ŠTÍTEK: Mnichovice

Ilustrační foto
Praha - Mimořádnou kontrolou České obchodní inspekce (ČOI) neprošlo osm z deseti večerek a minimarketů v Praze a Středočeském kraji. Nejvíce prodejců neuvádělo měrné ceny u balených potravin, případně vůbec neinformovali o cenách. Inspektoři jim za nedostatky vyměřili pokuty za celkových 77.000 korun. ČOI to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Kontrolou ČOI neprošlo 8 z 10 večerek v Praze a středních Čechách

Ekonomika
Při příjezdu první jednotky už byla v jednom ohni nejen střecha, ale zasažen byl také přístavek navazující na dům. K boji s plameny posloužilo pět vodních proudů, uvedl za profesionální hasiče Petr Svoboda.
Praha /FOTOGALERIE/ – Masivní nasazení profesionálních hasičů z Říčan i jednotek šesti dobrovolných sborů nejen z nejbližšího, ale i ze širšího okolí provázelo v noci na sobotu likvidaci požáru rodinného domu, který hodinu před půlnocí zachvátily plameny v obci Zvánovice nedaleko Mnichovic na Praze-východ.
6 fotografií

Hodně zla napáchaly za Prahou velké, ale i malé plameny

Požáry
Hráči Manchesteru City 08 se čtyřikrát objevili na Sagy Cupu a třikrát se dostali  do finále, když poslední dva ročníky vyhráli.
Václavice – Na místním fotbalovém hřišti se konal jubilejní X. ročník fotbalového turnaje – SAGY CUP 2015, kterého se letos zúčastnilo devět týmů, které bojovaly nejdříve ve skupinách o umístnění, a poté podle pavouka, o celkové vítězství, které nakonec obhájil Manchester City 08.

Manchester City 08 obhájil vítězství na slavném Sagy Cupu

Fotbal
Z vraždy spáchané autem se před Krajským soudem v Praze zpovídala 41letá Radka Horáková z Mnichovic poblíž Vlašimi na Benešovsku.
Praha – Jedenáctiletý trest potvrdil v úterý odpoledne odvolací senát Vrchního soudu v Praze 41leté Radce H. z Mnichovic na Vlašimsku, jež podle květnového verdiktu Krajského soudu v Praze zavraždila nárazem auta muže, kterého si z Prahy přivedla domů.

Za vraždu pomocí auta soud potvrdil 11 let

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
V Česku je bazén na každé třetí zahradě u rodinného domu či chaty, což je světový unikát. Celkový počet bazénů, které jsou trvale umístěné na zahradách, je podle studie společnosti Mountfield 360.000 až 400.000. Podobný je počet nafukovacích sezónních bazénů.

Světový unikát: V Česku je bazén na každé třetí zahradě

Bydlení
Strážníci pomohli ve Wuchterrlově ulici zraněnému dítěti.
Praha - Neobvyklou krvavou scénu spatřili na sklonku pracovního týdne strážníci z Prahy 6. Jejich hlídka si v Dejvické ulici všimla zakrváceného muže, který nesl bezvládné tělo taktéž zkrvaveného chlapce – a za ním šla hodně nahlas plačící holčička táhnoucí dvě příruční zavazadla. Zatímco strážník vytáhl lékárničku, klučinovi obvazoval ránu na hlavě a přivolal sanitku, jeho kolegyně utěšovala osmiletou školačku. 

KRIMI MIX: Strážníci pomáhali zraněnému chlapci a utěšovali jeho sestru

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Praha – V Česku je bazén na každé třetí zahradě u rodinného domu či chaty, což je světový unikát. Celkový počet bazénů, které jsou trvale umístěné na zahradách, je podle studie společnosti Mountfield 360.000 až 400.000. Podobný je počet nafukovacích sezónních bazénů.

V Česku je bazén na každé třetí zahradě, ukázala studie

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Soudce smí mít vlastní názor i na politiku, ale s jeho předáváním dál se má držet při zdi. Hlavně uměřeně! K takovým závěrům dospěl Nejvyšší správní soud ČR při posuzování případu soudce Městského soudu v Praze Kamila Kydalky, který v místním tisku hodnotil možné varianty povolební koalice v Mnichovicích na Praze-východ, kde má chatu (a jednu z variant označil za „katastrofu").

Soudce sám byl u soudu

Zločiny a soudy
Z vraždy spáchané autem se před Krajským soudem v Praze zpovídala 41letá Radka Horáková z Mnichovic poblíž Vlašimi na Benešovsku.
Praha - Jedenáct let má ve věznici s ostrahou přemýšlet o usmrcení o tři roky mladšího známého 41letá Radka H. z Mnichovic na Vlašimsku. Loni 4. června seděla za volantem auta, jehož náraz muž nepřežil. Zatím nepravomocný verdikt, který Krajský soud v Praze vynesl v úterý odpoledne, také nařizuje protialkoholní léčbu ústavní firmou a stanovuje zákaz řízení v trvání devíti let.

Za přejetí známého autem dostala žena jedenáct let

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Praha - S žádostí o pomoc se v pondělí obrátili na veřejnost kriminalisté z oddělení vyšetřování dopravních nehod pražské policie. Zkoumají okolnosti, za kterých byl koncem ledna těžce zraněn chodec v křižovatce ulic Staropramenná a Vltavská, informovala v pondělí Iveta Martínková z ředitelství pražské policie.

KRIMI MIX: Policie hledá svědky střetu na přechodu

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Benešov – Ve čtvrtek 26. března se od 19 hodin v Benešově, v hostinci U zlaté hvězdy (náměstí v Benešově) se koná vyhodnocení futsalových soutěží Benešovska 2014/2015. Kromě oficiálního vyhlášení výsledků, se budou předávat ceny nejlepším klubům i jednotlivcům. Je zajištěna i večeře, a tak je třeba, aby zástupci klubů (nejvíce dva), nejpozději do úterý 24. 3. oznámili (emailem či telefonicky), zda, a v jakém počtu se akce zúčastní, včetně počtu vyhodnocovaných jednotlivců ze svých klubů.

Okresní futsalisté zakončí sezonu v restauraci

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly uzavřely svoje účinkování futsalisté v 1. třídě. Již s předstihem bylo známé, že vítězem se stane béčko Mrače, které potvrdilo svou pozici i v posledních kolech, kdy nastřílelo sedm branek druhým Tenisákům i třetí Úročnici. Titul tak získalo s 18 bodovým náskokem. K tomu mu nejvíce pomohl nejlepší střelec a hráč v tabulce produktivity David Braný, kterému zdatně sekundoval Ondřej Páv.

Čtvrtým sestupujícím se stali hráči Bruinsu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Benešovsko – O víkendu končí na Benešovsku soutěže ve futsalu a pokračují v basketbalu, hrají se přípravná fotbalová utkání a zimní turnaj ve Vlašimi Na Lukách.

Kam za sportem na Benešovsku

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odehrálo v 1. třídě další turnajové futsalové kolo, po kterém je již jasné, že králem sezony se stalo béčko Mrače, jenž postoupit ale nemůže, protože má áčko v Okresním přeboru. Tentokrát přehrálo nekompletní Mnichovice, poté nasypalo sedm gólů béčku Bystřice a nakonec si pochutnalo na Mstěticích.

Béčko Mrače zkompletovalo s předstihem hattrick z titulů

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Benešovsko – O víkendu pokračují na Benešovsku soutěže ve futsalu, basketbalu, hrají se přípravná fotbalová utkání na UMT v Benešově a Voticích a zimní turnaj ve Vlašimi Na Lukách.

Kam za sportem na Benešovsku

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odehrálo v 1. třídě další turnajové futsalové kolo, ve kterém ani jeden tým neuhrál plný počet bodů. Nejvíce se dařilo Mstěticím a béčku Bystřice, jenž dvakrát vyhrály a jednou remizovaly. Mstětice ve všech zápasech otáčely nepříznivé výsledky, béčko Bystřice držel nad vodou Adam Jasz (hrál dva zápasy a dal čtyři góly a na tři nahrát). Mnichovice táhl k šesti bodům a záchraně Jan Vyskočil, autor sedmi branek. Jen s bodem odlétl Racek a jeho záchrana je v oblasti utopie, nulu na svém kontě „uhrál" Bruins. Již prvním sestupujícím (čtyři padají) se stalo PTFA.

Frajták vynadal rozhodčímu a sezonu mu skončila

Ostatní sporty
Rumídci Struhařov. Horní řada zleva: Aleš Strnad, David Sysel, Martin Michálek, Vojtěch Zmek, Zdeněk Žížala. Dolní řada zleva: Václav Kaucký, Martin Hejno, Jan Hroch, Josef Sysel.
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odehrálo v 1. třídě další turnajové futsalové kolo, po kterém kráčí za titulem béčko Mrače, jenž bylo sice oslabeno o bratry Pávovi, přesto uhrálo plný počet devíti bodů, když ho držel nad vodou nejlepší střelec soutěže i tabulky produktivity David Braný, jenž vsítil šest gólů.

Béčko Mrače kráčí za titulem

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Praha - V roce 2014 zaznamenali úředníci první městské části 164 přestupků týkajících se problematiky služby taxi. Což už je podle nich na Praze 1 takový evergreen. Většinou šlo o provozování taxislužby bez příslušných oprávnění, nepravdivé údaje v dokladu o zaplacení jízdného a jiné šlendriány.

KRÁTCE: Jednička zatrhla jízdy osmnácti taxikářům

Praha
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odehrálo v 1. třídě další turnajové futsalové kolo. To zvládly bez ztráty jen Mstětice, které porazily v závěru PTFA, následně si poradily s Chotýšany díky skvělému nástupu do utkání (to ještě nedaly dva pokutové kopy) a na závěr přehrály i Mnichovice. Čtyři body vybojovaly Mnichovice, které po úvodní prohře s Chotýšany vydřely výhru v poslední minutě se Struhařovem a s PTFA ztratily dva body v závěru, po tříbrankovém vedení. První čtyři body v soutěži bralo i poslední PTFA, když těsně prohrálo se Mstěticemi, získalo výhru s Bystřicí B a vyválčilo bod s Mnichovicemi. Chotýšany, Bystřice B a Struhařov získaly po jedné výhře. Utkání řídili Paseka, Urban a Kohl.

Hráči posledního PTFA slaví první body v soutěži

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly hrály v 1. třídě mužstva z čela tabulky a první čtveřice dosáhla stejný počet bodů – šest. Béčko Mrače, i přes první porážku v soutěži od Jablonné, si stále drží v čele sedmibodový náskok, také díky střelecky disponovaným Davidu Braném a Ondřeji Pávovi. Jen Racek odjel z haly s prázdnou. Zápasy rozhodovali sudí Grund, Kopic a Sova, kteří udělili deset žlutých karet, když jen Bruins s s béčkem Tenisáků jich vytáhli šest.

Béčko Mrače sice poprvé prohrálo, ale náskok v čele si udrželo

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Do neveklovské haly dorazily všechny futsalové celky 1. třídy, aby dohrály polovinu soutěže. Tu vede béčko Mrače, jenž se opět mohlo spolehnout na střelce Davida Braného a bratry Pávovi, kteří druhou Úročnici potupili devíti góly. Na druhé straně se sice hráči PTFA sešli, přesto stále čekají na dně na přísun bodů. Zápasy rozhodovali sudí Kopic, Grund a Sova, kteří udělili 13 žlutých a tři červené karty.

První béčko Mrače proti druhé Úročnici – 9:1

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – V úvodu nového roku se na palubovce neveklovské haly v 1. třídě futsalu parádně zadařilo nováčkovi Ďáblům z Jablonné, jenž zapsali plný počet bodů a stejně se dařilo Bruins (z PTFA zadarmo). Racek si dolétl pro čtyři body, když se na na výhru nenadřel, protože se hráči PTFA na zápas nedostavili. Těm se asi po první porážce s Jablonnou nechtělo hrát, a tak je kromě dvou kontumací stihla ještě pokuta 2000 korun, navíc jsou poslední. Chotýšany jednou vyhrály a Struhařov pobral pouhý bod.

Hráči PTFA po první porážce odešli a už se do neveklovské haly nevrátili

Ostatní sporty
Na sjezdovkách střediska Monínec, které leží jen hodinu jízdy od metropole, se vesele lyžuje, sněhu je dost.
Střední Čechy - Další sněžení potěšilo příznivce lyžování. Provozovatelé lyžařských areálů ve Středočeském kraji využili počasí a těsně před Silvestrem otevřeli svahy. Tento týden se lyžuje na třech sjezdovkách v kraji. V provozu jsou vleky Šibeniční vrch 
u Prahy, Monínec na Příbramsku a Chotouň u Prahy.

Středočeští lyžaři můžou vyrazit na tři svahy

Středočeský kraj
Hodonínská radnice - ilustrační foto.
Hodonín – Souboj mezi zájemcem o městský pozemek pro výstavbu garáže a obyvateli okolních domů museli podstoupit hodonínští zastupitelé na posledním loňském zasedání. Nakonec si muž z Mnichovic novou dvougaráž nepostaví. Zastupitelstvo prodej odmítlo. „Vlastník pozemku určeného pro výstavbu garáže v Brněnské ulici požádal o rozšíření o dva metry. Chtěl tam totiž postavit prefabrikovanou garáž o rozměrech šest krát šest metrů," přiblížila případ vedoucí hodonínského majetkoprávního odboru Eva Holá.

Dopis zabránil prodeji pozemku

Hodonínsko
Mrač B vede I. třídu. Nahoře zleva: Zdeněk Vrňák, Ondřej Páv, David Braný, Jiří Páv, Pavel Majer. Dole zleva: Petr Souček, Michal Bohata, Jiří Soudný, David Šach.
Neveklov – V I. futsalové třídě si tři celky připsaly plný počet bodů – béčko Mrače díky střelecky disponovanému Davidu Branému (8 gólů) a nahrávači Vrňákovi, Úročnice za týmové pojetí a rezerva Tenisáků, jenž si i parádně zastřílela (14 krát) do sítě Mnichovic. Ty odjely z neveklovské haly s prázdnou a ostudou, když je stihly kontumace a pokuta 1000 korun za nezaplacený členský příspěvek za Lukáše Svobodu, jenž dostal i trest. Nulu na kontě měly i Mstětice a béčko Bystřice po třech těsných porážkách. Zápasy rozhodovali sudí Pařez, Grund a Karel Macháček, kteří rozdali 10 žlutých a tři červené karty.

Mnichovice odjely s prázdnou a ještě s ostudou

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se v I. futsalové třídě dařilo nejvíce Ďáblům z Jablonné, kteří získali sedm bodů, stejně jako béčko Bystřice, jenž vyskočilo na druhé místo. Racek hrál třikrát 6:2, z toho dvakrát prohrál, nebodovaly Mnichovice. Zápasy rozhodovali sudí Grund, Hervert a Sova, kteří vytasili 17 žlutých a tři červené karty.

Tři hráči viděli červenou kartu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odjel další turnaj futsalové 1. třídy. Střelecky i bodově bylo nejúspěšnější béčko Mrače, jenž všechny soupeře porazilo, nastřílelo za tři zápasy dvacet gólů a čtyři jeho hráči si rozdělili místa v tabulce střelců a produktivity. Úročnice pět úvodních zápasů poměrně v pohodě zvládla, až je v šestém nachytal Kopeček z Chotýšan. Ten bral šest bodů a nestačil jen na Mrač. Struhařov dvakrát těsně prohrál, až si spravil chuť na béčku Tenisáků. To bralo body jen za výhru s PTFA, jenž bylo na turnaji jen do počtu, když dostalo tři nadílky.

Krásný den béčka Mrače zkazilo vyloučení Ondřeje Páva

Ostatní sporty
Česko zpívá koledy
Sedmpány – Posledním z pětice míst na Benešovsku, které se přihlásily do celorepublikové akce Česko zpívá koledy, a kde už dnes v osmnáct hodin zazní šesti známých českých koled, jako Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce Valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí, jsou Sedmpány.

Podle Štěpánky Bézové je nejkrásnější koleda Narodil se Kristus Pán

Benešovsko
Ilustrační foto
Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se v 1. třídě představila i zbylá šestice týmů, mezi kterými se nejvíc dařilo béčku Bystřice a Mstěticím, jenž nenašly přemožitele, naopak PTFA odjely z haly s prázdnou. Červenou kartu inkasoval Josef Sysel z Chotýšan. Zápasy rozhodovaly sudí Kohl, Chaloupka a Sova.

Mnichovicím nestačilo na výhru ani šest gólů

Ostatní sporty