ŠTÍTEK: Pavel Novák

Pavel Novák.
Jindřichův Hradec – Basketbalisté Lions podlehli v 17. kole Kooperativa NBL v domácí hale Prostějovu 74:100. S favoritem dokázali držet krok celý první poločas, ale po změně stran katastrofálně bránili a nedařilo se jim ani střelecky. V tabulce tak nadále zůstávají předposlední.

Lvi inkasovali od Prostějova stovku

Ostatní sporty
Česko zpívá koledy na náměstí TGM v Přerově
Přerovsko – Prohlížíme si fotografie z minulých ročníků. Když před třemi lety začal spolu s námi zpívat tisícihlavý dav fanoušků na přerovském zimním stadionu koledu „Vánoce, vánoce přicházejí," znělo to skoro jako hymna. Pocity sounáležitosti a atmosféra setkání lidí, kteří si přišli společně zazpívat, se zkrátka nedají zprostředkovat.

Společné koledování je na Přerovsku hitem. Zpíváme už DNES

Přerovsko
Brison White (vlevo).
Jindřichův Hradec – Už potřetí se v této sezoně jindřichohradečtí basketbalisté střetli v nejvyšší soutěži s Děčínem. Po dvou porážkách na palubovce lídra se poprvé proti tomuto týmu představili ve své hale, ale ani tentokrát na něj nenašli recept a v 16. kole Kooperativa NBL si připsali porážku 64:79.

Lions dřeli, na vedoucí Děčín však nevyzráli

Ostatní sporty
Jiří Šoula (vlevo).
Jindřichův Hradec – Čtrnácté kolo Kooperativa NBL přineslo jindřichohradeckým basketbalistům páté vítězství v sezoně, když doma porazili poslední MMCité Brno rozdílem dvaadvaceti bodů – 96:74. Díky této výhře se Jihočeši dostali na desáté místo tabulky a podařilo se jim přeskočit ústeckou Slunetu.

S oslabeným Brnem neměli Lvi potíže

Ostatní sporty
Česko zpívá koledy. Ilustrační foto
Přerovsko/Hranicko – Zastavit se uprostřed shonu a zazpívat si společně s přáteli a svými blízkými vánoční koledy. V jediný okamžik se tak na mnoha místech republiky propojí lidé, které oslovila myšlenka už pátého ročníku akce Deníku s názvem „Česko zpívá koledy".

Česko zpívá koledy i na Přerovsku a Hranicku

Přerovsko
MIlan Jurdík dal v Opavě první gól Dynama.
České Budějovice – Fotbalisté Dynama zakončili podzimní část II. ligy v jarní předehrávce v Opavě remízou 2:2 a my se k zápasu vracíme rozhovorem s asistentem trenéra Pavolem Švantnerem, jenž Opavu před sobotním zápasem byl osobně dvakrát sledovat.

Prohrát bychom si nezasloužili, tvrdí Švantner

Fotbal
Jiří Šoula (vlevo).
Kolín – Druhou výhru za sebou, celkově čtvrtou, si v nejvyšší sezoně připsali jindřichohradečtí basketbalisté basketbalisté. Ti po velkém boji zdolali Medvědy z Kolína na jejich palubovce 79:65, když předvedli výbornou obranu.

Na výbornou obranu Lvů nenašel Kolín recept

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Praha – Nápojářská firma Ondrášovka si stěžuje Evropské komisi na společnost Karlovarské minerální vody (KMV), kterou viní z dlouhodobého zneužívání dominantního postavení na trhu. Podle v pátek zveřejněného tiskového prohlášení Ondrášovky se stížnost týká výroby a prodeje stolových a minerálních vod na území Česka a Slovenska s přesahem na další země středoevropského regionu. KMV zatím o stížnosti nic nevědí.

Ondrášovka si v Bruselu stěžuje na Karlovarské minerální vody

Ekonomika
Přerov, Česko zpívá koledy 10. 12. 2014
Přerov – Zastavit se uprostřed shonu a zazpívat si společně s přáteli a svými blízkými vánoční koledy. V jediný okamžik se tak na mnoha místech republiky propojí lidé, které oslovila myšlenka už pátého ročníku akce Deníku s názvem „Česko zpívá koledy".

Vánoční písně opět rozezní přerovské náměstí

Přerovsko
Inscenace Baba Jaga nabízí výborné propojení loutek s živými herci.
Brno /RECENZE/ – Petruška, Ivánek, Mášenka, Sněhulenka, ale i Krysa Vasilisa či Kostěj nesmrtelný ožívají na jednom jevišti v nejnovější premiéře Divadla Radost. Inscenaci Baba Jaga s podtitulem pohádková komedie plná nevšední fantazie, napsal i zrežíroval principál Vlastimil Peška. Stvořil hru jiskřící radostí, která baví děti i dospělé.

Baba Jaga jiskří na jevišti radostí a humorem

Volný čas
Zleva Dušan Miko, Tomáš Ludvík a Filip Zeman.
Beroun – V kladenském plaveckém stadionu Kladně se utkali nejlepší plavci Středočeského kraje a Prahy, aby změřili své síly, vylepšili svá osobní maxima a zabojovali o titul Přeborník kraje v open kategorii.

Plavci opět sbírali kovy

Ostatní sporty
Zasněžování v Koutech. Ilustrační foto
Praha, Z. Telnice /INFOGRAFIKA/ – První uměle zasněžovaná sjezdovka u nás vznikla v listopadu roku 1965 v krušnohorském areálu Zadní Telnice na Ústecku. Místní lyžaři si komfort umělého sněhu užili jako první v tehdejším socialistickém bloku. V západní Evropě se takovou vymožeností v 60. letech chlubilo jen několik alpských středisek. Však také první sněhové dělo v našich dějinách dovezli členové lyžařského klubu Telnice z Rakouska.

50 let od prvního děla v Česku. Sjezdovku zasněžovalo čtyři dny

Česko
Stanislav Zuzák (vlevo) a Jiří Šoula.
Ústí nad Labem – Až na poslední místo tabulky Kooperativa NBL klesli jindřichohradečtí basketbalisté, kteří v 10. kole prohráli na palubovce Ústí nad Labem 84:95. Byla to už jejich sedmá porážka v řadě.

Hradečtí Lvi klesli až na dno

Ostatní sporty
Ilustrační snímek.
Jindřichův Hradec - Deváté kolo basketbalové Kooperativa NBL nepřineslo jindřichohradeckému BK Lions žádnou radost. Doma hostil Novou huť Ostrava, jíž po špatném výkonu v druhém poločasu výrazným rozdílem podlehl.

Basketbalisté doma nestačili na Ostravu

Ostatní sporty
Zpěvák Pavel Novák
Přerov – Chystá nové CD s jednoduchým názvem „Pavel Novák je tu stále." Spolu se svým synem, známým fotbalistou Filipem, se rozhodl pomáhat onkologicky nemocným dětským pacientům. Zpěvák Pavel Novák má zase hlavu plnou nápadů a jeho posluchači se mohou těšit i na tradiční koncert, který se uskuteční na Štědrý den.

Pavel Novák: Moravu ještě přezpívám, chci si být jistý

Přerovsko
Ilustrační foto.
Beroun - Již týden je hlavním tématem Berouna situace městské policie. Celkem šestnáct strážníků včetně jejich velitele bylo totiž obviněno z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby. Ačkoli vedení radnice i policie nechce zveřejnit bližší podrobnosti, podle dostupných informací je hlavním přečinem strážníků dvojí metr při řešení nesprávného parkování.  Respektive městští strážníci neměli nasazovat v Berouně tolik diskutované botičky vybraným vozům.

Zastupitelka Berouna: Městská policie ztratila u veřejnosti vážnost

Středočeský kraj
Na Městském hřbitově v Přerově jsme zapálili svíčku u hrobu Lubomíra Plevy – čtyřnásobného mistra světa ve hře na foukací harmoniku.
Přerov – František Venclovský, Pavel Novák nebo Augustin Mervart. Jména přerovských osobností, při nichž se mi vybaví konkrétní obličej či skutek. Přerovanů, kteří za svého života dokázali něco, po čem zůstává odkaz i do dnešních dní. A jedním z nich je i Lubomír Pleva, čtyřnásobný mistr světa ve hře na foukací harmoniku.

Zapálila jsem svíčku u náhrobku Lubomíra Plevy

Přerovsko
Ilustrační foto.
Prostějov – Svou práci za probíhající rok představili ve středu na tiskové konferenci prostějovští policisté. Za prvních devět měsíců řešili vážné i méně vážné případy. Zaznamenali však také několik rekordmanů. Jedním z nich byl pěstitel konopí, který v nevyužívaném rodinném domku na Prostějovsku pěstoval téměř tisíc rostlin. „Takové množství není běžné ani v celostátním měřítku," řekl k pěstírně velitel prostějovské státní policie Pavel Novák.

Policisté odhalili "mega" pěstitele konopí. Na tiskovce přidali i pár perliček

Zločiny a soudy
Pavel Novák, ředitel občanského sdružení Fokus Praha, které se dlouhodobě zabývá pomocí lidem s duševním onemocněním.
Lidé s těžkou psychickou nemocí by se od listopadu mohli v metropoli dočkat kvalitnější péče. Zatím ovšem pouze na některých místech. Nově vznikající Centrum duševního zdraví Prahy 8 v pondělí veřejnosti představili zástupci bohnické nemocnice a sdružení Fokus Praha. Jedná se o doposud unikátní projekt, který by měl lidem s duševní nemocí nabídnout jak zdravotní, tak sociální terénní služby. Otevřen bude v listopadu.

Na osmičce otevřou inovativní centrum duševního zdraví

Zdraví
Pavel Novák, ředitel občanského sdružení Fokus Praha, které se dlouhodobě zabývá pomocí lidem s duševním onemocněním.
Praha - Lidé s těžkou psychickou nemocí by se od listopadu mohli v metropoli dočkat kvalitnější péče. Zatím ovšem pouze na některých místech. Nově vznikající Centrum duševního zdraví Prahy 8 včera veřejnosti představili zástupci bohnické nemocnice a sdružení Fokus Praha. Jedná se o doposud unikátní projekt, který by měl lidem s duševní nemocí nabídnout jak zdravotní, tak sociální terénní služby. Otevřen bude v listopadu.

Na osmičce otevřou inovativní centrum duševního zdraví

Praha
Radek Štěpánek
Přerov – Loutkové divadlo Sokola Přerovský Kašpárek, které oslavilo sto let od svého založení, Smíšený pěvecký sbor Vokál nebo mykolog Jiří Polčák. To jsou jen někteří ze 17 navržených na Cenu města Přerova – Medaili J. A. Komenského. Město letos tuto významnou cenu neudělí – rozhodlo se totiž změnit pravidla pro její udílení.

Přerov letos neudělí medaili Komenského. Neprošel ani tenista Štěpánek

Přerovsko
Starosta Nového Strašecí Karel Filip
Nové Strašecí - Pokud se vedení města Nové Strašecí nepodaří získat desítky milionů korun z dotací na přístavbu základní školy a gymnázia, pak bude muset vedení města sáhnout po provizorním řešení. Podle starosty města Karla Filipa (ČSSD) by mohlo dojít ke sloučení některých tříd. Škola totiž nemá již kapacity na nastupující početnou generaci.

Bude? Nebude? Novostrašečtí vyhlížejí milionovou dotaci

Rakovnicko
Loutkář Pavel Mašek
Přerov – Loutky pro divadlo Sokola Přerovský Kašpárek, které letos oslavilo sto let existence, vyrábí Pavel Mašek už řadu let. I díky dřevěným marionetám z jeho dílny se výstava v Muzeu Komenského v Přerově, věnovaná tradici loutkového divadla, těší obrovskému zájmu malých i velkých návštěvníků. Prodloužena bude až do 11. října.

Loutkář by měl rozumět dětské duši, říká Pavel Mašek

Přerovsko
Dožínky v Hradci Králové.
Hradec Králové - Výstava zemědělské techniky a hospodářských zvířat, bohatý hudební program, dožínkové trhy i oblíbené ochutnávky regionálních potravin. To všechno  nabídne 12. ročník krajských dožínek, který startuje ve východočeské metropoli už tento pátek.

Dožínky zvou na ochutnávky, trhy i hudbu

Volný čas
Dožínky v Hradci Králové.
Hradec Králové - Výstava zemědělské techniky a hospodářských zvířat, bohatý hudební program, dožínkové trhy i oblíbené ochutnávky regionálních potravin. To všechno  nabídne 12. ročník krajských dožínek, který startuje ve východočeské metropoli už tento pátek.

Dožínky zvou na ochutnávky, trhy i hudbu

Hradecko