ŠTÍTEK: Tipsport

Luboš Jenáček.
Prezentovali se obrovskou bojovností a houževnatostí. Téměř polovinu navíc vedli 2:1, kráčeli si za dalšími třemi důležitými body do tabulky. Ani to však hokejistům Zlína ve večerním 48. Tipsport extraligy na premiérovou třetí výhru v řadě v letošní sezoně nestačilo. Na ledě Českých Budějovic prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. „Utkání se mi těžko hodnotí, protože jsme byli blízko třem bodům, které jsme v naší situaci moc potřebovali. Před koncem nám tam ale spadl gól po střele od modré čáry,“ zahájil tiskovou konferenci hlavní kouč ševců Luboš Jenáček.
21 fotografií

Tým hrál na hranici možnosti, nemáme se za co stydět, říká Jenáček

Hokej
Fotbalisté Sigmy Olomouc trénovali na Maltě.
Více než milion korun mají většinou ligové kluby v rozpočtu na sezonu vyhrazený pro zahraniční kempy. V amatérských soutěžích je situace pochopitelně odlišná. Spousta týmů už dokonce od soustředění úplně upustila, někde si však zimu bez společné intenzivní přípravy mimo domácí prostředí neumí představit. To je případ divizního Přerova, který tradičně zamíří na soustředění do Luhačovic.
58 fotografií

Kolik dá divizní Přerov za soustředění? Sigma uspoří díky sponzorovi

Fotbal
Týden hokeje proběhl v Liberci velmi úspěšně.
Bílí Tygři pojali náborovou akci Týden hokeje ve velkém stylu a také díky rozsáhlé marketingové kampani přilákali v sobotu 29. ledna do Home Credit Areny rekordní počet dětí. Hokej si přišlo zkusit 89 mladých nadšenců, registrovaných jich bylo dokonce 103! Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program včetně účasti vybraných hráčů A-týmu, kteří dětem v prvních ledových krůčcích s chutí pomáhali.
52 fotografií

PODÍVEJTE SE: Týden hokeje v Liberci přilákal rekordní počet dětí!

Hokej
HC Energie Karlovy Vary
Hokejové zmrtvýchvstání zažili hráči karlovarské Energie v předehrávaném 47. kole Tipsport extraligy na ledě Vítkovic. Po hrůzostrašné úvodní třetině, ve které energetici propadli, museli dohánět v Ostravar Areně pětibrankové manko. To se týmu ze západu Čech povedlo a nakonec o vítězi muselo rozhodnout prodloužení, které přetavila ve vítězství 7:6 vítkovická Ridera.

Energie zažila zmrtvýchvstání a ve Vítkovicích dosáhla na bod

Hokej
Respektovaný slovenský odborník Ernest Bokroš (na snímku) přivedl zlínské hokejisty v roce 2004 k vysněnému mistrovskému titulu. Teď se smutkem sleduje situaci zlínského klubu.
O dění v klubu už takový přehled nemá, zlínskou situaci však stále bedlivě sleduje. Kouč hokejových mistrů extraligy ze sezony 2003/2004 Ernest Bokroš pro Deník zhodnotil situaci Beranů před závěrečnou fází sezony. „Situaci Zlína momentálně pozoruji jen na dálku, dobře ovšem vnímám postavení v tabulce. A upřímně mě hodně mrzí. Zdejší hokej ani fanoušci si to nezaslouží,“ trápí Bokroše.
7 fotografií

Bokroš o Beranech: Ztráta na Kladno už je obrovská. Chybí mu rozdíloví hráči

Hokej
Sigma - Aalborg
MALTA (od našeho zpravodaje) - Fotbalisté Sigmy Olomouc mají za sebou úspěšné soustředění na Maltě. Kromě kvalitních tréninků v dobrých podmínkách přidali také triumf na Tipsport Malta Cupu, kde ovládli všechny tři duely. Fantastickými výkony se blýskl defenzivní záložník Lukáš Greššák. „Když nastoupil, byl naším nejlepším hráčem,“ potvrdil trenér Hanáků Václav Jílek.
34 fotografií

Zvládli jsme to týmově, musíme zlepšit kvalitu na míči, hlásí Jílek po Maltě

FORTUNA:LIGA
Jakub Flek, útočník HC Energie Karlovy Vary.
Utkání se šťastným koncem mají za sebou hokejisté karlovarské Energie, kteří hostili v předehrávce 50. kola Tipsport extraligy v KV Areně v přímém souboji o účast v předkole play-off tým Olomouce. Nad tou sice vedli během zápasu rozdílem dvou branek, ale slibné vedení neudrželi. Nakonec muselo po výsledku 3:3 rozhodnout o vítězi prodloužení, které rozsekl ve prospěch energetiků Jakub Flek, čímž se v tabulce přiblížili soupeři na rozdíl dvou bodů.

Energii zařídil dva body dvougólový Jakub Flek

Hokej
Brankář Beranů Daniel Huf.
Do druhé obdržené branky předváděli sympatický výkon. Pardubice nejednou přehrávali, dostávali se do slibných příležitostí. Blízko brance byly i nové posily Valentin Claireaux či Pavel Makarenko, ani jeden ze zahraničních forvardů však nedokázal uspět.

Huf stále věří v baráž: Naděje umírá poslední

Hokej
Sigma - Aalborg
Minulý rok na Maltě mastil Mojmír Chytil šachy a prosadil se do kádru Sigmy. V létě formu ztratil a strávil podzim na hostování v Pardubicích. Nyní je zpět na Maltě v hotelu Salini, místo šachů pomáhá kamarádovi Kryštofu Daňkovi se školou a věří, že se opět prosadí. „Cítím se dobře. Mám sebevědomí a snažím se nepřipouštět, když se něco nepovede,“ prozradil Mojmír Chytil.
113 fotografií

Chytil na Maltě: Minulý rok hrál šachy, letos pomáhá Daňkovi se slohem

FORTUNA:LIGA
Trousil Jan - trenér fotbalistů MFK Vyškov.
Sobotní porážkou 1:3 se Zbrojovkou Brno ukončili fotbalisté MFK Vyškov svoji účast ve dvacátém ročníku české Zimní Tipsport ligy. Zrodila se až v posledních pěti minutách, když si nejprve dal stoper Filip Štěpánek vlastní gól (autorství bylo oficiálně připsáno Adamu Fouskovi) a minutu před koncem se přímo z rohového kopu trefil zase Fousek. Právě tahle nevydařená koncovka pokazila trenéru Janu Trousilovi dobrý dojem z výkonu svých svěřenců.
22 fotografií

Chyby v závěrech kazí dojem z našich výkonů, mrzí trenéra MFK Jana Trousila

Fotbal