ŠTÍTEK: Tipsport

Matouš Kohout na turnaji Oktagon 47.
V minulém roce vyměnil lehkou váhu za velterovou, už po prvním zápase ve vyšší váhové kategorii ale přišla nabídka, která se neodmítá. MMA zápasník Matouš Kohout bude jedním ze dvou českých účastníků našlapaného Tipsport Gamechangeru, v němž si bojovníci mezi sebe rozdělí jeden milion euro. „První myšlenka byla ne kvůli váze. Je to ale o prestiži, ještě chci něco dokázat a vybudovat si nějaké jméno. Bude to rozlučka s lehkou váhou,“ říká jednatřicetiletý fighter před prvním kolem pyramidy.
48 fotografií

Kohout zpátky do lehké váhy nechtěl. Je to ale o prestiži, říká o Gamechangeru

Ostatní sporty
Hlavní lákadlo sobotního galavečera v Ostravě Losene Keita (vpravo).
Po návratu na královský trůn pérové váhy Oktagonu se s lukrativními nabídkami na adresu belgického šampiona Loseneho Keity doslova roztrhl pytel. A není se čemu divit. Vždyť tento věčný bavič s instinktem zabijáka momentálně patří mezi nejlepší zahraniční bojovníky žlutočerné organizace. Vydatný zájem opět projevila dokonce i věhlasná UFC, velký oblíbenec fanoušků MMA se však rozhodl zůstat na stávající adrese. Hlavní lákadlo? Vystoupat na vrchol druhého ročníku ostře sledovaného projektu Tipsport Gamechanger.

Laso z UFC? Kdepak. Šampion Keita zůstal věrný Oktagonu a míří do hry o miliony

Ostatní sporty
Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.
/FOTO, VIDEO/ Fotbalisté Bohemians se tradičně zúčastňují zimního turnaje Tipsport liga a nalosováni byli do skupiny, která se hraje na Xaverově. Ve skupině má za soupeře i Vlašim a ta má v domácím areálu k dispozici nový kvalitní umělý povrch a zápasy právě proti Bohemce a poté i Žižkovu odehraje vlašimský tým doma. No a vršovičtí klokani se jim za to pěkně odvděčili… nasázeli jim sedm gólů a po bezbrankové remíze s Pardubicemi Bohemians druhé utkání v rámci Tipsport ligy opanovali 7:0!
48 fotografií

Kanonáda ve Vlašimi! Bohemka nasázela domácím sedm gólů

Fotbal
Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.
Fotbalisté Vlašimi mají za sebou úvodní test na nadcházející jarní část sezony. V rámci Tipsport ligy schytali zkraje přípravy debakl 0:7 od pražských Bohemians. Svěřenci Martina Hyského drželi s prvoligovým favoritem krok v první půli. Po změně stran ale dostali možnost hlavně nováčci v týmu, kteří na přivítanou dostali výprask. „Pro ně hodně velký level,“ řekl domácí kouč.
48 fotografií

Vlašim zahájila přípravu debaklem. Hyský: Dostat takovou nálož je nepříjemné

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Fotbalisté Zlína (žluté dresy) se ve druhém zápase zimní Tipsport ligy utkali se slovenskou Skalicí.
Fotbalisté Zlína druhé utkání zimní Tipsport ligy herně i výsledkově zvládli. Ševci v úterním zápase zdolali slovenskou Skalici 2:0 a připsali si první body do tabulky. Ševci oba góly zaznamenali ve druhé půli. Skóre otevřel v 55. minutě Libor Bobčík, který připravil druhou branku pro Charlese Sampsona Chibuikeho. Dvacetiletý Nigerijec je v předposledním týmu FORTUNA:LIGY týmu na zkoušce.
84 fotografií

Ševci porazili Skalici. Bobčík si připsal gól a asistenci, skóroval i Nigerijec

FORTUNA:LIGA
Petr Juliš (vlevo) a jeho bratr Lukáš Juliš
/PŘÍMO Z MALTY/Na židličce před maltským hotelem Salini s výhledem na Středozemní moře se bratři Julišové rozpovídali o společném soustředění. Byť se potkávají jako soupeři. Devětadvacetiletý útočník Sigmy Olomouc Lukáš Juliš a dvacetiletý křídelník Hradce Králové Petr se zasmáli v uvolněném dvojrozhovoru. V sobotu se v rámci Tipsport Malta Cupu utkali také na hřišti a duel skončil nerozhodně 1:1.
38 fotografií

Uvolnění Julišové. Lehké góly? To jste vy mladí, směje se bráchovi Lukáš

FORTUNA:LIGA
Samuel Dancák u míče v zápase proti Olomouci.
/PŘÍMO Z MALTY/ Pozitiva hradeckých fotbalistů na Maltě? Fyzická připravenost i schopnost vypracovat si šance. Zatím se bohužel jejich proměňování nedaří. Své by o tom mohl vyprávět slovenský záložník Samuel Dancák. Ten se ve víkendovém duelu proti Olomouci dostal v závěru do dvou loženek, obě však skončily stejně - mimo branku. Votroci se s Hanáky nakonec rozešli smírně 1:1. V pondělí zakončí Tipsport Malta Cup duelem proti Trnavě. Duel bude mít výkop v 13 hodin.
64 fotografií

Dancáka mrzely neproměněné šance proti Olomouci: Chtělo to více klidu, přiznal

FORTUNA:LIGA
Tipsport liga: 1. SK Prostějov - SK Sigma Olomouc, Ilustrační foto
Béčko Sigmy i "Eskáčko" v sobotu odehrají svá utkání v rámci Tipsport ligy na umělce v Prostějově. Pokud vám chyběl fotbal, víte kam vyrazit. Do akce jdou i prvoligoví olomoučtí futsalisté. Mora vyzve Hradec Králové, Jestřábi lídra hokejové Chance ligy z Poruby. V nabídce sportovních akcí na víkend nechybí ani basket, florbal, korfbal, kulečník, volejbalové derby či boxerské ligové klání v Prostějově.
31 fotografií

Kam za sportem? Je tady fotbalová Tipsport liga, ale i futsal, hokej i box

Ostatní sporty
Ladislav Krejčí během soustředění na Maltě.
/PŘÍMO Z MALTY/ I když je mu pořád pouze jednatřicet let, v kádru fotbalového Hradce Králové patří ofenzivní záložník Ladislav Krejčí mezi ostřílené mazáky. Svoji roli potvrzoval i během podzimu, kdy v černobílém dresu podával kvalitní výkony. V těchto dnech s týmem absolvuje týdenní zimní soustředění na Maltě. Jak se mu ostrovní stát ležící ve Středozemním moři zamlouvá?
28 fotografií

Krejčí o Maltě: Užívám si to! PlayStation nechal mladším, vystačí si s Netflixem

FORTUNA:LIGA
Matěj Koubek během utkání proti Austrii Vídeň.
/PŘÍMO Z MALTY/ Na podzimní část sezony by útočník Hradce Králové Matěj Koubek, který dnes na Maltě oslavil své 24. narozeniny, nejraději rychle zapomněl. Nejprve ho ze hry vyřadilo zranění, po návratu se nedostával do sestavy a nastupoval s mladíky za B-tým ve třetí lize. Teď cítí novou šanci a slibuje, že o místo v sestavě trenéra Václava Kotala se na jaře popere.
28 fotografií

Z Malty: Koubek si dárek v podobě gólu nenadělil, tým ho překvapil na hotelu

FORTUNA:LIGA
Fotbalisté Hradce Králové trénovali na stadionu Tonyho Bezziny.
/VIDEO, FOTO/ Čerstvý vítr, který na Maltě vane, fotbalistům Hradce Králové náladu nezkazil. Votroci během úterý absolvovali dva kvalitní tréninky. Ten dopolední na stadionu Tonyho Bezziny, odpoledne už se přesunuli do areálu Ta´ Qali, kde vyzkoušeli tréninkový plac. Ve středu se od 17 hodin utkají na národním stadionu v prvním duelu Tipsport Malta Cupu s rakouskou Austrií Vídeň.
26 fotografií

Votroci na Maltě: Hais se do moře nechystá, počasí mu ale vyhovuje

FORTUNA:LIGA
Sportovní redaktor Deníku Libor Kopl v rámci Tipsport Malta Cupu navštívil Vallettu.
/OD ZPRAVODAJE DENÍKU/ Není to žádné veledílo, hlavní tahák Vallety, přesto jednoduchý mramorový kvádr s vyrytým podpisem a charakteristickým srdíčkem stojí za odbočení, o něco delší procházkou, zastavení, zhlédnutí. Pomník Václava Havla v maltském hlavním městě je památkou na bývalého československého a českého prezidenta, který navštívil známý ostrov ve Středozemním moři v roce 2002.
24 fotografií

Havlův pomník, střelba z děla i kvevri víno s THC. Malta není jen o fotbale

Zajímavosti z fotbalu
Sportovní redaktor Deníku Libor Kopl v rámci Tipsport Malta Cupu navštívil Vallettu.
/PŘÍMO Z MALTY/ Není to žádné veledílo, hlavní tahák Vallety, přesto jednoduchý mramorový kvádr s vyrytým podpisem a charakteristickým srdíčkem stojí za odbočení, o něco delší procházkou, zastavení, zhlédnutí. Pomník Václava Havla v maltském hlavním městě je památkou na bývalého československého a českého prezidenta, který navštívil známý ostrov ve Středozemním moři v roce 2002.
24 fotografií

Zápisník z Malty: Havlův pomník, střelba z děla i kvevri víno s THC

Kraje
Zkušený rozhodčí Oktagonu Jan Voborník (uprostřed) po vítězném zápase Davida Kozmy nad Apollem Silvou
Patří mezi neodmyslitelné stálice, které se podílí na obrovské popularizaci bojových sportů v domácím prostředí. Úspěšná československá organizace Oktagon MMA si také zkušeného rozhodčího Jana Voborníka hýčká už několikátým rokem. A přestože práce sudího v kleci může na první pohled vypadat nevděčně, při povídání s tímto chlapíkem, pro něhož je každý další zápas životně důležitým momentem, se přesvědčíte o naprostém opaku. Jak reagoval na šokující porážku Karlose Vémoly v O2 areně a co říká na své kritiky na internetu?

Sudí Voborník o odměnách v Oktagonu i kritice. Vémola? Bohužel už přesluhuje

Ostatní sporty
Česká házená spojila síly s charitativní platformou Donio
Český svaz házené se rozhodl pro zajímavý krok. Jen pár dní před zahájením mistrovství Evropy spojil své síly s dobročinnou platformou Donio, které nabídl mediální prostor i podporu v pomoci rodinám prožívajícím nelehkou životní situaci. „Věřím, že jsme našli inovativní a inspirující cestu, jak se zapojit do něčeho, co má celospolečenský přesah,“ řekl ke spolupráci prezident svazu Ondřej Zdráhala.
4 fotografie

Silné spojení pro dobrou věc. Česká házená podpoří dobročinný projekt Donio

Házená