Články

Tuto fotografii z válečné doby uveřejnil National Geographic v roce 1916 s popiskem odkazujícím na Adama, Evu a jablko. Podstatnější však je, jak obrázek evokuje idylickou britskou krajinu a dětské potěšení ze zákusku následujícím po hře.
Jíme nejen proto, abychom mohli žít. Díky jídlu si získáváme přátele, dvoříme se těm, jež milujeme, a uvědomujeme si šťastné chvíle v životě, píše Victorie Popeová na závěr letošníhoho cyklu věnovaného potravinám. Reportáž doprovodila fotografemi Carolyn Drakeová.
6 fotografií

Radost z jídla

Hraví, přitom však hloubaví, divocí a zároveň stydliví, milovaní, ale také ohrožení… Makakové magoti jsou opravdu svérázné opice.
7 fotografií

Maročtí makakové

Tajemný mozek
S pomocí nových technologií objasňujeme největší dosud nevyřešenou záhadu biologie: jak skutečně funguje mozek. Zevrubnou reportáž Carla Zimmera, která zachycuje pokroky ve zkoumání mysli, doprovodil fotografiemi Robert Clark.
13 fotografií

Tajemný mozek

Stárnutí se dá zvrátit
Stárnutí je v podstatě biologická degenerace organismu, která končí smrtí. Jen málokdo nezatoužil zastavit čas a udržet se ve vrcholné kondici a vyhnout se slábnutí zraku, ochabování svalů a vysychání kloubů, či hromadění vrásek.

Stárnutí se dá zvrátit