ŠTÍTEK: Tipsport

České favoritky turnaje v Berouně: zleva Sára Kousková, Kristýna Napoleaová a Klára Spilková.
Po dvou letech se konečně bez restrikcí odehraje v Berouně velký mezinárodní turnaj Tipsport Czech Ladies Open, který je součástí prestižní světové série Ladies European Tour. V areálu Royal Beroun Golf Clubu budou špičkové golfistky bojovat od 24. do 26. června, vše můžete sledovat jak přímo, tak na obrazovkách O2 TV Sport.

Berounský Tipsport Czech Ladies Open: domácí mohou zazářit

Ostatní sporty
Theophilos společně s žokejem Bartošem jsou favority na vítězství v I. kvalifikačním dostihu Velké pardubické.
Velká pardubická se pomalu, ale jistě blíží. S tím se pojí i čtyřdílný seriál kvalifikačních dostihů, který startuje už zítra. Vrcholem druhého pardubického mítinku je totiž Cena města – I. Kvalifikace na 132. Velkou Pardubickou. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že mezi hlavní adepty na vítězství patří svěřenci legendy Josefa Váni. Ten do závodu chystá dvojici vítězů hlavního závodu i úvodní kvalifikace. Úvodní dostih startuje v 13. hodin.
8 fotografií

První kvalifikace na Velkou pardubickou. Favoritem je Theophilos

Ostatní sporty
Jakub Illéš (v modrém dresu).
ROZHOVOR/ Uplynulé dvě sezony patřil k útočným tahounům Dukly Jihlava, v základní části Chance ligy se vždy umístil na třetím místě týmové produktivity. Zbytek minulého ročníku sice rozehrál na Vysočině, nakonec ho ale dohrál v extraligových Vítkovicích. Od příští sezony bude hokejový útočník Jakub Illéš vypomáhat zlínským Beranům, kteří po pádu z Tipsport extraligy budou hrát pouze Chance ligu „Ačkoliv se mužstvu nedařilo, tak fanoušci nad ním nelámali hůl, vytvářeli bouřlivou kulisu. Rád bych tady udělal úspěch a s mužstvem se vrátil do extraligy,“ cílí 26letý forvard.
4 fotografie

Historie i tituly. Chci hrát nahoře, vyhrávat, zdůrazňuje novic Beranů Illéš

Hokej
Fandění českým hokejistům. Ilustrační foto
/ANKETA/ K dobré pohodě při popíjení v restauracích a hospodách patří také sledování sportovních přenosů. Finské mistrovství světa v ledním hokeji začalo sice již v pátek, ale česká reprezentace se představí v sobotu a v neděli. V sobotu je na programu utkání s Velkou Británií od 15.20 hodin. V neděli pak reprezentace od 19.20 hodin poměří síly se Švédskem.
5 fotografií

Začalo MS v ledním hokeji. Fandit se bude v hospodách i restauracích

Mistrovství světa v hokeji
Hokejový útočník Tomáš Koblížek.
Na soupisku A-týmu Pirátů doposud přibývala jména mezi tři tyče nebo do defenzivy. Nyní přichází na řadu poprvé také útočník. Po třech sezonách v Chance lize hlásí návrat do mateřského klubu dvaadvacetiletý Tomáš Koblížek, který oblékal chomutovský dres naposledy zkraje ročníku 2019/2020 mezi juniory. Nyní se stává první ofenzivní posilou seniorského týmu pro druhou ligu.

Vrací se další bývalý mládežník, ofenzivu Pirátů posílí odchovanec Koblížek

Hokej
Hlavním dostihem zahajovacího dostihové dne byla Cena města Pardubic - Úvodní cross country Koroka kde zvítězil Night Moon s Janem Faltejskem.
Návrat starých časů… Převedeno do koňské mluvy, znovu mohla být otevřena sezona na pardubickém dostihovém závodišti 8. května. Ve dvou předchozích letech tomu zabránila covidová pandemie. Zahajovací dostihový den obsahoval osm dostihů. Ten nejprestižnější ovládl Jan Faltejsek, kterého do cíle dovezl Night Moon. Nad Pardubicemi tak nezvykle ve dne vysvitl Noční Měsíc. Vůbec Faltejsek nasbíral nejvíce medailových umístění. Dvě první příčky a tři druhé. Ještě o jedno prvenství více si připsal Jakub Kocman.
8 fotografií

Pardubické dostihové závodiště ozářil Noční Měsíc

Ostatní sporty
Blíží se jubilejní 50. ročník Mochtínského přespolního běhu.
Oblíbený závod s velkou tradicí slaví významné narozeniny. A organizátoři věří, že celebrace bude na konci tohoto pracovního týdne velkolepá. Již tento pátek se v Mochtíně koná jubilejní 50. ročník Mochtínského přespolního běhu, který pořádá Tělovýchovná jednota Sokol Mochtín v rámci projektu ČUS (Česká unie sportu) „Tipsport sportuj s námi“.
58 fotografií

Mochtínský přespolní běh slaví jubileum, na závodníky čeká nová bezpečnější trať

Ostatní sporty
Útočník Beranů Pavel Kubiš.
Po konci Ondřeje Němce a Tomáše Žižky je druhým nejstarším hráčem zlínského kádru, současný primát zůstal na Bedřichu Köhlerovi. Kapitána hokejových Beranů Pavla Kubiše teď čeká jasná výzva – vrátit mužstvo ihned zpátky do Tipsport extraligy. „Je to velká motivace pro mě i další hráče. Bavil jsem se o tom s Tondou Honejskem nebo Liborem Kašíkem. Je skvělé, že zůstali i kluci v takto ideálním věku,“ těší 37letého útočníka.
12 fotografií

Kubiš o Ondráčkovi i Chance lize: Soutěž je náročná, musíme přepnout

Hokej
V Bělokách mají novou višňovou alej. Jeden ze stromů zasadil i legendární hokejista Jaromír Jágr.
/FOTOGALERIE/ Jaromír Jágr vzal místo hokejky do rukou krumpáč a lopatu a spolu s Nadací Tipsport pomohl v Bělokách vysadit višňovou alej. Slavný hokejista přijel na úterní akci v dobré náladě a všechny přítomné pobavil svými průpovídkami. „Tomu, kdo cedulku ukradne, už nikdy nebudou chutnat višně,“ prohlásil se smíchem poté, co podepsal visačku u jednoho ze stromů.
12 fotografií

Višně od Jágra? Legendární hokejista zasadil v Bělokách ovocný strom

Hokej
Cíl dostihu. První s číslem 2 žokej Martin Laube a Jir Sun, druhý s číslem 5 žokej Sibylle Vogt a Matello a v zákrytu třetí s číslem 4 žokej Jiřina Andrésová a Manolla.
Hlavní dostih zahajovacího dne pražské dostihové sezony v pražské Chuc-hle Areně – 95. Tipsport Gomba handicap na 1200 metrů – vyhrál pětiletý hnědák Jir Sun ze stáje Lokotrans, svěřenec trenéra Luboše Urbánka. V jeho sedle byl žokej Martin Laube, pro kterého to bylo 44. pražské vítězství.

Metropolitní dostihová sezona začala. Favorit nezaváhal

Ostatní sporty
V pondělí 21. března otevřela základní škola VIA Beroun třídu pro ukrajinské děti
V pondělí 21. března byla oficiálně otevřena třída pro děti uprchlíků na Základní škole VIA Beroun, která sídlí v prozatímních prostorách učiliště v Hlinkách. Do vyučování nastoupilo 14 žáčků. Dvě místa jsou ještě volná. Momentálně se počítá s tím, že třída bude fungovat minimálně do konce školního roku. Dětí se ujala ukrajinská učitelka, jež také prchla před válkou. Ve škole se učí první až třetí ročník.
47 fotografií

Berounská základka zřídila třídu pro ukrajinské děti. Učitelky se hlásily samy

Berounsko
Pardubická radost po postupu do čtvrtfinále play-off.
Ani třetí pokus hokejistům karlovarské Energie v předkole play-off Tipsport extraligy v souboji s Pardubicemi nevyšel. Energetiky, kteří v chomutovském azylu bojovali o naději a zdramatizování série, ve které vedly Pardubice 0:2 na zápasy, zchladil po vyrovnaném průběhu v prodloužení pardubický Robert Říčka, který dal karlovarské družině kouče Martina Pešouta definitivní šachmat. Pardubice tak zkompletovaly bodový zisk v sérii na 3:0 a postoupily do čtvrtfinále extraligy, ve kterém se utkají s Českými Budějovicemi.
51 fotografií

Energii dal v předkole šachmat pardubický Říčka, dál jdou Východočeši

Hokej
Utkání předkola play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc. Rastislav Dej z Vítkovic.
/FOTOGALERIE/ Tohle je může stát celou sezonu! V kabině hokejových Vítkovic řádí viróza. Ta během úvodních dvou ostravských zápasů série předkola play-off s Olomoucí, která je vyrovnaná 1:1 (4:3 PP, 1:3), vyřadila již osm hráčů základní sestavy. Pokračovat se má již v pondělí na ledě Hanáků, kteří odmítli žádost soupeře o jednodenní odklad. Generální manažer HC Olomouc Erik Fürst se ke snaze Ostravanů nechtěl vyjadřovat. Celou věc nyní řeší vedení soutěže. Jak vše dopadne?
68 fotografií

Vítkovické kosí viróza, v akci i sanitka. Klub žádá o odklad, Olomouc nesouhlasí

Hokej
1. zápas předkola play-off Tipsport Extraligy - Generali Česká, HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc, 11. března 2022 v Ostravě. (zleva) Samuel Bitten z Vítkovic, David Krejčí z Olomouce a brankář Vítkovic Aleš Stezka.
/GALERIE/ V prodloužení už se radovali z triumfu a vedení v sérii. Jenže rozhodčí šli branku Jana Bambuly z 65. minuty přezkoumat na video. A gól neuznali kvůli postavení clonícího Davida Krejčího v brankovišti. Pro olomoucké hokejisty velká rána, pro domácí Vítkovice obrovská vzpruha. Duel tak v 73. minutě ukončila střela Lindberga. Ridera jde v předkole play-off Tipsport extraligy do vedení 1:0 na zápasy.
60 fotografií

Video vzalo Moře vedení v sérii. Oklepeme se, věří Moták

Hokej
Ondřej Němec.
Po závěrečné siréně si klekl na led. Smutek byl na první pohled zřejmý. Závěrečné kolo Tipsport extraligy pro hokejového obránce zlínských Beranů mohlo znamenat i zcela poslední zápas bohaté kariéry. „Jsem téměř na konci, sestup jsem nikdy nezažil. Poslední dvě sezony pro mě byly hodně psychicky těžké. Ve Zlíně jsem se potkal se skvělými kluky, vše bylo super. Bohužel jsme asi byli nejslabší tým, proto jsme spadli. Klub po 42 letech bude muset udělat restart," ví dobře příští měsíc 38letý obránce Ondřej Němec.
49 fotografií

Obránce Němec u Beranů končí. Jak budou vypadat další kroky?

Hokej
Luboš Rob.
Podruhé v týdnu narazili na pražskou Spartu, podruhé prohráli. Zatímco v úterním střetnutí proti favoritovi ještě v závěru mohli srovnat, ve večerním 59. kole Tipsport extraligy to byl zcela jiný obrázek.

Rob po Spartě: Nepředvedli jsme špatný výkon

Hokej
Děti ze soukromé základní školy Via Beroun podpořily Ukrajinu.
Sázková kancelář Tipsport, která má své hlavní sídlo v Berouně, se rozhodla poskytnout celý balík různých druhů pomoci. Jde o přímou finanční podporu či o zaměstnaneckou sbírku, kterou společnost zčtyřnásobí. Společnost též chystá přímou pomoc ukrajinským uprchlíkům, kteří přicházejí na území Česka. V Berouně nabídnout byty a v případě potřeby na soukromé základní škola Via otevřou pro ukrajinské děti třídu.

Sázková kancelář přispěje na pomoc Ukrajině 30 miliony. Uprchlíkům nabídne byty

Berounsko
Děti ze soukromé základní školy Via Beroun podpořily Ukrajinu.
Sázková kancelář Tipsport, která má své hlavní sídlo v Berouně, se rozhodla poskytnout celý balík různých druhů pomoci. Jde o přímou finanční podporu či o zaměstnaneckou sbírku, kterou společnost zčtyřnásobí. Společnost též chystá přímou pomoc ukrajinským uprchlíkům, kteří přicházejí na území Česka. V Berouně nabídnout byty a v případě potřeby na soukromé základní škola Via otevřou pro ukrajinské děti třídu.

Sázková kancelář přispěje na pomoc Ukrajině 30 miliony. Uprchlíkům nabídne byty

Z okolí
Patrik Demel podepisuje novou smlouvu.
Verva se dohodla na nové smlouvě s Patrikem Demelem. Šestadvacetiletý zadák tak na severu Čech bude působit i v následující sezóně. V Litvínově podepsal novou roční smlouvu. „Patrik letos patří mezi naše klíčové obránce. Je na něm vidět, že udělal opět velký progres a věříme, že se bude zlepšovat dále. Jsme rádi, že jsme se dokázali domluvit na jeho pokračování v litvínovském dresu i pro následující ročník,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Hokejový obránce Patrik Demel pokračuje v Litvínově

Hokej