ŠTÍTEK: Tipsport

V AKCI. Hradecký středopolař Jakub Rada během sobotního zápasu proti Chrudimi rozehrává útok Votroků.
V kádru hradeckých Votroků zkušenějšího borce nenajdete. Zimu, kterou letos musí absolvovat všechny ligové týmy, však nezažil ani on. Pětatřicetiletý kreativní záložník JAKUB RADA o víkendu nastoupil do prvního poločasu utkání zimní Tipsport ligy proti Chrudimi. Jeho tým nakonec na umělé trávě Malšovického stadionu prohrál s druholigovým soupeřem 1:2. Nutno podotknout, že hradečtí fotbalisté do zápasu šli po týdnu, kdy kousali tvrdé tréninkové dávky. Kvůli mistrovství světa v Kataru je totiž zimní přestávka naprosto odlišná než kdy dříve.
8 fotografií

Dovolená, trénink, dovolená: Nic podobného jsem nezažil, říká o "nové" zimě Rada

FORTUNA:LIGA
Liberečtí fotbalisté (v modrém) druhé utkání zimní Tipsport ligy zvládli, Táborsko porazili 6:2.
Dva góly v úvodní čtvrthodince, další dva do poločasové přestávky a po ní další dvě trefy ve formě i v zimním období hrajícího střídajícího Mick van Burena zajistily libereckým prvoligovým fotbalistům výhru nad o soutěž níže hrajícím Táborskem 6:2. Mužstvo trenéra Luboše Kozla se po porážce s Bohemians posunulo v tabulce Tipsport ligy na druhé místo.

Mick van Buren střílí góly i v zimě. Liberec zničil Táborsko 6:2 a už je druhý

FORTUNA:LIGA
Minulý týden Hradec padl s Mladou Boleslaví, teď nestačil ani na Varnsdorf.
Druhou výraznou prohru zapsali fotbalisté Hradce Králové v zimní Tipsport lize. Po prohře s Mladou Boleslaví (2:5) padli hráči z B-týmu i s druholigovým Varnsdorfem. Tomu podlehli vysoko 1:6. Severočeši o své jasné výhře rozhodli už do poločasu, když se prosadili hned třikrát. Za Votroky snižoval až na 1:5 v 69. minutě Hodač. Poslední slovo měl však o minutu později Tanko, který zkompletoval hattrick.

Na Varnsdorf hradečtí mladíci neměli, prohráli vysoko 1:6

Fotbal
Středeční nabídka Tipsport ligy přinesla sedmigólovou přestřelku Bohemians s Libercem (4:3).
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Bohemians nastoupili na xaverovském stadionu v Horních Počernicích ke svému druhému  zápasu Tipsport ligy. Po vítězství 3:1 nad Táborskem čekal na vršovické klokany mnohem zdatnější soupeř - Liberec. Pražané svého soupeře zaskočili a po dvou gólech Drchala a jednoho Vrány vedli ve 48. minutě už 3:0. Liberecký Kozák se prosadil dvakrát a rázem to bylo o jediný gól. Dvoubrankový náskok vrátil Bohemce Dostál, na konečných 4:3 pečetil v závěru Mezsaros.
20 fotografií

Obrazem: Sedmigólová přestřelka! Klokani v Tipsport lize přetlačili Liberec

Fotbal
Kassé v dresu Brozan
Ve druhém duelu Tipsport ligy Teplice porazily druholigovou Vlašim 4:1. Skláři stejně jako v předchozím střetnutí se Spartou B nastoupili v silně kombinované sestavě, tentokrát se ale dostali do hry převážně hráči z širšího kádru áčka. Dva góly dal Jakub Emmer, který na podzim oblékal dres Ústí nad Labem. Žlutomodří testují také Afričana Kassého z Brozan. 

Kassé z Brozan je na testech v Teplicích. Ty v přípravě porazily 4:1 Vlašim

Fotbal
Osmnáctiletý dorostenec Zlína Alexandr Bužek si připsal premiéru mezi muži.
Patří mezi kvarteto talentovaných mladíků, kteří v úterním utkání zimní Tipsport ligy dostali od trenéra Vrtělky šanci předvést se v ligovém týmu. Osmnáctiletý fotbalista Alexandr Bužek stejně jako kamarádi z dorostu Polášek, Hamalčík a Švach odehrál proti Zbrojovce Brno druhý poločas, dojmy ze zápasové premiéry mezi muži mu pokazil jenom výsledek.
100 fotografií

Bužek se přiblížil dědovi, tátovi i sestře: Chvílemi jsem ale nemohl, přiznává

FORTUNA:LIGA
Jiří Jarošík
Fotbalisté Teplic sice mají v lize a domácím poháru za rok 2022 splněno, volno ale ještě nedostali. Hrají totiž Tipsport ligu, v úterním úvodním duelu prohráli s béčkem Sparty 1:4. Trenér Jiří Jarošík dal v sestavě šanci těm, kteří v soutěžních zápasech měli minimální vytížení, hodně příležitostí dostali i hráči třetiligového béčka.

Teplice ještě volno nemají, hrají Tipsport Cup. Hlavně se nezranit! ví Jarošík

Fotbal
Argentinská hvězda Lionel Messi
Věřili Messimu, přišli o miliony. Lidem, kteří si vsadili na výhru fotbalistů Argentiny v utkání se Saúdskou Arábií, zbyly oči pro pláč. Favorit celého šampionátu totiž nečekaně pohořel, prohrál 1:2. „Byla to pohroma pro sázkaře,“ uznal tiskový mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Ale ne všichni prodělali. Odvážná sázka na Saúdy z jednoho člověka udělala milionáře.

Krach Messiho a spol. na MS udělal ze sázkaře milionáře. Jinak to byla pohroma

MS ve fotbale 2022
Rewat recyklační linka na bazénovou vodu má účinnost až 94 procent.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ V berounské Tipsport Laguně bylo tento měsíc představeno zařízení Rewat, jež používá nové technologické řešení recyklace bazénové vody. Místní aquapark je tak prvním v Česku, kde byla tato recyklační linka na bazénovou vodu se souhlasem krajských hygieniků uvedena do zatím časově omezeného ostrého provozu. Přičemž původní prototyp, který je už rok nainstalován v plaveckém areálu ve Zlíně, na vyjádření hygieny stále čeká. Důvodem je nejasná legislativa.
26 fotografií

Hygienici tápou a ve Zlíně nové zařízení zatím stojí, v Berouně ušetří miliony

Berounsko
Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal.
/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Kvalitních pět ligových výkonů chtěl podpořit úspěchem v osmifinále poháru. Zvlášť, když na Městský stadion ve Vítkovicích přišlo přes 14 tisíc fanoušků. Nepovedlo se. Porážka 2:3 vyřadila fotbalisty Baníku Ostrava a trenér Pavel Hapal věděl, že k tomu nemuselo dojít. „Dneska nám to zhořklo, protože jsme měli na to, abychom Spartu porazili,“ prohlásil před novináři.
62 fotografií

Zklamání. V defenzivě jsme křehcí, řekl Hapal po vyřazení. Co teď Baník čeká?

FORTUNA:LIGA