmi zápasy pátého a šestého kola pokračovaly nejvyšší soutěže pozemních hokejistů a hokejistek. Už v den sváteční porazili v pražském derby muži Pragy President 1:0. Den nato se jim tolik nedařilo, když prohráli v Hradci Králové 0:3. President si naopak spravil chuť po výhře nad Mnichovicemi 2:0. Pro středočechy šlo o druhou prohru, den předtím podlehli červenobílým 0:3. Ani tu ale sešívaní příliš neslavili, neboť ve svém druhém zápase překvapivě, ale zaslouženě, podlehli Hostivaři 1:3. Právě Hostivaři patří titul pro tým víkendu. Děvčata tohoto klubu totiž napodobila své mužské kolegy a poradila si s Pragou 2:1. Pro úplnost ještě uvádíme výsledky duelů, do nichž nezasáhli vyslanci metropole. Ženy Rakovníka porazily Hradec Králové 6:0, ve šlágru kola pak muži Plzně přestříleli Rakovník 5:3.
15 fotografií

Pozemní hokejisté pokračovali v extralize

Ostatní sporty
HC 1972 Rakovník žákyně - Slavia Praha 0:2
Praha – Trochu netradičně vyrazily mladší žákyně k turnaji v pozemním hokeji v neděli, ačkoliv jejich hracím dnem bývá sobota. Byly totiž pozvané na obnovenou Velkou cenu Prahy, která se hraje na Slavii. Cestou se však porouchal tranzit, který měl děvčata na turnaj zavézt.

Vše bylo proti nim, ale vyhrály

Ostatní sporty
PEVNĚ NA ZEMI stojí po prvním kole extraligy hokejistky Pragy. To se o bohemačkách říct nedá.
Praha /FOTOGALERIE/ – Třemi zápasy odstartovaly extraligy pozemních hokejistů a hokejistek. V jediném utkání mužského pavouka si Hostivař odvezla ze hřiště Mnichovic pouhý bod po remíze 2:2. Ještě hůře dopadla děvčata tohoto klubu, jež podlehla Rakovníku na jeho pažitu 1:6. Ve šlágru kola pak obhájkyně extraligového prvenství, hokejistky Pragy, rozstřílely bohemačky 5:0.
8 fotografií

Derby pozemních hokejistek ovládly obhájkyně

Ostatní sporty
OBHÁJKYNĚ! Hráčky HC 1946 Praga se radují z historicky prvního titulu v extralize. Kdo vyhraje letos?
Praha – Jako o otevřeném mistrovství Prahy lze s trochou nadsázky mluvit o nejvyšších českých soutěžích pozemních hokejistů a hokejistek. Posuďte sami, mezi muži jsou členy osmičlenné extraligy Slavia, Praga, President a Hostivař. Mezi ženami čtyřlístek Slavia, Praga, Bohemians a Hostivař doplňují už pouze dva mimopražské celky. Proto pro vás připravil Pražský deník ve spolupráci s Českým svazem pozemního hokeje ojedinělý projekt „Pozemně hokejových střed", které budou detailně mapovat cestu týmů metropole, věnujícím se tomuto krásnému sportu.
4 fotografie

Pozemně hokejové extraligy jsou na počátku

Ostatní sporty
Výstava v mikulovském zámku Fenomén Igráček.
Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí a opět se nabízí čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer trávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a rád by naplnil svůj program kulturním vyžitím, tomu je určena tato rubrika. Každý pátek v ní najdete tip na zajímavou kulturní akci, která se na Břeclavsku v započínajícím víkendu uskuteční.

Populární igráčci zamávají Mikulovu za tři týdny

Břeclavsko
Ilustrační foto
Benešovsko – Pět dorosteneckých týmů okresu odehrálo ve fotbalové I. A třídě předposlední 25. kolo a jen dva zvítězily Teplýšovice a nováček ze Struhařova. Zbylá tři mužstva inkasovala debakly, ten největší Votice, když v Dalekých Dušníkách dostaly dvanáct gólů.

Votice inkasovaly tucet gólů

Fotbal
ZÁVAR! Pěkně horko bylo před brankou Litic v prvním poločase. Nakonec se ale po výhře 4:2 nad Hostivaří radovali Plzeňané.
Praha – Přestože dvakrát vedli, odcházeli z hrací plochy se svěšenými hlavami. Řeč je o pozemních hokejistech Hostivaře, kteří si po domácí extraligové porážce od Litic 2:4 značně zkomplikovali postup do play-off. Po vítězství 3:1 v Mnichovicích na ně zle dotírá pražský President.

Hostivař ztratila všechny body

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Hradec Králové – Už je to jisté. Pozemkáři Slavie Hradec Králové si ani letos nezahrají play off. Rozhodl o tom jejich domácí zápas s Presidentem, který výsledkově nezvládli. V posledním kole zajíždějí do Mnichovic, kde vlastně již o nic nepůjde. Zápas však napoví, zda „sešívaní" skončí pátí či šestí.

Pozemní hokejisté do play off extraligy nepostoupí

Ostatní sporty
Ani chytající trenér v brance Pragy Filip Neusser na vše nestačil. Domácí podlehli Hostivaři 0:2.
Praha – Čtrnáctým kolem pokračovala extraliga pozemních hokejistů. V pražském derby přivítala sedmá Praga čtvrtou Hostivař. Ta od první minuty na hřišti kralovala a po brankách Svobody a Bosáka si vypracovala poločasové vedení 2:0. I ve druhé půli hosté útočili, jejich střelám ale stál v cestě skvělý Neusser. A tak mohlo zahřmít na druhé straně. Útočník Pragy Thorne ale ani jednu ze svých šancí nevyužil.

Hostivař vyloupila Pragu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Rakovník – V sobotu a v neděli se opět představily a zaskvěly pozemkářské naděje. V sobotu to byly mladší žákyně, které bez prohry prošly celým turnajem v Praze – Hostivaři a zaslouženě jim byly na krk zavěšeny zlaté medaile.

V Rakovníku vyrůstají talenti

Ostatní sporty