ŠTÍTEK: Tipsport

Daniel Huf v derby odchytal necelých 14 minut.
Většinu zápasu sledoval pouze ze střídačky. Když však trenéři vyřkli jeho jméno, byl okamžitě připravený jít na ledovou plochu. Mladý brankář hokejového Zlína Daniel Huf jako náhradní gólman zasáhl do včerejšího večerního 39. kola Tipsport extraligy na stadionu Olomouce, kde byl u porážky 0:4. Za necelých čtrnáct minut ani jednou neinkasoval, mimo jiné vychytal hvězdu soutěže Davida Krejčího. „Po čtvrtém gólu mi trenéři hned řekli, že jdu do branky. Jen jsem se rychle připravil, trochu rozcvičil a čekal, než se přeruší hra. Pak už jsem přišel sbírat cenné zkušenosti,“ pronesl skleslý Huf při pozápasovém rozhovoru.
12 fotografií

Huf proti Olomouci vytáhl zázračný zákrok. Jsem vděčný za každý prostor, říká

Hokej
Ilustrační foto.
V pondělí se sejdou na letošním prvním tréninku a už ve středu je čeká těžká herní prověrka. V prvním kole Zimní Tipsport ligy se utkají s prvoligovou Sigmou Olomouc. Utkání se bude hrát od 15.00 hodin na umělém trávníku v mládežnickém sportovním centru Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích. Ve „vyškovské“ skupině D dále startují domácí Zbrojovka Brno a slovenský prvoligový klub AS Trenčín.

MFK Vyškov vstoupí do Zimní Tipsport ligy zápasem se Sigmou Olomouc

Fotbal
Fotbalisté Bohemians vyhráli Zimní Tipsport ligu dvakrát. Úplně první ročník v roce 1998 a pak v roce 2014 (na snímku kapitán Josef Jindřišek se zlatým pohárem).
Zimní Tipsport liga je tu už čtvrt století. Severomoravské derby Ostrava - Karviná v první čtvrtek letošního roku, 6. ledna, odstartuje 25. ročník tohoto nejstaršího a nejprestižnějšího zimního fotbalového turnaje. A složení týmů je letos mimořádně silné. Po loňské prvoligové odmlce najdeme tentokrát mezi účastníky hned osm celků české nejvyšší soutěže.

Tipsport liga zvedá oponu 25. ročníku. Bohemka chce vyhrát i cedit kádr

Fotbal
Hokejisté Zlína (žluté dresy) na Kladno ztrácí čtyři body. Co po posledním zápase řekli Zdeněk Venera, Miroslav Michalovský, Zdeněk Čech a Rostislav Vlach?
Pikantní střetnutí 38. kola Tipsport extraligy mezi Kladnem a Zlínem neuniklo ani hokejovým osobnostem. Shodli se, že nejdůležitější jsou po včerejšku tři body do tabulky. Zároveň popsali, co by Beranům mohlo pomoci k účasti v baráži. „Když se podíváte na kanadské bodování, tak z tohoto pohledu v mužstvu Zlína nejsou žádné hvězdy. Cesta k úspěchům a záchraně tak povede bojovnost, nasazení a odvahu chodit do soubojů. Tak jako tomu bylo proti Kladnu," míní Zdeněk Venera, bývalý trenér ševců.  
19 fotografií

Experti po Kladnu vyzdvihují Kašíka. Důležitou výhru vidí jako naději

Hokej
HC Energie Karlovy Vary
Karlovarští hokejisté si ve 37. kole Tipsport extraligy připsali důležité tři body proti Zlínu, který je dlouhodobě na posledním místě a jeho šance na záchranu v nejvyšší soutěži jsou čím dál tím menší. Naopak Západočeši stále živí naději na postup do play-off. Díky čtvrtečnímu vítězství poměrem 4:2 se drží právě na poslední postupové příčce.

Energetici urvali ve Zlíně výhru, řádil Jiří Černoch

Hokej
Pavel Kubiš.
Ani jindy výřečnému Pavlu Kubišovi nebylo do řeči. Takhle si večerní hokejový večer zajisté nepředstavoval. Kapitán zlínských Beranů po prohře ve 33. kole Tipsport extraligy proti Českým Budějovicím 2:5 hodně litoval úvodního dějství, ve kterém si hosté vypracovali řadu gólových příležitostí. „Start nám vůbec nevyšel, v prvních pěti minutách jsme soupeři nabídli snad pět tutovek. Od toho se odvíjela celá třetina,“ posteskl si po konci zápasu autor druhé branky ševců.
37 fotografií

Na začátku jsme soupeři nabídli snad pět tutovek, zlobil se kapitán Kubiš

Hokej
Tomáš Vondráček, kapitán HC Energie Karlovy Vary.
Až třetí pokus byl v podání hokejistů karlovarské Energie úspěšný. I bez reprezentantů Jakuba Fleka či Jiřího Kulicha vyrabovala Energie hradeckou ČPP Arénu, kde uspěla v předehrávce 34. kola Tipsport extraligy, ve které si drze vyšlápla na druhý celek tabulky Mountfield HK, když po výhře 4:2 poprvé uspěla ve vzájemných duelech.

Energetici vyrabovali Mountfield, výhru zpečetil kapitán Vondráček

Hokej