ŠTÍTEK: Tipsport

Jiří Novotný slaví, Motor udolal Kladno 3:2 a připsal si důležité tři body.
Lahůdka pro hokejové labužníky to rozhodně nebyla. Ale o to tentokrát až tolik nešlo. Motor přerušil sérii pěti porážek v řadě a v úporné bitvě přetlačil Kladno 3:2. Díky tomu se v tabulce Tipsport extraligy vyhoupl na deváté místo. Nejvyšší soutěž má nyní reprezentační přestávku, po ní pojedou Jihočeši v úterý 21. prosince do Zlína (17.30) a v předvečer Štědrého dne přivítají Olomouc (17.30).
21 fotografií

Tyhle tři body hokejisté Motoru už potřebovali skutečně jako sůl

Hokej
Ondřej Němec.
Premiérovou soutěžní trefu si snad ani lépe načasovat nemohl – zkušený bek Ondřej Němec si tuto branku v dresu Beranů schoval na Kometu Brno, kde během čtyř a půl let získal dva mistrovské tituly. I díky jeho úspěšnému zásahu hokejisté Zlína ve večerním 32. kole Tipsport extraligy z ledu rivala odvezli bod za prohru 1:2 v prodloužení. „Bod je pro nás dobrý,“ pokýval hlavou 37letý borec.
18 fotografií

Němce branky proti Kometě nechávají chladného. Co se změnilo od Kladna?

Hokej
Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf.
Po loňské rekordně krátké se zimní příprava fotbalistů Mladé Boleslavi vrátí v nadcházející přestávce Fortuna:ligy přece jen více k „normálu“. Tým trenéra Karla Jarolíma nechybí stejně jako v minulosti ve startovní listině 25. ročníku zimní Tipsport ligy. Přípravný turnaj si v lednu zahraje spolu s dalšími sedmi prvoligovými celky z Česka.

Boleslav znovu na startu Tipsport ligy, turnaj na Maltě si ale nezahraje

FORTUNA:LIGA
Obránce Motoru Jan Piskáček (vlevo) v souboji s Alešem Jerglem. V Hradci Jihočeši prohráli 2:3 v prodloužení, v pátek se představí v Třinci (17).
Dobrý bod. Tak se dá asi nejvýstižněji zhodnotit nedělní vystoupení hokejistů Motoru v Hradci Králové, kde po první třetině prohrávali 0:2 a nakonec podlehli 2:3 v prodloužení. Sice prohráli už počtvrté v řadě, ale z tohoto výsledku určitě nemusí být zarmouceni. Do druhé poloviny základní části Tipsport extraligy vstoupí Jihočeši v pátek na ledě lídra soutěže Třince (17), v neděli pak přivítají v televizním utkání Kladno (16.20).
20 fotografií

Vyrovnaný duel, zasloužená dělba bodů, znělo po utkání Motoru v Hradci

Hokej
Daniel Gazda.
Teprve jako devátý obránce v základní části Tipsport extraligy vstřelil hattrick. Daniel Gazda včerejším parádním počinem zařídil výhru hokejových Beranů ve 29. kole Tipsport extraligy na ledě pražské Sparty 6:4. Díky třem brankám se zároveň stal nejlepším střelcem Zlína dosavadního ročníku nejvyšší soutěže.
3 fotografie

Podívejte se: Takto vypadal premiérový hattrick Daniela Gazdy

Hokej
Tomáš Fořt už v dresu Mladé Boleslavi.
Kabina hokejových Beranů od konce uplynulého ročníku Tipsport extraligy doznala velkých změn. Za posledních sedm měsíců mužstvo opustilo, respektive posílilo hned jednadvacet hráčů, v dosavadní sezoně si za Zlín navíc zahrálo už 38 borců. Mezi největší odchody se řadí podzimní konec tehdejšího kapitána Tomáše Fořta či jarní posily Tomáše Mikúše. Klub naopak přišli zachraňovat cizinci Roberts Mamčics nebo naposledy Alexandre Mallet.

PŘEHLEDNĚ: Konec odchovanců či příchod cizinců. Jak se změnila kabina Beranů?

Hokej
Lví podíl na výhře Energie nad Mladou Boleslaví měl brankář Filip Novotný, který navíc udržel čisté konto.
Utkání 27. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Karlovými Vary a papírově silnějším soupeřem z Mladé Boleslavi bylo dlouhou dobu vyrovnané a diváci viděli prakticky jen vyloučení a úspěšné zákroky gólmanů, kdy vynikal hlavně varský Filip Novotný. Ovšem domácí hokejisté odmítli prodloužení a rozhodli svou smrští v závěrečné desetiminutovce o tom, že po výhře 3:0 tři body zůstanou na západě Čech.

Bruslaři odjeli s prázdnou. Energii vyšel parádně závěr třetí periody

Hokej
Adam Zbořil (žlutý dres) se v neděli musel sklonit před výkonem Mladé Boleslavi.
Měli za sebou úspěšnou sérii dvou překvapivých vítězství – v nedělním střetnutí ji však k jejich smůle neprodloužili. Hokejisté Zlína ve 27. kole Tipsport extraligy na ledě favorizované Mladé Boleslavi prohráli 1:3. A to především vinou neúspěšných dvou úvodních třetin, ve kterých inkasovali třikrát. „V podstatě jsme ale prospali pětapadesát minut zápasu. Pak jsme sice začali hrát, za takového stavu je to pak ale už těžké,“ mrzelo útočníka Beranů Adama Zbořila, který je ve Zlíně společně s Oscarem Flynnem na hostování právě z Bruslařského klubu.

Zbořil: 9 minut v oslabení v jedné třetině? To si nemůžeme dovolit

Hokej