ŠTÍTEK: Mnichovice

Ilustrační foto.
Praha – Požár ubytovny likvidovali v úterý časně ráno říčanští hasiči v Brtnici u Velkých Popovic na Praze-východ. Ve čtvrt na šest byli přivoláni k ohni, kdy plameny zasáhly asi čtvrtinu objektu o rozměrech 40×13 metrů. Na pomoc vyrazili také příslušníci dobrovolných sborů z Velkých Popovic, Těptína a Mnichovic.

Požár ubytovny má na svědomí vadný komín

Praha
Likvidace požáru. Ilustrační snímek.
Praha – Požár ubytovny likvidovali v úterý časně ráno říčanští hasiči v Brtnici u Velkých Popovic na Praze-východ. Ve čt čtvrt na šest byli přivoláni k ohni, kdy plameny zasáhly asi čtvrtinu objektu o rozměrech 40×13 metrů. Na pomoc vyrazili také příslušníci dobrovolných sborů z Velkých Popovic, Těptína a Mnichovic.

Požár ubytovny má na svědomí vadný komín

Požáry
Ilustrační foto
Benešovsko – V desátém kole fotbalové I. A třídy dorostu, skupiny C, vyhrál Týnec nad Sázavou nadposledními Mnichovicemi a udržel si vedení v soutěži na skóre před Teplýšovicemi, které udolaly Kouřim jenž dohrávala zápas jen se sedmi hráči. Nováček z Čechtic remizoval se Zelenčí. Ve skupině D si poradili Sedleckoprčičtí se třetími Petrovicemi a Votice inkasovaly „bůra" v Králově Dvoře.

Kabíčkové si zápas pronajmuli pro sebe

Fotbal
Ilustrační foto
Benešovsko – V osmém kole fotbalové I. A třídy dorostu se Teplýšovicevýhrou nad Liblicemi udržely na čele tabulky skupiny C. Na záda jim dýchá Týnec, jenž bral body v Červených Pečkách, Čechtice po remíze s Mnichovicemi jsou čtvrté. Ve skupině D po dlouhé době vyhrály Votice, naopak Sedlec-Prčice inkasoval debakl v Jílovém.

Sedleckoprčičtí inkasovali devět direktů

Fotbal
Ilustrační foto
Plzeň – Ve svém pátém utkání extraligové sezony hostili pozemní hokejisté TJ Plzeň-Litice předposlední celek tabulky HC Mnichovice. Plzeňané byli v tomto zápasu favoritem a to také potvrdili výhrou 3:0.TJ Plzeň-Litice – HC Mnichovice 3:0 (1:0, branky: J. Koryťák, Nocar, Kudlič).

Pozemní hokejisté Litic doma nezaváhali

Ostatní sporty
První ročník "Mnichovického železného hasiče".
Mnichovice – Strmé náměstí se stalo závodní dráhou pro účastníky  1. ročníku soutěže v disciplínách TFA pod názvem „Mnichovický železný hasič", kterou pro kolegy z okolních dobrovolných sborů připravili hasiči z Mnichovic. Do soutěže na velmi náročné trati se přihlásilo 18 mužů a 6 žen. Cestou do cíle bylo nutné překonat i mnoho schodišť.
32 fotografií

Soutěžícím hasičům musela stačit zásoba vzduchu z lahve

Hasiči
Mládě kavky obecné si pro pomoc dolétlo k redakci Benešovského deníku.
Benešov – Ostré ptačí nadávky zahlušovaly prostor nad dlažbou před redakcí Benešovského deníku. Dva dospělí ptáci uštědřovali výchovnou lekci mladému jedinci, který se zjevně pokusil narušit jejich letový prostor. Pískaní, štěbetání a nálety na osamoceného jedince neustávaly, tak  byl nucený uchýlit se na parapet výlohy redakce s poloprůhlednou fólií na skleněné výplni.
13 fotografií

Pronásledovaná kavka našla azyl v redakci Benešovského deníku

Benešovsko
Hokejisté Slavie porazili Litice 5:2.
Praha /FOTOGALERIE/ – Tři zápasy zakončily extraligu pozemních hokejistů. Měly se hrát čtyři, ovšem zdecimovaný kádr Mnichovic nenašel dostatek hráčů k tomu, aby dorazil do Hradce Králové. Po kontumační výhře se tak ze zisku tří bodů i postupu do play-off radovali Východočeši. Tím odpadla vážnost duelu President versus Hostivař (2:5). Oba celky si po něm rozdělily pouze páté (Hostivař) a šesté místo. Rakovník přesvědčivě zvítězil na hřišti sestupující Pragy (8:2), posunul se tak na druhou pozici, se kterou získal i semifinálovou výhodu domácího hřiště. Šlágr kola se hrál v Edenu, kde Slavia přivítala Litice, které porazila 5:2.
7 fotografií

Hokejisté Slavie vyhráli základní část extraligy

Ostatní sporty
Míč
Benešovsko – V dorostenecké I. A třídě se dařilo fotbalistům Teplýšovic a Chocerad, Týnec remizoval a Votice utrpěly debakl.

Votice utrpěly debakl

Fotbal
Hokejisté Slavie porazili Hostivař 4:1.
Praha /FOTOGALERIE/ – Na jedinou účast pražského celku v play-off to vypadá před závěrečným kolem základní části pozemně hokejové extraligy. Jistotu mají pouze slávisté. Na to, zda ale půjdou do vyřazovacích bojů z domácího pažitu, dá odpověď duel s vedoucími Liticemi. Ostatní pozice metropolitních týmů je o mnoho složitější. Postupujícím se může stát vítěz zápasu President versus Hostivař. To by ale musel Hradec Králové doma ztratit všechny body s předposledními Mnichovicemi. Jasno má Praga, sestup jí nemine.
10 fotografií

Hokejisté Slavie se derou vzhůru, už jsou druzí

Ostatní sporty
Slávistické hokejistky porazily Hostivař 6:1.
Praha /FOTOGALERIE/ – Už jen dvě střetnutí zbývá sehrát ze základní části ženské pozemně hokejové extraligy. A už je jasná čtyřka postupujících do play-off i místa konání semifinálových duelů. Ty uvidí pražský Eden a Hostivař. Jasné ale zatím není, koho vyzvou zástupkyně oddílů, hrajících na tamních pažitech. Praga po výhře nad Rakovníkem (4:3) totiž vykřesala naději na třetí pozici. Pomohla tak i Hostivaři, které ani vysoká porážka ze Slavie (1:6) nevzala druhou příčku.
20 fotografií

Pozemní hokejistky míří do play-off

Ostatní sporty
Hokejisté Presidentu (v červeném) deklasovali Pragu 10:1.
Praha /FOTOGALERIE/ – Osmi zápasy pokračovaly extraligy v pozemním hokeji. Mužský pavouk přinesl kanonádu šestého Presidentu, který tak zatloukl do sestupové rakve Pragy deset, patrně posledních, hřebíků (10:1). Probudily se vedoucí Litice, jež znovu sebraly trochu elánu ze semifinálových plachet HC Hostivař (6:3). Dvakrát hráli červenobílí hokejisté, nejprve si poradili s Mnichovicemi (5:1), aby posléze znovu prokázali, že stále nejsou v ideálním rozpoložení, když nestačili doma na Hradec Králové (2:3). Pro Východočechy šlo o důležité body, jelikož se do Edenu stěhovali z neúspěšné mise v Rakovníku (7:2). Ženy Slavie potvrdily pozici lídra tabulky, když dokázaly otočit utkání na půdě třetího Rakovníku (2:3). No a úřadující mistryně, prozatím čtvrté Pragovačky, opět zklamaly, první extraligový bod si tak připsal Hradec Králové (1:1).
30 fotografií

Pravidelné okénko do pozemního hokeje

Ostatní sporty
Vedoucí celek extraligy TJ Plzeň-Litice zdolal
v domácím prostředí Hostivař 6:3. Na snímku se snaží vyzrát na obránce hostů litická naděje Michal Bárta (vlevo)
Litice – V extralize pozemních hokejistů hostili hráči Litic po porážce ve vloženém kole v Mnichovicích pražskou Hostivař. Za nepříznivého počasí porazili po dramatickém průběhu svého protivníka poměrem 6:3.

Litice po boji zdolaly Hostivař

Ostatní sporty
Hokejisté Hostivaře porazili Mnichovice 10:2.
Praha /FOTOGALERIE/ – Šest extraligových utkání shlédli diváci v uplynulém týdnu. A šlo výhradně o pánskou záležitost, neb ženy pauzírovaly a využily dny sváteční výhradně k chytání bronzu v prosluněných hledištích.
20 fotografií

Okénko do pozemního hokeje

Ostatní sporty
Hokejisté Pragy prohráli s Hostivaří 3:5.
Praha /FOTOGALERIE/ – Šesti zápasy pokračovaly extraligy v pozemním hokeji. Mužský pavouk přinesl dvě velká překvapení. To první v podobě vítězství 2:1 dnes už čtvrtých hradeckých hráčů nad prvními Liticemi. Ani remíza 1:1 třetí Slavie s pátým Presidentem se nečekala. Více už prohra 3:5 poslední Pragy s šestou Hostivaří a vysoká výhra 4:1 druhého Rakovníka nad sedmými Mnichovicemi. Nezahálely ani ženy. Hlavní aspirantky na titul a průběžně vedoucí hráčky Slavie přehrály úřadující mistryně republiky, letos až čtvrté pragovačky 4:1. Stříbrné hostivařské hokejistky si pohrály s posledním Hradcem Králové, který vyprovodily z jeho pažitu 5:0. 
30 fotografií

Extraligové okénko do pozemního hokeje

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Hradec Králové – Po dlouhé zimní přestávce odstartovala jarní část extraligy mužů v pozemním hokeji. Hráči hradecké Slavie dokázali zvítězit v Praze - Hostivaři a v žádném případě se nevzdávají boje o postup do play off. Jak známo, tam se kvalifikují první čtyři týmy po základní části.

Pozemkáři Slavie přivezli cenné body ze hřiště Hostivaře

Ostatní sporty
Hokejisté Slavie podlehli Rakovníku 0:3.
Praha /FOTOGALERIE/ – Čtyřmi zápasy pokračovaly extraligy v pozemním hokeji. Mužský pavouk přinesl jedno velké překvapení v podobě drtivé prohry mistrovské Slavie na půdě Rakovníka. Ani výhra její hradecké jmenovkyně v Hostivaři se příliš nečekala. Nezahálely ani ženy. Hlavní aspirantky na titul, červenobílé hráčky, se protrápily k vítězství nad posledním Hradcem Králové. Své první jarní body získaly Hostivařanky, které vyloupily Rakovník.
25 fotografií

Extraligové okénko pozemního hokeje

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Střední Čechy – Letošní lyžařská sezona je ve Středočeském kraji uzavřena. Lidé naposledy o víkendu lyžovali v areálu v Chotouni u Prahy, pro který to byla nejdelší sezona trvající od osmého prosince.

Skončila středočeská lyžařská sezona

Z okolí
Hokejistky Pragy porazily Hostivař 3:1.
Praha /FOTOGALERIE/ – Čtyřmi zápasy pokračovaly extraligy v pozemním hokeji. Mužský pavouk přinesl jedno velké překvapení v podobě remízy vedoucích Litic se čtvrtým Presidentem. Dobře se jistě neusínalo hráčům Pragy, kteří si prohrou s Mnichovicemi pořádně zkomplikovali boj o záchranu. Nezahálely ani ženy. Úřadující mistryně republiky z Pragy, okupující letos pouze čtvrtou příčku, konečně zvítězily v těžkém utkání. Odnesla to Hostivař, která po výhře Rakovníka v Hradci Králové klesla na třetí pozici tabulky, na tu stříbrnou vystoupaly právě Středočešky.
23 fotografií

Okénko do pozemně hokejových extralig

Ostatní sporty
Lyžaři. Ilustrační foto.
Praha – Lyžařská sezona ve středních Čechách se pozvolna chýlí ke konci. Poslední příležitost k lyžování dnes měli návštěvníci Šibeničního vrchu u Mnichovic. V týdnu bude mít zavřeno i největší středočeský areál Monínec u Sedlce-Prčice, který se rozloučí se sezonou příští víkend. Naopak v Chotouni u Prahy ještě lyžování nekončí.

Lyžařská sezona ve středních Čechách se zvolna chýlí ke konci

Z okolí
HC 1972 Rakovník - Praga 4:0 (2:0)
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Hned v úvodním jarním extraligovém kole hostovaly na umělé trávě Městského stadionu v Rakovníku úřadující mistryně republiky, ale proti domácím pozemním hokejistkám se i díky výbornému výkonu gólmanky Matouškové nedokázaly střelecky prosadit a naopak hned čtyřikrát inkasovaly. Ženy pak napodobily i mladší dorostenky, které ještě spíš v zimním počasí dokázaly porazit Sokol Mnichovice 3:1.
15 fotografií

Mistryním v Rakovníku zmrzly úsměvy

Rakovnicko
Ilustrační foto
Benešov – Vyhodnocení futsalových soutěží Benešovska 2012/2013 se uskuteční ve čtvrtek 4. dubna od 19 hodin v Benešově, v hostinci U zlaté Hvězdy (náměstí v Benešově).

Futsal uzavře sezonu v hospodě

Ostatní sporty
Nehoda mezi Mnichovicemi a Všestary.
Mnichovice - K vážné dopravní nehodě došlo v pátek v 8.45 na silnici mezi Všestary a Mnichovicemi.  V osobním vozidle byly původně hlášené tři zraněné osoby, z toho jedna  vážně. Hasiči vyprostili  ze Škody Felicie jednu osobu a přenesli jí  do sanitního vozidla, kde jí záchranáři  ošetřili.  
10 fotografií

Těžce zraněného transportoval do nemocnice vrtulník

Nehody
Ilustrační foto
Neveklov – Ani dvě porážky nesesadily béčko Mrače z trůnu futsalové 1. třídy, přesto kvůli áčku v Okresním přeboru nemůže postoupit. O třídu výš si tedy zahrají druhá Okrouhlice a třetí Úročnice. Černého Petra v podobě sestupu dostaly čtyři týmy – k již jasné Deratizaci, přibyla Jablonná, Václavice a Bruins, jenž v přímém zápase o setrvání v soutěži jen remizoval s Manchesterem. Zápasy rozhodovali sudí Sova, Paseka, Urban.

Pád potkal Deratizaci, Václavice, Jablonnou a Bruins

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě se již rozhodlo o mistru, kterým je béčko Mrače, jenž však nemůže postoupit, protože má v okresním přeboru áčko. Také jsou již jasní dva postupující – Lalula Úročnice a United Okrouhlice (lepší skóre ze vzájemných utkání s Mnichovicemi) a sestupující Deratizace. O posledním postupujícím a sestupujících rozhodne neděle, kdy se hrají dvě poslední kola.

Béčko Mrače vystoupalo na vrchol, ale postoupit nemůže

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě začíná jít do tuhého a třikrát se v zápasech červenalo, dvakrát nedohráli hráči béčka Bystřice Bartůšek a Kyncl. Paradoxem je, že obě utkání, s Deratizací a Manchesterem City, Bystřice vyhrála. Formu navíc potvrdila i jasnou výhrou s Bruins. Třetím vyloučeným byl Jakub Kohoutek, brankář Deratizace. Ta si již nulovým ziskem podřízla větev a po roce se vrací do nejnižší soutěže.

Mnichovice pokořily stovky

Ostatní sporty
NA LYŽÍCH I NA SNOWBOARDU. První letos otevřeli v tomto týdnu lyžařské vleky v Olešnici. A o víkendu už tam bylo plno.
Střední Čechy – Ani jedno středočeské lyžařské středisko nezahálí. Všechny provozovatele potěšil další příděl sněhu a i když o víkendu očekávají menší oblevu, jezdit by měly i vleky ve střediscích, která jsou odkázána na přírodní sníh.

Středočeské lyžařské areály mají spuštěné vleky

Praha
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě ani jeden tým nezískal plný počet bodů. Béčko Mrače tak udrželo první místo, i když se muselo sklonit před zachraňující se rezervou Bystřice. Druhá Okrouhlice mohla s lídrem srovnat krok, ale těsně prohrála se Sídlištěm, když inkasovala gól v poslední vteřině z desetimetrového kopu.

Úročničtí futsalisté nadělovali dvakrát dvojciferně

Ostatní sporty
Nehoda dodávky u Hrusic.
Hrusice – Ze zledovatělé vozovky sjelo dodávkové auto ve středu po 13. hodině mimo silnici a opřelo se o strom. První zasahující hasičská jednotka SDH Mnichovice zjistila, že  řidič zraněný není a z vozidla nic neunikalo.
3 fotografie

Dodávka u Hrusic sklouzla ze silnice

Nehody
Ilustrační foto
Neveklov – Ve futsalové 1. třídě se velmi dařilo nováčkovi z Mnichovic, který všechny zápasy vyhrál a začal čeřit postupové vody. Spoléhal hlavně na vynikajícího Tomáše Čížka, který vstřelil sedm gólů, na stejný počet branek nahrál, čímž se dostal se spoluhráčem Vyskočilem do čela kanadského bodování.

Čížka na hřišti nikdo nemohl chytit, ale křídla na sobě neměl

Ostatní sporty