ŠTÍTEK: Pavel Novák

Soutěž ve skládání Rubikovy kostky.
Praha, Sloup – Pět set závodníků ze čtyřiceti zemí, rekordy, skvělá divácká kulisa. Pavel Novák ze Sloupu bojoval o víkendu na mistrovství Evropy ve skládání Rubikovy kostky. To se konalo v Praze. Do vyřazovací části šampionátu se však nedostal. Skončil v základním kole.

Pavel Novák ze Sloupu skládal hlavolam na mistrovství Evropy

Praha
Josef Čtvrtníček by se chtěl v Dynamu prosadit.
České Budějovice – Debut v dresu Dynama v sobotní přípravě s juniorkou pražské Slavie (3:1) si odbyl šestadvacetiletý útočník Josef Čtvrtníček, jenž v I. lize odehrál 17 zápasů, v nichž zaznamenal dva góly.

Rád bych to v Dynamu zkusil, říká Čtvrtníček

Fotbal
Skupina Jelen
Amfiteátr na Horečkách opět po roce potěší milovníky hudby. V sobotu 9. července tam vypukne rodinný hudební festival Horečky Fest. Příchozí se dočkají čtyř scén, šestnácti kapel, tanečního stanu, workshopů pro děti a chybět nebude ani hlídání dětí.

Hudební velikáni 
to roztočí na Horečkách

Volný čas
FILMOVÝ FESTIVAL nebude jen o filmech, ale také o zábavě. Lákadlem bude koncert Anety Langerové s KSO.
Karlovy Vary - Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary každoročně přemění na živou a kulturou pulsující metropoli s dvojnásobným počtem obyvatel. Kromě filmů nabízí město řadu koncertů, výstav, sportovních utkání, módních přehlídek, večírků a párty.

Aeroport na festivalu nebude? Ale bude

Volný čas
Desítky policistů z Prostějovska jsou po čtvrtku bohatší o medaili, případně plaketu. Ocenění dostali za léta služby, aktivní přístup k práci i příkladné velení svým podřízeným.
Prostějov – Desítky policistů dostali ocenění za léta kvalitní práce. Pro medaile a plakety si přišli ve čtvrtek dopoledne do budovy prostějovského muzea. Zde na ně čekal program, kde je kromě předávání cen čekala také tři představení základní umělecké školy. Vyzdvižení jednotlivých policistů pak přihlíželi také krajský policejní ředitel Tomáš Lansfeld či poslanec Pavel Holík.
20 fotografií

Za léta služby i velitelské schopnosti. Policisté z Prostějovska dostali medaile

Prostějovsko
Den stromů na hradě Lukově. Ilustrační foto
Zlínský kraj - V divadle navštívíte maskérnu, malírnu i garderobu, na Kohútce se utkají Valaši se Slováky, v Lukově je Den stromů, v Napajedlích budou podesáté závodit inlinisté, Dětský den v Holešově zpestří i Pavel Novák, Hrad Buchlov ovládnou pohádkové bytosti, Lázně v Ostrožské Nové Vsi uvidí módní přehlídku i kadeřnickou show, Dětská neděle s domem Šikula v kině Hvězda, noční rybářské závody na Výlantě, Hradohraní v Malenovicích  

Deník pro vás tradičně připravil výběr akcí, kde si v regionu užít tento víkend

Volný čas
Zpěvák Pavel Novák pořádá ve čtvrtek 2. června koncert na podporu hemato-onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. Akce se uskuteční na Letní divadelní scéně mezi hradbami.
Přerov /ROZHOVOR/- Pro přerovského zpěváka Pavla Nováka to byla větší než velká výzva. Když poprvé zhlédl emotivní snímky Aleny Skřipské s texty Martina Nawratha, které zachycují prostředí Dětské onkologie Fakultní nemocnice v Olomouci, tak věděl, že chce malým pacientům pomoci. Jakkoli. Výstavu fotografií zhlédnou všichni, kdo zavítají 2. června v 17 hodin na vernisáž do Galerie města Přerova, na niž naváže koncert Pavla Nováka pod širým nebem.

Zažil jsem díky projektu pocity štěstí i beznaděje, vyznal se Pavel Novák

Přerovsko
Původní plocha pro Zeměloď na konci dubna 2016
Kutná Hora - Občanské sdružení Denemark definitivně opustilo myšlenku Zemělodi podle původního záměru. Potvrdil to předseda sdružení Denemark Pavel Novák, který v uplynulých měsících na tomto místě nahradil starostu Kutné Hory Martina Starého. Projekt se ale zcela nevytratil. Nahradí jej totiž podobný záměr. Ten chce sdružení oficiálně představit na Sousedském jarmarku, který se uskuteční zítra od třinácti hodin v zahradách Galerie Středočeského kraje GASK. „Zeměloď ve svém původním záměru nevznikne. Plánujeme postavit nízkoenergetický dům, vedle kterého bude stát malý skleník" uvedl Pavel Novák.

Zeměloď nebude! Denemark připravuje náhradní projekt

Kutnohorsko
Jeden z vítězů 14. ročníku Slováckého okruhu O pohár Bohumila Kováře Karel Matuš junior.
Staré Město – Dvakrát zlatý věnec a jeden stříbrný navrch. To je bilance domácích závodníků na 14. ročníku Slováckého okruhu „O cenu Bohumila Kováře". Na okruhu ve Starém Městě zopakoval svůj triumf na populárních motocyklových závodech Karel Matuš junior, jenž ovládl Pohár SZM CRR do 250 ccm, z prvního místa se radovali v závodě sidecar Petr Verbík s Naďou Konvalinkovou. Na stupně vítězů se opět prosadil i nestárnoucí Karel Kalina, jenž byl druhý v Mistrovství ČR Supermono.
33 fotografií

Slovácký okruh: dva triumfy domácích i zasahující vrtulník

Ostatní sporty
Bankomat v Plumlově se nachází na Tyršově náměstí.
Plumlov/Prostějov – Unikátní trestný čin se podařilo objasnit policistům na Prostějovsku. Po roce a půl vyšetřování dopadli dva muže, kteří vykradli bankomat v Plumlově. Z něj si zloději odnesli téměř milion korun. Podle policistů je případ ojedinělý tím, že pachatelé se do bankomatu dostali, aniž by použili násilí. Případ, který se stal v září 2014, strážci zákona původně odložili, přesto na něm i nadále pracovali.

Skoro milion si odnesli zloději z bankomatu v Plumlově. Po roce a půl je lapili

Zločiny a soudy
Marian Jurečka
Praha - Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) zamíří počátkem příštího týdne na pracovní cestu do Číny. Poveze s sebou zástupce pivovarů, potravinářů i chovatelů zvířat. Jde například o Pivovary Lobkowicz, Hamé nebo Karlovarské minerální vody. Firmy doufají v to, že budou do Číny více vyvážet své produkty. Informovalo o tom ministerstvo zemědělství s tím, že do Prahy se mise vrátí v sobotu.

Jurečka poletí do Číny, vezme s sebou zástupce pivovarů

Ekonomika
Pivovar Zubr v pátek oslavil 144. narozeniny.
Přerov – Areál přerovského pivovaru Zubr se v pátek v podvečer změnil k nepoznání. Nádvoří zaplnily tisíce lidí, kteří přišli oslavit 144. výročí od položení základního kamene pivovaru. Lákadlem bylo nejen několik druhů piv na čepu, ale i vystoupení známých kapel a autogramiáda hokejistů HC ZUBR Přerov. Pěnivý mok byl na akci za pouhou dvacetikorunu. Navíc pro prvních 144 návštěvníků bylo připraveno pivo zdarma.
8 fotografií

Pivovar Zubr slavil 144. výročí, sešlo se přes 4000 hostů

Přerovsko
Ilustrační foto
Hradec Králové - Ministerstvo vnitra začne v příštím roce vydávat občanské průkazy vybavené elektronickým čipem, který bude klíčem k elektronickým službám státu a později i k službám komerčních subjektů. Na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS), která se koná v Hradci Králové, to dnes řekl Pavel Novák z kanceláře náměstka ministra vnitra pro řízení sekce informačních a komunikačních technologií.

Ministerstvo vnitra začne vydávat takzvané eObčanky příští rok

Česko
1. C Základní školy Dukelská.
České Budějovice - V naší pravidelné rubrice vám představujeme žáčky prvních tříd z celého Českobudějovicka. Tentokrát jsme se podívali na 1. B z Trhových Svinů a na tři třídy z českobudějovické základní školy Dukelská. Máte-li snímek žáků některé z prvních tříd, do nichž jsme zatím nestačili zavítat s redakčním fotoaparátem, pošlete nám jej i se jmény školáků na e-mailovou adresu: martin.troster@denik.cz.

Představujeme prvňáčky z Budějovic a Trhových Svinů

Českobudějovicko
Dětský karneval s Pavlem Novákem
Přerov – Umění bavit děti se u Nováků dědí z generace na generaci. Zpěvák Pavel Novák převzal toto pomyslné žezlo po svém otci a pobavit a rozesmát děti mu teď pomáhá nejen jeho manželka, ale i dcera Eliška. V klaunských kostýmech společně roztančili a rozezpívali dětské návštěvníky karnevalu, který se konal v neděli odpoledne v Městském domě v Přerově.
53 fotografií

Ať žije karneval! Pavel Novák bavil děti, podívejte se

Přerovsko