ŠTÍTEK: David Kraus

Slavnosti regionu Moravskotřebovska a Jevíčska
Moravskotřebovské náměstí bude v sobotu 20. 7. 2024 od 13:00 dějištěm historicky prvního ročníku Slavnosti regionu Moravskotřebovska a Jevíčska. Kromě hudebních kapel je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program plný zábavy pro všechny věkové generace.

Slavnosti regionu Moravskotřebovska a Jevíčska

Čtenář reportér
Ilustrační snímek
Velký úspěch si připsala i navzdory ekonomické krizi celorepubliková sbírka pro útulky Den zvířat, kterou pořádal spolek Běhejme a pomáhejme útulkům v minulém roce. Vybrat se od dárců podařilo rekordních téměř 2,6 milionu korun, což je téměř o jeden milion více než v roce 2021. Výtěžek bude rozdělen mezi 121 českých útulků.
5 fotografií

Den zvířat zaznamenal rekord. Pro české útulky se vybralo téměř 2,6 milionu

Zvířecí deník a chovatelství
Ilustrační foto.
V pondělí 4. října skončila celorepubliková sbírka pro všechna opuštěná zvířata Den zvířat, která probíhala od začátku září. Vybrat se podařilo přesně 1 708 419 korun, a podařilo se tak překonat loňskou sbírku o půl milionu korun. Celý výtěžek bude rozdělen rovným dílem mezi 126 zapojených útulků napříč republikou.
5 fotografií

Sbírka Den zvířat vynesla 1,7 milionu. Dary poputují útulkům v celé republice

Zvířecí deník a chovatelství
Herec David Kraus se zachráněným výrem
Už patnáct let vídáme Davida Krause v čele kapely, s níž doprovází televizní show svého otce. Jeho další aktivity stojí tak trochu ve stínu. Ne každý ví, že je zpěvákem i mimo kamery, že hraje divadlo, občas popustí uzdu svému výtvarnému talentu a věnuje se charitativní činnosti. V neposlední řadě jeho život naplňuje zvelebování domu a zahrady, kam se odstěhoval z Prahy, kde zkouší chovat slepice, pěstovat zeleninu a kde chce vychovávat svou nedávno narozenou dceru. 
4 fotografie

David Kraus: Dceru chci vychovávat v přírodě

Příběhy pro planetu
Výukový film Nejlepší kamarád má premiéru v litomyšlském kině Sokol.
Nejlepší kamarád je název výukového filmu, který natočili dva mladíci z Litomyšle. Premiéra se koná ve čtvrtek 23. září v 17 hodin v litomyšlském kině Sokol. "Film Nejlepší kamarád vznikl v souvislosti s naším spolkem Alpateam, který jsme založili před třemi lety při studiu na pedagogické škole v Litomyšli. Film pojednává o problematice šikany, která je podle nás stále aktuálnějším tématem," vysvětlují autoři filmu Filip Špinka a Štěpán Hartl.

Šikana je stále aktuální, říkají autoři filmu Nejlepší kamarád

Volný čas
Jakub Kohák
Aby mohlo umění žít, potřebuje být vidět. Z této myšlenky vycházel producent Petr Jákl, když spolu s kolegy z branže vytvářel novou sociální síť CrowningArts. Ta by měla pomáhat talentovaným umělcům ke zviditelnění a etablovaným tvůrcům třeba objevit nové tváře. „Umělci si tam budou připadat jako umělci, ne jako prostituti,“ říká jeden z propagátorů projektu zpěvák David Kraus.
3 fotografie

CrowingArts. Nová sociální síť propojuje umělce. Třeba i s Jakubem Kohákem

Ostatní