ŠTÍTEK: Mnichovice

Ilustrační foto
Miřetice – Fotbalistům Miřetic se na začátku sezony I. B třídy nedaří, když se ani ve třetím zápase, pod novým trenérem Petrem Naňákem, bodů nedočkali. Tentokrát padly doma s nováčkem z Mnichovic.

Miřetice se zase bodů nedočkaly

Fotbal
Ilustrační foto
Týnec nad Sázavou – Fotbalistům Týnce nad Sázavou se povedl v závěru zápasu I. B třídy s Říčany husarský kousek, na který ale nebudou hrdí, když za nepříznivého stavu nedali Radačovský a Stejskal penalty. Doma tak přišli po body a z brankáře Hradeckého udělali hrdinu.

Neproměnění dvou penalt v závěru stálo Týnec body

Fotbal
Ilustrační foto.
Praha – Rozruch spojený s evakuací základní školy a jejího nejbližšího okolí zažívali ve středu dopoledne v Mnichovicích na Praze-východ. Po půl desáté byli přivoláni policisté s tím, že se při výkopových pracích v místě přístavby tělocvičny školy našla munice. Deníku to řekl Zdeněk Chalupa z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih. Preventivně evakuovány byly podle jeho slov stovky osob – 559 přímo ze školy a osm dalších z okolí. 

Nález jediného náboje vyhnal ze školy stovky dětí

Z okolí
Ilustrační foto
Mnichovice – Na hřišti nováčka I. B třídy, skupiny D, z Mnichovic, který je posílen bývalým sparťanem a reprezentantem Michalem Horňákem, inkasoval Týnec nad Sázavou tvrdý direkt v podobě sedmi gólů, čtyři vstřelil Oleksii Oblozhok.

Týnec stihnul debakl

Fotbal
Ilustrační foto
Zruč nad Sázavou - K poslednímu zápasu v rámci letní přípravy, tedy k takzvané generálce, nastoupili proti sobě týmy Zruče nad Sázavou a Hlízova. Souboj týmů z Kutnohorska, které se účastní I. B třídy, skončil nerozhodně 1:1.

Generálka Zruče s Hlízovem skončila nerozhodně

Fotbal
Ilustrační foto.
Slaný - Slaňáci svými hlasy sami rozhodli o tom, jak využijí milion korun z takzvaného participativního rozpočtu. Z devíti návrhů, které mají pomoci změnit tvář města k lepšímu, dali lidé letos v prvním ročníku soutěže nejvíce hlasů projektům na obnovu Pražského předměstí a vzniku workoutového hřiště u 3. základní školy v Rabasově ulici.

Slaňáci dali nejvíce hlasů workoutovému hřišti a nevyloučené Pražské

Kladensko
Z utkání Tuchoraz - Sadská (2:1).
Tuchoraz – Už v ročníku 2015/2016 jí byl ze čtvrté příčky nabídnut postup do fotbalové I. A třídy, vyšší soutěž však odmítla. V minulé sezoně nejnižší krajskou soutěž dokonce vyhrála, přesto ji v nadcházejícím ročníku I. A třídy nenajdete. Tuchoraz zůstala v I. B třídě.

Tuchoraz bude i letos bojovat v I. B třídě

Fotbal
Kamiony. Ilustrační foto.
Říčany získaly pravomocné rozhodnutí na zákaz tranzitu kamionů. Jde například o dálniční přivaděč z Říčan a okolí na dálnici D1, tedy silnici II/101. Řidiči, kteří nemají v místě nakládku nebo vykládku, nebudou smět oblastí projíždět a hrozí jim výrazná pokuta. Průjezd kamionů budou monitorovat a vyhodnocovat i kamery úsekového měření. Vzhledem k nedostavěnému Pražskému okruhu si právě přes Říčany zkracují cestu kamiony z celé Evropy.

Obcemi na Říčansku kamiony projedou už jen za cenu pokuty

Z okolí
ZŠ Votice
Vlašim - Vítězem okresního finále McDonald´s Cupu, kategorie II. (ročníky 2005 – 2007), se ve Vlašimi stali žáci Votic, kteří tak postoupili do krajského finále, které se koná 18. května ve Vlašimi na hřišti Na Lukách. 
3 fotografie

Do krajského finále postoupily Votice

Fotbal
Ilustrační foto.
Slaný – Lidé ze Slaného sami rozhodnou, jak naloží s penězi z městského rozpočtu. Na takzvaný participativní rozpočet město vyčlenilo jeden milion korun. Občané sami navrhnou, jakým způsobem vylepší svoje město.

Slaňáci sami rozhodnou, jak naloží s milionem

Kladensko
Nejlepší jednotlivci v okresním finále. Zleva: střelec Filip Breburda (Týnec nad Sázavou), brankář Matěj Baťcha (Benešov Jiráskova 888), hráčka Kateřina Pořízková (Týnec nad Sázavou) a hráč Matyáš Pěch (Dukelská Benešov).
Benešov, Vlašim - Fotbalový turnaj pro chlapce a dívky 1. - 5. tříd McDonald´s cup již zná kategorii (r. 2007 - 2010) vítěze okresu, kterým je ZŠ Jiráskova 888, která postoupila do krajského finále. V kategorii (r. 2005 - 2007) se odjela okrsková kola a ve čtvrtek 4. května, je na pořadu ve Vlašimi okresní kolo. 

ZŠ Jiráskova vyhrála okres a postoupila v "mekáči" do kraje

Fotbal
HC 1972 Rakovník - Bohemians Praha, extraliga mužů v pozemním hokeji
Hostivař – První jarní extraligové kolo zavedlo pozemní hokejisty HC 1972 Rakovník na hřiště do pražské Hostivaře, kde po velmi dobrém výkonu jasně přehráli předposlední tým tabulky a posílili naděje na závěrečné play off o český titul.

Pozemkáři odstartovali jaro výhrou v Hostivaři

Hokej
Požár rodinného domu v Mirošovicích.
Praha – Škodu předběžně odhadovanou na dva miliony korun způsobil rozsáhlý požár rodinného domu v Mirošovicích na Praze-východ, při jehož likvidaci zasahovalo v úterý odpoledne šest hasičských jednotek. Poté, co byli hasiči před půl pátou přivoláni k požáru střechy, vyrazili k ohni profesionálové z Říčan a příslušníci dobrovolných sborů ze Senohrab a Mnichovic. Protože bylo zřejmé, že do zásahu v dýchací technice bude třeba nasadit větší počet hasičů a bude nutno zajistit větší množství vody, velitel zásahu si ještě vyžádal posily: dobrovolné hasiče z Pyšel, Čtyřkol a Čerčan. Ve středu to připomněl Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů
12 fotografií

Plameny při požáru domu spolykaly dva miliony

Požáry
Petra Pecková
Petra Pecková je energická dáma, výborná organizátorka a schopná vyjednavačka, která s odhodláním využívá svých schopností pro dobrou věc. Před třemi lety se stala historicky první starostkou obce Mnichovice, kde se svou rodinou bydlí.

Petra Pecková, starostka města Mnichovice

Středočeský kraj
Miroslava Vojtíšková
Miroslava Vojtíšková je velmi charismatická a pracovitá žena, která více než čtrnáct let přispívá k rozvoji Mnichovic. Miroslava Vojtíšková absolvovala Ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity Praha. Nejdříve pracovala coby vedoucí odboru správy majetku města Říčany, poté zde působila v roli tajemnice.

Miroslava Vojtíšková, tajemnice Městského úřadu Mnichovice

Středočeský kraj
Marcela Erbeková
Marcela Erbeková je velmi energická a akční dáma, která se nebojí postavit novým výzvám. Ředitelka základní školy Tomáše Garrigua Masaryka v Mnichovicích se nezalekla narůstajícího počtu místních dětí a rozhodla se jednat. Mnichovice patří k oblíbeným lokalitám pro rodiny v produktivním věku, takže jde o trend, který bude i nadále narůstat.

Marcela Erbeková, ředitelka Základní školy T. G. Masaryka Mnichovice

Středočeský kraj
Ilustrační foto.
Střední Čechy - Provozovatelé lyžařských skiareálů ve Středočeském kraji si končící zimní sezonu pochvalují. Podle některých byla co do návštěvnosti nejúspěšnější ze všech, u některých se zařadí na druhé až třetí místo. Množství sněhu ale překonalo rekordy. Tolik sněhu nikdy nebylo, tvrdí shodně provozovatelé, které média oslovila.

Středočeské skiareály: Takové množství sněhu nepamatujeme

Z okolí
Ilustrační foto
Praha - Ve středních Čechách zůstávají v provozu tři lyžařské areály, Monínec u Sedlce Prčice, Šibeniční vrch a Chotouň u Prahy, podmínky se oproti uplynulým týdnům mírně zlepšily. Fronty u vleků se netvoří. Provozovatelé chtějí vydržet minimálně ještě týden, Monínec přinejmenším do konce března, zjistila média od provozovatelů skiareálů.

Ve středních Čechách zůstávají v provozu tři lyžařské areály

Praha
Ilustrační foto.
Střední Čechy - Středočeská lyžařská střediska hlásí úbytek návštěvnosti, podle provozovatelů jde ale o běžný jev. Podmínky zůstávají stále ideální, areály plánují sezonu ukončit na konci března. V sobotu přišlo lyžovat kvůli počasí méně lyžařů než v neděli. Vyplývá to z ankety mezi provozovateli skiareálů.

Středočeská lyžařská střediska hlásí úbytek návštěvnosti

Z okolí
Likvidace požáru rodinného domu v Mukařově.
Praha/FOTOGALERIE/ - Až do sobotního dopoledne hlídkovali dobrovolní hasiči z Mukařova a Žernovky na místě požáru rodinného domu v Mukařově, který v pátek zaměstnal deset hasičských jednotek. Před desátou hodinou vyjely k likvidaci plamenů profesionální týmy z Říčan, Českého Brodu a Kolína, stejně jako dobrovolné sbory nejen z Mukařova a Žernovky, ale také z Říčan, Doubku, Mnichovic, Tehovce a Struhařova. Hustý černý dým svědčil o řádění plamenů, které zasáhly garáž. Obytnou část domu se hasičům podařilo uhájit. I tak se výše škody vyšplhala na 1,5 milionu korun.
24 fotografií

Oheň vzešlý od vodárny spolykal milion a půl

Požáry
Čtvrtý tým halové ligy dorostenců HC 1972 Rakovník s trenérem Pavlem Hrabou (vpravo dole).
Rakovník – Halová liga dorostenců v pozemním hokeji dospěla až do bojů o medaile, do kterých ale nakonec HC 1972 Rakovník nezasáhl. Do duelů o konečné páté místo dorostence odsunuly hlavně prohry od pozdějších medailistů Plzně Litic 4:6 a TJ Sokol Mnichovice 2:5.

Rakovnické naděje na medaili nedosáhly

Ostatní sporty
Lyžování. Ilustrační foto.
Střední Čechy - Středočeské skiareály hlásí ideální podmínky pro lyžování. Oproti minulým víkendům je podle provozovatelů sjezdovek návštěvnost nižší, i tak se ale někde stojí fronty. Vliv na návštěvnost má podle nich také fakt, že začaly jarní prázdniny a lidé si jezdí lyžování užít na hory. Počasí o víkendu lyžování podle majitelů skiarálů přálo, svítilo slunce.

Středočeské skiareály hlásí dobré podmínky a úbytek návštěvnosti

Z okolí
Ilustrační foto
Benešovsko - Majitelé sjezdovek se radují. Díky znatelnějšímu sněžení hlásí vysokou návštěvnost. Jediná sjezdovka na Benešovsku, která je vytvořená na Krasovské hůře u Kondrace, neměla minulé sezony velký úspěch. Bylo tomu především proto, že malý zimní areál, který provozují kondračtí dobrovolní hasiči, je odkázaný na přírodní sníh.

Denně davy! Sjezdovky mají výbornou sezonu

Regiony
Ilustrační foto.
Praha - Zbytečně v novém roce zahynou v Praze desítky, možná i stovky ptáků. Stejně jako v roce uplynulém. Létajícím opeřencům se stávají osudnými zastávky městské hromadné dopravy, ale také protihlukové stěny – a rovněž administrativní a nákupní centra plná prosklených ploch: s obřími okny směřujícími do zeleně či přímo s prosklenou fasádou. Taková budova si prý v průměru vyžádá život jednoho až dvou ptáků za rok.

Silueta dravce na skle ptáky neochrání. Sama to nezvládne

Praha
Ilustrační foto.
Benešovsko - I přesto, že na Benešovsku v tuto chvíli funguje jen jedna zimní sjezdovka a to velice sporadicky, milovníci zimních sportů se mohou uchýlit i kousek za hranice okresu, kde je nabídka lyžování mnohem širší. Zimní areály očekávají tuto sezónu větší návštěvnost. Hlavně kvůli tomu, že své brány otevřou mnohem dříve, než minulý rok.

Zimní areály v okolí Benešovska očekávají rekordní návštěvnost

Regiony
Ilustrační foto.
Praha - S žádostí pomoc se v pátek obrátili na veřejnost policisté z Prahy-venkov: Jih. Hledají svědka nehody; zatím neznámého muže, který 16. září dopoledne šel v Říčanech po přechodu v křižovatce ulic Černokostelecká a Smiřických, kde provoz řídily semafory – a přímo před jeho očima dodávka značky Renault s nákladem dřeva naloženého na valníkové korbě zachytila zrcátkem chodkyni.

Ozve se svědek, který viděl sražení chodkyně?

Nehody