ŠTÍTEK: Mnichovice

Hlavní nádraží. Ilustrační foto.
S potížemi se dnes potýkají cestující na železnici. Odpoledne kolem 17. hodiny srazil vlak muže nedaleko Mnichovic v okresu Praha-východ a provoz na koridoru Praha - České Budějovice v úseku mezi Senohraby a Strančicemi musel být na hodinu a půl zcela zastaven. Po 20. hodině vyřadila porucha zabezpečovacího zařízení z provozu pražské hlavní nádraží. K opravě došlo asi o hodinu později, cestující by však měli počítat s nepravidelnostmi v dopravě.
15 fotografií

Porucha zabezpečovacího zařízení zastavila provoz na hlavním nádraží v Praze

Nehody
Hlavní nádraží. Ilustrační foto.
Benešovsko - S potížemi se ve čtvrtek 20. prosince potýkali cestující na železnici. Odpoledne kolem 17. hodiny srazil vlak muže nedaleko Mnichovic v okresu Praha-východ a provoz na koridoru Praha - České Budějovice v úseku mezi Senohraby a Strančicemi musel být na hodinu a půl zcela zastaven. Po 20. hodině vyřadila porucha zabezpečovacího zařízení z provozu pražské hlavní nádraží. K opravě došlo asi o hodinu později, cestující by však měli počítat s nepravidelnostmi v dopravě.

Provoz na železnici zastavil 'smrťák' i porucha zabezpečovacího zařízení

Nehody
Ilustrační foto
Příbramsko - Na programu I. B třídy skupiny E byl o víkendu šlágr mezi vedoucím Rožmitálem a druhými Dalekými Dušníky. Souboj nejlepších týmů soutěže vyzněl lépe pro domácí, kteří pod Třemšínem porazili velkého soka jasně 3:0. Naplno bodovali ještě hráči Dobříše B, kteří zdolali Rudnou. Milín bral dva body z domácího duelu s Chotčí.

I.B třída: Hrdinou šlágru byl Trčka

Kraje
Ilustrační foto.
Mnichovice – Skvělého výsledku dosáhli ve šlágru kola nejnižší krajské soutěže fotbalisté Jevan. Na půdě druhých Mnichovic hráli po devadesáti minutách nerozhodně 1:1, druhý bonusový bod si připsali v penaltovém rozstřelu, který vyhráli 6:5.

Svoboda kraloval v penaltách. Jevany šlágr kola zvládly

Kraje
Ilustrační foto
Střední Čechy - Po dvě hodiny zůstala v pátek uzavřena silnice sloužící jako spojnice Říčan s Mnichovicemi. U obce Všestary na Praze-východ došlo k tragické nehodě na komunikaci číslo 1012. Pět minut před půl jedenáctou se u čerpací stanice jihovýchodně od obce střetly osobní auto a motocykl.

Střet s osobním autem motocyklista nepřežil

Nehody
I. B třída: Zruč nad Sázavou - Teplýšovice 2:4.
Benešovsko – V I. B třídě si z Benešovska dál vedou nejlépe Teplýšovice, které navíc odehrály skvělý duel ve Zvoli, kde naložily domácím sedm banánů. Výborná byla také Kondrac v Kunicích a je čtvrtá. Sedlec v derby jasně přehrál dosud lepší Miřetice. Nedaří se jen duu Neveklov – Struhařov, byť Neveklovští podali proti kvalitním Mnichovicím zajímavý výkon. Bohužel jen v úvodu.

Neveklovu nestačil čistý hattrick, Teplýšovice válcovaly

Kraje
Ilustrační foto
Benešovsko – Reprezentační pauza fotbalového diváka o víkendu ochudí jak o napjaté ligové duely, tak o zápas top týmu okresu FC Sellier&Bellot Vlašim. Čeho se však „repre pauza“ netýká, jsou nižší soutěže. Mezi zápasem Ligy národů proti Ukrajině a „přáteláku“ v Rusku tak můžete navštívit některý z mnoha zajímavých fotbalových zápasů na okrese.

Kam za okresním fotbalem

Fotbal
Ilustrační foto
Kondrac - Fotbalová Kondrac přivítala ve svém prvním mistrovském utkání velkého favorita soutěže z Mnichovic a neměla v úmyslu pokazit oslavy 700 let od založení obce, které v Kondraci probíhají.

Kondrac oslavy nepokazila a favorita obrala

Kraje
Fotbalové Panterky se ve smíšeném složení zúčastnily turnaje v Chyšné, kde obsadily šesté místo.
Chyšná - Poslední červnový víkend měly Panterky sice strávit na turnaji v Rakousku, ale ten byl z technických důvodů zrušen. Fotbalu se ale přesto nevzdaly a vytvořily smíšený tým, se kterým se poslední červnový den účastnily turnaje v malé kopané, jenž se konal v Chyšné.
5 fotografií

Panterky se představily na turnaji v Chyšné

Fotbal
Ilustrační foto
Kutnohorsko – Fotbalová I. B třída, skupina D pokračovala o víkendu předposledním kolem. Dva týmy z Kutnohorska v této skupině hrály v sobotu. Kácov prohrál 1:4 v Mnichovicích a Zruč nad Sázavou získala dva body v Týnci nad Sázavou.

Kácov padl. Zruč získala senzační dva body

Fotbal
Ilustrační foto
Teplýšovice – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, vyhrály Teplýšovice nad o postup bojujícími Mnichovicemi po penaltovém rozstřelu, ve kterém zazářil brankář Michal Franěk, který lapil tři penalty.

Franěk sebral Mnichovicím dva body

Fotbal
I. International May Youth Hockey Tournament - klání pozemních hokejistů kategorie U10 v Hradci Králové.
Hradec Králové - Tři účastnické země, 7 hokejových klubů, 18 týmů, 82 zápasů, 130 medailí, 40 pohárů, 20 dortů, 220 zmrzlin, 150 snídaní, 300 obědů, 200 špekáčků. To byl I. International May Youth Hockey Tournament. Zařadí se ve vzpomínkách do kategorie nezapomenutelné.
9 fotografií

Májový turnaj na Slavii? Mise splněna!

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Kondrac – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, se povedl Kondraci hrající o záchranu husarský kousek, když si poradila s lídrem tabulky z Mnichovic.  

Kondrac pokořila lídra

Fotbal
Ilustrační snímek.
Kutnohorsko – Fotbalová I. B třída, skupina D pokračovala svým 21. kolem. V sobotu hráli oba zástupci z Kutnohorska. A oba také prohráli. Kácov v Kunicích 2:3 a Zruč podlehla doma Teplýšovicím 2:4.

Kácov spadl na druhé místo tabulky

Fotbal
Ilustrační foto
Mnichovice - Poslední Maršovice nestačily ve fotbalové I. B třídě, skupině D, na o postup bojující Mnichovice, které jim nastřílely čtyři góly. Domácí dostali navíc bonus poskočení do čela tabulky, díky porážce Kácova v Kunicích.

Maršovice zůstaly na dně

Fotbal
Ilustrační foto
Struhařov - Před utkáním s druhým týmem tabulky fotbalové I. B třídy, skupiny D, Mnichovicemi, nikdo ze Struhařovských, ať už fanoušků, či funkcionářů, příliš nepočítal, s jakýmkoliv bodovým ziskem. Skutečnost byla však jiná a jedenáctí domácí byli velmi blízko zisku tří bodů, což se nakonec nepodařilo, ale i jeden je v boji o záchranu pro ně důležitý.

Struhařov bral důležitý bod, mohly být tři

Fotbal
V osobním vozidle převráceném do Sázavy zůstaly zaklíněny dvě osoby
Stříbrná Skalice – Hasiči i zdravotníci zasahovali u dopravní nehody ve Stříbrné Skalici na Praze-východ. Osobní auto totiž narazilo do stromu a skončilo převrácené na okraji řečiště v bahně. Nehoda se odehrála v sobotu 5. května v půl osmé večer. „V kabině vozidla zůstaly dvě zaklíněné osoby. Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanic Říčany a Uhlířské Janovice a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Senohraby, Mnichovice a Stříbrná Skalice,” řekl Petr Svoboda, mluvčí středočeských hasičů.
20 fotografií

Havarované auto skončilo v řece, cestující zemřel

Nehody
Plavecko – běžecký pohár Středočeského kraje.
Benešov - Základní škola Benešov, Jiráskova 888, DDM Benešov, OR AŠSK Benešov za podpory Středočeského kraje, Města Benešova a MSZ Benešov uspořádaly okresní finále Plavecko - běžeckého poháru. Turnaj byl určen chlapcům a dívkám 1. – 9. tříd základních škol a příslušným ročníkům víceletých gymnázií. Probíhal na krytém plaveckém bazénu v Benešově a v prostorách pod zimním stadionem.
4 fotografie

FOTO: V Benešově se konal 15. ročník plavecko – běžeckého poháru

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Vlašim – Fotbalisté Kácova přivítali v dalším kole I.B třídy, skupiny C na svém hřišti ve Vlašimi mužstvo Kondrace. Díky skvělému úvodu se tým Václava Toupala dostal v 7. minutě do vedení 3:0, ale v průběhu utkání hosté snížili na 2:3, a tak došlo na drama, které rozčísl v 80. minutě vlastní gól hostujícího Linharta. Kácov díky výhře 4:2 udržel první místo před dotírajícími Mnichovicemi.

Kácov si duel s Kondrací zkomplikoval, tři body ale získal

Fotbal
Ilustrační foto
Litice – V plném proudu je příprava litických týmů pozemních hokejistů na jarní část sezony. V prvním přípravném utkání se muži Litic střetli s tradičním soupeřem z Rakovníku a po dobrém výkonu především v první půli zvítězili 3:1.

Pozemkáři vstupují do jarní části sezony

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Týnec nad Sázavou – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, se diváci na zápase Týnce nad Sázavou s druhými Mnichovicemi vůbec nenudili - viděli osm branek na každé straně čtyři a po penaltovém rozstřelu brali druhý bod hosté.

Diváci se bavili, trenéři už tolik ne

Fotbal
Ilustrační foto
/INFOGRAFIKA/I když před dvěma týdny vyšplhaly rtuti teploměrů téměř na dvacet stupňů, většina lyžařských středisek stále funguje. A to nejenom v horách, ale i ve středních Čechách. Například na Šibeničním Vrchu nedaleko Mnichovic mají zhruba půl metru sněhu a v provozu bude o víkendu celý areál.
66 fotografií

Poslední lyžovačka kousek od Prahy

Praha
První neznámý muž
Libeř – Záběry z kamer sice nepocházejí z místa činu ani z jeho bezprostředního okolí, ale přesto by mohlo pomoci, kdyby všímaví svědci kriminalistům poradili, kde hledat dva muže, kteří jsou na nich zachyceni. Nebo kdyby se přihlásili oni sami. Detektivové z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih, kteří vyšetřují vloupání do rodinného domu v obci Libeř na Praze-západ z konce loňského roku, jsou přesvědčeni, že právě od nich by mohli získat důležité informace přinášející posun v pátrání. 
8 fotografií

Pomohou objasnit vloupání záběry pořízené jindy a jinde?

Z okolí
Zpomalovací radar, ilustrační foto.
Střední Čechy – Šestadvacet inteligentních ukazatelů rychlosti na silnicích II. i III. tříd a 12 úsekových detektorů rychlosti, jež s výjimkou jediného (konkrétně v Nové Rabyni) mají být instalovány na frekventovanějších komunikacích II. tříd. To jsou nově chystané technické vychytávky takzvaného aktivního monitoringu, které by měly přispět k posílení bezpečnosti provozu na „nehodových úsecích“ – a to jak ve městech či obcích, tak mimo ně.

Ukazatele rychlosti dokážou řidiče ukáznit. Bude jich proto víc

Z okolí
Svými radami usměrňoval pozemní hokejistky Litic také trenér a dlouholetý hráč Tomáš Levý.
Plzeň – Teprve ve čtvrtém dvoukole I. ligy žen v halovém pozemním hokeji se dočkaly výhry hráčky rezervy TJ Plzeň-Litice. A to hned dvakrát. Nejprve těsně zdolaly rezervu Hradce Králové a poté si nečekaně poradily i s třetím celkem tabulky Mnichovicemi. V tabulce jim však i nadále patří poslední příčka ovšem již se stejným bodovým ziskem, jako má Hradec Králové.

Litické ženské béčko konečně bodovalo

Ostatní sporty
Jedenáct hasičských aut včetně výškové techniky se ve středu odpoledne sjelo k ohni ve vsi Lensedly nedaleko Ondřejova na Praze-východ, která je součástí obce Kaliště. Dvě hodiny po poledni tam byli hasiči přivoláni k požáru truhlářské dílny.
Kaliště – Sedm hasičských cisteren a automobilová plošina se ve středu odpoledne sjely k ohni ve vsi Lensedly nedaleko Ondřejova na Praze-východ, která je součástí obce Kaliště. Dvě hodiny po poledni tam byli hasiči přivoláni k požáru truhlářské dílny. „Zasahovalo šest jednotek,“ konstatoval Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů. Společně s profesionály z Říčan vyjeli k ohni také příslušníci pěti dobrovolných sborů: Lensedly, Mnichovice, Ondřejov, Senohraby a Turkovice.
7 fotografií

Požár poničil stodolu s truhlářskou dílnou

Požáry
Ilustrační foto
Mnichovice – Na hřišti druhých Mnichovic sahaly ve fotbalové I. B třídě, skupině D, po bodech Teplýšovice, ale nakonec domů odjely s prázdnou. „Byli jsme domácím více než vyrovnaným soupeřem a určitě jsme si nezasloužili prohrát,“ posteskl si po utkání trenér Teplýšovic Roman Sedlařík, ale hráče nezatracuje: „Kluci podali bojovný výkon, a i když jsme prohráli, zasluhující pochvalu.“     

Výkon dobrý, body žádné

Fotbal
Ilustrační foto
Rakovník – Podzim extraligy se pozemním hokejistům vydařil a přezimují na čele skupiny B. Rozhodla o tom i výhra nad pražskou Hostivaří. Dařilo se i rakovnickým ženám, které si proti Mnichovicím s chutí zastřílely a zakončily podzimní část extraligy bez jediné porážky.   

Pozemkáři zakončili podzim vítězně

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Mnichovice - Do Mnichovic přijela Kondrac ve fotbalové I. B třídě, skupině D, s cílem odčinit zoufalý výkon s Miřeticemi a začala dobře, jenže poté inkasovala tři góly a bylo po nadějích na body.

Zlepšený výkon Kondrace na body nestačil

Fotbal
Ilustrační foto
Mnichovice - Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, poslední Struhařov na body v souboji nováčků s Mnichovicemi nedosáhl, když prošustroval první poločas, ve kterém lovil brankář Pavel Pessr třikrát míč ze své sítě. Po změně stran sice snížil Folprecht, ale to bylo málo.  

Struhařov propásl první poločas

Fotbal
Ilustrační foto
Průhonice - To byl střelecký uragán. Takový nářez za jediný poločas (0:7) asi v Týnci nepamatují. Dva desetiminutové kolapsy hostujícího celku během prvního dějství fotbalové I. B třídy v Průhonicích, určily ráz celého utkání.

Týnec dostal nářez

Fotbal
Pochod. Ilustrační foto.
Benešovsko /INFOGRAFIKA/ - Pochody s počátkem podzimu nekončí. I přesto, že hrozí o tomto víkendu déšť a špatné počasí, turisté se i tak vydají na cestu po krásách Benešovska.

Pochodovat budou přes zámky i kopce

Benešovsko